A little bit of shopping

2015-01-28 | 12:34:07

Besökte några butiker igår innan jag skulle på en minikurs för att lära mig min symaskin och jag kom hem med nya färgpennor med liten spets (eftersom de jag har är knäppa), två nya geisha-bläckpennor, guld- och silverpennor, ett presentsnöre (som inte är med på bilden) och en hobbykniv/skalpell. Det ska bli spännande att prova hobbykniven! Men det återstår att se när det blir av.

Har ingen tid

2015-01-28 | 11:47:45
I nuläget känner jag att det inte finns tillräckligt med tid till allt som ska göras. Det ska räknas matte, det ska städas, lagas mat, tvättas, diskas, göras ärenden, handla, det är aktiviteter, personer som ska träffas, papper, ansökningar, räkningar, mail och brev som ska skrivas, saker som ska fixas, blommor som ska vattnas, det är presenter som ska hittas och göras, en psykologiuppgift som ska börjas på, det ska tränas och ovanpå det ska man även hinna ta det lugnt, se någon serie och göra något kul helt enkelt, eller göra ingenting.

Men det är långt ifrån man hinner med allt som planerats. Helt plötsligt har dagen gått och det är dags att lägga sig. Vissa saker tar så mycket tid och energi också så det slutar antingen med att man inte hann med det mesta man hade tänkt, eller inte orkar göra något annat än att sätta sig i soffan och se på tv-serier.

Sedan är det en fråga om att känna en motivation eller psykisk ork för att göra vissa saker. Jag personligen blir rätt nere efter att ha gått några dagar helt ensam, utan någon stimulerande aktivitet och stora delar av dagarna spenderade framför någon serie eftersom man inte pallar något annat. Inte för att det inte finns saker man skulle kunna göra, som skulle kunna vara stimulerande. Men då handlar det om inspiration och att man redan är i en sits där man inte orkar något ändå, och få saker känns särskilt roligt i vilket fall som helst.

Skulle man sedan ha saker att göra, så känns det som att man inte hinner med allt annat som man plötsligt vill göra också! Som den där serien man ville se vad som händer härnäst i, den där lådan man tänkte sortera, det där spelet man vill spela, det där brevet man tänkte skriva eller de där bloggarna eller boken man fick lust att läsa.

Det är bara så dumt alltihop. Egentligen.

Bara en helt vanlig torsdag

2015-01-22 | 20:45:00
Denna terminen är jag ledig från skolan på torsdagar, men har ändå annat på schemat. I nuläget är det bara cello 15.00 som gäller men det kan bli sykurs på kvällen också. Allt hänger på vilken sykurs jag kommer in på, jersey eller vävda tyger. Det får jag reda på i början eller mitten av februari. Det ska bli spännande och intressant oavsett vilken det blir. Anledningen till att jag ska gå på sykurs är för att stället jag och mamma var och köpte min symaskin på erbjuder just sykurser, och jag tänkte "varför inte passa på och utvecklas lite inom det när det erbjuds?". Självklart kostar det, något på 1300 om jag inte minns fel, och det är ju inte så farligt ändå kan jag tycka.

Symaskinen fick jag i alla fall i födelsedagspresent av mamma, men det tog ett halvår innan vi lyckades komma fram till vilken jag skulle ha och faktiskt köpa den. Det hela slutade med att vi gick dit för att köpa en husqvarna, men så blev det en pfaff, haha. Den var på extrapris och skulle vara något bättre än den som var tänkt. Så jaja, det är väl inga större problem. Fast den är inte manuell, utan digital, vilket innebär att man inte sitter och snurrar på en ratt för att ställa in hur maskinen ska sy. Manuell hade kanske passat mig lite bättre ändå, för när det gäller digitala grejer så vill det verkligen inte fungera. Därför är det tur att man får en kurs i sin egen symaskin, gratis, på det stället den är köpt. De har verkligen riktigt bra service där! Men jag baehöver kanske inte babbla på om det.

Tydligen finns den i fler färger, upptäckte jag nu när jag googlade efter en bild, men de hade den bara i turkos..


Så förutom att ha cellolektion, som varar i ca 30 min (egentligen 20, men vi lyckas alltid gå över tiden), så har jag räknat lite matte, tränat på Game of Thrones-introt som jag börjat lära mig på cello, lagat mat så det blivit över och sett på serie. Väldigt lugna saker helt enkelt.

