Rival Sons @ Malmöfestivalen

2015-08-20 | 13:01:01
Jag var och såg Rival Sons på Malmöfestivalen i måndags (17/8). Jag fick åka in själv eftersom där inte var någon som kunde bemöda sig att gå med mig. Men det blev bra så ändå, fick sällskap av Alex, hans pappa och en polare efter konserten. Eftersom min dator i stora drag står redo för flytten på söndag så återkommer jag längre fram med fotografierna jag tog och kanske, kanske ett eget ihopaknåpat filmklipp.

Här är så länge några youtubeklipp från eventet som någon annan filmat! Mina klipp är såklart långt ifrån i såhär bra bild- och ljudkvalité eftersom jag filmade med mobilen.
 
 
 


Riktigt bra live tycker jag!
Vissa artister låter långt ifrån lika bra som på sina studiolåtar, så var inte fallet med detta bandet!

The frikkin little things

2015-08-18 | 12:29:00
Alla dessa smågrejer som gör mig tveksam över om jag valt rätt skola trots allt. Det gör hela denna grejen att åka iväg ända upp till mitten av Sverige, långt ifrån mina närmaste, helt ensam, mycket, mycket jobbigare!
Men varför skulle något kännas lätt och rätt direkt? Om ens alls.

I nuläget känns det inte så himla bra faktiskt.
Att mötas av folk som jobbar på skolan som inte vet någonting om någonting på platsen de arbetar känns ju väldigt förtroendeingivande.. Denna halvdanna information som ges på både hemsida och utskick är löjlig, särskilt när skolan erbjuder en skrivarlinje. Personligen anser jag att informationen borde vara bättre uttryckt och utvecklad på grund av detta.

Det är för övrigt första folkhögskolan jag stött på som INTE erbjuder internet på internathemmen.. Okeeej? Hur tänkte ni där? Att de sedan inte informerar om detta, så man kan fixa så man har tillgång till internet när man flyttat in, är ju rätt elakt. Extra mycket för de eleverna som inte har en laptop, utan en stationär dator, och kan ta med denna till skolbyggnaden.

Det är inte klokt hur några småsaker kan få mig att tappa motivationen totalt, och jag behövde ju packa! Den motivationen vaknade jag faktiskt upp med, och fick lägga band på mig själv för att inte sätta igång direkt eftersom jag verkligen behövde äta frukost först.

Stor. Suck.
 
 

International Street Market

2015-08-16 | 17:10:00
 
Tredje veckan i juli var det internationell street market i Ystad. Jag och Christopher gick såklart dit! Mer än en gång! Köpte lite gjorde vi också, och åt där en gång. Låter fotona tala för sig själva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och det var det.

Veckohelgen och det sista rycket

2015-08-13 | 21:34:54
Då var det torsdag igen, och Christopher har satt sig på bussen för någon timme sedan. Ännu en helg-mitt-i-veckan till ända. Helt kry är jag inte än, men jag känner mig helt klart mycket bättre! Den enda åkomman jag har nu är att det killar en himla massa i halsen till och ifrån så jag hostar massor när det händer. Det är rätt skönt att det inte är mer än så.

Veckohelgen har bestått av matlagning och utrensning av frys så gott vi kunnat dessa dagarna och vi har varit och handlat på både ICA och Coop, för ibland behöver man ändå köpa mat även om man inte trodde att det behövdes och vispgrädde till pannkakor. Vi har varit en sväng inom på TGR och på Synsam för att försöka fixa mina glasögon och för att jag har en springa i min båge (som såklart kommer kosta 300 kronor att få fixat). Vi har sett på filmen Moon och på Simpsons. Spelat ett totalt meningslöst spel på varsin mobil, som ändå håller oss gisslan, trots meningslösheten.

Utöver allt detta har jag även packat, inte jättemycket tycker jag, men jag har ändå lyckats avsluta flera lådor och packat ner småskröfs, tagit ner gardiner, vikt ihop mattor och saker i den stilen. Helt klart rätt mycket framgång ändå, tycker jag!

