Sportlovsveckan; Torsdag-Söndag

2015-02-22 | 23:45:15
 
Torsdag
Började dagen likadant som onsdagen, med frukost framför samma serie.
Idag har jag även träningsvärk efter yoga-passet.
Provade lite mer kläder och packade ner dem jag kommit fram till att jag inte skulle behålla.
Lagade mat, det blev en slags wookröra.
18.30 var första kvällen av sykursen jag anmält mig till för att lära mig sy i jersey/trikå. Det var nära att jag bestämde mig för att hoppa av när jag kom dit och det visade sig ha varit bristande information jag fått, där jag trodde att tyg och mönster ingick i kurspriset.. Snopet. Men jag stannade. Så nu hoppas jag på att jag faktiskt får ut något av detta! Strax efter 21.00 cyklade jag hem igen, och glömde posta ett brev på vägen..
Spelade klart Among the Sleep.


Fredag
Började dagen med frukost och serie, som vanligt.
Grejade med lite saker hemma.
Packade klart det sista inför helgen hos Christopher.
Började spela Murdered: Soul Suspect.
16.16 tog jag 4:an till Kristanstad och var framme ca. 1 ½ timme senare.
Bestämde mig för att prova ett utav Christophers alla spel under tiden han fixade ihop mat som heter Don't Starve. Det spenderade jag i stort sett resten av kvällen med att spela.

Lördag
Gjorde en slags Tysk Ugnspannkaka till frukost åt mig och Christopher och dukade upp med sylt, marmelad, banan och vindruvor. Vi skulle nämligen fira Chirstophers födelsedag tillsammans, eftersom han fyller år i veckan. Sedan öppnades det paket.
Spelade mer Don't Starve.
På kvällen vid 18.30 åt vi turkisk buffé inne i stan. Vilket var helt okej, men jag var lite besviken på att det mest kändes som relativt vanlig husmanskost.
Jag tittade på slutet av Melodifestivalen medan Christopher fixade med sin stream.
Såg på "The Woman in Black", vilken jag inte tyckte att de knöt ihop säcken på, för jag förstod inte poängen riktigt och Christopher tyckte den var mest irriterande och smått bortkastad tid.
 

Söndag
Kom inte upp förrän vid 11 eftersom jag sovit dåligt hela helgen eftersom jag vaknat av att det antingen varit för varmt eller för kallt.
Bestämde mig för att skaffa Don't Starve själv och Don't Starve Together.
Provade två andra spel som hette The Bridge och Dwarfs?!.
På eftermiddagen såg vi två avsnitt av Breaking Bad.
Läste lite i "Konsten att vara Kvinna" medan Christopher fixade ytterligare med sin stream.
Åkte hem 19.54 och sedan jag kom hem har jag fixat med tvätten och sett på serie.

Imorgon börjar skolan igen, och en fullsmäckad vecka.
Hur detta ska gå återstår att se, när jag i nuläget bara vill vara hemma, ta det lugnt, inte gå och lägga mig och få sovmorgon!

Sportlovsveckan; Måndag-Onsdag

2015-02-19 | 14:40:00
Måndag
Mamma kom och plockade upp mig, och mina två pinnstolar som gav upp i helgen, efter jobbet
Lämnade paketet från bonprix på Willys för retur.
När vi kom hem till mamma så fikade vi på en rulltårta som hon hade köpt, och jag bjöd på chokladmuffins som jag hade bakat i söndags.
Ringde till Handelsbanken finans om en påminnelse jag fått på en faktura jag inte ens fått.
Därefter körde vi hem till min morbror Bengt och rotade omkring bland lådor och sopsäckar som vi har förvarade där, för att se vad som är mitt och ta med det hem till mamma så jag kan rensa; sälja, skänka, ge till mamma (kläder) eller behålla.
Efteråt så stannade jag kvar och umgicks med Agnes när mamma körde hem.
Stannade över natten hos mamma.

Hittade mina pogs när jag gick igenom mina saker.

Tisdag
Tog upp de lådor och kassar som tagits med hem och jag började gå igenom och sortera.
När det mesta var igenomgått och vi hade käkat lunch åkte vi tillbaka till Bengt och torkade ett par sopsäckar rena från något som vi tror var rinning kattavföring (bläääääh!) bytte säckar och tog med oss hem.
Nu har mamma en himla massa nya kläder som hon har fått av mig! Och jag har en del jag tänkt sälja.
Vi åt kvällsmat och sedan körde vi in till Ystad, lämnade av grejer, handlade och därefter körde mamma hemåt igen.

