Min Valborg förra året

2015-04-30 | 14:36:17
 

Jag kommer spendera största delen utav min Valborg detta året med att sitta hemma och försöka skriva på min essä i Psykologi 2, men först ska jag gå på cello-lektion.
 
Jag slängde i vilket fall som helst ihop ett litet videoklipp från förra årets Valborg som jag spenderade i Kristianstad med Christopher och hans mamma.

Glossybox #3 - Aprilboxen

2015-04-29 | 20:06:00
 
Jag var och hämtade min tredje glossybox igår! Min första i originalformat. Blev dock inte lika hajpad över månadens innehåll, som jag blivit över de tidigare lådorna, och det drogs säkerligen ned av att ögonskuggan jag fick inte var helt stängd och lådan och innehållet därför var smått täckt av guldglittrande pulver. Inte så skoj.
 


Jag var i alla fall exalterad över att få prova ansiktsmasken ifrån MayBeauty, vilket jag gjorde direkt! Men jag vet inte om den fungerade riktigt, för där satt typ inget i masken när jag drog loss den, och jag tvivlar på att min hy är så ren.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Om någon är sugen på att börja prenumerera på glossybox själva och känner sig lite extra snälla får ni gärna registrera er via denna länken: http://www.glossybox.se/referal?CI=MTQxNTk0

I sådana fall får jag lite glossydots för det, och det skulle göra mig väldigt glad! :)

Mammas födelsedagsfirande

2015-04-28 | 15:35:00
 
Angela plockade upp mig och Christopher runt lunchtid i lördags och så åkte vi hem till mamma och åt revben med potatis och brunsås.
 
 
Efteråt mumsade vi på några chokladbitar från chokladlådorna som blivit över från i julas.
 
 
 
På kvällen kom några av våra släktingar och vi åt kycklingsallad, hembakat bröd, kex med fem olika ostar och en himla massa marmelader från mammas jobb.
 
 
Lite senare bjöds det på schwezernöttårta och så smulpaj (som jag bakat) med vaniljsås, vilken ser smått bränd ut i kanterna på detta fotot, men det är den inte!
 
Märker för övrigt att mina foton ser mindre skarpa ut och jag antar att det har att göra med att min åtta år gamla kamera håller på att avlida. Inte mycket att göra åt det i nuläget.

Veckans schema v. 18

2015-04-27 | 12:01:36
 
Måndag
 • 11.16 Åker Christopher hem. :(
 • 13.30 Kommer mamma in.
 • 14.00 Möte med syon, efteråt åker jag och mamma och handlar lite.
 • Skriva ett uppsägning av lägenheten-brev.
 • Försöka skriva på mitt psykologiarbete.
Tisdag
 • Skriva på mitt psykologiarbete.
Onsdag
 • 13.50 Sångundervisning.
 • 14.40 Möte med psykologiläraren.
Torsdag
 • 15.00 Cello.
Fredag
 • 16.15 Åka till Christopher.
Lördag & Söndag
 • I nuläget finns det ingenting särskilt inplanerat.
 • Jag skulle vilja se Insurgent på bio, så kanske gör vi det.
 • Vi kommer åtminstone att börja se på Game of Thrones igen.
Övrigt
Jag har inte bestämt mig för om jag ska boka något pass på F&S under veckan, jag får se hur jag känner att jag hinner. För jag måste fokusera en del på psykologiarbetet denna veckan!

Så här gick det med v. 17

2015-04-26 | 21:40:46
 
Den gångna veckan har väl i stora drag gått som planerat, bortsett från att jag sköt på yogapasset till torsdagen istället, spinningpasset ställdes in och att jag inte haft någon framgång med psykologin. Nya tag nästa vecka!

Mamma och jag var och handlade på tisdagen som bestämt och jisses vad mycket det blev, haha!
Jag har ätit enchiladas tre gånger denna veckan efter handleturen, så mumsigt! Vill ha meeer!
 
På lördagen hämtade Angela upp mig och Christopher (och tjocktvn som stått hos mig i fyra månader och väntat på att bli flyttad, äntligen borta!) och så åkte vi hem till mamma där vi åt lunch, jag bakade smulpaj och sedan kom gästerna på kvällen.
 
Jag har haft nackspärr, varit stel och haft ont i axeln, skuldran och, som nämnt, i nacken sedan i fredags och har det fortfarande. :( Det är förfärligt!
 
Idag skulle Christopher åkt hem, men det är lite strul med busstrafiken och för att han skulle slippa fastna i Brösarp, som jag gjorde, på grund av förseningar, så föreslog jag att han skulle åka imorgon ist. Inte mig emot. Extra tid med min tuss och få sova med honom en natt till är bara positivt. <3

Jag har för övrigt lyckats svara på det där brevet som legat och väntat ett par månader. Livet kom i vägen, så det har dröjt lite... Veckan har annars mest bestått av att sitta och titta på RuPauls Drag Race. Det är lite kul att av fyra säsonger har mina favoriter vunnit i tre av dem (den fjärde var åtminstone i topp-tre).
 
Avslutsningsvis så såg jag och Christopher sista episoden av Breaking Bad ikväll..
 

10-1 Listan om mig

2015-04-25 | 18:39:00
 
10 saker jag tycker om:
Teater. 
Maskerad.
Sällskapsspel.
Doften av syrener. 
Konstutställningar. 
Att bada (i havet eller pool). 
Snigelpost. 
Musik. 
Cello. 
Gosa. 
 
