Årslista

2014-10-23 | 16:40:00

Jag slängde ihop en lista för 2013 i början av året, men sedan blev det aldrig något med att jag publicerade inlägget. Kanske för att jag inte hade lagt in några bilder och för att det inte kändes som om att där fanns några att använda. Jag vet faktiskt inte riktigt. Jag har ett minne av att jag inte blev nöjd med listan, men vadå, att det inte var mycket mer intressant kan väl inte jag hjälpa. Sedan får listan det till att kännas som att jag inte gjort några intressanta saker, men när jag tittar på fotona från året (de syns dock inte här allihop) så finns där trots allt en hel del ändå. Det är inte dåligt åstadkommit med tanke på hur fysiskt dåligt jag mådde. Här kommer den iaf!

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut? 
Jag gjorde nog en hel del som jag aldrig gjort förut! Jag bilade runt på Bornholm, jag flyttade till egen lägenhet (i andrahand dock), jag provade vattenjympa. Plus lite andra saker som inte var allt för trevliga upplevelser.


På fjärilshuset på Bornholm, tagen med mobilkamera.


Genomdrev du någon stor förändring? 
En stor förändring som skedde i slutet av året var väl att klippa av det långa håret, då jag klippte page och färgade topparna röda. Minst tre timmar tog det. Puh. Gud så ont i ryggen jag hade efteråt. Några månader senare skaffade jag även nya glasögon.
En annan stor förändring, som var i början av året, var att jag flyttade till min första egna lägenhet, i Ystad, efter att ha skiftat mellan internat och att bo hemma hos mamma.
En ytterligare stor förändring som hände mitt på året var att mamma under fula förutsättningar tvingades flytta ifrån lägenheten jag bott i under 13 år av mitt liv, den längsta tiden jag bott på något ställe. Det var och är fortfarande jobbigt. Bearbetar det fortfarande.

Flytten från det barndomshem jag bott i längst.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
En bekant, som jag gick teater med 2010, blev mamma till en liten flicka detta året.


Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 
Alltså, jag har tänkt och tänkt, men jag kan inte komma på ett visst specifik datum jag minns. Jag minns händelser, men inte tvunget datumen. Mer än de vanliga, födelsedagar, midsommar, jul. Sådana datum som man vet vad de innebär liksom.


Vilka länder besökte du?
Bilade runt på Bornholm, Danmark, en dag i somras, med min tuss, hans mamma och hennes plus ett. Fast Danmark räknas ju i stort sett inte riktigt när man bor i Skåne.

 Var på Tosselilla med Angela, Agnes och Christopher. (bild tagen med mobilkamera)


Din största framgång på det privata planet?
Kanske att de flesta betyg jag i skolan har legat på A och B. Det känns jävligt skönt! Jag är också bra!

Vad spenderade du mest pengar på? 
Hyra? Haha.

Största misstaget?
Kanske att jag hela tiden väntar lite till sista minuten med att göra mina hemuppgifter i skolan. Fast det har blivit rätt bra i slutändan ändå. Däremot skulle jag slippa mycket stressande om jag hade tagit mig i kragen och satt igång tidigare. Men ibland går det trögt helt enkelt.


Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Att få A i Skrivande blev jag riktigt glad över! Hur Christopher gjorde med min julklapp gjorde mig glad, det var riktigt kul! Blev så glad att jag började gråta.Dags för julmaten!
 
Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014? 

Möjligheten att göra saker lite mer spontant, klara av att sätta mig på en buss eller ett tåg, kunna planera saker osv utan att mina magproblem ska komma i vägen.


Bästa boken du läste i år? 
Är så besviken på mig själv, för jag har inte lyckats läsa så många böcker i år.. Den bästa av de jag läst detta året kan vara den jag håller på att läsa just nu. Jag vet inte. Tycker inte att de jag läst varit något särskilt utmärkande.