Sammanfattning av 2014

2015-01-17 | 21:02:00
 

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag avlägger inga nyårslöften, men jag brukar göra en årslista med 50 punkter på saker jag skulle vilja göra det kommande året. Än så länge har jag aldrig lyckats få full pott, eller ens fått ihop hälften. Men poängen med listan är inte att man ska, så det är inget misslyckande att inte göra allt. Där kommer ibland saker ivägen i livet, eller så känner man sig inte redo för vissa saker än helt enkelt.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Det blev nog en hel del inom den kategorin. Det var allt från att börja spela cello, bo i en lägenhet med förstahandskontrakt, gå upp i en fyr och hålla en lemurs hand till att plocka svamp, permanenta håret, prova bubble tea, gå på chokladprovning och beställa något från etsy.


Fotokursuppgift.

Vad spenderade du mest pengar på?
Förutom det mest uppenbara som hyra och mat, och resor till Christopher varannan helg, så lade jag ut mest pengar på tvn och min soundbar.

Vilka städer besökte du?
Förutom Ystad, där jag bor och Kristianstad där Christopher bor så besökte jag lite olika ställen på Öland, Växjö, Bromölla, Sövestad, Lund, Åkarp och Malmö, bland annat. Har med andra ord inte varit utanför Sverige i år.

 

Fick se discokulan i Växjö under en annan årstid, än vinter.
 
Vad var din största framgång 2014?
Det kan möjligtvis vara att jag fick så många bra och även höga betyg, där jag fick A i både Filosofi och Psykologi 1, B i Praktisk Marknadsföring och C i Privatjuridik och Ledarskap & Organisation. Det känns verkligen jättebra! Att det har gått väldigt bra i skolan i överlag, med väldigt bra och positiv feedback från alla lärare.

Bästa köpet?
Jag fyndade en hel del bra grejer på loppis som jag var i behov av till lägenheten, så som en tv-bänk och ett skrivbord bland annat, som jag betalde typ ca 40 kronor för sammanlagt. Annars är väl smartTVn och min soundbar som jag köpte på mellandagsrean två rätt bra köp. Även om jag var lite ångestfylld de första dagarana efter köpet, på grund av att jag inte alls är van vid att lägga ut så mycket pengar på något på en och samma gång och för att det ändå fungerade med tjocktvn. Men en helt ny värld med flera möjligheter öppnade upp sig efter inköpet, och det är inte så dumt faktiskt.


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Där finns flera saker som gjort mig rätt glad och jag vill inte bara säga en sak. Saker som gjort mig lite extra glad är bland annat att jag lyckats få rätt så, till och med väldigt, bra betyg i skolan, att jag fick börja lära mig spela cello efter att ha älskat det instrumentet i hur många år som helst, att det verkar som att min mage kan gå med på att dricka vin (så länge det inte är mousserat), att göra riktigt bra fynd på loppis och belåtenhetskänslan efter vistelsen på Öland.

Firade nyår i Åkarp ihop med släkten, där blev vi bjudna på bl.a. hemmagjord pannacotta och en hel del vin.


Och ledsen?
En av sakerna jag varit ledsen över väldigt ofta är svårigheterna som kommer med att ha magproblem. Allt jag inte kan äta och dricka helt plötsligt utan att må dåligt och att ge sig iväg för att göra något ska behöva vara så omständigt många gånger. Det och en hel radda till med saker som påverkas av min mage gör att det känns som att mitt liv har fått en lägre kvalitétsstandard och är svårare än vad det behöver vara, igen. Att vilja så mycket, men att bli bromsad av något man inte kan göra så mycket åt är oerhört frustrerande och jag känner att jag missar så mycket och att jag har ännu en sak som gör att jag känner mig mer exkluderad samhället.

Vad önskar du att du gjort mer?
Suttit bättre i skrivbordsstolen, haha. Tränat mer, åtminstone på höstterminen, för då gick det rätt bra utför tyvärr. Det hade inte varit så dumt om man hade gått på lite fler teaterföreställningar heller och kanske något mer biobesök. Sedan finns det saker så som att resa utomlands och saker i den stilen som inte riktigt går att göra så mycket åt, det kostar ju en del.

Christopher var hundvakt en vecka i september, så jag blev automatiskt hundvakt under helgen vi träffades.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?