9 saker jag tycker mindre om:
Stress.
Vara ensam en längre tid.
Matte. 
Spindlar. 
Att må illa. 
Folk som slänger skräp hur som helst.
Hurtfriska människor när jag precis vaknat. 
När folk inte lyssnar och jag måste upprepa mig själv. 
När saker inte fungerar som de ska. 
 
 
8 saker som jag tycker om att äta/dricka :
Sega, kladdiga chokladiga saker.
Sött vin.
Glass.
Sushi.
Grillat.
Jordgubbar.
Mango.
Kycklingkebab.
 
7 saker jag är rädd för:
Döden, tanken på att inte känna något, inte finnas, är oumbärlig.
Eldsvåda, att mitt hem ska brinna ner, eller att jag ska bli instängd i en brinnande byggnad.
Förlora något utav mina sinnen.
Min egen fantasi när det är dags att sova, har förmåga att skrämma upp mig själv när ljuset släcks.
Att jag inte har någon kontroll när jag sover och därför typ dör eller nåt, hej sömnproblem.
Att någon som jag håller kär ska dö.
Getingar.
 
 
6 saker jag vill göra i framtiden:
Resa utomlands.
Utbilda mig inom teater och bli skådespelare och kanske dramaturg.
Flytta ihop med Christopher (gärna inom en snar framtid).
Köpa hus med fin trädgård.
Gifta mig.
Hitta nya vänner.
 
5 platser som jag tycker om att vara på:
Typ varsomhelst med Christopher.
På en teaterscen.
I bilen en sommardag med nervevade rutor och en hemmagjord skiva pumpandes ur högtalarna. 
I fantasins värld och kreativitetens flöde.
I ett mörkerrum.
 
 
4 ord som beskriver mig: 
Envis.
Organiserad.
Kreativ.
Knasig.
 
3 saker som jag ser fram emot: 
Byte av utbildning. 
Sommaren. 
Att det ska bli helg varje vecka.
 
 
2 bra låtar: 
La Roux - Sexotheque.
Kendrick Lamar - King Kunta.
 
1 bra film:
Divergent.

Mums

2015-04-24 | 13:32:13
 
Förra helgen tillagade Christopher den här goda skapelsen i crockpoten. Det luktade inte jättelockande, och första tuggan smakade lite tveksamt men efter ett par tuggor var det riktigt gott! Nomnom. Maträtten består av kyckling, soja, honung och lite andra kryddor som jag inte kommer ihåg. När maten var klar skulle man egentligen strö sesamfrön över, men det gick helt klart bra utan.

Sommaren lider mot avsked

2015-04-23 | 17:00:40
 
Det är en glädjande tid på året då vi går mot varmare och ljusare tider. Humöret går uppåt och bekymmerna tycks lätta. Men i år blickar jag mot sommaren med en sorg i mitt hjärta. Jag har vetat ett bra tag att jag kommer bli klar på komvux till sommaren, att jag äntligen kommer få mitt slutbetyg. Vilket innebär ett avslut på en rätt lång period och snart en början på ett nytt kapitel. Ett kapitel med nya spännande upplevelser och lärdomar. Men med det nuvarande kapitlets avslut följer även avsked.
 
Det värsta avskedet är att jag behöver flytta och det är med en motstridig känsla dags för mig att i slutet av denna månaden säga upp min lägenhet. En plats som jag har varit mitt hem i mer än ett år. Det kändes tungt när jag flyttade ifrån min föregående lägenhet, men det känns hemskt att jag ska behöva packa ihop mitt liv igen och lämna en plats som jag trivts rätt bra på. Det är inte bara på grund av det faktumet att jag har flyttat så många gånger i mitt liv som det tar emot, det är att behöva än en gång inte höra hemma någonstans och att lämna en plats som varit min trygghet och skyddsplats och som jag haft många planer för men inte hunnit genomföra.

Flytten innebär även att jag inte kan fortsätta med mina cellolektioner, vilka jag ha kommit att verkligen uppskatta och glädjas utav. Jag har en stor vilja att fortsätta utvecklas som cellist och hade önskat att jag kunde få göra det med min nuvarande cellolärare som jag fattat tycke för. Att jag flyttar ifrån Ystad innebär inte slutet på att utvecklas inom cello, det finns cellolärare på andra platser, men att bygga en grund och relation med en ny person tar ibland tid och där finns inga garantier på att nästa lärare kommer att klaffa med mig lika bra.
 
Skulle jag skrivit om detta kanske en termin tidigare så hade jag kunnat fylla detta inlägget med fler avsked. Jag kan självklart skriva om fler saker som jag tar avsked utav, men det känns inte längre som att jag kommer att sakna dessa platser och saker längre. Det känns som att jag kommit fram till ett avslut. Det finns inte mer att ta. Jag tänker främst på att jag spenderat mycket tid på komvux. Men jag känner inte att det är en plats jag kommer att sakna något. Jag är trött på allt vad det innebär i nuläget.
 
I slutändan blir det hjärtskärande avskeden endast till min lägenhet och cellolektionerna. Men det är väldigt stora och motvilliga avsked, som jag gärna hade sluppit. Men så är livet, fullt utav avsked man inte vill ta. Fast jag känner mig till stor del redo att gå vidare nu, jag vill börja på nästa kapitel, ta ett steg framåt. Det kommer nya hem och jag tänker inte släppa det fortsatta lärandet inom cello i närmsta taget.
 

