Day 16 - A movie that you used to love but now hate

2014-04-30 | 13:15:00
 
 
När jag var i början av tonåren så gillade jag en film som heter "Not Another Teen Movie", jag kan kanske inte säga att jag älskade den. Möjligtvis så gjorde jag det, men eftersom jag inte alls gillar den längre så känns det kanske smått omöjligt att jag skulle ha älskat den. Jag såg på den rätt många gånger trots allt, och gillade den nog rätt ordentligt ändå. Frågan är varför. Den är knäpp. Rent ut sagt löjlig. Det är en sådan typ av film som jag verkligen avskyr nuförtiden. Klarar inte av dem riktigt.

Just denna filmen är i samma anda som Scary Movie-filmerna, alltså en parodi på en viss typ av filmer. Så "Not Another Teen Movie" är en blandad kompott av olika teen-movies, som de har förlöjligat helt enkelt. Det kan väl såklart vara roligt på sitt vis. Men mycket är så hemskt löjligt och jobbigt att se på helt enkelt, och det är den där lilla krypande ångesten av att se något väldigt jobbigt, genant och allt vad det är, som jag inte alls gillar.
 

Day 15 - A character who you can relate to the most

2014-04-30 | 13:05:00
Jag har tänkt och tänkt på detta nu ett tag, men utan några större framsteg. Jag har kollat in några karaktärer som jag tänkte kanske kunde vara någon att relatera till. Men ärligt talat så har inte någon utav dem känts helt rätt. Jag kanske gillar karaktärerna i sig, som personer och allting, men jag kan nog inte ärligt hålla fast vid att jag känner igen mig i någon utav dem som varit på bordet.

Det där med att relatera, det kan jag säkerligen göra till många, kanske de flesta, karaktärerna. Kanske inte de flesta. Jag relaterar till exempel inte till Jeoffrey i Game of Thrones liksom. Problemet är att jag kan inte alls komma på någon att relatera till, i stora drag nästan helt, just nu. Kanske hade det varit lättare att hitta någon när jag var yngre och tittade massor på film, var lite annorlunda som person och satt i en liten annan sits än vad jag gör nu.

Så tyvärr kan jag inte bidra med något till denna "dagen" heller. Mer än att berätta detta, det är väl alltid något. Alla kan trots allt inte ha hittat någon karaktär som de kan relatera till, och vad mer kan man göra då än att berätta detta.

Jag kan väl åtminstone dela med mig av de två som jag kollade upp, så finns där väl något hum om vart jag ville komma med en karaktär att relatera till. Jag var inne på Piper från "Förhäxad" och Michelle från "American Pie". Michelle var nog inte riktigt rätt, men Piper år nog mer på rätt väg. Jag var till och med inne på både Willow från "Buffy" och Lily från "How I met your mother" (ser ett visst mönster med karaktärer som Alyson Hannigan spelat, haha). Så i slutändan, om jag var tvungen att säga någon, så skulle det bli Piper, för det är nog det bästa jag lyckats åstadkomma.

Piper, Michelle.
 

Day 14 - A movie that no one would expect you to love

2014-04-06 | 21:18:00
 
 
Jag tror inte att andra skulle tycka att det är konstigt att jag tycker att The Green Mile är en riktigt bra film. Något de dock inte skulle vänta sig är att jag såg denna för första gången när jag gick på mellanstadiet och tyckte om den redan då. Det är kanske rätt så oväntat att en 10-, 11- eller 12-åring tycker om en sådan typ av film. Den är trots allt rätt otäck och obehaglig, egentligen. Frågan är om jag kanske inte blev lika påverkad då som jag skulle bli nu, eftersom jag inte helt förstod allvaret då eller något. Eller så kan jag tänka mig in i det hela mycket bättre nu bara. Kanske är det en blandning av båda delarna.

Denna filmen hör däremot inte till de som jag älskar, den är mycket bra, men älskar den gör jag nog inte. Men jag vill faktiskt minnas att den hörde till en av "favorit"filmerna ett tag när jag var yngre. Jag har till och med sett den mer än en gång. Om någon inte har sett den rekommenderar jag faktiskt att se den! Den kanske är smått orealistisk på sina ställen, men den är väldigt fin ändå. Den stora svarta mannen är så missförstådd för att han är så stor, men egentligen är han så hemskt renhjärtad och bräcklig.

