En höstpromenad med Ann-Kristin

2015-12-18 | 16:15:08

Tog en promenad med Ann-Kristin en helg i oktober på eftermiddagen, och hade med mig kameran.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi gått en av skogsrundorna skildes vi åt och jag gick på egen hand ner mot slottet för att fota lite mer. Men det tittar vi på i ett annat inlägg!

Uppsala Kulturnatt 12/9-15

2015-12-12 | 22:50:14

Efter Sci-Fi-mässan tog vi oss in mot centrum för att uppleva Uppsala Kulturnatt.Vet inte om jag tycker att vi upplevde så värst mycket utav den. Vi gick in i några butiker på vägen. En med en massa babushkor.En engelsk bokhandel.Mest för att titta på de här fina böckerna.

Tyckte det var lite kul med häxhatten på fantasyavdelningen.Stötte på lite dans och trummor som vi tittade på en stund, undrade lite om det var någon slags soldans eller något, för solen tittade fram under tiden, hehe.Det blev så effektfullt med solen och den mörka himlen tycker jag! Men gud vad kallt det måste ha varit med så lite kläder!Efteråt fortsatte vi jakten på ställena som jag hade kollat upp inför kulturnatten.Men den ena saken gick inte att hitta åt det hållet som det skulle ligga.Så vi vände rätt snart tillbaka för att gå åt motsatt håll och hitta den andra grejen.Helt plötsligt fann vi lite liv och rörelse!Var nog lite sugen på att prova en del av detta, men valde att köpa en slush ice och en donut istället.Hittade den asiatiska butiken, men eventet som skulle vara där var en besvikelse, och de sjukt höga priserna likaså! Var helt kär i de här lyckokatterna!Till slut så var vi rätt trötta på det hela, och trötta i kropp och sinne.Men hade precis missat bussen och var tvunga att vänta på nästa i minst en timme.

 
Och spenderade därför den tiden med att se på Uppsala Dansakademis uppvisning runt 3-4 gånger, där vi hela tiden missade början fram till sista gången. (bilden ovan var inspirerad av the hunger games)
 
 
Det var intressant att få se det i olika vinklar och ljus åtminstone, och de var så duktiga! Och jag var så avis! Som jag alltid blir när jag ser folk dansa, eller göra något som jag vill göra och/eller vara duktig på!
 

A wall of feelings

2015-12-09 | 22:59:27
Jag tror jag har hamnat i en rätt så ordentlig svacka just nu, som började för minst en vecka sedan och fortfarande håller i sig. Den uttrycker sig på så vis att jag verkligen, verkligen inte orkar eller vill vara med eller bland människor (förutom Christopher, honom kan jag alltid vara med). Jag har ett enormt behov av att få vara själv, göra saker på mina villkor och slöa omkring som jag vill. Det kan kännas helt okej att åka iväg till stan och vara bland människor där, men det är inte som att vara bland människor på samma sätt. Där är ingen som jag måste vara social och trevlig mot, ingen som jag måste prata med eller lyssna på. Inga folk som inte förstår, men kanske borde behöva förstå.

Jag står också på en punkt där jag tänker mycket på min tid här på Wik och om jag har kommit till den punkten då det är dags att lämna allt detta bakom mig, packa ihop mina saker och åka hem. För jag mår ofta dåligt här, men jag säger inte att där inte är trevliga och glada stunder här, för dom finns också. Men jag tvivlar ofta på om de vänner jag fått egentligen tycker om mig, om de inte kanske föredrar varandra och jag bara är överflöd i deras umgänge. Jag mår såklart dåligt av att vara ifrån Christopher också, även om där finns dagar som det är skönt att vara ensam, men sådana dagar har väl alla.

Faktumet att jag tar CSN-lån för att spendera min tid här är en rätt tryckande faktor till att jag funderar på om det hela är värt det. Eftersom jag på senare tid mest är trött på att skriva, har ångest inför responsdagarna och mår dåligt av att jag inte får ur mig idéer på pappret. Dessutom så är vissa lektionsdagar så jäkla dryga att jag bara vill resa mig upp och lämna rummet. Jag sitter där på min plats och sakta dör inombords för att jag är så himla ointresserad, rastlös och slösar bort min tid på inget vettigt alls!