Our 4th Anniversary

2015-04-22 | 12:40:00
 
Idag har jag och Christopher varit tillsammans i fyra år! <3 Det firade vi i lördags med att gå och äta buffé på Khai & Mui som nyligen öppnat i Kristianstads galleria. Gud så mycket gott och intressant! Kändes som att man skulle explodera när vi gick hem.
 
 
Vi började med sushi, inget fel på den, men jag saknade min favorit spicy tuna som man kan köpa på Sumo Sushi. Jag tog även några dumplings och lite fruktsallad.

 
Det var sjukt soligt där vi satt.
 
 
 
Omgång nummer två. Där fanns bland annat friterad kyckling, friterat fläsk och vårrullar till panerad kyckling, lax, biff med svamp och väldigt stark kyckling med jordnötter. Var dock lite besviken på avsaknaden av friterade räkor.
 
 
Dumplings, yay! Det var en av favoriterna.
 
 
Där fanns även fyra olika såser, jag tog såklart jordnötssåsen, räkchips (mums!) och så mycket man ville ha att dricka.
 
 
Hej, hej!
 
 
De hade även en station där man fick slänga ihop en egen nudelsoppa, så det gjorde vi även om vi i stort sett inte orkade äta mer. Men vi var ju tvungna att prova! Man fick välja mellan fyra olika nudelsorter och koka dessa. Därefter tillsatte man buljong med någon typ av kött eller svamp i till exempel, det fanns några olika att välja på där också. Sedan kunde man även addera lite grönsaker och olika kryddor efter tycke.
 
 
När det gick över till kvällsbuffétid satte de fram en jordgubbspaj med himmelskt god vaniljsås! MUMS!
Längtar tills vi kan äta där igen!! Så jäkla gott!

Nu blommar körsbärsträden

2015-04-21 | 13:30:00
 
 
 
 

Veckans schema v. 17

2015-04-20 | 17:23:10
 
Måndag
 • 12.35 Ta bussen hem till Ystad.
 • Tänkte ha en relativt lugn dag idag och fixa med lite grejer här hemma, så som att betala räkningar, vattna blommorna, plocka undan, diska och skriva handlelista.
 
Tisdag
 • Mamma kommer någon gång runt 13.00-13.30; hon ska hjälpa mig med mitt sticke och sedan ska vi handla.
 • Arbeta med psykologin.
 
Onsdag
 • Idag är det min och Christophers 4-års dag! <3
 • 13.50 Sångundervisning.
 • 19.00 Ashtang Yoga
 
Torsdag
 • 15.00 Cello
 • Arbeta med psykologin.
 
Fredag
 • Idag fyller den viktigaste kvinnan i mitt liv år; nämligen min mamma! <3
 • 17.00 Spinning.
 • Christopher kommer på kvällen.
 
Lördag
 • Fira mamma!
 
Söndag
 • Christopher åker hem. :(
Övrigt
Tanken är att jag under veckan ska försöka titta på några matteinspelningar och räkna lite, eventuellt gå tillbaka till föregående kapitel och repetera detta. Tänkte försöka svara på brev och mail från mina brevvänner någon gång under veckan också!

Så här gick det med v. 16

2015-04-19 | 20:00:27
 
Då var det söndag igen, och denna veckan är snart till ända.
 
Det där med att räkna har det inte gått så bra med denna veckan, jag började bra med att titta på inspelningar och sånt, men sedan gick det totalt utför.. Jag valde att fokusera på mitt psykologiarbete istället, eftersom jag vill slippa sitta och stressa ihjäl mig i slutet av terminen för att jag inte har tagit mig tid, eller orkat, skriva på det. Dessutom så vill jag inte att det blir en dålig text bara för att den har stressats fram.

Tvättiden under måndagen gick bra, men jag fick rätt ont i ryggen, som jag brukar få när det ska tvättas. Jag hämtade paketet från Zalando i början av veckan, men jag fann ingen jacka i paketet, så det lämnades tillbaka i torsdags i samma veva som jag hämtade ett andra paket som hann komma under veckan. Spinningpasset på tisdagen och yogapasset på torsdagen ställde jag in. Men jag var på SpinIntervall på onsdagen, puh!

På tisdagen var jag på Åhléns för att kolla efter en födelsedagspresent till mamma och fann två fina förvaringslådor för halva priset, av den sorten där man skriver på framsidan vad de innehåller. Kan skriva ett inlägg om dem nästa vecka. Det slutade nämligen med att jag cyklade dit några dagar senare för att köpa ett par till mig själv också. Vid första besöket på Åhléns hittade jag även den där efterlängtade vårjackan! Jippie!
 
Denna helgen spenderades hos Christopher och vi firade vår årsdag, som är på onsdag, med att äta asiatisk buffé på lördagen. Gud vad mycket gott det fanns att prova! Det kändes som att man skulle explodera när vi gick hem. Annars har jag spenderat mycket tid av helgen till att spela GTA 5. Det är första gången jag får prova det spelet så som det ska spelas, och jag gillar det!

