Day 24 - That one awesome movie idea that still hasn’t been done yet

2014-09-03 | 17:09:36
Det finns så mycket filmer och idéer som redan är gjorda, och många gånger förundras man över var de får allting ifrån! Jag kan faktiskt inte komma på en bra idé så här på rak arm, hade jag haft en riktigt bra idé hade jag skrivit ner den, som en bok eller något sådant. Hade jag haft en riktigt bra idé, som kunde blivit en riktigt bra bok, skulle jag inte heller avslöja den här ute i intersfären. Nehejdu. Vem som helst kan ju sno den ifrån mig!

Pustar ut lite grann

2014-09-03 | 16:57:32
Imorgon är det dags för storträffen och jag kan faktiskt pusta ut lite. Redan igår kände jag hur stressen lättade. Där var nämligen en tjej som tog tag i att hjälpa till med att få till det hela, inte hon som kom med initiativet från början dock. Men det spelar inte mig så stor roll, jag tycker bara det är skönt att någon annan också anstränger sig lite för att få det här till att fungera. Nu har vi lyckats bestämma exakt plats. Det blev i Botaniska trädgården i Lund. Det blir fika-knytis. Det blir ett perfekt tillfälle att bli av med mina kövekagor som jag aldrig lyckas bjuda på ändå. De är redan bra förpackade och allting. Blir de uppätna är det bara att slänga förpackningen också. Sedan ska vi ha huvudbonader på oss för att hitta varandra. Hoppas någon kommer med någon skojsig hatt eller så på sig!

Nu återstår bara kampen med ångesten inför det hela. Den dämpas i alla fall av att den här tjejen började hjälpa till. Det känns med en gång mycket mer positivt hela grejen. Men det går upp och ner. Det gör det med det mesta just nu. Börjar bli trött på det. Men mer om det vid ett annat tillfälle.

Ikväll ska jag på fotokurs, första tillfället. Lite spänd inför detta också, som vanligt när något är nytt. Hoppas på att det ska bli kul och att kamerafunktionerna ska stanna i huvudet denna gången.

Brevvän med twist

2014-09-02 | 14:50:41
I helgen så skrev Sandra Beijer, som har bloggen niotillfem, ett inlägg där hennes läsare kunde ansöka om folk att starta någon sorts cirkel eller grupp med. Typ som en bokcirkel, filmcirkel, politisk cirkel osv. En tjej i Malmö tog initiativet att maila till alla oss i Skåne, iaf i närheten av Malmö, som hade kommenterat under inlägget att vi var sugna på detta och vad vi kunde tänka oss.

Jag kom med förslaget att starta en facebook-grupp så vi alla skulle kunna samtala och bestämma ett datum inför en storträff, där vi alla skulle träffas och prata om våra idéer. Det tyckte alla var en bra idé. Då var vi 21 stycken, i det samlade mailutskicket. Nu är vi 27 stycken i gruppen och vi ser ut att bli fler hela tiden. Folk fortsätter att droppa in.

När jag kom med mitt förslag så föreslog jag att tjejen som gjort initiativet skulle starta gruppen. Men eftersom inget hände och hon inte sa något själv frågade jag om det var okej att jag startade gruppen så att vi kunde komma igång. Så nu sitter jag här mer allt ansvar och drar i alla trådar för att saker och ting ska gå ihop. Mycket på grund av att ingen annan har tagit initiativet till det. Någon måste pusha på, särskilt eftersom vi plötsligt bara hade en vecka på oss, mindre t.o.m., att få veta om alla kunde ett datum som var uppe för träff.

Tror min mage börjar känna av att det är en massa och det finns en molande stress någonstans inom mig. Ju närmre vi kommer torsdagen, dagen tänkt för träff, desto mer stressad blir jag. Jag har flera gånger frågat om någon kan kolla upp de föreslagna caféerna i Lund och se så att det är möjligt att få plats ett 20-tal personer. Blir detta inte gjort är det svårt att träffas anser jag, för träff utan plats med så många människor går inte så bra. Tyvärr.

Dock är där flera som envisas med att vi alla borde träffas och i nuläget ser det ut som att vi satsar på en träff ändå, även om alla inte kan, och sedan rapporterar vi väl till resten. Det vill säga jag, troligtvis. Detta är tänkt som en spännande och kul grej. En chans att lära känna lite nya människor och kanske finna en eller flera nya vänner. Därför är det inte kul att jag får dra hela lasset av någon anledning och ingen svarar när jag frågar om de har idéer, om mina förslag är bra och om någon kan ta ansvar för en ynka liten detalj. Hur svårt är det egentligen?

Suck.

Vi får väl se hur det artar sig. Jag tycker redan det är jobbigt, på grund av andra anledningar, och det är svårt att förbereda sig mentalt inför något som inte blir ordentligt bestämt. Har ångest inför att träffa en massa nya människor som ska döma mig, för hur jag ser ut, eller redan ogillar mig för vad jag försöker göra med gruppen. Jag vill inte stå där och må dåligt för att ingen vill ha med mig att göra eller för att jag blir utstött. Orkar inte.

Kommer inte må bra av att gå så många dagar och bära på denna ångesten, men det är väl inte mycket att göra åt. Det är svårt att ändra inställning.. Särskilt när man är van vid att försöka lära känna folk, men andra inte verkar känna något behov eller vilja att lära känna mig.