Det var nog det mesta, i stora drag. Nu är det dags för det alldeles sista rycket med packning, för på onsdag går flyttlasset! BARA EN VECKA KVAR, give or take! Sedan är jag inte längre en Ystadbo. Några dagar till på det, inte ens längre en Skånebo!

Imorgon kommer mamma för att hjälpa mig med att returnera cellon, åka till återvinningen och stötta mig i det sista med packninge, plus ta med sig största delen av mina blommor.


 

Uppdatering från sjukstugan

2015-08-09 | 12:31:31
Jag är fortfarande sjuk.. :( Christopher mår mycket bättre. Orättvist! :P Särskilt eftersom det är jag som ska behöva sätta mig på bussen på tisdag. :(

Hur ligger det då till på sjukdomsfronten? Jo, jag har mer ont i halsen nu, mest för att jag har börjat hosta lite grann. Det är just en sådan hosta som låter så hemsk och river i halsen också! Så det är väl mest därför jag har ont i halsen.Näsan rinner lite fortfarande, men jag tror att det har lugnat ner sig lite på den fronten ändå. Vilket är skönt! Feber verkar jag inte ha något mer , vilket också är bra! I nuläget gör det inte ont i bihålorna heller. Men jag nyser ibland, inte så ofta, men många gånger när jag väl gör det.

För att göra hela saken värre så tog nässprayen mamma hade med sig in igår slut fortare än vi trodde, inte för att jag använt den mycket, men för att där tydligen var mindre i. De halstabletterna jag har är inte tillräckligt starka för min hals. Jag lyckades överleva innan sängdags på EN sån där isbjörnen-halstablett. Jag har satt i den sista toarullen och den sista hushållsrullen tog slut idag, vilket inte är så bra när man går och snorar.

Tack och lov så kommer mamma in, igen, för att handla lite grejer åt mig. Som vi inte tänkte på att handla igår, det är ju rätt svårt att veta att saker plötsligt ska ta slut, när man inte kollar det.. Det är inte lätt att tänka på allt när man är helt slut heller.

Nåväl. Jag ska väl återgå till att kämpa med packningen, går inte att ligga och lata sig även om man är sjuk inte!
 
 

Jag blir ju aldrig sjuk!

2015-08-08 | 21:59:40
Då har slutligen det hänt som typ aldrig händer mig! Jag har blivit sjuk!
Visst, jag har haft problem med mina halsmandlar runt 2-3 gånger sedan jag flyttade till Ystad, men annars har jag inte lidit av något särskilt de senaste åren.

Jag blev riktigt sjuk, förkylningsinfluensa, två gåner i början av mitt och Christophers förhållande. Jag har även haft problem med en visdomstand, som troligtvis varit en anledning till problemen med halsmandlarna. Men annars typ ingenting på de fyra åren som vi varit ihop.

Innan dess har jag inte varit sjuk något särskilt heller, mer än psykiskt kuvad.

Men igår blev jag alltså sjuk. Både jag och Christopher vaknade med ont i halsen, och det har alltså inte försvunnit, för någon utav oss. Det har även utvecklats till fler åkommor. I mitt fall är det en kliande hals, som gör lite ont när jag sväljer ibland, näsan rinner, bihålorna gör ont, huvudet gör ont och jag får ner slem i halsen ibland. Har haft lite feber vid tillfällen, men mest runt en halv grad mer än vanligt, så inte så farligt.

Så hemskt bra tajmat att bli sjuk de sista veckorna av sommarlovet, i slutspurten av min flytt och packning. Just idag har mamma och jag haft en liten miniflytt också där vi har flyttat hem det mesta från mitt förråd till Angela och några lådor och papperskassar uppifrån lägenheten. Det fick ju gå.

Jag är ju inte totalt förstörd och energilös. Men det känns ju som sagt i både huvudet och i bihålorna. Att känna sig lite tjock och så i de områdena kan vara smått påfrestande. Dessutom så rinner ju näsan en massa, men det går inte riktigt att snyta ut grejer varje gång. Så där är man såklart lite sårig, trots att jag inte har torkat och snytit så mycket. Sitter mest med papper i näsan, så jag ska slippa såra ner min näsa totalt.