Det var tänkt att jag skulle åka hem ikväll, som jag brukar, men jag känner mig inte redo att bege mig hem och sitta där ensam, så jag stannar tills imorgon, och åker någon gång mellan morgon och lunch.

Sammanfattning av Sykursen + Resultatet

2015-04-18 | 19:02:00
 
Jag gick fram till för ett par veckor sedan en sykurs i jersey/trikå som var på 6 gånger. En kostsam sak jag aldrig hade valt att göra om det varit tydligt från början att tyg och dylikt inte ingick i priset. Kursen i sig kostade 850 kronor, och att lägga till några hundralappar på det för tyg, mönster och andra detaljer blir en del i slutändan. Tyg kostar trots allt en hel del!
 
 
Att tyg inte ingick i priset framgick inte förrän under första kurstillfället och jag hamnade i en jobbig situation där jag behövde bestämma mig kvickt ifall jag skulle fortsätta eller hoppa av och spara mina pengar. Jag tycker inte om att göra beslut som handlar om pengar hipp som happ och hade föredragit att få reda på detta tidigare och därför kunnat sova på saken och allt det där.
 
 
Det blev till slut att jag valde att stanna, något som jag antar är införstått vid det här laget. Det visade sig senare att vi åtminstone fick typ 10-15% rabatt på det vi köpte under kursens gång, och det gällde även sådant som inte hade med att sy kläder att göra och köpet behövde inte äga rum under kurstiden. Jag passade på att utnyttja detta vid ett tillfälle såklart och köpte pärlgarl.
 
 
Jag vet inte riktigt hur mycket jag har lärt mig av att gå denna kursen, men det är troligtvis inget vidare avancerat. Men jag hade kanske haft lite svårare att göra vissa saker i framtida projekt om jag inte hade valt att gå kursen, så några kunskaper och en unik (men dyr) klänning har jag fått utav denna kostsamma aktivitet. Om det var värt det har jag lite svårt att bedöma just nu, det återstår att se när jag väl sätter mig och syr något igen.
 
 
Hur blev resultatet då? Det är väl det mest intressansta och spännande av allt i detta inlägget skulle jag tro. Det har dock inte blivit några ordentliga foton på mig själv när jag har känningen på, det vill säga där jag har leggings till som det är tänkt och inte mysbyxor. Men det gör kanske inte så mycket i nuläget.
 
 
Det blev lite stressigt i slutet, så helt prick klar blev klänningen egentligen inte, men det som blev över är saker jag kan fixa till själv vid tillfälle. Det enda jag är besviken på när det gäller resultatet är att avskärningen (eller vad det kallas) inte hamnade under brösten som jag ville, utan mer i midjan, och är därför lite putt på att läraren inte gick att lita på i det fallet, när hon måttade. Men jag har löst det med att ha ett elastiskt band på mig, tills jag vågar/hinner/orkar sy upp det hela.
 
 
Vad tycker ni? :)

Låt mig få hinna leva

2015-04-17 | 15:53:00
Stanna. Stopp. Paus. Vänta lite.
Jag hinner inte med.
Det går för fort.
Jag hinner inte.
Det är för mycket nu.
Alldeles för mycket att orka.
Men jag orkar inte. Energin tar slut.
Snälla stanna. Sakta ner lite.
Jag hinner inte med.
Jag vill. Men jag orkar inte.
Det går inte.
Jag kämpar. Det måste gå.
Men det går för fort. Snälla vänta lite.
Vänta på mig.
Jag vill också hänga med.
Jag vill också göra en massa.
Vill också orka. Hinna.
Snälla lugna dig. Det går för fort.
Alldeles för fort.
Stanna upp.
Jag hinner inte leva.
Det är bara måsten.
Det blir för mycket. Jag orkar inte.
Inget blir gjort.
Inte ens det roliga. Det finns ingen ork.
Men jag vill. Men ändå inte.
Men samtidigt ändå.
Det krockar.
Det blir för mycket.
Lugn.
Låt mig leva.
Låt mig andas.

Rummikub på en söndag

2015-04-16 | 13:43:51
 
Jag kände mig smått rastlös under söndagen och lyckades efter lite mutter få Christopher till att både spela Rummikub och till slut även Fia med Knuff med mig innan jag gick med på att se på Breaking Bad med honom.
 
Det brukar ta emot en del att se på serier under helgen ibland eftersom jag gör det så mycket när jag är ensam ändå. Men ibland orkar man egentligen inte göra så mycket annat, så det blir att man sätter på en serie till slut. Nu fick jag i alla fall spela lite spel innan, så det kändes bättre.
 
Jag vann för övrigt båda gångerna! ;3

En helg fylld av god mat

2015-04-15 | 13:14:22
Denna helgen har jag och Christopher lagat en himla massa god mat, hela tre lite tillyxade maträtter har det blivit. Maträtter som kan låta dyra och avancerade, men som egentligen är väldigt enkla att göra.
 
 
Vi började med en fiskgryta innehållande bland annat matyoghurt, sambal olek, kokosmjölk och saffran. Den smakade åtminstone saffran, men det hade nog inte skadat med lite mer hetta och kanske något annat.
 
 
På kvällen åt vi cevapici med hemmagjord klyftpotatis och tzatziki. Söndagslunchen bestod utav kycklingsatay med chili- och jordnötssås. Det tog jag av någon anledning inget foto på. Det var väldigt gott i alla fall, även om såsen inte smakade så mycket utav jordnötter som vi hade tänkt. Men helt klart något jag skulle vilja äta igen!