Vad var din största framgång på jobbet 2013? 
Eftersom jag studerar på komvux på heltid har jag inget jobb. Däremot sommarjobbade jag på Guns Gårdsbutik, men frågan är om jag hade någon framgång. Tyckte det blev mest motgångar eftersom jag började må dåligt fysiskt och till slut fick sluta jobba helt.

 Nybakta Brysselkex på Guns Gårdsbutik. (bild tagen med mobilkamera)

Något du önskade dig och fick?

Jag fick faktiskt de två sakerna jag önskade mig som mest i julklapp. En bok om att skriva och Frankies Daily Journal 2014.


Något du önskade dig och inte fick?
Där är ju sjukt mycket jag önskar mig, både materiella saker och andra saker, som jag inte riktigt får.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? 
Jag satt själv största delen av dagen. Sedan kom min mamma in, vi åkte och handlade och så skulle vi åkt in till Malmö för att äta asiatisk buffé. Men det blev inget för det visade sig vara stängt. Så jag spenderade kvällen med att gråta. Sedan köpte vi snabbmat och så bakade vi en choklad-apelsin-kaka till mig.

Vad fick dig att må bra? 
Christopher fick mig att må bra.

 Midsommar.

Vem saknade du?

Saknade Christopher varje gång vi var ifrån varandra. Annars har jag saknat mormor lite ibland.

De bästa nya människorna du träffade? 
Sorgligt nog så får jag nog säga att jag inte träffat så många fantastiska människor som stannat i mitt liv, eller så. Men för att säga någon får jag nog säga att Eng/Skrivande-läraren är en av de bästa nya människorna som jag har träffat. En riktigt bra lärare måste jag säga!


Mest stolt över? 
Ska nog dra till med att det jag är mest stolt över nog är hur bra betyg jag fått i vissa ämnen på komvux. Det känns bra. Stolt över att jag vågat prata och ta till orda på lektioner. Att jag vågat säga ifrån och fixa saker som inte blivit som de ska eller inte är som de ska vara.


Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Vet faktiskt inte. Känns inte som att det kommer att bli så mycket annorlunda det kommande året. Deprimerande tanke, men så känns det. 

Förfest inför Tingvalla.


Dog någon som stod dig nära?
Ingen som stod mig nära. Men en ingift faster dog helt plötsligt. Det var lite sorgligt, och känns konstigt, även om jag inte haft någon kontakt med henne på jag vet inte hur länge så är det konstigt att tänka på att hon inte finns längre.

Bästa köpet? 
Kan vara min säng. Sängen som fanns i lägenheten jag hyr i andrahand gick inte att sova i alls och en extra madrass skulle gå på runt 1000 kronor. Så hittade jag en 140-säng, med tjock madrass till för 500 kronor! Värsta kapet! Den kan jag och Christopher ha sedan när vi flyttar ihop. Får plats bra i den båda två.


Vad önskar du att du gjort mer? 
Sett på teater (vilket jag hade gjort om hälsan hade varit bättre).

Jag och Agnes lyckades åka till Malmö och se "27", det är jag glad över, för den var SÅ bra! (taget med mobilkamera)


Vad önskar du att du gjort mindre? 
Suttit vid datorn och slösurfat istället för att ta tag i skolarbetet. (lättare sagt än gjort, när motivationen och orken tryter) och småätit/tröstätit.


Favoritprogram på TV?
Kollar ytterst lite på tv. Det var en period av början av året som jag tittade på tv, och en period nu i slutet av året. Det är svårt att säga vilket som varit favoriten utav det jag tittat på.. Men jag får kanske säga mer än en. Så det gör jag. Halv åtta hos mig, Hela England bakar, Dessertmästarna och Äntligen hemma har jag gillat att titta på.

Största musikaliska upptäckten? 
Vet inte om det kan kallas upptäckt. Men jag ändrade riktningen i min musiksmak lite. Lämnade unts-unts-musiken bakom mig och började återgå till my roots, så att säga.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Alltså, jag har varit så sjukt jävla ledsen, nedstämd och allt möjligt detta året. Men samtidigt har jag haft mina framgångar och saker jag har varit riktigt glad för.