Day 13 - A movie that is a guilty pleasure

2014-04-06 | 21:03:00
 
Det första som poppar upp i huvudet på mig är Twilight. De filmerna anses på något vis vara tabu, löjligt eller fel att gilla. Typiskt tjejtrams, fjortismagnet och allt vad det nu uttryckts vara. Med sina glittrande (bög)vampyrer osv. Men så är det, jag finner faktiskt de filmerna underhållande att se på. Har nog alla på dvd utom en.

The Twilight Saga är baserad på en bokserie skriven av Stepheni Meyers och handlar om Bella Swan som flyttar tillbaka hem till sin pappa som bor kvar i det lilla samhället där Bella bodde när hon var liten och hennes föräldrar fortfarande var tillsammans. Eftersom hennes mamma ska iväg någonstans där Bella inte kan följa med flyttar hon alltså hem till pappan. Där lär Bella känna Edward Cullen, som visar sig vara vampyr. "Problemen" uppstår när hon blir kär i honom, och han likaså.

60 Frågor - 3 April

2014-04-04 | 15:12:46
1. Hur gammal är du?
Fyller 24 år i sommar.

 

2. Hur gammal känner du dig?

Alltså jag vet inte. Inte 24 år iaf. Känner mig nog inte som en viss ålder, jag är jag helt enkelt.

3. Vad har du gjort i dag?
Skrivit prov i Ledarskap & Organisation, jagat nytt kollegieblock till matten och en specifik youghurt (båda utan resultat), köpt behövliga grejer på TGR, kollat om en grej var kvar på Öppna Hjärtat (det var den, så jag köpte), handlat på Willys och sedan nästan dött på Step-passet (haha). Resten av kvällen har jag kollat på korta klipp på hemsidan som heter "Varför feminism", mycket intressant.

4. Vilken film såg du senast?
Jadu, är osäker på om det var The Hobbit 2 eller Hancock. Har sett på sjukt lite filmer detta året, så det är inte klokt.

5. Vem ringde du senast?
Mamma. Ville bland annat berätta för henne hur slut jag var efter alla ärenden jag gjort.

6. Är du besatt av någonting?
Alltså besatt? Vet faktiskt inte, kommer inte på något alls just nu. haha.

7. Är du rädd för blod?
Nä.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? 
Stökig, fylld av flyttlådor och dåligt belyst.

9. Kan du nämna fem stadsministrar under 1900-talet i Sverige?
Troligtvis inte. Har inte så mycket koll på sånt. Kungar och politiker är ointressanta.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga?
Varför skulle jag? Är ingen person som fuskar.

11. Vilken färg är dominerande i din garderob?
Tyvärr så är det nog svart.

12. När vaknade du i dag?
Bortsett från de gångerna jag vaknade mitt i natten så vaknade jag väl runt 9.30.

13. Vilken är din favorithögtid?
Jul eller nyår.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Kanske på ett nytt spännande ställe som bara väntar på att upptäckas och undersökas ihop med min tuss.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Lotsen.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Allvarligt talat vill jag inte ens tänka på det just nu. Men ihop med min tuss iaf.

17. Vad lyssnar du på just nu?
Lite random musik på spotify. Håller på att rensa en spellista.

18. Har du någon gång brutit ett ben?
Nej, faktiskt inte.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
Mjölk, banan, smör, ost och pasta.

20. Vem är din favoritkändis?
Tror inte jag har någon specifik favorit faktiskt.

21. Vad är du på för humör just nu?
Trött och lite tillfreds.

22. Vilka världsdelar har du varit i?
Europa och Nordamerika

 

23. Snarkar du?
Oftast inte. Men det händer om jag ligger konstigt, är stopp i näsan eller eventuellt när jag sover dåligt.

24. Vilka yrken har du provat på?
Bibliotekarie, kallskänska, servitör, städerska på b&b, broschyrutdelare, skådespelare, butiksbiträde och bagare.

25. Hur går du helst klädd?
I bekväma kläder.

26. Vilket stjärntecken är du född i?
Kräftan.

27. Vilket är ditt favoritgodis?
Äter inte så hemskt mycket godis, jag är mer för kakor/tårtor/bakelser och glass. När jag väl köper lösgodis brukar jag alltid blanda fruktigt, syrligt, lakrits och choklad. För jag behöver variationen.