Överraskning

2015-04-14 | 15:37:22
 
De sålde tydligen ut Lasse Åbergs ägg och annat godis på Maxi i Kristianstad nu efter påsken, så Christopher kom med detta till mig i fredags. :3 Liten överraskning.
 
 
Väldigt snofsiga chokladägg!

Veckans schema v. 16

2015-04-13 | 13:04:26
 
Måndag
 • 12-17 har jag tvättid.
 • Titta på matteinspelning och gärna försöka räkna lite.
Tisdag
 • Arbeta vidare på psykologin.
 • 19.00 Spinning.
 • Komma ihåg att boka ett yogapass på torsdag (hoppas på att där finns platser kvar).
Onsdag
 • 13.50 Sångundervisning.
 • Se på matteinspelning + räkna.
 • 18.30 Spin Intervall.
 • Sista anmälningsdagen på antagning.se; göra en sista koll på min ansökan.
Torsdag
 • 15.00 Cello.
 • Arbeta med psykologin.
 • Eventuellt ett yogapass på kvällen.
Fredag
 • Se på matteinspelning + räkna.
 • 16.16 Åka till Christopher.
Lördag
 • Äta buffé på Khai & Mui för att fira vår årsdag som är nästa vecka.
Söndag
 • Ta det lugnt.
 • Åka hem.
Övrigt
Hämta paket från Zalando på Willys (håller tummarna för att där finns en vårjacka som passar!) och hämta andra paket som kanske kommer under veckan.

Så här gick det med v. 15

2015-04-12 | 21:39:00
 
Då var första skolveckan efter lovet avklarad, och jag mår redan dåligt på grund av matten. Jag får sådan ångest och vill bara gråta så fort jag sätter mig ner med det och det tar så mycket tid ifrån psykologin också. Tappade totalt motivationen när jag kom underfund med att om jag inte blir godkänd i matten så kommer jag troligtvis inte in på någon psykologiutbildning heller, och det känns så jävla typiskt att betyget i matten ska behöva dra ner mitt slutbetyg ovanpå det. :(

Det har tydligen varit lite för mycket denna veckan på nåt vis, för jag glömde totalt bort både Ashtang Yogan och spinningpasset, yey.... -_-
 
Det gick  för övrigt bra hos tandläkaren, det tog runt en halvtimme bara. Nu hoppas jag slippa laga någon tand på väldigt länge, helst aldrig igen.
 
Lämnade in mina glasögon i tisdags som planerat och var utan dem fram till torsdagen då jag var och hämtade dem igen. Vid första besöket på synsam var jag och köpte en flaska vin efteråt (som sedan visade sig vara med kolsyra, lite ouppmärksamt av mig, men det gick att dricka den).
 
Det går framåt på både sång- och cellolektionerna; Vi har bytt låt igen, för jag kände mig lite trött på den vi höll på med. Jag betar sakta av minst en ny låt i notboken varje vecka på cellolektionerna och utvecklas väl sakta men säket. Tyvärr har inte låtarna jag önskade för ett bra tag sedan synts till än.. :(
 
I helgen har vi (jag och Christopher) druckit vinet jag köpte, och frozen margaritas, och ätit en massa gott. Vi har lagat hela tre festliga måltider under helgen, vilka jag tänker visa och berätta mer om nästa vecka. Annars har vi mest tagit det lugnt, varit ute på två promenader i det fina vädret där vi handlade på Supermarket ena och var på pressbyrån och köpte billig glass den andra.
 
Sist men inte minst så blev min sista ansökan postad denna veckan.
 
 
Nu har jag avklarat 43 dagar av Blogg 100-utmaningen.

Konstrunda dag 2

2015-04-11 | 17:32:00
 
I söndags bestämde vi oss för att kolla in konstutställningen på C4-hotellet i Kristianstad. De brukar vanligtvis ha den i en annan byggnad, men där var tydligen folk som hade gnällt om att där var alldeles för trångt. Fast jag hade fördragit att utställningen fortsatt vara i den byggnaden, för hellre bra ljus och trångt än mindre trångt (men fortfarande rätt tångt på sina ställen ändå) och födjävligt ljus på många ställen.
 
 
Tanken var väl att det skulle vara lite extra speciellt och fancy med hela fem vångingar med konst antar jag. Fast man blev lite besviken när man kom dit, för även om konsten fanns på fem våningar så var det inte någon stor del av våningarna som bestod av konst. Så egentligen var det inte mycket mer än vanligt.
 
 
Den här småskumma gillade jag, och den var såld, men jag hade troligtvis inte haft råd med att köpa den i vilket fall som helst.
 
 
 
Det var ändå lite kul att besöka ett hotell som man högst troligt aldrig hade fått se insidan av om det inte varit för utställningen.
 
 
 
Där fanns en relativt stor variation av konst, men långt ifrån allt var snyggt.
 
 
Jag valde dock att endast lägga upp foton på den konsten som föll mig mest i smaken. Den konsten som syns ovanför hotelldisken och på det fotot med taklampan hör dock inte till dessa.
 
 
 
Oh no! Can't eat any ice cream, spoon keeps breaking! *sadpanda*
 
 
"Hej jag heter James. Jag Jilar att måla Drakar."
 