Var på konferens med Christophers jobb på Ronneby Brunn. Fick massage, besöka spaat och äte en riktigt god tre-rätters-middag.


Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
2013 hade varit bättre om min granne inte hade bestämt sig för att hyra ut sin lägenhet i andrahand till en tjej som inte är helt funtad i skallen när det gäller hur man beter sig i ett hyreshus och som även har femtioelvatusen vänner som är likadana. Året hade även varit så mycket bättre om jag inte i somras började må riktigt fysiskt dåligt i magtrakten, vilket jag fortfarande inte vet vad det beror på.

Högsta önskan just nu? 
Att få reda på vad som felar mig fysiskt och bli behandlad för det, eller bli byta behandling för mina åkommor och att den ska hjälpa! (och att den nya grannen flyttar, för hålla käften kan de inte!)


Day 29 - A movie from your childhood

2014-10-22 | 18:57:00
Att välja bara en film från min barndom är lättare sagt än gjort. Fatta hur många filmer man sett under sin barndom, under hela sin livstid! Sjukt många filmer! Att sedan välja ut bara en, det är riktigt svårt. Vad är anledningen till att man väljer en specifik film? I detta fallet finns det faktiskt ingen särskild anledning. Ingen speciell i alla fall. Jag bestämde mig för att välja en film som heter "Landet för länge sedan". Mest för att den ploppade upp i mitt minne för ett par dagar sedan, bara sådär. Varför har jag ingen aning om.

Jag kom helt plötligt att tänka på den här filmen, hur länge sedan det var jag hade sett den och jag blev plötsigt sugen på att se den igen! Jag tycker dessutom att den förtjänar att tas upp, att nämnas. Jag tyckte väldigt mycket om den när jag var liten, såg den mer än en gång. Men av någon anledning hade jag totalt glömt bort den. Ja, så blir det nog när filmerna inte är Disney-filmer. De tynar bort i minnet på en. För de återkommer inte lika ofta i samtal, på nätet, ja var som helst, som Disney gör.

Detta är rätt dumt kan jag tycka. Tänk så många bra tecknade filmer och serier som glöms bort, och som dagens barn inte ens får ta tel av. Fast frågan är om de ens skulle godta så pass gamla tecknade filmer, de skulle kanske inte ens anses se tillräckligt bra ut. Bortskämda ungjävlar! Nä, när jag har barn ska jag försöka visa hen klassikerna som jag växte upp med. Självklart ska hen väl få se de nyare grejerna också, så hen inte blir totalt utstött av de andra barnen, vars föräldrar bara visar dem ny skit.

I vilket fall som helst, jag svävar iväg lite nu märker jag. Fast jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva om saken. Jag väljer att ta upp denna filmen eftersom jag kom att tänka på den, jag tyckte om den, för att den inte syns lika mycket som vissa andra filmer, och för att den är bra och fin, och söt helt enkelt!

Jag misstänker dock att denna är från 80-talet eller så, men mycket filmer och serier (tecknade och med människor) som jag har vuxit upp med är från den tiden. I min familj spelade man nämligen in väldigt mycket och då har det helt enkelt blivit så att jag har sett på det som funnits inspelat. Inte mig emot. Jag älskade mycket av det jag såg! Det förklarar väl rätt så bra varför jag fastnade för 80- och 90-tals filmer. ;)

 

Day 28 - Favorite movie from your favorite director

2014-10-20 | 19:23:18
Jag har i nuläget ingen favoritregissör, men jag hade en när jag var typ 15 år eller nåt sånt och var väldigt intresserad av film. Jag hade iaf fått för mig att denna personen var min favoritregissör, varför vet jag inte riktigt. Att han var svensk och gjorde filmer i USA var säkerligen en anledning. Det var ingen mindre än Lasse Hallström.