Sedan har vi den detaljen att saker som jag föreställt mig, anledningar till att jag valde denna skolan (framför en skola som var jätteexalterade över mig), saker som påstods finnas eller te sig på ett särskilt vis inte existerar (inte vad jag har märkt) och att det är så extremt oorganiserat överallt!

Jag tror inte att så många skulle bry sig något särskilt ifall jag bestämde mig för att hoppa av utbildningen. Några skulle väl notera det, rycka på axlarna och sedan bara ruska av sig det eller t.o.m. vara glada att jag försvunnit (ja, där finns åtminstone en person som jag kan tänka mig kan känna så, med tanke på hur denne behandlar mig).

Huvudsakligen mår jag sämst just nu på grund av att jag verkligen ha behovet att få vara själv. Jag får ju aldrig riktigt vara själv, för hela tiden måste jag gå iväg och äta bland stimmiga människor. Vara trevlig och social. Jag måste vara i skolan och prestera, stressas och må dåligt. Jag har funderat på om jag skulle ta och åka hem tidigare.. Men vad är det för mening med det? Det är mindre än två veckor kvar nu. Jag vet bara inte om jag orkar så mycket mer. Funderar verkligen på att inte gå till skolan imorgon, men jag vill ju se teaterföreställningen vid två. Men jag orkar inte med ännu en dryg torsdag ovanpå att jag mår skit just nu. Vill bara gråta. Önskar att jag kunde stänga ute folks prat och läsa på lektionen, hur lätt det nu är att smyga med det.. Särskilt eftersom boken jag läser just nu är så jävla stor!

Och så är det ju det där med CSN.. Kan inte vara borta från skolan för mycket om jag ska få pengar...
Blä. Det känns som att där är detaljer jag inte fått ur mig just nu, men det känns som att jag hoppar omkring överallt! Det är för mycket saker som snurrar runt i huvudet just nu. Jag behöver nog bara få vara själv, få vara med Christopher och få en ordentlig paus från det här stället. (jag ska bra genomlida en lång resa hem med tåg och grejer) Tyvärr så tycker ju skolor aldrig att man ska få ha lov helt och hållet och dränker en i uppgifter att göra över lovet. Fu.

Sci-Fi World Uppsala

2015-12-02 | 13:37:54


Den 12 september var det kulturnatt i Uppsala och jag och Ann-Kristin började eventet med att åka till Sci-Fi-mässan som anhölls samma helg. Min första mässa ever!Fastnade för de här verken, särskilt det i ramen som står upp. Men har ingen aning om vad de kostade, blev inte att jag gick fram och kollade. Skulle tro att det var mastiga priser i vilket fall som helst. Nu i efterhand önskar jag att jag fick syn på artistnamnet, eller att jag såg något visitkort.Har ingen aning om var den här "snubben" hör hemma, men den var ju rätt häftig ändå.Lite Star Wars-legogubbar.En Ariel och en liten Leia.Två kattmänniskor.Den här snackade.Freddy Kreuger från Terror on Elm Street, som jag för övrigt var totalt såld på när jag var en sisådär femton år.Den här kvinnodockan körde någon runt i lokalen och skrämde folk med.Gimli! Ett smygfoto, eftersom jag inte kände för att lägga ut 250 kronor för att få gå fram till honom, ta foton med honom och få ett signerat foto. Kände inget behov utav det, vet inte vad jag skulle ha sagt till honom heller.

 


Där fanns så himla många saker som man var sugen på att köpa, så man fick hålla i pengarna!

 
 
Hade vissa saker inte varit så himla dyra så var där vissa saker jag hade velat köpa till Christopher, som den här från Portal. (2?)
 

Eller någon utav dessa kanske... Vad poängen med att ha dessa nu skulle vara. :P


Fina askar!

 
 
 
 
Ibland hittar man saker som man kanske hade velat ha efter man gått hem och tittar på fotona som tagits, och som även visar sig vara inte alltför dyrt. Som Harry Potter-elevhemspinsen. Fast när vi var på mässan hade jag inte kollat upp vilket elevhem jag tillhör. Här kändes det lite som att man inte såg träden för all skog.
 


Var lite sugen på en utav de här kartorna också!

 
 
Det var rätt mycket Star Wars-cosplay, om man tänker efter.
 


Ville ha den här gulliga också, men den kostade väldigt mycket för en liten fjuttmjukis.


Fina mangabarnböcker!