Lucka 20: En bild från ett äventyr du gjort i år

2014-12-28 | 23:24:48
 
Jag tycker att det har varit lite dåligt med äventyr i år, eller kanske ändå inte, men efter jag redan har snackat om både veckan på Öland i somras i flera olika inlägg och Wanås kändes det inte som att där fanns så många fler äventyr kvar efter det. Istället bestämde jag mig för att vända på sättet att se på det här med äventyr. Se det ifrån en annan sorts vinkel. Jag har nämligen varit på äventyr i kulturens värld i form av både teater och museum.

I år har jag lyckats se fyra teaterföreställningar på Malmö Stadsteater där jag började året med att se Cabaret med Agnes, varpå Mitt Unga Idiotiska Hjärta, En Midsommarnatts Dröm och Amadeus med Christopher följde. Sedan har det varit en del besök på Regionmuseet i Kristianstad, utöver Wanås, några utställningar vid Långe Jan på Öland och påskutställningen i Kristianstad, bland annat Livets Väg, kläder och kuriosa från 50-70-talet, The One Legged Hero och en utställning om tid.

 
 
 
Nu när Emily Dahls julkalender egentligen är över så väljer jag att ta mig an de sista luckorna lite på mitt eget vis, nämligen genom att kanske använda fler bilder i vissa av luckorna. Det är egentligen mycket roligare när man smått sammanfattar året och inte tidigare skrivit något om sakerna som jag tar upp.

Lucka 19: En bild från din semester/ditt sommarlov

2014-12-23 | 12:13:22
 
 
Nu har jag ju redan visat typ fem foton från när vi var på Öland, så det kan jag ju inte göra igen! Därför bestämde jag mig för att dedikera detta inlägget till slutet av sommarlovet, typ sista veckan eller så, när jag och Christopher var på chokladprovning på Malmö Chokladfabrik. En julklapp jag hade fått av min mamma och syster förrförra julen eller så. Nu var det verkligen dags att göra det, för det skulle ha gått ut nu i december. Vi parerade besöket med Malmö Festivalen så jag skulle få titta lite på First Aid Kit efteråt.

Chokladprovningen började 18.00 med att vi fick reda på Malmö Chokladfabriks historia och vi fick titta på utställningen de har där. Efteråt började provningen av chokladen. Jag blev dock lite besviken, för jag hade föreställt mig att vi skulle sitta och äta lite praliner och grejer, men så var inte fallet. Det var vanlig choklad vi satt och provade, i olika procenthalter, från olika bönor och någon med havssalt (den var god, även om det var mjälkchoklad). Två praliner fick vi prova i slutet, men de var rätt tråkiga och av den hårda sorten.

När provningen var slut fick man 20% rabatt på allt man köpte i butiken, även pralinerna! Jag köpte tre praliner (två sorter), mjölkchokladen med havssalt, en 65% choklad från Ghana (om jag minns rätt), två lakritsgrejer, chokladdoppade hasselnötter och en mazettiposter. I efterhand så ångrade jag mig att jag inte köpte mer och fyllde upp ett litet lager, när jag ändå hade rabatt på köpet.

Det som jag verkligen tyckte om med Malmö Chokladfabrikschoklad var att den var fairtrade, ingen mjölk användes utom i mjölkchokladen som gjordes någon annanstans med tanke på allergiker. Det finns inga nötter i någon utav chokladen heller, så nötallergiker kan utan oro köpa deras choklad. Man kan helt enkelt med gott samvete äta denna chokladen, eftersom den är fri från en massa skit, i och med att det är fairtrade och ekologiskt och allt vad det är.

Det var en intressant upplevelse där man fick reda på en massa intressant information och det var ju rätt gott också! :)

 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 18: En bild på något fint du fått i år

2014-12-20 | 22:20:00
 

När jag var på Öland med min familj i somras gav vi oss iväg på utflykt en grådassig dag där målet var Långe Jan. Jag ville gärna gå upp i fyren, för jag visste att jag skulle ångra mig sedan om jag inte gjorde det och jag tyckte inte att fyrtio kronor var så värst farligt att lägga ut. Helt klart prisvärt för en kul upplevelse och fina fotomöjligheter, även om det var en grå dag. Fast ingen verkade vilja gå upp av olika anledningar. Men Christopher märkte hur gärna jag ville och följde med mig upp i fyren, trots att han är höjdrädd och knappt vågade gå ut när vi var uppe. Det tyckte jag var hur fint som helst och från att ha varit lite butter och nedstämd så var jag jätteglad när vi kom ner på marken igen! Vädret må ha varit grått och blåsigt, men inom mig lös solen.