Min favoritfilm med honom var Ciderhusreglerna. Jag tyckte den filmen var riktigt bra! Säkerligen ytterligare en anledning till att jag hade fått för mig att just den här personen var min favoritregissör. Det som är rätt ologiskt i att ha bestämt sig för detta var att jag hade väl inte sett så många filmer av Hallström ens, och de jag hade sett räknades kanske inte ens till favoritfilmerna. Så det var totalt ologiskt. Men man skulle ju ha någon favorit, och det blev han. Så hemskt löjligt. Haha.

Jag tyckte nog om denna filmen lite på grund av att Tobey Maguire var en favorit då, och är med i den, hallå, spindelmannen liksom! Men det är en bra film! Tycker folk ska se den om de inte redan har sett den.


 
Nu när jag är äldre kan jag faktiskt säga att både Gilbert Grape och Chocolat är bra filmer som Lasse Hallström har regisserat. Två filmer som är värda att se de också.

The list of three

2014-10-14 | 16:32:00

TRE STÄLLEN JAG BOTT PÅ.

På internat i Växjö. Här är en del av mitt rum. Den delen som var minst plottrig. Hade grejer, bilder och småsaker ÖVERALLT! Här bodde jag i 2 ½ år (från januari 2007 till sommaren 2009).

På Eslövs Folkhögskolas internat bodde jag under läsåret 09/10. Här syns dock bara skolbyggnaden, men den internatbyggnaden jag bodde i ligger till höger om skolan bakom träden.

I en gammal lärarbyggnad på Sundsgårdens Folkhögskola bodde jag läsåret 2011/2012 när jag gick på teaterlinje. Fönstret uppe på taket var mitt rum.


TRE BÄSTA DRYCKERNA
 
Det här med drycker är lite svårt, och ett smått känsligt ämne för mig på senare tid. Sedan jag fick problem med magen så har de rått mig att inte dricka kolsyrade drycker och jag har märkt att jag mår nog bättre när jag undviker detta. När det gäller alkohol kan det faktiskt vara samma sak som gäller, men det har jag inte riktigt testat än. Annars så är faktiskt en av mina bästa drycker mousserat vin. T_T Och Julmust.

Nu får jag väl säga att de tre bästa är Cranberry Juice, Mango/Morotsjuice och Äpplemust.
 
 
MINA TRE BÄSTA MATRÄTTER

Sushi, på Sumo Sushi i Kristianstad är en stor favorit! Så gott!

Grillat. Säg den som inte är totalförtjust i grillat! En god köttbit, gärna flintastek, med klyftpotatis och så tzatsiki och fetaost till. Mmmums!
Pizza. Ja, värsta skräpmaten och min mage tycker nog inte om det alltid, särskilt inte pizzasalladen, troligtvis. Men det är ju så gott!


MINA TRE BÄSTA RESOR

I somras när jag, mamma, Angela och Christopher var på Öland i sex dagar. Det var en bra varierad vistelse varvade med utflykter, lugna stunder, grillande, kortspel, kubb och utforskande av allt som fanns i stugan.

Min och Christophers midsommarutflykt till Sofieros Slott 2011.

Två veckor i New York under junimånad 2006. Då var det en awesome upplevelse, men jag önskar att jag kunde åka tillbaka igen nu när jag är lite äldre och kanske kan få lite mer ut av resan. Göra saker jag inte lyckades göra när vi var där och uppskatta det på ett helt annat sätt.


TRE BRA KLÄDESPLAGG JAG ÄGER

Den senapsgula mössan är en favorit och har funnits i min ägo ett x antal år nu. Den åker på så fort det blir lite kallare! Tycker senapsgult är fint ihop med brunt hår.

Innan sommaren kom igång ordentligt i år så köpte jag ett linne med riktigt smala band, typ mitt första på evigheter! Ha rinte alls tyckt om att visa mina stora överarmar, men har på senare tid slutat bry mig, för det är jobbigt att nästan avlida av att vara sjukt varm. Jag kärade ner mig i det totalt, älskar att det är lite afrikansk feeling över mönstret och har använt det stup i kvarten hela sommaren. Tycker det är bra att det är så pass långt att det blir som en kort klänning och man kan ha leggings till.