Det är väl det vanliga, jag önskar att jag hade lyckats småäta mindre. Det är en väldigt dålig vana som uppstår när jag är nere och uttråkad och som jag verkligen kämpar för att bli av med. Inte det enklaste eftersom jag sitter ensam hemma så mycket.

Blev du kär i år?
Tror jag blev lite nykär på nytt i min pojkvän i slutet av året. Det känns mer och mer rätt efterhand som tiden går, det enda jag ångrar/sörjer är att vi inte kom in i varandras liv tidigare. Samtidigt så gick saker och ting till precis som de skulle, antar jag.

Från när jag hade Halloweenfest då jag och Christopher hade matchande utklädnad.
 

Bästa filmen?
Divergent, utan tvekan. Kände mig så nöjd efter jag och Christopher hade varit och sett den på bio. Ett spontant beslut utan några förväntningar alls. Helt perfekt! Dessutom så älskar jag filmer med alternativa verkligheten, och jag fastnade väldigt mycket för just detta konceptet.

Bästa boken du läste i år?
Vet inte om där finns någon som varit specifikt utmärkande, de flesta av böckerna jag läst i år har varit helt dugliga böcker, vissa bättre än andra och med ett par trögisar. Men om jag måste säga vilken som varit bäst av dem jag lyckades läsa under det gångna året så får det nog bli "Polgara Besvärjeskan - Belgaraths dotter" av David & Leigh Eddings, trots att det tog så lång tid för mig att bli klar med den (började läsa den förra året), på grund av att jag var inne i en dålig läsperiod.

Årets youtubevideo?
Jag hänger inte på youtube så mycket längre och ser jag något videoklipp så är det sällan jag ser om det igen. Jag fick faktiskt gå in på youtube och kolla igenom vilka klipp jag valt att gilla för att få fram något. Det helade slutade med att jag inte kan välja mellan två, så här kommer två stycken som jag har tittat på mer än en gång.

 


Bästa matupplevelsen?

Sushi på Sumo Sushi i Kristianstad var så jävla gott, särskilt spicy tuna och den syrade ingefäran, mums, mums, mums, mums! Det är synd att sushi inte är så värst billigt, och i Ystad är den ännu dyrare, blä.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Jag åt en almondcroissant, som vi köpte på den Internationella matmarknaden på ÖP-torget, med nutella och jordgubbar till frukost och på kvällen gick jag och Christopher och såg 22 Jump Street på bio. Min födelsedag hade vi firat några dagar tidigare med cookiecheescake, misslyckade vaniljliljor, vårsangria och sällskapsspel.

 Födelsedagsfrukosten, redan lite mumsad på!

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Att bo ihop med Christopher, något som antaligen inte kommer att ske 2015 heller då mina studieplaner inte riktigt går ihop med den viljan. Förutom det så skulle jag vilja hitta lite nya vänner det kommande året.

Högsta önskan just nu?
Att saker och ting löser sig och går bra nästa år när många förändringar skall ske inför ett nytt kapitel. Att jag kommer in på en rolig utbildning eller kurs, får chansen att uppleva många spännande, givande och utvecklande saker och att jag inte deppar ihop totalt över att jag högst troligt blir tvungen att flytta till sommaren och inte höra hemma någonstans.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Minns inte specifika datum, förutom typ min och Christophers årsdag, jag minns händelser och där är väl en hel del jag alltid kommer minnas! Som när Christopher följde med mig upp i Långe Jan på Öland, fastän han är höjdrädd, för att jag inte ville gå upp själv, när vi var på chokladprovning på Malmös Chokladfabrik och åt på Jensen Bofhus efteråt, eller när vi matade lemurer med små blad och de greppade våra fingrar med sina kalla små händer.

När jag och Christopher delade på en spare-ribs på Jensens Bofhus, underbart gott allting!


Vad är det bästa som hänt dig år 2014?
Det måste nästan vara när jag flyttade ifrån Regementsgatan och grannarna som förde liv dygnet runt, vilket gjorde att jag sov väldigt dåligt och hela alltet tärde väldigt mycket på mitt psyke. Mår så mycket bättre i min nuvarande lägenhet. Det är inte klokt egentligen, det känns som en evighet sedan jag bodde i en andra-handslägenhet med störiga grannar, mögel i badrummet, bottenplan och därför ständigt neddragna gardiner, platsbyggda garderober i köket och med plogning precis utanför klockan fyra på morgonen.

Största misstaget?