Fotot tog jag när vi var uppe i fyren.


Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 17: En bild från i höstas som ger dig höstfeeling

2014-12-20 | 17:52:27
Vanligtvis brukar jag tycka att hösten är rätt mysig, med alla fina färger på träden, att dricka te, mysa under en filt, regn och att få börja ha baskermössa på sig igen. Men i år måste jag säga att jag är så hemskt trött på hösten.

Jag har mest suttit hemma och hållt på med skolarbeten och knappt druckit något te alls! Inte tar den slut heller, hösten! Det är december nu och vi har fortfarande höst, här i Skåne åtminstone. Var är snön? Var är vintern? Är sådär lagom sugen på att fira julafton om fyra dagar när det fortfarande är höst. Så nä, jag är besviken på dig i år hösten. Försvinn nu!

Så nej, jag strejkar, det blir ingen höstbild. För jag känner ingen höstfeeling av att titta på de jag tagit, för jag vill bara att den ska bort, bort, bort NU! Ge mig snö, för bövelen!
 
 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 16: En selfie/ett självporträtt du tagit i år

2014-12-20 | 17:45:44
 


Det blev lite spontant bestämt att jag skulle ha halloweenfest hemma hos mig. Jag bjöd hem de tre A:na, Angela, Agnes och Anna. Syster. Kusin. Kamrat. Och så Christopher. Jag hade först planer på att klä ut mig till ett troll, eftersom jag hade blågrönt hår, och det var lite anledningen till att jag väldigt gärna ville ha maskerad helt plötsligt. Men tyvärr fick jag inte riktigt ihop de kläderna som behövdes eller en flaska i rätt storlekt för att få håret till att stå rätt upp.

Så istället bestämde jag mig för att klä ut mig till en död brud (jag vet, originellt, eller hur), eftersom jag redan hade kläder som fungerade till detta från när jag var utklädd till en blodigt mördad vålnad. Dessutom så kunde Christopher och jag köra en parutklädnad! För att utveckla det hela lite grann så sminkade jag oss som döskallar. Eftersom kostymer inte är så billiga och behöver kemtvättas så fick han istället ha spindelnät på sina kläder.

Lyckades skrämma både mamma, med detta fotot som jag skickade till henne, och Angela lite grann när hon och de andra kom. Tror de blev räddast för Christopher, för han passade så väldigt bra i sin utklädnad!Lucka 15: En bild på en person som får dig att skratta

2014-12-20 | 17:43:39

 
Han är inte världens jättespralligaste och tramsigaste, men han får ändå mig att skratta, min älskade silligaste tuss. Tillsammans är vi väldigt tramsiga, på vårat alldeles egna sätt, när andra inte ser. Vi tramsar mer än vad vi är seriösa. Även om vi kan vara det också, seriösa alltså. Vi lever i nuläget rätt så kämpiga liv båda två och väljer helt enkelt att inte alltid vara så hemskt seriösa helt enkelt. För när vi är tillsammans så glömmer vi den hårda verkligheten för en stund. Vi mår lite bättre och vi slappnar av. Tillvaron känns något lättare, även fast vi vet att den hårda verkligheten väntar där ute på oss när helgen är slut.

 

Lucka 14: En bild som du inte minns att du tagit

2014-12-18 | 13:34:49
 
Jag har rätt bra minne och i år har jag inte tagit så jättemånga foton, så där finns inte många foton som jag inte har något minne av att jag tagit, eller inte kan komma ihåg att jag tagit det när jag väl ser fotot. Men jag hittade faktiskt det här fotot när jag gick igenom mina mobilbilder och kan absolut inte minnas att jag tagit det. För vad var poängen med att knäppa denna bilden? Det ser totalt osmakligt ut, det är rörigt och där är hur många olika saker som helst med i bilden som inte riktigt har något att göra med vinbärskakan. Som tur är finns där ett antal andra foton som blev mycket bättre än detta. När det här inlägget är publicerat så kommer jag troligtvis att slänga fotot, om jag kommer ihåg det, haha. Annars blir det väl nästa gång som jag försöker fördriva tiden med att kolla igenom lite gamla foton i mobilen när jag väntar på någon buss, sitter i väntrummet eller har någon lång tråkig rast.