Min svarta stjärnklänning som för mig är en given nyårsklänning, då jag brukar go all in med stjärnor och glitter! En riktigt stor favorit, som jag absolut inte har på mig till vardags, den är alldeles för fin och troligtvis för ömtålig för det. Har tyvärr ingen bättre bild att erbjuda, så dumt.


MINA TRE BÄSTA PERSONER

Min mamma, som alltid finns där och står ut med mina upp och nedgångar, hjälper mig med allt möjligt och är en stor anledning till att jag kommit så pass långt överhuvudtaget.

Min syster, som det går att umgås och tramsa med även om det är nio år mellan oss.

Christopher, för att han finns där för mig alltid, för små och stora saker, under mina dåliga och bra dagar, står ut med mina tramsigheter och hänger på mina fulerier. Älskar mig trots alla fel och brister och är min bästa vän.


TRE BRA STÄLLEN ATT VARA

På teaterscenen.

I Christophers famn.

I böckernas värld.


TRE BILDER FRÅN TRE BRA STUNDER I MITT LIV

Det var en väldigt varm vårdag den 22 April 2011, dagen då jag och Christopher träffades för första gången IRL. Efter en 1½ lång bussresa till Kristianstad satt vi inte längre ett x antal mil ifrån varandra med varsin datorskärm framför oss och skrev till varandra genom cyberspace. Allt som fanns mellan oss nu var varm vårluft och nervositet.

Sommaren 2011 hade jag födelsedagsfest i Tivoliparken i Kristianstad. Det var maskeradtemat godis. Det hela resulterade i ca 40 myggbett på varje ben, men det var en riktigt bra stund; full utav spel, godsaker, skratt och gemenskap.

Nyår 12/13 firade jag och Christopher själva hemma hos honom. Vi hade bokat bord på Chinawall där vi delade på två olika rätter. Efteråt gick vi hem där vi hade chokladmousse med vinbär som väntade och mousserat vin. Jag bar min nya klänning med massor av små stjärnor som mönster, glitter i håret och mina stjärnsmycken och Christopher var så här fin! <3


TRE BÄSTA KONSERTER JAG VARIT PÅ

2006 såg jag Gavin Degraw på Köpenhamns Tivoli. Min kamera dog efter jag tagit detta fotot när vi satt och väntade på att han skulle börja spela. Sedan har jag aldrig tagit fotona som jag och den andre personen tog med hennes kamera.

Miss Li på Malmöfestivalen 2011. Enorm publikkontakt och scennärvaro! Man kände sig helt glad!

Ane Brun på Malmöfestivalen 2012. Att sitta på en tillfällig gräsmatta på Stortorget i mörkret en varm sommarnatt är en speciell upplevelse. Tyvärr så hade jag inte med mig min systemkamera och det blev bara mobilbilder.
 

TRE BILDER JAG TYCKER OM
 
Storbak på G inför julfirandet 2012. En mysig bild på de tre personerna jag tycker om mest!

2012 var jag med i en förställning vars inofficiella namn var Gurkvatten och Hårda brödkanter, jag spelade Bomben, en smartdum tjuv och jag läste även en egenskriven monolog jag skrivit till min mamma i denna pjäsen.

Min och Christophers första pussbild.

Day 27 - A movie that you wish you had seen in theaters

2014-10-09 | 22:54:17
När jag först läste denna frågan så kom "Sagan om Ringen" och "Sagan om Konungens Återkomst" upp i huvudet på mig. Jag har nämligen bara sett den andra filmen i triologin på bio. De är en sådana typer av filmer som man gärna ska ha sett på bio. Fast jag tror nästan att jag var för ung för att se den första filmen på bio när den kom ut, eller så kände jag inte till den alls helt enkelt. Den tredje försökte jag faktiskt se, men det var en del detaljer som gjorde att detta inte blev av. Men jag känner inte att jag lider någon större förlust, ändå, den tar jag i sådana fall igen nu med "The Hobbit". Har sett alla av dem på bio hittills.