 
Fastnade för mer konst åt det mörka hållet.
 
 
Jag föredrar oftast lite mer abstrakt konst.
 

Äntligen Fredag igen!

2015-04-10 | 15:44:36
Nu är det äntligen fredag, och dags för helg, igen!
 
 
Det innebär att jag ska få prova vinet jag köpte i veckan! Jag hoppas att det är något att ha!
 
 
Önskar mig lite påskskum och chokladägg att mumsa på under helgen också! Jag har fått totalt dille på just de två godisarna just nu. Att jag fått dille på choklad är en sak, det är jag alltid i behov av att äta (haha), men det känns så random och konstigt att jag blivit totalt såld på påskskum för jag har aldrig varit särskilt mycket för just det godiset.
 
Nåväl, GLAD HELG!

Påskbuffé hos Aniko och Lennart

2015-04-09 | 16:42:00
 
Efter påskrundan i lördags åkte vi som sagt hem till Christophers mamma och Lennart för att äta påskbuffé.
 
 
De har precis skaffat hund, hon heter Zande och är ett år gammal. De har haft henne i en vecka ungefär.
 
 
Hon var så lugn och snäll och fluffig.
 
 
Efter lite busande och en kort promenad med Zande var det dags att äta!
 
 
Blev så mätt alldeles för fort! Vilket var synd, för det var så gott!
 
 
Lite senare fick vi efterätt också! Herrejisses, rulla hem efteråt alltså, så mycket gottegott denna dagen!

Konstrunda dag 1

2015-04-08 | 18:48:00
I lördags var jag och Christopher på konstrunda med hans mamma Aniko. Vi var iväg i 4-5 timmar och under den tiden besökte vi fyra olika ställen. Här är några foton jag tog då som vi kan titta på.
 

 
 
 
Vi började vår runda på Bäckaskog Slott med värmande och bländande sol när vi kom dit men som plötsligt gick över till hagel och grått väder några minuter senare, för att återgå till sol igen när vi åkte där ifrån och den stannade sedan resten av dagen.
 
 
 
 
Det fanns lite allt möjligt att titta på, både tavlor och olika typer av hantverk och dekorationer. Vem har sagt att konst endast innefattar tavlor?
 
 
Det var tyvärr lite dåligt ljus på ett ställe tyckte jag, vilket var lite synd, även om de försökt använda några spotlights. Men det var helt klart mycket bättre än hur det var på C4-hotellet som jag och CHristopher besökte i söndags, men mer om det kommer i ett annat inlägg.
 
 
Detta var mina favoriter! Synd att man inte hade ett par tusen i fickan och inte hade behövt tänka så mycket på ekonomin och vad man lägger slantarna på.
 
 
Efter Bäckaskog Slott åkte vi till Humletorkan, men där var inte mycket i konstväg där och kändes mer som en  julmarknad, fast på våren. Ingen skada skedd ändå, vi blev i alla fall bjudna på fika där av Aniko. Jag och Christopher delade på en toscakaka (möjligtvis är det en toscamazarin) och en bärpaj med vaniljsås.
 
 
När vi mumsat i oss vår fika åkte vi vidare till en gammal teater som en konstnär nu använder som sin ateljé och tittade på väldigt stora, verklighetstroget målade tavlor. En av tavlorna var nog minst 2x3 meter stor!
 
 
 
Vi avslutade med ett ställe i Bromölla där det fanns en hel del keramik, lite tavlor och en del medeltidsinspirerade smycken och dylikt. De somriga tavlorna var favorit nummer två på dagens konstrunda.
 
När vi kände oss trötta och nöjda åkte vi vidare hem till Aniko och Lennart där det bjöds på påskbuffé och efterrätt, men mer om det en annan dag.

Strandsatt i Brösarp

2015-04-07 | 16:00:40
 
I fredags var det tydligen en helgdag så det var söndagstider som gällde för bussarna. Vilket innebar att jag var tvungen att göra ett bussbyte i Brösarp. Den första bussen blev försenad vid flera tillfällen på grund av att chuaffören antingen var inkompetent eller ny på jobbet.
 
Detta resulterade i att vi som skulle vidare till Kristianstad missade bytet, även om det är sagt att bussen vi ska byta till måste vänta på den andra bussen. Vi missade bytet med bara två minuter och fick stå och vänta i en timme mitt ute i ingenstans. Skoj..
 
Vi hade i alla fall tur med vädret!

Veckans schema v. 15

2015-04-06 | 17:36:00
 
Måndag
 • Idag är jag ledig, det är sista påsklovsdagen.
 • 14.54 åker jag hem till Ystad igen.
 • Resten av dagen ska jag nog chilla mest och göra lite vad som faller mig in.
Tisdag
 • 13.30 Har jag tandläkartid.
 • Lämna in mina glasögon på Synsam och kanske köpa med mig en flaska vin hem från systemet när jag ändå är på det hållet.
 • Annars har jag planer på att spendera en del tid åt mitt psykologiarbete.
Onsdag
 • 8.30-10.00 Mattelektion.
 • 13.50 Sångundervisning.
 • 19.00 Ashtang Yoga.
 • Har planer på att hinna räkna något på hemmaplan efter mattelektionen också.
Torsdag
 • 15.00 Cello
 • Arbeta med mitt psykologiarbete.
 • 18.00 Spinning.
Fredag
 • 8.30 Mattelektion.
 • På kvällen kommer Christopher.
 • Räkna hemma!
Lördag & Söndag
 • Kanske ska ta en tur till elgiganten och köpa en SSD till min dator.
 • Annars så finns där inget särskilt inplanerat under helgen, så vi får se vad som händer. Man måste inte alltid ha fullt upp, det är skönt att ta det lite lugnt också.
Övrigt
Nu är min sista ansökan redo att bli ivägskickad, så jag planerar att lägga den på brevlådan denna veckan.
 