Det finns säkert något större eller värre misstag jag gjort, men att permanenta mitt hår är det jag kommer på just nu och det var rätt dumt i slutändan. Visst, nu har jag fått prova det och behöver inte gå och känna en krypande lust att prova det. Men tyvärr så tycker jag inte alls att det blev som jag hade tänkt och jag såg smått konstig ut i det mesta delen av tiden. Det fanns bra dagar, men vissa dagar såg det verkligen inte klokt ut! Det hela gjorde mitt hår väldigt torrt och slitet också. Det kändes väldigt risigt och såg på grund av slitaget tillslut ännu värre ut. Det enda positiva med att permanenta håret är luggen som faktiskt slutar dela på sig och faktiskt ser ut som man vill. Kruxet är att det kan bli dyrt att springa och permanenta endast luggen, med tanke på hur ofta den behöver klippas. Fast jag har iofs inte frågat hur mycket det skulle kosta än. Kanske kan vara en riktigt bra upptäckt!

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?
Jag vet inte om där är några specifika låtar som kommer påminna mig om just 2014, men jag kan väl nämna några låtar som har gått varma detta året i mina högtalare, eller rättare sagt visa från youtube.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Även om där har varit många ledsna och riktigt jobbiga perioder, fastän där funnits saker och ting som inte riktigt varit som jag velat som gjort mig väldigt nedstämd och även smått deprimerad, så har jag nog i flera aspekter varit gladare. Gladare på grund av nya upplevelser, saker som fallit på plats, inga störiga grannar längre, nya kunskaper, bra betyg i skolan och för att 2014 lite känts som en övergång till något nytt, rivstarten inför ett nytt kapitel som börjar efter sommaren.

Hur tillbringade du julen?
Den tillbringades hemma hos min mamma ihop med henne, Angela och Christopher (och Mio).

Jag hade bakat Saffranskladdkaka som vi åt när vi tvingade oss igenom Kalle Anka.

Favoritprogram på tv?
Jag tittar väldigt sällan på tv och skulle det hända så följer jag i stort sett inget. Det programmet som jag faktiskt började titta på och såg alla delar var "Så mycket bättre", men det hela slutade med att jag såg de flesta episoderna via tv4play, eftersom jag valde att umgås med Christopher under helgerna istället.

Största musikaliska upptäckten?
Disclosure och Tove Lo.

Något du önskade dig och fick?
Jag tänkte ta den enkla vägen och nämna några av de materiella sakerna jag önskade mig och fick, vilket var bland annat ett staffli, mörkblå keramisk stekpanna från OBH Nordica, mixer och minneskort till kameran.

 Alla lyckades matcha varandra med sina presentinslagningar till min födelsedag. Det var lite kul!


Något du önskade dig men inte fick?

Fortsätter på samma bana som på tidigare punkt; "Det handlar om dig" av Sandra Beijer, "Meningen med hela skiten" av Nina Åkerstam, kamerastativ, baktermometer och ett diadem med blingbling-kattöron var några saker jag önskade mig men inte fick. Böckerna har jag däremot skickat efter själv nu och tänkte betala dem med pengarna jag fick i kombinerad födelsedagspresent och julklapp av pappa.

Hur skulle du beskriva din stil år 2014?
Väldigt bekväm och ofta i-don't-give-a-fuck-attityd. Merparten av tiden har jag faktiskt gått omkring i pyjamas eller mysbyxor, eftersom jag ändå varit hemma mest. Dessutom så är min garderob rätt så tråkig, där jag har haft vissa kläder i flera år.

Lite vinbärsplockning med Agnes en varm sommardag i juli.


Vad fick dig att må bra?
Att vara med Christopher, som vanligt. Då känns allt lite lättare, man tänker inte lika mycket på all skit och jag känner mig lugnare och mer avslappnad.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Självklart finns det saker som kunde varit annorlunda, saker som kunde hänt, sånt som inte hade behövt hända. Men i slutändan hänger det ändå på hur man hanterade saker som hände, om man lärt sig något och utvecklats och framförallt om helheten känns bra. Man kan inte ändra på det gångna året i vilket fall som helst, men man kan självklart notera vad man kanske vill jobba på eller sikta mot inför det nya året. Jag väljer att inte dröja kvar i den negativa delen av det som varit genom att plocka ut och försöka komma på vad som kunde gjort allt bättre, för sådant har jag tillräckligt med redan från tidigare år och perioder av mitt liv.