Men efter denna tankegång så kom jag att tänka på Avatar. Den fick man göra att det verkligen var något alldeles speciellt att se den på bio, i 3D. Så den hade jag nog faktiskt önskat att jag hade sett på bio, just på grund av den speciella upplevelsen. Trots att jag har rätt svårt för filmer i 3D. Har svårt för att fokusera känner jag (det problemet har jag iofs lite när det gäller bio över huvudtaget nuförtiden) och så har jag glasögon. Att sitta med ett par 3D-glasögon utanpå ett annat par glasögon är inte lätt, och det är ännu svårare nu när mina nya bågar är större. Så man sitter och tar av och på sig sina glasögon till och ifrån. Det blir lätt att jag får huvudvärk utan dem liksom, även om jag kan se när jag inte har dem på.

I vilket fall som helst så hade det varit kul att få uppleva Avatar i 3D på bio, särskilt eftersom det ska ha varit så bra 3D-effekter. De flesta filmerna som kommer ut i 3D har inte mycket effekter att hurra för, så det är inte värt klyddandet med glasögonen alls!

 

Day 26 - A movie that you love but everyone else hates

2014-10-09 | 22:44:57
Har ingen aning faktiskt. Kan inte minnas att jag stött på den situationen någon gång faktiskt. Inte för att vara arrogant, men min filmsmak är ju inte precis dålig. Dessutom så kan jag knappast vara ensam om att gilla en film, höhö. Nä, men problemet ligger väl i att jag inte har en sådan värst stor vänskapskrets, och de vänner man har kan jag inte minnas att de ogillat de filmer jag gillar.

Inkompetent eller hänsynslös lärare?

2014-10-09 | 22:42:11
Det här fenomenet där lärare tar flera dagar på sig att svara på ens mail, det förstår jag inte. Där är en lärare på min skola som tar lång tid på sig att svara på ens mail, ingen annan lärare gör så. På grund av detta förlorar man ju värdefull tid eftersom svaret på ens fråga spelar väldigt stor roll för att kunna fortsätta med uppgiften.

Därför har jag nu i 2-3 dagar inte kunnat skriva något alls eller komma vidare i min första uppgift i Psykologi 2, som ska in efter höstlovet. Svarar hon inte på mitt mail imorgon, kommer jag inte få något svar på hela lovveckan. För hon svarar inte på mail eller någonting under lovdagar. Då kommer jag förlora en hel fucking jävla vecka, mer till och med, bara för att hon inte kan förmå sig att svara på ett jävla mail, eller ens kolla inkorgen, vad det nu är för anledning.

Tack så mycket. Suck.

Personal/random questions

2014-10-06 | 13:00:00
 
Movies or books?
Vanilla or chocolate?
Tattoos or piercings?
Umeå or Gothenburg?
Dress/skirt or jeans/trousers?
Fall/winter or spring/summer?
Scarlet Johansson or Natalie Portman?
Living in the city or living in the countryside?
Travelling alone or travelling with partner/friends?
Working for money or working for pleasure with less salary?
Cake or pie?
Coffee or tea?
TV or movies?
Bangs or no bangs?
Rock or metal?
Shorts or dress?
Thunder or lightning?
Hummus or guacamole?
Bar of soap or body gel?
Hardcover or paperback?
Perfect skin or perfect hair?
Apple pie or banana bread?
Milk chocolate or dark chocolate?
Fried potatoes or baked potatoes?
Morning person or night person?
Visit Ireland or visit Scotland?
DIY face masks or storebought face masks?
Movies about haunted houses or movies about demonic possession?

Day 25 - The most hilarious movie you’ve ever seen

2014-10-02 | 19:03:06
Så himla svårt att kunna säga vilken den roligaste filmen jag sett är. Har trots allt sett väldigt många filmer, och jag är inne i en period där det är väldigt svårt att komma ihåg roliga och bra grejer. Låter helt knasigt, jag vet. Dessutom så ser jag inte på komedier så ofta heller tror jag. I sådana fall är det mest romantiska komedier.