28. Vad sa du senast?
"Hejdå" till stepledaren på F&S.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Eftersom jag fortfarande håller på att läsa ihop min gymnasieutbildning så går jag fortfarande i skolan, men hittills så har Digitalt Skapande, Skrivande, Filosofi och Psykologi varit mina bästa ämnen. Finns andra ämnen det gått bra i, men dessa har även varit kul och känts relativt lätta under tiden.

30. Vad har du på dig just nu?
Nattlinne och pyjamasbyxor.

31. Vilken är din favoritaffär?
Indiska, DesignTorget och Lagerhaus gillar jag, fast det är inte ofta jag handlar där. Annars är loppisar och marknader typ bäst, haha.

32. Vad har du för storlek i kläder?
Allvarligt talat så har jag ingen aning längre. Det är så olika beronede på var man köper kläderna ifrån.

33. Vad har du i dina fickor?
Jag brukar ha mina saker i väskan. Använder sällan mina fickor, något jag har vant in eftersom jag sällan har fickor.

34. Vad köpte du senast?
Tråkigt nog så var det mat.

35. Hur många gånger har du flyttat?
Jisses. Med skilda föräldrar blir det ett x antal gånger varje gång någon utav dem flyttade när man fortfarande bodde hemma (fast hemma är hos mamma egentligen). Sedan har man fått flytta hem till mamma igen när man inte kommit in på någon ny utbildning, men det exkluderar jag eftersom jag typ bott kvar hemma samtidigt som jag bott på internat. Alla flyttar med både mamma och pappa inräknade gör att jag i skrivande stund är inne på min nionde flytt, och där kommer troligtvis ske två till. Puh.

 

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med (inte saker för att ta sig därifrån)?

Handbok om överlevnad, tändstål och en stor kniv. (eftersom det står saker tar jag alltså inte med mig en person, annars hade jag tagit med mig Christopher.)

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? 
Är nog mer av en kvällsmänniska. Men jag föredrar nog dagen ändå.

38. Senaste filmen du såg på bio?
The Hobbit 2: Desolation of Smaug.

39. Har du blivit sydd någon gång?
Nä.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? 
Nej.

41. Vad åt du till frukost?
Två skivor gott gräddat med ost. (och smör såklart)

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Då var jag 13, gick mitt första och enda år på högstadiet. Började bli tjock. Det var början på en väldigt jobbig period i mitt liv. Jag slutade till slut gå i skolan, satt bara hemma, mådde dåligt och hamnade slutligen på ett utredningshem.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning?
Lite svårt när jag inte har körkort, haha.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Det var säkert mamma eller Christopher, men jag kan inte komma ihåg något specifikt just nu.

 

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?
Den hamnar oftast på golvet nedanför sängen. Men när jag flyttat ska den hamna på ett nattduksbord.

46. Vad var det sista du åt?
Pasta och köttfärssås.

47. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Har inte ställt den än, men jag kommer nog ställa den på 10.00 denna gången.

48. Är du blyg?
Nä, jag är nog inte blyg, mer osäker och har ingen aning om vad jag ska säga till folk.

49. Har du någon tatuering?
Nej. Har dock funderat länge på att tatuera in en fyrklöver någonstans. Men jag kan inte bestämma mig för om jag verkligen vill och hur den ska se ut.

50. Har du varit med om en bilolycka?
Har åkt av vägen en gång, efter en snurr. (märk; ingen volt.) Men det var nära vi hamnade på sidan i diket.

51. När flög du senast?
När vi åkte hem ifrån New York Juni 2006.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet?
Det har jag säkert. Vem har inte det?

53. Vilken är den roligaste träningsformen?
Just nu är dansfusion-passet på F&S rätt roligt.

54. Har du några husdjur?
Nej. Men någon gång vill jag nog ha en katt.

55. Vill du gifta dig?
Ja.

56. Var växte dina föräldrar upp?
Mamma växte upp på mina morföräldrars gård Kvarnbyhem, strax utanför Ö Hoby. Pappa växte upp på en gård som kallades 14, 13 utanför Borrby.