Så här gick det med v. 14

2015-04-05 | 15:16:42
 
Då var snart påsklovet över, jag är ledig imorgon också, men sedan är det på det igen.
I måndags var jag som sagt och tog min sista vaccinationsspruta mot livmoderhalscancer och det gjorde mindre ont i armen dagarna efter än efter de tidigare sprutorna, men det kan fortfarande ömma lite om man tar på stället jag tog sprutan. Men det är helt klart överlevnadsbart!
 
Mötet hos socialen gick väl helt okej, fick lite "hemläxa", som handläggaren kallade det, där jag ska kolla upp lite grejer till när det är dags och aktuellt att söka om bidrag. Efteråt handlade jag och mamma.
 
Alla yogapass blev inställda denna veckan, för jag kände att det var viktigare att fokusera på psykologin. Tyvärr tycker jag inte att jag spenderat tillräckligt mycket tid åt psykologin som jag kanske borde ha gjort. Men jag har i stort sett gjort något varje dag och det är verkligen bättre än inget! Dessutom så ville jag ha lite lov också och ta det lite lugnt och sånt. Just nu håller jag i alla fall på att gallra igenom allt material som jag samlat ihop, så det är inte långt kvar tills jag börjar skriva.
 
Jag har lyckats se två filmer denna vecka; "The Nanny Diaries" och "Something Borrowed" (som jag tydligen hade sett en del av på tv någon gång), har tittat en hel del på "RuPauls DragRace", hängt med Christopher på hans stream, spelat och fattat tycke för "Heroes of the Storm" och "Cook, Serve, Delicious!".
 
Nu i helgen har jag varit hos Christopher och vi var iväg på konstrunda med hans mamma i typ 4-5 timmar och blev bjudna på fika. Efteråt serverades det påskbuffé hemma hos Aniko och Lennart med efterätt. Massa gott gott! :P
 
Idag har vi varit och tittat på konstutställningen på C4-hotellet och även kollat in den nya delen av gallerian som blivit klar. Resten av dagen tänkte vi ta det lugnt, spela lite spel och kanske se på någon serie eller något. Det bästa av allt är att jag ska stanna till imorgon!

Mitt hår genom åren 2012-2013

2015-04-04 | 19:20:00
 2012
 
 Året började med ett hår åt det kopparröda hållet med lite ljusare toppar.
 
I slutet av februari färgade jag hela mitt hår i en mörkbrun färg som i stort sett ser ut som min naturliga hårfärg.
 
Jag kunde såklart inte hålla mig borta ifrån färgen länge och i slutet av mars såg håret ut så här.
 
I april såg kreationen mycket finare ut enligt mig när det kom fram flera färgskiftningar under månaden.
 
I början av maj blev det en liten omfärgning.
 
Och i slutet av maj var det dags för en ny färg.
 
Som faktisk såg rätt snygg ut et tag med färgövergång.
 
I mitten av juni blev jag trött på det gröna och ville ha tillbaka min egna hårfärg igen. Så det blev mörkbrunt igen.
 
Det mörkbruna höll i sig under juli,
 
augusti, september oktober och fram till...
 
..halva november då jag blekte en väldigt liten slinga och färgade denna magenta.
 
Men slingan hade försvunnit på något vis i december.
 
 
 2013
 
 Jag fortsatte ha mörkbrunt hår i januari och februari.
 
I mars blekte jag lite av underhåret och färgade det blågrönt.
 
I maj hade det blekts till väldigt ljust grönt.
 
I juni hade underhåret blivit mer åt det blånda hållet.
 
Mitt hår hade blivit rätt långt och blekt i augusti och jag klippte luggen.
 
I mitten av september fick jag för mig att klippa av mig håret igen eftersom det var så himla slitet..
 
..och då blev det så här. Jag slog till på stort eftersom jag hade fått rabatt på klippning och färgning,
och klippte en page och typ dipdye-färgade håret rött.
 
Men det blektes rätt fort, bara efter typ två tvättar eller något, och i oktober såg det iaf ut så här.
 
Resten av året lät jag i stort sett håret vara. Det röda blektes mer och mer.
 
2013 avslutades med en lite längre page och en röd omfärgning av hela håret där det bruna blev rödbunt och topparna blev lite rödare igen. Vilket inte syns så tydligt på detta fotot.