Kakan blev väldigt god, för övrigt!
 
 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!
 

Lucka 13: En bild ifrån ett avgörande ögonblick i år

2014-12-18 | 13:25:38
 
Jag är lite osäker på om det kan tyckas att detta är ett avgörande ögonblick. För det första, åtminstone jag, tänkte på när jag läste de orden var att det ska vara något livsomvälvande, någon stor förändring, något viktigt val. Fast jag kom fram till att valet jag gjorde var rätt viktigt, för mig.

Jag har i flera års tid drömt om att lära mig spela cello. Det har varit mitt favoritinstrument hur länge som helst. Det låter fint och ser mycket vackert ut! Förgäves har jag letat efter ställen som erbjuder lektioner i detta, då Stockholm har varit den enda platsen jag funnit. Väldigt olyckligt för mig som bor i Skåne. Men av en slump så upptäckte jag för några veckor sedan att Kulturskolan i Ystad lär ut cello och att där fortfarande fanns platser kvar! Jag anmälde mig direkt och den 4 december hade jag min första lektion! Äntligen skulle jag få lära mig spela mina drömmars instrument! Hittills har jag varit på två lektioner, men nu är det juluppehåll, och jag känner redan att jag fått lära mig jättemycket.

Det är väl uppenbart att det var ett rätt livsomvälvande ögonblick att uppnå en dröm som jag haft hur länge som helst. Det viktiga bakom det var att komma fram till om jag faktiskt hade tid. Jag kom fram till att jag skulle ha tid, jag får kanske inte denna chansen igen och jag vill inte sitta när jag är gammal och ångra att jag inte tog chansen.

Mitt avgörande ögonblick var att välja drömmar framför måsten, att skapa tid för det jag vill och hittills har det känts hur bra som helst! Känner mig glad innan, under och efter lektionen och jag övar nästan varje dag!


Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 12; En bild från i somras som väcker din sommarlängtan

2014-12-18 | 13:10:52
 
 
Bilden i sig är inte sådär värst somrig när den i stort sett endast går i svart och vitt. Men inne i byggnaden säljer de jättegod glass som jag åt i somras, och de säljer även chokladpraliner som inte heller är så dumma. Min sommarlängtan grundar sig i vetskapen om att vi kommer åka till Öland nästa sommar också, och att äta mangosorbet från Ölands Choklad är en av sakerna jag verkligen ser fram emot. Jag hoppas att den är lika god som jag minns den! Utöver smaklökarnas längtan efter en specifik glass så tänker jag på alla planer, utflykter och äventyr som vi inte hann med i somras och som bara väntar på att upplevas! Förutom att besöka alla loppisarna som finns vid vägkanten överallt, så skulle jag vilja kolla in lite av kulturen, så som raukar, något slott eller ruin, kanske ett och annat museum, att rida på en kamel och spatsera runt på alvaret. Denna gången hoppas jag att vi även hinner ta ett dopp i havet!
 
 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 11; En bild på en person du saknat i år

2014-12-14 | 18:44:00
I år har jag saknat den där personen som jag tyvärr inte känner än. Nämligen den där kompisen som alltid finns där för en. För även om Christopher alltid finns där för mig och är ett väldigt bra stöd, så behöver man den där bästa vännen att snacka skit med, hitta på hyss med och ja, göra andra saker med och få lite variation på umgänget.

Egentligen saknar jag en hel hop med vänner att göra saker med. Jag saknar det där gänget som så många verkar ha. Som man kan gå på teater med, gå ut och fika med, ha maskeradfest med, spela sällskapsspel med, ja göra vad som helst skoj eller bara sitta och snacka med om allt och ingenting. De personerna saknar jag. Var finns ni? Tycker det är på tiden att ni dök upp! Det var så länge sedan.
 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 10: En bild på ditt favoritplagg just precis nu

2014-12-14 | 18:35:15
Jag har inget favoritplagg just nu, jag är rätt trött på min garderob i nuläget faktiskt. Det plagget som skulle kunna vara ett favoritplagg kan jag inte använda nu heller eftersom det är helt fel årstid för det och det skulle vara alldeles för kallt! Jag går mest runt i myskläder tycker jag, så som pyjamasbyxor, bekväma byxor och nattlinne. När jag är hemma vill säga. Har såklart inga pyjamaskläder på mig i skolan, haha. Men mysbyxor däremot!