Verkligen sjukt svårt att komma ihåg vilken film som fått en att skratta som mest. Jag kan komma ihåg att för flera år sedan, så såg jag och Agnes en film som heter "Dude, where's my car?", och jag minns att vi skrattade sjukt mycket åt en eller två scener i den filmen, och en av dem höll vi på och upprepade ett x antal gånger under en tid efter vi sett filmen! Fast hade jag sett filmen nu, eller igen, så hade jag inte tyckt det var lika roligt. När jag tänker tillbaka på filmen, så är det en sådan typ av film som jag egentligen har rätt svårt för, där väldigt mycket är väldigt jobbigt att se, för att det är så dumt och generande och som dessutom är otroligt, överdrivet larvig.

Så egentligen kan jag inte säga att det är den roligaste filmen, lååååååångt ifrån. Kanske en film med Robin Williams, eller nä! En Jim Carrey film måste det ju nästan vara. "Ace Ventura 2" skrattade man ju rätt mycket åt, fast jag undrar om "Liar Liar" ändå inte är ännu roligare.

Eftersom det är svårt att bedöma vilken film som är den roligaste filmen jag sett någonsin, på grund av att man ändrar humor och smak genom åren, så kan jag inte garantera att det är helt korrekt. Men "Liar Liar" får väl ta platsen som den roligaste filmen jag sett, vad jag kan komma på nu på rak arm efter en stunds filosoferande. :P

Egentligen är väl detta också en rätt så ordentligt larvig film. Men det är inte det är inte bara dumheter hela tiden, utan storyn har djup, hjärta och ett budskap också, dessutom så känns inte skämten eller det som ska vara kul korkat, som det gör i många filmer. Och det flyger inga kor fastbundna i ballonger över tv-skärmen helt plötsligt, eller saker i den stilen. Det känns realistiskt på nåt vis liksom.

 

Trött på mänskligheten och vill ingenting för allt är jobbigt

2014-10-02 | 12:29:29
Jag är så trött på människor! Tycker att jag mest stöter på, eller har, mest ohyfsade, egoistiska och retarderade människor i mitt liv. Var finns alla människor som beter sig något sånär normalt? Som inte tror att de är bättre än andra, eller som faktiskt bryr sig om människorna omkring sig, åtminstone sina vänner. Ibland undrar jag hur vissa kan ha så mycket vänner omkring sig.
 
Vet inte hur många gånger jag sagt nu den senaste tiden att jag ger upp. Jag ger upp när det gäller att skaffa vänner, eller att ens lägga energi på att upprätthålla de såkallade vänskapsrelationer man har. Jag är trött på att vara den som bär det mesta eller hela lasset i en vänskap, jag är även trött på att försöka ge av mig själv, prata, synas och försöka hitta nya människor att släppa in i mitt liv, när de flesta beter sig som att de inte är intresserade av att lära känna nya människor.

För övrigt så ska allting vara så jobbigt nu igen, och jag känner att jag vill ingenting. Måste gå på en rättegång idag, för att skriva ett referat i Privatjuridik och jag känner att jag vill verkligen inte, även om jag tyckt att det kommer vara en intressant upplevelse. Jag känner ingen ork. Troligtvis för att jag måste anteckna en massa och när jag kommer hem måste jag få ihop ett 2-3 sidor långt referat, gärna direkt, så man inte glömmer allting. Sedan kan jag inte låta bli att oroa mig för att personen som är åtalad ska ge sig efter mig för att jag var på rättegången, beroende på om det blir stöld eller olaga hot så kommer den komma och bryta sig in hos mig eller hota mig med skrämmande grejer. Jag vet, jag är löjlig! :P haha.


Men jag måste strax bege mig så jag inte kommer för sent till det.. Får hoppas att jag inte går och blir hungrig mitt i allting, eftersom jag bara äter kvarg med banan och müsli nu innan jag beger mig. Det blev sen frukost, och jag känner inte att jag kan trycka i mig riktig mat just nu. Blä.
 
Wish me luck!