Take Out och Mangomargaritas

2015-03-31 | 17:00:00
 
I lördags blev jag lite sugen på asiatisk mat, och så pallade jag inte riktigt slänga ihop något till lunch heller.
Så vi bestämde oss för att prova maten från den thailändska lilla butiken som har både asiatisk butik och en liten restaurang. Det fanns två olika dagens för 59.-/st så vi köpte en av varje och delade på dessa. Båda två tyckte bäst om kycklingen som innehöll bland annat kokosmjölk och citrongräs.
 
 
På kvällen provade jag att göra margaritas för första gången. Mangomargaritas var det tänkt. Fast mangojuice är inte så vanligt i matbutikerna och jag glömde kolla efter det i den asiatiska butiken. Så det blev mango, apelsin och äpplejuice istället, som jag redan hade hemma. Jag försökte göra frozen margaritas, men isen smälte bort rätt fort. Men de var inte så dumma i vilket fall som helst! :)

Christopher tyckte däremot att det smakade lite för mycket alkohol, så han spädde ut det med lite mer juice. Jag tyckte i och för sig också att det kändes som lite mycket alkohol vid första sippen, men resten kändes inte så farliga. Då var man kanske mer beredd på vad man fick i munnen, haha.
 

Veckans schema v. 14

2015-03-30 | 12:28:00
 
 
Denna veckan är det PÅSKLOV!
Det innebär att jag har varken skola, cello- eller sånglektion som jag ska närvara på, och sykursen slutade ju förra veckan så det blir det ju inget mer med.

Måndag
 • 13.20 Ska ta min sista vaccinationssprutan mot livmoderhalscancer.
 
Tisdag
 • 13.00 Möte hos socialen.
 • Efteråt ska mamma och jag åka och handla.
 • 18.30 Har jag bokat ett yogapass som jag hoppas att jag hinner gå på!
Onsdag
 • 19.00 Tänkte jag gå på Ashtang Yoga.
Det är allt jag har inplanerat denna veckan, resten kommer bestå av mycket fokus på mitt psykologiarbete, tv-serier, kanske film och förhoppningsvis återhämtning av kropp och sinne.
 
På fredagen åker jag till Christopher och vi ska åka och titta på lite konst i och med påsk+konst med Christophers mamma, efteråt är vi bjudna på middag hos henne och Lennart. Då ska hon få sin födelsedagspresent.
 
Mycket mer än så blir det inte denna veckan.
GLAD PÅSK!

Så här gick det med v. 13

2015-03-29 | 22:04:55
 
Denna veckan har varit så oerhört jobbig, det är en sån himla tur att jag har påsklov nästa vecka. Det kändes så skönt efter jag hade gjort matteprovet i fredags att veta att nu ska jag vara ledig i mer än en vecka och jag kunde för första gången på väldigt länge slappna av.

Hela veckan har jag varit så ofantligt trött, hela tiden, varje dag, så det har verkligen varit svårt att prestera. Jag hade t.ex. en klänning att sy på inför sista sykurskvällen. Jag provade två gånger men gav till slut upp. Trots mitt missöde på hemmaplan lyckades jag faktiskt bli klar med min klänning i torsdags! Det kommer ett inlägg om processen och resultatet senare, troligtvis någon gång under den kommande veckan.

Det blev inte mycket av att förbereda mig inför matteprovet, för jag var utöver vanlig trötthet helt slut mentalt och kunde inte riktigt motivera mig till att göra det, och kom jag igång med att försöka så gick det verkligen inte bra. Så jag gav till slut upp och hoppades på det bästa. Jag kan säga direkt att det gick inte sådär jättebra, tvivlar på att jag ens lyckades bli godkänt. Det blir att repeterarepeterarepetera senare inför det nationella.

Jag har varit på synsam, men gick hem med ofixade glasögon igen eftersom de behöver skicka iväg dem och det kommer ta åtminstone tre dagar. Men jag ville ha mina glasögon på matteprovet, så jag ska gå tillbaka med dem nästa vecka. Då jag egentligen också behöver dem, eftersom jag ska sitta en massa vid datorn och leta material till och skriva på mitt psykologiarbete..
 