Nu när både julafton och nyår börjar närma sig så gör sig känslan av att inte vara nöjd över min garderob sig än en gång påmind. Jag äger ingen fin, röd klänning till julafton och inget megaglittrigt plagg till nyår. Överhuvudtaget när man ska iväg någonstans, vare sig det är skolan eller bort till någon, så blir jag nedstämd av att det är samma gamla paltor fortfarande och över att det ska vara så svårt att hitta kläder i min storlek, som också ser bra ut på min kropp, och i den klädstilen jag vill ha.

Så nej, tyvärr har jag inget sådär jättefavoritplagg just nu.
 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 9: En bild från din arbetsplats/skola

2014-12-09 | 21:06:39
 


Jag studerar på komvux och har gjort detta några terminer nu eftersom jag fattades väldigt många poäng till mitt slutbetyg. Minst tusen. Men inte för att jag är korkad, inte har något läshuvud, har skitit i skolan eller något i den stilen. Nä, saken är den att jag har aldrig fått den informationen om att det behövs ett slutbetyg för att kunna läsa på högskolan. Vilket är rätt konstigt, att den informationen inte har tilldelats mig menar jag. Därför har jag spenderat tid på folkhögskola med att t.ex. läsa teater istället för att läsa ihop till ett slutbetyg. Men jag ångrar ingenting, även om vissa saker hade varit enklare och mindre stressande. Jag har lärt mig saker och utvecklats på flera positiva sätt på grund av vägen jag har tagit.

Det är inte förrän 2012, när jag än en gång är inskriven på arbetsförmedlingen i väntan på nästa läsår på nästa skola, som jag får reda på att ett slutbetyg är väldigt viktigt och bra att ha. Jahopp! Denna gången hade jag fått en relativt bra handläggare som faktiskt var uppmärksam på detta och även rekommenderade mig att prata med en av studievägledarna på skolan, och även om jag var sent ute så sa syon åt mig att ansöka. Sagt och gjort, strax därefter började jag min första termin för att läsa ihop alla poäng jag fattades. Jag började med Webbutveckling, Religionkunskap 2 och Danska 1, och jag kan säga att det gick utomordentligt bra med tanke på att jag fick B, B och A i betyg! Inte dumt alls.

Ja, just det, nu råkade jag dessutom ut för det nya betygsystemet som nygligen införts. Jag hör dock inte till den skaran som känner att det varit några problem med att förstå hur det fungerar eller haft några större problem med de överhuvudtagett. Fast det beror såklart lite på vilken lärare jag har haft, för de hanterar systemet lite olika på min skola. Det finns både för och nackdelar med det nya systemet, det är däremot inget jag tänker gå in något djupar på, men jag har mest upplevt positiva saker.

Under de nästkommande terminerna läste jag en salig blandning av ämnen där mina favoriter var Skrivande, Psykologi 1 och Digitalt Skapande. Men jag gillade även Filosofi och Engelska 7. Denna terminen har jag läst Praktisk Marknadsföring, Privatjuridik, Psykologi 2 och Internationella Relationer. Sammanfattningsvis kan jag faktiskt säga att alla ämnen har varit intressanta, givande och haft bra lärare. Rektorn på skolan är dock en helt annan femma, för han har fått för sig att det är klokt att ta bort flera ämnen för varje termin som går. Därför är jag väldigt glad att jag började studera när jag gjorde, för hade jag börjat nu skulle det inte funnits särskilt många ämnen kvar att läsa. Då erbjuds man att studera på distans och det är absolut ingenting för mig (det har jag faktiskt försökt med en gång och aldrig igen!).

Nu har jag tillslut bara en termin kvar, som jag har tillägnat till endast Matematik 2b (det är verkligen inte mitt ämne) och för att skriva klart den sista uppgiften i Psykologi 2 (men det ska nog gå rätt fort). Sedan bär det av mot högskolan med drömmar om studier i Skrivande, Psykologi och Teater.


Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 8: En bild från i år som bäst beskriver din vardag

2014-12-09 | 20:25:00
 
 
Detta var det enda fotot som jag lyckades göra några kopplingar till för hur min vardag ser ut och som tagits i år. Nämligen rätt ensam. Jag går i skolan, där jag har typ en lektion per dag eller ingen lektion alls och inga kompisar, sedan sitter jag hemma framför datorn ensam och ser på serier, skriver på skolarbeten och försöker orka göra alla måsten man har på hemmaplan (det vill säga städa, diska, laga mat, tvätta osv). Varannan fredag åker jag buss i en och en halv timme till min pojkvän och nu är det mörkt både när jag åker dit och när jag åker hem. Detta fotot har jag tagit med min mobil under en busstur när jag är på väg hem, tillbaka till ensamheten.
Min vardag just nu är ensam och mörk helt enkelt. Den känns som ett enda ständigt mörker; grå och trist och inget att skryta med.
 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 7: En bild du tagit som du själv tycker mycket om

2014-12-07 | 20:55:27
 
 
Fotot från det gångna året som jag tycker mycket om är detta som jag tog under Ölandsvistelsen. Jag känner mig nöjd över bildens enkelhet, som samtidigt ändå berättar något. Fotot känns för mig väldigt somrigt, härligt och lugnt och det drar mig tillbaka till somriga minnen från en lyckad vistelse som får mig att längta till nästa sommar när vi ska dit igen. 
 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 6: En bild från en resa du gjorde under året

2014-12-07 | 20:13:57
 
 
I början av september åkte jag, Christopher och hans mamma till Wanås, ett stort slottsområde där man går runt utomhus bland skog, gräs, blommor och annan växtlighet och tittar på olika sorters konst i flera olika former. En mycket intressant och härlig upplevelse för mig som älskar att gå på museum och olika typer av utställningar. Vi hade verkligen tur med vädret också och jag tog minst 400 foton. Vi spenderade flera timmar med att gå runt och titta, men ändå orkade vi inte kolla på allt. För efter några timmars gående hade majoriteten av oss riktigt ont i fötterna, men det var det värt. Får se ifall vi åker dit nästa sommar också och kollar in de sakerna vi missade och eventuellt nya.

I slutet av vår vistelse stötte vi på ett flertal önsketräd som var fulla utav hundratals lappar med önskningar från utställningens besökare. Vi var såklart inte sena med att själva skriva varsin önskning att hänga upp i träden. Här ser vi Christophers önskning, som uppenbarligen handlar om mig, och jag började nästan gråta när jag läste på hans lapp efter att den hade blivit upphängd.

Här finns en länk till deras hemsida, om någon är intresserad av att ta reda på mer.

Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 5: En bild på dig som någon annan tagit

2014-12-05 | 22:53:00
 

Denna sommaren spenderade jag och min familj (mamma, syster, pojkvän) sex dagar på Öland. Något som aldrig skulle hänt om inte mamma och hennes syster nyligen ärvt ett litet, litet hus på Öland av en avliden släkting. Detta lilla hus ser i stora drag likadant ut som det gjorde när det byggdes någon gång på 1800-talet, möbler, tapeter, allt! Där finns inte ens rinnande vatten och behöver man gå på toaletten så är det utedass som gäller. I detta huset har vår släkting bott på detta viset sedan han var en liten pojke och där är fullt av minnen och gamla grejer att gå igenom! Rätt spännande och intressant!

Detta fotot är taget på tomten som tillhör huset av min pojkvän, dagen innan han och jag skulle åka hem igen, efter en väldigt bra vistelse full av upplevelser, utflykter, slappande, djupdykande i gamla tider, kubb, grillande och några små loppisar. Jag hade hittat en jättestor rabarber bland nässlorna, som jag tänkte ta med mig hem och göra rabarbersmulpaj av. Någon paj har det dock inte blivit än, men rabarbern ligger tålmodigt i bitar och väntar i lådan längst ner i frysen på att det ska bli sommar och rabarberpajtider igen.
 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 4: En bild du tog när du kände dig sorgsen/deppig/ledsen

2014-12-04 | 23:07:00
Det finns inget foto som jag tagit när jag varit nedstämd i år, inte vad jag kan minnas åtminstone. Nuförtiden tar jag sällan foton när jag inte mår så bra, det finns ingen lust för sådant då. Det var några år sedan det hände, att jag tog foton när jag var ledsen. Där finns säkerligen foton som tagits när jag kanske inte mått så festligt av någon anledning under det gångna året, men där har ändå funnits något som vägt upp det på något vis. Det betyder däremot inte att jag inte har mått dåligt vissa dagar eller perioder, för det har jag! Det har varit mycket att kämpa med hela året, men jag har lyckats ta mig igenom det och förhoppningsvis utvecklats och lärt mig grejer från det.
 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Lucka 3: En bild på någon du älskat i år

2014-12-03 | 22:34:00
 
 
Mer än tre år har gått sedan jag träffade dig den där varma dagen i april och vi börjar närma oss vårt fjärde år tillsammans. Det har varit extra kämpigt det gångna året på flera olika sätt. Att efter tre år fortfarande ha ett förhållande på distans där vi bara träffas på helgerna och måste spendera både tid och pengar på att åka fram och tillbaka med buss tär en hel del på oss. Men det är så det ser ut just nu, tyvärr.