Saker jag inte gör x 35

2015-04-03 | 18:03:00
 
 • Jag svarar inte om det är ett dolt eller för mig okänt nummer som ringer.
 • Jag kommer sällan igång med skolarbeten i god tid, även om jag vet att det är ångestfylld att hålla på med det i sista minuten och faktiskt försöka planera in att börja tidigare.
 • Jag dricker inte kaffe eller kolsyrade drycker.
 • Jag varken röker eller snusar.
 • Jag går inte ut och festar på klubbar eller krogen.
 • Jag saltar inte vattnet när jag kokar ris eller pasta.
 • Jag väger mig inte och äger därför ingen våg.
 • Jag lagar sällan mat på helgerna, för det gör oftast min pojkvän. (medan jag diskar)
 • Jag använder sällan smink eller hårstylingsprodukter.
 • Jag svarar inte "det är bra" när någon frågar hur det är med mig om det faktiskt inte är bra.
  (tycker inte om det här svenska fenomenet att genom en artighetsgest fråga folk hur de mår, men samtidigt egentligen inte vara intresserad av hur det faktiskt ligger till, såvida det inte är bra.)
 • Jag gillar oftast inte svenska filmer.
 • Jag går inte längre med på att bli överkörd och är inte sen med att stå upp för mig själv.
 • Jag gnäller inte på att det regnar, det är bara vatten.
 • Jag köper oftast inte kläder till fullt pris, såvida de inte ligger under 200 kronor.
 • Jag har inte igång ljudet på mobilen särskilt ofta.
 • Jag följer inte några som helst trender, kör mitt eget rejs anpassat efter min kropp.
 • Jag ger inte upp.
 • Jag går aldrig upp på morgonen utan att ha snoozat minst en gång.
 • Jag går typ aldrig och lägger mig tidigt, även om jag borde.
 • Jag blir inte förvånad särskilt ofta.
 • Jag slänger inte kläder när det blir hål i dem, utan lagar dem istället.
 • Jag köper inte matchande underkläder.
 • Jag tittar inte på tv-nyheterna.
 • Jag läser inte skvaller- eller dags/kvällstidningar.
 • Jag tycker inte om att följa serier där man är begränsad till en episod per vecka.
 • Jag äter inte längre ketchup, på grund av att det kan försämra mina magproblem.
 • Jag köper inte nyproducerade saker om jag kan fynda det jag behöver på loppis, vilket innebär att majoriteten av det jag äger är inskaffat som andra hands produkter.
 • Jag dricker inte te utan mjölk och honung.
 • Jag rakar i stort sett aldrig benen eller armhålorna under vintermånaderna.
 • Jag tycker inte om att gå på dieter eller räkna kalorier. 
 • Jag äter väldigt sällan mackor med andra pålägg än ost, inte för att det inte kan vara gott med t.ex. en saltrulle på ibland, det är mer en fråga om att jag väljer att inte lägga pengar på ytterligare pålägg.
 • Jag uppgraderar inte mina tekniska prylar så fort det dyker upp en ny och bättre version.
 • Jag klipper inte naglarna särskilt ofta, för jag har inte den rutinen inne eftersom jag brukade bita på dem.
 • Jag är inte bra på att ta komplimanger på grund av mitt dåliga självförtroende, men vill självklart få ändå.
 • Jag köper inte lösgodis särskilt ofta eftersom jag många gånger mår illa av det, dessutom så tycker jag att det luktar skumt, typ onaturligt, när man går förbi byttorna i affären.
 

The Nanny Diaries

2015-04-02 | 17:22:43
Igårkväll bestämde jag mig för att se The Nanny Diaries. Tanken var att jag skulle se film, och egentligen skulle jag nog se en annan, men så blev det lite spontant den här istället.

Det var en sådan film som är väldigt lätt att se på ifall man kanske är lite smått nedstämd, i alla fall när det gäller mig. Vissa skulle kanske säga att det är en typisk tjejfilm, dock brukar de såkalalde "typiska tjejfilmerna" innehålla massa fokus på kärlek, hitta-fånga-killen-kärlek, men den där biten med att hitta kärleken är en väldigt liten del av filmen och det är i stort sett en sak som bara händer.
 
Filmen fokuserar mer på huvudpersonen Annie som vill hitta sig själv och väljer att göra detta genom att börja arbeta som nanny åt en rik familj. Jag är lite osäker på om Annie bara är intresserad av entologi, har läst någon kurs i skolan eller bara typ vill läsa det. Poängen är i alla fall att vi får se det som händer lite ur ett etnologiskt och sociologiskt perspektiv, även om det kanske inte är jättetydligt alltid. Vilket gör filmen rätt intressant på det viset. Annars är det bara en lätt och fin film att titta på.
 
Jag tänker inte köra någon betygsättning, som jag tror att jag kan ha gjort i tidigare filminlägg, detta på grund av att jag inte riktigt gillar det här med att värdesätta från 1-10, eller 1-5. Det är så svårt. Sedan beror ju allting på hur man ser på det. Fick filmen det betyget den fick för hur konstnärlig eller bra gjord den är eller bygger det på hur pass underhållen jag blev? För en film kan vara riktigt bra gjord och väldigt konstnärlig och så, men varit rätt trög att se på ändå.
 
Filmen gjorde sitt jobb, kort och gott. Jag blev inte rastlös och jag kände att jag fick något ut av den.

Asiatiska snacks

2015-04-01 | 13:00:00
 
I lördags när jag och Christopher köpte take out så blev vi lite sugna på att prova någon utav alla asiatiska snacks som finns att köpa i den thailändska butiken. Det blev crispy rolls med smak av jackfruit för min del, vilka vi kom fram till troligtvis används till glassdesserter. Chirstopher köpte crispy seaweed med seafoodtaste. En riktig hit hos honom men jag önskar att han hade köpt med en annan smak.