 

Day 30 - Your favorite movie of all time

2015-01-16 | 16:14:58
 
Hade någon frågat mig detta när jag var i runt 15-års åldern så hade jag säkerligen kunnat svara på den, och det hade troligtvis blivit någon film med Keanu Reeves skulle jag tro. Men det var ett tag sedan jag lämnade hela den här grejen med att ha favoritfilmer och favoritskådisar bakom mig. Jag har inte på, jag vet inte hur länge, kunnat säga att jag har någon favorit faktiskt.

Sedan är det hela den här grejen med hur man tolkar den benämningen, favoritfilm. Ska det vara en film som man ser om och om igen, en film som man återkommer till och älskar att se? Eller ska det vara den som man tyckt varit den bästa av alla filmer man sett? Troligtvis så skulle man ju se om en sådan film, men egentligen behöver den inte vara den bästa man sett utan bara skapa en bra känsla hos en när man ser den och därför vill se den om och om igen. Personligen kan jag tycka att en bra film ska hänga på hur välgjord den är, hur underhållen man känner sig och om man känner sig nöjd efter filmen, men man ska inte tvunget känna att denna måste jag se om. En favoritfilm däremot tycker jag ska klassas som en film man gärna ser om.

Grejen med mig är att jag känner inte att jag har tid att sitta och se om filmer eftersom där är så många filmer jag inte har sett än som jag hellre vill lägga tid på att se. Dessutom så tenderar jag att bli rastlös av att se om filmer, särskilt om jag verkligen kommer ihåg vad som händer, och det är ju rätt drygt.

Så tyvärr så är jag väl rätt tråkig när det kommer till denna frågan, och har ingen film att sätta den stämpeln på. Dessutom så är jag mer för serier nuförtiden, av någon anledning. De är lättare att se på av någon anledning, de tar inte slut så fort och det går fortare att se en episod jämfört med en film.

Jag kan nämna några tv-serier som jag lätt skulle kunna, och även har, sett om, vilket gör dem till mina favoritserier helt enkelt;
 
Förhäxad

Vänner

Lilla Huset på Prärien

Anne på Grönkulla

Hana Yori Dango

Lois & Clark
 
Thundercats

Och nu var denna challange äntligen slut, haha. Det tog sin lilla tid.

Lucka 24: En bild som bäst beskriver din december

2015-01-02 | 17:51:51
 
 
December var en riktigt regnig och blåsig månad, bortsett från den 25:e då det kom lite snö som stannade kvar på marken ett par dagar. Men förutom det så har det varit grått, grått, grått och solen har knappt synts till.

När terminen fortfarande var igång så var det väl rätt grått i vardagen också, och stressigt, det var flera prov och uppgifter som skulle göras. Men i slutändan så kändes det ändå rätt lugnt, även om jag fick skjuta på den sista uppgiften i Psykologi 2 till nästa termin och jag har fått sitta med min konfliktuppsats i Internationella Relationer över lovet.

Även om det känts grått, trist och ensamt så har solen lyst fram, bildligt talat, när jag t.ex började spela cello och rätt mycket i slutet av december när jag fick ha Christopher hos mig i HELA tio underbara dagar!

Men annars, mest regn. Inte roligare och mer spännande än så.

Nu är det i alla fall ett nytt år, må det bli minst lika bra som detta varit i flera aspekter (även om det varit mycket kämpiga perioder också) och att det blir riktigt spännande, särskilt med tanke på att efter sommaren så börjar jag på ett nytt kapitel.

Lucka 23: En bild från ditt hem

2015-01-02 | 17:24:00
 
 
Har inte tagit så många foton på min lägenhet, av någon anledning. Troligtivs på grund av att det inte känns så värst färdigt på sina ställen. Här är i alla fall ett foto jag tog i oktober när det började närma sig halloweenfest, därav spindelväv och pumpagirlang.

Jag har fått rätt mycket beröm för mitt vardagsrum för att det är färglatt och mysigt. Det färgglada kan jag hålla med om då jag har en stor röd lampa i taket, grön matta, färgglada kuddar, en lila och en grön gardin, en turkos kista, ett lila skrivbord osv. Men jag tycker det är för tomt och för vitt fortfarande, eftersom jag inte har fått upp något mer på väggarna än en anslagstavla, en blommig ljusslinga och en plats för utbytbara girlanger. Jag letar fortfarande efter en riktigt stor tavla att ha ovanför soffan, men jag har inte lyckats finna en som känns rätt. Helst skulle jag nog vilja ha en stor abstrakt målning, men en sådan gör jag hellre själv än går och lägger pengar på.