Jag antar att det kanske var bra att jag blev sjuk nu, och inte första veckan i skolan, ändå. Men ÄNDÅ! Onödigt ju! :(
 
 

Lunds Botaniska Trädgård

2015-08-07 | 14:14:11
 
Då var det dags att titta på när jag och Christopher besökte den Botaniska Trädgården i Lund!
 
 
 
Jag tror detta var relativt nytt, för jag kommer inte ihåg att jag såg något sådant här sist jag var i trädgården, inte för att jag hade mycket möjlighet för utforskning.

 
 
Tyvärr kom vi hit så pass sent att fjärilshuset och de andra byggnaderna hade stängt. :( Har för mig att där finns ett fjärilshus nämligen.

 
 
Christophers pollenallergi var dock inte särskilt nådig just den här dagen, så vi stannade inte så värst länge.

 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså, hundkex är bland det somrigast som finns, tycker jag! Även om många anser det vara ogräs. Finns så mycket blommiga saker som anses vara det, vilket jag tycker är dumt. Som maskrosor. Fatta hur fint det är när det är fullt med sådana på en gräsmatta, gult och fint!
 
 
 
 
Trötta, allergiutmattade och med värkande fötter begav vi oss till slut hemåt. Det kändes inte så värst givande att gå omkring när man var helt slut och hade ont i de flesta kroppsdelarna som används för att gå.

 
På väg mot stationen blev vår promenad återigen ackompanjerad av Danne Stråhed. Det gjorde säkert vandringen något enklare för våra värkande fötter.

Första dagen i juli och sushi i Malmö

2015-08-04 | 21:40:11


Det var några veckor sedan nu, men första dagen i juli åkte jag och Christopher till Malmö, och sedan till Lund. Men vi börjar i Malmö.Jag ville kolla in Beyond Retro och sedan skulle vi äta sushi.

Lite knasig skylt! Särskilt sillkaninen, eller vad det är, haha.Väl på Beyond Retro kan jag inte påstå att jag blev så värst imponerad. Jag vet inte varför. Men det var lite för mycket, och för en som är lite större är det ett helvete att gå igenom alltallt för att kanske lyckas hitta något. Vilket jag inte hade någon ork till alls när vi var där.


De hade i alla fall glitter i taket, och det var ju fint!Efteråt gick vi till sushirestaurangen, som jag faktiskt inte minns namnet på, där vi hade köpt en groupon-kupong för att äta billigare. :3Vi beställde en mangojuice att dela på, men fick även in denna stora glasflaskan fylld med iskallt vatten. Vilket var sjukt najs och gott eftersom det var en sådan jättevarm dag! (tänka sig)Misosoppa ingick i groupon-erbjudandet. Men enligt mig var det inget särskilt med det. Man satt bara och sörplade buljong med lite sjögräs och tofubitar i.

 
Strax därefter kom sushin! 32 bitar.
 
 
Omnom! De med avokado på var för övrigt lite småtjusiga.När vi hade ätit klart styrde vi fötterna tillbaka till Triangeln för att åka vidare till Lund.Där såg vi denna asiatiska restaurang där man gick ner i en källare. Lite kul.Största delen av vägen mot vårt mål ackompanjerades av Danne Stråhed som live-spelade i närheten av domkyrkan. Det kändes väldigt, somrigt, idylliskt och fint.Vi var på väg mot Botaniska Trädgården.

 
 Men det tar vi nästa gång!

Glöm det!

2015-08-02 | 15:32:00
Visst är det underbart när folk som behandlar en lite som de vill och gör sig roliga över en börjar att be dig om tjänster och använda dig som någon personlig tjänare, eller sin mamma! Är så jävla trött på folk som utnyttjar mig och tror att jag ska finnas där och sköta saker åt dem. När jag sedan inte får något tillbaka för det ens och de fortsätter att behandla mig som om jag inte är värd nåt särskilt. Glöm det!