Day 17 - A movie that disappointed you the most

2014-05-02 | 13:41:00
 
Det var så länge sedan jag hade några jättestora förväntningar på någon film, där filmen dessutom då gjort mig besviken. Men jag kom faktiskt på att jag nog blev lite besviken på "Man of Steel", inte för att jag haft några förväntningar på den så precis, men för att den verkligen inte var rätt alls.

Vad menar jag då med att den inte var "rätt"? Jo, när man som jag har sett väldigt måna olika typer av Superman-relaterade filmer och tv-serier så förväntar man sig att det åtminstone ska hålla sig till rätt fakta när det gäller hela historien om Stålmannen. Åtminstone lite. Några delar. Gärna de viktigaste bitarna. För visst, allt jag har sett har inte varit helt prick korrekt, men de har åtminstone hållt det rätt och gjort en trovärdig story.

Visst trovärdig var "Man of Steel" säkert, om man inte sett något med Stålmannen tidigare, eller känner till så värst mycket om honom. Men det hela var bara så fel, så det var inte alls okej. Att sedan ändra hela Lois och Clark grejen är fan ett brott! Att hon inte vet att Clark Kent är Stålmannen, och hela den där röriga storyn runt allt det där (ja, ni som vet hur det ska vara, vet vad jag menar) är fan en av de viktigaste grejerna i Superman-världen, och den var fan borttagen!! DETÄRFANINTEACCEPTABELT!
 
SPOILER!
När det sedan kommer till att döda Clark Kents pappa så var det verkligen droppen! Nu är jag dock lite osäker på om det faktiskt är så i den riktiga storyn, men jag tyckte i alla fall inte om det. Dumma. Men visst, är det så det ska vara, så okej. Men hade jag fått välja så är det fan viktigare att kärlekshistorien mellan Lois, Clark och Stålmannen är som det ska, än om Clarks föräldrar lever/dör som de ska. Punkt slut.