Ett gott mellanmål bestående av kiwi, apelsin och banan med yoghurt och müsli efter yoga-passet.

Onsdag
Började dagen med frukost framför The Mysteries of Laura.
Fixade med lite grejer.
Fick sedan totalt spel på att det alltid ska klydda med saker, denna gången handlar det om en faktura jag aldrig fått, men en påminnelse kom fram med tillagd påminnelseavgift och ränta. Påminnelseavgiften blev jag av med i måndags, men behöver snacka med elgiganten om räntorna som lagts på av någon konstig anledning.
Tvättid 12-17, spelade lite Among the Sleep under tvättperioden.
19.00 var jag och provade Ashtang Yoga för första gången på F&S. Blev svettig i ansiktet, på händer och fötter och fick gå ut en gång för att snyta mig.
Efteråt var jag på Willys och hämtade ut ett paket från La Redoute, och köpte chips.
På kvällen slog jag in Christophers födelsedagspresenter.
Provade kläder.

Matteprov

2015-02-11 | 18:46:16
Hade matteprov idag och det känns som att det gick något bättre än förra gången när jag läste matte, för förra terminen. Då jag hoppade av för att jag inte hann med att räkna och kom efter en massa på grund av att det var så mycket uppgifter i de andra ämnena, vilka jag väldigt gärna ville få högt betyg i eftersom det kändes som att jag kunde få det. Jag fick faktiskt A i Psykologi 1, så det var nog ett klokt val.

Men åter till dagens matteprov. När det gäller matte är det svårt att bedöma hur det gick, tycker jag faktiskt. Men det gick troligtvis inte sämre än förra gången, fast jag hoppas att det verkligen gick bättre! Det var lite knasigt, för jag kände igen tre frågor på det pappret man fick använda miniräknaren på. Inte för att det kändes som någon större fördel.

Där var bara två frågor som jag inte svarade på, varav ett hade jag tänkt gå tillbaka till och titta på igen, vilket jag såklart glömde bort. Ett tal satt jag och gjorde slarvfel på hela tiden, men som tur var upptäckte jag detta och ändrade dem direkt.

Jag hoppas på att jag blev minst godkänd i alla fall. Det räcker.

Sportlov nästa

2015-02-10 | 11:30:06
Gud vad jag ser fram emot att få ha en veckas lov!
Då ska jag få möjlighet att kanske komma ikapp i matten och möjligtvis börja med mitt psykologiarbete. Har haft planer på att komma igång med arbetet i typ tre veckor nu, men matten tar upp så mycket tid. Det vill säga, den tar upp den tiden då jag faktiskt orkar göra något och inte är helt trött och borta i huvudet.

Jag förstår inte alls vad det är frågan om. Jag går upp vid 7, äter min frukost och ser en del av någon serie och vaknar till i huvudet, de dagarna jag är ledig från skolan vill säga. Sedan ger jag mig på matten, för jag vet om att några timmar senare kommer jag vara trött i huvudet, sannorlikt ha ont i det och ögonen vill inte samarbeta. Detta håller sedan i sig resten av dagen, med några minuters uppehåll ibland, fram till det är kväll och sängdags. Det blir inte mycket gjort på grund av det med andra ord.

Så ja, jag längtar verkligen efter sportlovet! Möjlighet att kanske tillåta sig att sova lite längre, komma ikapp med matten, få lite andra saker gjorda. Fast jag hinner kanske inte få så mycket av det jag vill göra gjort eftersom där är en hel del saker inplanerade. Som att åka till mamma på måndagen och stanna en natt för att gå igenom lite lådor som vi har förvarade hos en av mina morbröder och se om det går att rensa bort lite saker och göra plats inför min flytt. På onsdagen har jag tvättid, torsdagen börjar jag på min sykurs och sedan på fredagen är det dags att åka till Christopher. Så vi får se om jag hinner och orkar göra andra saker som jag skulle vilja hinna göra.

Men det är helt klart bättre att ha saker att göra än att sitta ensam hemma alla dagarna och bli deppig av att bara sitta och se på serier hela dagarna.

Nu ska jag bara överleva matteprovet av kapitel ett imorgon också! Blä.