TjockTV hade man när fotot togs, men den är ett minne blott, eller ja, den står på golvet nu i väntan på att åka vidare och fortsätta uppfylla tv-apparatens funktion hos mamma (som har en tjutande tv). Nu har jag efter alla dessa år anslutit mig till plattTVskaran och har istället en smartTV som jag köpte på mellandagsrean.

Känslan jag strävar efter i min inredning är en ombonad, hemtrevlig, inbodd, mjuk och konstnärlig känsla. Det innebär för mig bl.a. mycket kuddar, ljus, mysbelysning, tyger, färg, mörkt trä, mattor, loppispatina, minnen, böcker, instrument, staffli, tavlor, foton, växter osv.

Lucka 22: En bild som du tycker är din finaste från i år

2015-01-02 | 17:23:00
 
 

Det har varit rätt skralt på fotograferingsfronten år 2014 känner jag, även om det var året jag bestämde mig för att jag måste börja ha med mig kameran mer igen! Min önskan är att lyckas skaffa en ny kamera snart, då den jag har har typ 7 år på nacken, inte riktigt vill samarbeta alltid och oftast lämnar en del dammfläckar på fotona. Dagens kameror tar foton med lite högre kvalité tycker jag och det känns lättare att lyckas med bilderna. Men kameran jag har fungerar och bilderna blir inte så dumma ändå, så därför går pengarna till andra saker i första hand, för kameran känns inte som en prioritet i nuläget, bland annat för att jag fotar så sällan nuförtiden.

Kanske skulle jag börja fotografera med med en ny kamera och fle objektiv. För objektiv äger jag inga heller utöver det som kom med kameran och jag tänker inte köpa några förrän jag införskaffat ett nytt kamerahus heller. Det känns som en onödig utgift att köpa ett objektiv till en Nikon när man planerar att skaffa en Canon sedan.
 
Trots att jag inte har fotograferat en massa det gångna året så var det ändå lite svårt att välja ett foto som jag tycker är mitt finaste från 2014. Till slut så valde jag ett foto där det enda jag har gjort är att knäppa tre ett foto på tre olika kvällshimlar och sedan redigerat ihop dem med varandra, inget annat. Det är egentligen ingen konst att ta ett fint foto på en fin himmel, himlen gör ju ändå jobbet åt en. Jag valde ändå att ta det ett steg längre och faktiskt lägga lite arbete bakom och bidra med något från mig. Personligen så blev jag rätt nöjd, även om det är en så enkel sak jag gjort.

Himlen är underbar.

Lucka 21: En bild på någon som du ska fira jul tillsammans med

2015-01-02 | 14:29:38
 
 
Förutom Christopher så ska jag även fira jul ihop med min mamma och syster. Det blir tredje året som vi firar bara vi fyra. Förr i tiden brukade vi fira ihop med min ena morbror och hans familj varannan jul. Medan min moster och andra morbror och deras familjer firade tillsämmans. Där vi skiftades om med att fira ihop med mormor och morfar, för att de inte skulle sitta ensamma på julafton, och uppdelningen gjordes för att vi inte skulle bli så hemskt många.

Men efterhand som kusiner blev äldre och flyttade ut och fick egna barn så blev vi färre personer som firade tillsammans och när mormor dog ca 10 år efter morfar så föll alla traditioner ihop med släkten sakta i bitar. Mormor var det som höll oss samman. Det enda som riktigt är sig likt är nyårsfirandet, även om jag och Christopher har firat några stycken på egen hand. Därför har vi försökt att skapa vår egen tradition, så gott vi kunnat. Men varje år så känner jag mig lite deprimerad när det ska firas jul, för även om jag älskar min familj, så är det inte lika festligt att bara vara vi, även om min släkt är lite knäppa på olika vis, så är det ändå roligare att fira flera.

Det är ett jävla jobb att få ihopa julfirandet med tanke på att vi bara är fyra stycken, och denna julen har jag faktiskt känt att jag har lust att bojkotta julfirandet nästa gång det är dags. Det är bara massa jobb och sura miner. Väldigt lite avslappnat och mysigt. Och så tycker jag inte att det ska vara! Vi får se hur det blir nästa år, eller i år blir det ju nu. :P