57. Har du någon gång ringt polisen?
Nä.

58. Vilka är dina största svagheter?
Att jag tänker för mycket på vad andra tycker.

 

59. Har du, eller har haft, något smeknamn?
Tant Norton, Eddy, Lindah, Håkansson, Cutes, Johnny, Ylle, Elvira och Bomben. (De fyra sista är roller i pjäser jag haft)

60. Vad ska du göra imorrn?
Inget speciellt, mer än att längta efter kvällen då Christopher kommer.
 

Day 12 - A movie that you hate

2014-04-03 | 23:06:00
Jag kan inte komma på en specifik film som jag hatar. Men jag är inte så värst förtjust i den typen av komedifilmer där sakerna som händer är helt random och väldigt ologiska. Som till exempel att en ko helt plötsligt flyger förbi fastbunden i ett gäng ballonger. Tror det är i Rat Race som detta händer, och det finns såklart en bakomliggande anledning till att det händer (som jag glömt), men jag tycker ändå att det är otroligt löjligt. Ogillar även scener i filmer där de gör saker som får en att känna "snälla, nej, sluta".

Den tecknade tv-serien The Family Guy är ett väldigt bra exempel där dessa två sakerna kombineras. Gillar inte alls den serien och förstår sällan, i stort sett aldrig, det roliga i den. Jag har skrattat EN gång när jag sett en episod, och jag blev rätt förvånad när det hände.

Det finns ett par filmer som jag verkligen inte gillat, de har varit tråkiga eller dryga. Men jag vet inte om jag har hatat någon film faktiskt. Där är två filmer som dyker upp i skallen på mig när jag skriver detta och det är "Pianot" och "De 12 apornas arme". Den förstnämnda ska nog faktiskt anses vara en väldigt bra film till och med. Min tanke här är att jag troligtvis varit alldeles för ung när jag såg den filmen. Den filmen är för övrigt dessutom smått obehaglig. Den andra vet jag inte alls vad för anledning det var, den hade väl en trög story helt enkelt.
 
Så ja, inget så värst lyckat bidrag denna gången.

En liten lista

2014-04-03 | 22:53:00
 
Jag heter Anne Linda Decireé, plus efternamn då, men det väljer jag att utelämna.
Jag är för tillfället på bättre humör än vad jag varit på ett tag nu. Känns skönt.
Jag är bra på att skriva, baka och inreda.
Jag tycker inte om fulla människor, cancer och världens alla orättvisor.
Jag är dålig på att komma i säng och sedan komma till ro.
Jag läser mest bloggar och tidningen Skriva just nu. Är i en period där jag inte kan läsa böcker. Så tråkigt.
Jag gillar när det är full ruller och det händer grejer, och när man efter en fartfylld period till slut får sätta sig ner och pusta ut.
Jag sjunger mycket och ofta.
Jag älskar min tuss.
Jag är inte speciellt bra på att orka laga mat just nu.
Jag föredrar att träffa personer irl framför att prata via sociala nätverk.
Jag tycker om teater.
Jag är beroende av sega chokladkakor, min tuss, luft, samtala och att vara kreativ.
Jag har på mig sådant som sitter bekvämt och som jag inte ser ut som en klump i.
Jag dricker mycket vatten eftersom jag bör undvika kolsyrade drycker, och många juicer nuförtiden smaka för mycket sötningsmedel, äckligt.
Jag lyssnar på spotify.
Jag blir arg på folk som inte tänker utanför sin egen bubbla och beter sig smått som om allt kretsar kring dem. Och på det motsägelsefulla predikandet om vad som är norm, när normalstörda människor inte själva lever upp till kraven som sätts på de som har någon diagnos.
Jag är rädd för döden; att dö och att de viktigaste ska dö. Brand; att alla minnen/ovärderliga saker ska brinna upp och att inte komma ut och därmed bli innebränd. Att få cancer. Att plötsligt dö när jag sover.
Jag önskar att jag kunde dricka mousserat vin utan att bli dålig, att hur samhället ser ut ska förändras (förstår inte hur folk kan vara så trångsynta), att cancer slutar existera. Att jag ska vara nöjd och glad över mitt liv.
Jag är pinsamt dålig på att släppa vissa saker.
Jag är uppväxt i en liten håla på österlen omgiven av folk som är rädda för saker som är annorlunda, trångsynta och oförmögna att lämna sin självupptagna bubbla. Fram till 16-17 års-ålder. (tack och lov).