Det här med vänner

2014-08-25 | 18:31:00
Jag ramlade nästan just precis över ett quotes-foto på pinterest som löd så här: "Friendship isn't about who you've known the longest. It's about who walked into your life, said "I'm here for you" and proved it."

När det kommer till kritan får jag med en stor sorg säga att jag inte upplever att jag har några vänner som stämmer in på detta. Så är det tyvärr. Jag funderade på att skriva detta på facebook, ge lite hintar till de människorna som ska föreställa mina vänner. Började faktiskt knåpa ihop något också. Men sedan var det något som stoppade mig. Vill jag vara någon fucking åh-det-är-så-synd-om-mig-ge-mig-uppmärksamhet-person? Nej. Inte för att jag skriker efter att folk ska skriva snälla saker om mig och lyfta mig till skyarna varje dag (som vissa andra gör). Jag vet faktiskt inte varför jag kände ett obehag inför att faktiskt publicera detta där. Jag gjorde det helt enkelt.

Det skulle kanske hända att någon tog illa upp, blev sur på något vis. Den tanken slog mig också och jag hade faktiskt börjat skriva ihop något gällande det och skulle inkludera detta i min status: "Skulle där vara någon som tar illa upp och känner, att "joho, jag finns visst där för dig", då är det nämligen så här att det är lätt att snacka, men så länge folk inte bevisar att de finns där för en genom att faktiskt finnas där" och sedan tog det slut där.

Vart ville jag komma med det sista då? Jo, det finns ett talesätt som går så här: "mycket snack, liten verkstad", det var detta jag hade i tankarna när jag skrev på den sista delen. Fast grejen är väl den att det är inte mycket snack heller. För när senast snackade jag med vissa av de här personerna, som ska vara mina såkallade vänner? När sedan satte de sig ner och tänkte "Jag ska skriva till Linda och se hur hon mår, kanske höra om vi ska se till att träffas, det var ju så länge sedan. Jag saknar henne och undrar vad som händer i hennes liv.". Jag undrar det jag, när de senast tänkte på mig.

Det är så jäkla sorgligt egentligen att tänka på att av de vänner jag har, de som inte pratat med mig på evigheter och de som faktiskt försöker träffas och så, inte ger mig den känslan av att de finns där för mig när det är svårt. Att de släpper sitt och kommer till mig. Pratar med mig. Ger mig råd. Umgås, eller ens stannar upp för att tänka på hur jävligt jag har det egentligen. Hur jag kämpar. Fast det såklart, merparten har inte ens en aning om vad jag varit med om det senaste året, de två senaste, mer till och med.

Jag fortsätter att hoppas på att de ska höra av sig, jag slutade för ett tag sedan. Orkar inte. Orkar inte bli besviken och sviken. Vill att någon annan ska tänka på mig först någon gång. Egentligen borde man väl bara skita i flera av dem, de är väl egentligen inget att ha längre ändå. Men det är svårt att släppa taget om något som har varit bra en gång i tiden, man tycker ju egentligen om dem, som personer. Inte hur de behandlar mig. Men hur de är när de är som bäst. Frågan är, tycker de ens om mig längre?
 

Day 23 - Favorite animation

2014-08-12 | 18:50:52
Eftersom jag hör till den skaran som gillar disney-filmer, och andra animerade filmer, som kanske mer är riktade till barn, först och främst i alla fall, så är det hemskt svårt att bara välja en från den stora mängden som finns. Har faktiskt sett en hel del under min livstid och många är så hemskt bra, på sina sätt och vis. Men om jag bara fick välja en, vilken skulle jag då ta?

När jag var liten så var Lejonkungen en stor favorit. För några år sedan fastnade jag vid Ratatoille. Men det var inte så länge sedan jag var tvungen att välja en disney-film som min favorit, bland ett par utvalda, när jag gjorde en quiz. Då valde jag Mulan. Första tanken är att då kan jag lika gärna välja den nu också, men frågan är, ska jag verkligen det?

Nej, jag vill faktiskt inte välja en. För vad är det som säger att de ovan tre nämnda skulle vara bättre än till exempel Wall-E, How To Train Your Dragon, Micke & Molle, Svärdet i Stenen, Pocahontas, Tarzan, Skönheten och Odjuret eller Den Lilla Sjöjungfrun? För att inte nämna Bambi, Djungelboken och Aladdin. Dessa jag räknat upp är däremot bättre än en del som finns där ute, fast jag tänker inte räkna upp några utav dem.


Jag vet om att vissa jag räknat upp inte är Walt Disney utan t.ex. Pixar.