På sångundervisningen tycker läraren att vi gjorde framsteg denna veckan. På cello repeterade vi bland annat Allegro och snabba fingrar och så fick jag en ny låt att spela; My Heart Will Go On - Celiné Dion.
 
Den där sista ansökan har fortfarande inte blivit helt klar, men jag har fixat klart med det personliga brevet, så det är egentligen bara att skriva ut detta och en del betyg så är det klart! Samtalet till sjukgymnasten har som vanligt inte blivit av, suck. :P Men jag har som sagt varit totalt slut hela denna veckan, så det har varit väldigt svårt att få det gjort
 
Helgen var rätt lugn med hämtmat, margaritas, earth hour, breaking bad och våfflor.

Rymdresan

2015-03-28 | 15:46:00
Årets andra utställning handlar om den första svensken ute i rymden och den var vi och tittade på i helgen. Fast vi hann inte se hela utställningen eftersom vi kom dit ca en halvtimme innan stängningsdags. Får se om vi går dit igen vid ett annat tillfälle och tittar på resten.
 
Jag skulle aldrig klara av att åka ut i rymden, klaustrophobin kickar in av att tänka på det, och tänk om något händer, mitt där ute! Usch nej, det är tur att jag inte lämpar mig för att åka ut i rymden ändå.
 
 
Fast astronomisaker är fina tycker jag. Stjärnor i allmänt är det ju något speciellt med ändå.
 
 
Fast jag stannar nog hemma och tittar upp mot stjärnorna och går på utställningar om rymden istället.
 

Glossybox #2 - Marsboxen

2015-03-27 | 12:28:00
 
Jag var och hämtade min andra glossybox igår efter min cellolektion! Kanske lite jobbigt med cellon på ryggen, men jag kunde inte bärga mig! Denna gången fick man verkligen jättemycket för pengarna, där var åtminstone två saker som kostade minst 170 kronor i butik. Tycker även att månadens låda är rätt passande till mig som färgar mitt hår i alla möjliga färger, men jag vet inte om locket riktigt faller mig i smaken. Tror jag kommer att byta lock på den lådan med någon utav de andra glossybox-lådorna, det borde ju gå.
 
 
När jag öppnade lådan så kom det en massa "ooh"n när jag tittade på grejerna. Så jäkla bra tajmat med tandkrämen, för jag stod faktiskt och funderade på att köpa ny tandkräm när jag var på apoteket för några dagar sedan och jag tittade lite på de där oral-b-tandkrämerna. Sedan är naobay-peelingen ekologisk, vilket jag gillar!
 
Jag använder rätt sällan läppstift, men det beror rätt mycket på att de flesta läppstiften jag har är kanske lite för gamla och därför torkar de ut mina läppar. Därför var det lite kul att få ett nytt läppstift och att det var en lite lila nyan och inte rött tyckte jag var skoj! Jag tror att mina eye-liner grejer börjar ta slut eller torka, så det var rätt passande att få en sådan också!
 
Till sist så är läppbalsamet rätt gulligt, eller hur? :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Om någon är sugen på att börja prenumerera på glossybox själva och känner sig lite extra snälla får ni gärna registrera er via denna länken: http://www.glossybox.se/referal?CI=MTQxNTk0

I sådana fall får jag lite glossydots för det, och det skulle göra mig väldigt glad! :)

Hejdå, Glee!

2015-03-26 | 18:31:00
 
I måndags såg jag de två sista episoderna av Glee någonsin. Det var nämligen dags för serien att komma till sitt slut. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte grät ett x antal gånger när jag såg på de här två sista avsnitten. Men det var nog ändå dags för serien att komma till ett avslut.
 

Även om serien har varit en stor glädje att följa och ett lättsamt avbrott i vardagen så började den faktiskt gå sakta mot att bli lite sämre. Sedan var det hela den där grejen med att skådespelaren som spelade Finn avled, och det rörde nog till hela handlingen rätt så ordentligt. Det var rätt tydligt att serien var på väg åt en viss riktning och att karaktären Finn var väldigt viktig och betydelsefull för detta. Hur det sedan blev istället är väl inte fy skam heller, men jag, och jag är säker på att fler känner likadant, hade gärna velat se hur det var tänkt att det skulle bli, egentligen. Se Finn utvecklas, och kanske ta över Glee-klubben helt.
 