Det har ingenting att göra med att vi inte vill flytta ihop, eller att vi inte skulle kunna bo tillsamans. Det är snarar så att vi inte kan, det går inte ihop med hur våra liv ser ut i nuläget. Där jag går på Komvux i en stad, snart påväg till en annan men utan att veta vilken. Där du sitter i en helt annan stad och än en gång är arbetslös efter att ha fått sluta på jobbet du hade för att de förlorat en stor kund och inte längre hade råd att ha dig och tre andra anställda längre. Ingen av oss vet vart vi kommer att hamna härnäst. Var du får jobb och var jag kommer in på en utbildning.

Dessutom så vet jag om att jag kommer att hoppa runt några gånger till, innan jag placerar mig någonstans någon längre tid. Många gånger önskar jag att det inte var så här, nej, alltid, jag önskar varje dag att det såg annorlunda ut. Att jag redan gick på högskolan vid det här laget, att du hade ett arbete, så vi kunde räkna ut vart det är bäst att slå sig ner i förhållande till dessa två faktorerna. Men nu är det inte på det viset. Så vi gör det bästa vi kan av sitationen vi befinner oss i. Den må vara kämpig, men vi tänker inte låta ett avstånd på en och en halv timme med buss påverka vår kärlek till varann. För utan varandra skulle allting annat som gör livet svårt och kämpigt vara ännu jobbigare.

Så därför är två resor på tre timmar för 124,80 kr varannan helg värt det, för jag älskar dig så otroligt mycket!
 

Lucka 2: En bild på något gott du ätit i år

2014-12-02 | 13:42:51
Där är en viss sak jag ätit i år som var så otroligt hemskt jäkla gott. Det var ett nytt bakverk jag provade att baka och sedan bjöd på när jag hade Halloweenfest. Men jag verkar inte ha lyckats ta något foto alls på detta himmelskt goda, så hemskt typiskt. Det var i alla fall Brownie Chocolate Chip Cookie. Hälften chokladbrownie hälften kakdeg med chocolatechips. Sådär härligt seg och underbar. Dör smått godhets-, och sugenhets-, döden bara av att tänka på dem.

Eftersom jag då inte har något foto att erbjuda på dessa mumsigheter, vilket kanske är tur för er, så bjuder jag på tre foton på några andra goda saker jag ätit i år; Chokladsorbet och Mangosorbet, Knafeh (de orangegula små nystanden till vänster på andra bilden) och Chokladfudgekaka med grädde och hallon.
 

Lucka 1: En bild från en dag du aldrig kommer glömma

2014-12-01 | 18:13:50
 

Den 22 April 2011 var dagen då jag träffade dig, exakt tre år, sju månader och åtta dagar sedan. Det var en riktigt varm vårdag så jackan jag tagit på mig fick bäras på armen. Vi hade sedan februari pratat med varandra på datorn via mail långa som flera A4-papper, msn och skype och det hade skrivits hundratals, kanske även tusentals, sms. Tillslut hade vi bestämt oss för att träffas, i Kristianstad, där du bodde.

Efter 1 ½ timmes resa med buss för min del stod vi där för lite mer än tre år sedan, öga mot öga på resecentrum, som inte längre finns. Nu fanns där ingen dataskärm mellan oss längre. Bara varm vårluft. Under hela min vistelse tittade du på mig flera gånger med ett litet leende, och jag fick känslan av att det för dig kändes obegripligt att se mig sitta hemma hos dig, i din lilla etta, med mitt gröna hår, bara en halv meter ifrån dig. Att jag var verklig, och fanns på riktigt. Nu vet jag att det inte bara var en känsla jag fick, för jag frågade och det var precis så du kände.

Och det var du inte ensam om!
 
 
Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!