 
Serien slutade i alla fall bra, och de bestämde sig för att avrunda när serien fortfarande var relativt på topp. Fast jag får erkänna att jag kommer inte sakna denna serien lika mycket som t.ex. Vänner och Förhäxad. De två seriena är i en helt annan klass. Tyvärr så brast det ju lite när Finn försvann och det är svårt att återhämta sig från något sådant, där en viktig karaktär försvinner. Fast det kan hända att man väljer att titta om på Glee någon gång i framtiden ändå.
 

Fint av lappar

2015-03-25 | 17:03:00
Fick en bok av mamma i fredags. Har jag varit extra snäll i år eller? Först påskägg och nu en bok! Hon hade tydligen fått något erbjudande av en bokklubb som hon är med i och kom då ihåg att jag har planer på att sy ett lapptäcke någon gång i framtiden.
 
Egentligen brukar jag inte tycka att det är lönt att införskaffa sådana här typer av böcker, tycker att det är billigare att leta upp någon typ av guide på nätet eller så. Men det kan faktiskt vara skönt att slippa ränna fram och tillbaka mellan datorn och dessutom så såg jag lite snabbt att det sitter något slags mönster där bak i boken. Ska kika lite närmre på dem senare tänkte jag.

Årets första utställning

2015-03-24 | 11:07:00
En av de bästa grejerna med att Christopher bor i Kristianstad är att vi kan gå och titta på massvis med utställningar gratis på Regionmuseet i Kristianstad. Den första utställningen vi var och tittade på detta året minns jag tyvärr inte vad den hette, men vi var och tittade på den i början av mars. Jag tog som vanligt några foton när vi var där som vi kan titta på.
 
Ett par konstnärer gick ihopa för att skapa konst till rådhuset i Kristianstad för ett tag sedan. Detta är troligtvis en bit som blivit över av kartkonstruktionen som är fräst i björkplywood som  täcker hela utsidan av rådhuset.
 
 

Ser ni smiliesarna? :)
 
 
Bokkonst.
 

Lampor i rörelse som skiftar ljusstyrka.
 
 
 
Jag stod och filmade detta en liten stund, så här är ett litet kort videoklipp jag slängt ihop.

Veckans schema v. 13

2015-03-23 | 14:00:32
 
Tror jag satsar på ett relativt slappt schema denna veckan för att ladda upp inför matteprovet.
 
Måndag
 • Tänkte försöka orka och motivera mig att sätta mig och sy på min klänning.
Tisdag
 • Behöver bege mig till synsam för att få mina glasögon fixade som gick sönder i fredags.
 • Räkna lite matte.
 • Fortsätta sy på klänningen om där finns mer kvar att sy som går att sy här hemma.
Onsdag
 • 8.30-10.00 är det repetition inför matteprovet på kapitel 2.
 • 13.50 Sångundervisning - Vi ska börja med en ny låt!
Torsdag
 • 15.00 Cellolektion
 • 18.30-21.00 Då var det sista kurstillfället av sykursen kommen.
Fredag
 • 8.30-10.30 MATTEPROV!
 • Christopher kommer på kvällen.
Lördag & Söndag
 • Finns i nuläget ingenting särskilt inplanerat.
 
Övrigt
Pilla ihop den sista ansökan och kanske lyckas ringa sjukgymnast denna veckan.

Så här gick det med v. 12

2015-03-22 | 12:17:00
 
Min anmälan och rangordning av höskolekurser och dylikt är gjort på antagning.se, det var sjukt jobbigt att komma fram till i vilken ordning allt skulle ligga! Jag tycker verkligen inte om att rangordna saker.

Jag tycker att det har gått relativt bra med att titta på matte-inspelningar och att repetera inför provet. Men det känns dock inte som att det sitter där det ska. Nu är det bara att försöka komma upp till repetitionen på onsdag och försöka banka in det en extra gång i huvudet och att sedan lyckas ta sig till provet på fredagen.

Lyckades efter några om och men sy på min klänning och det blev som det skulle till slut även om symaskinen fick damp i början. På sykursen spenderade jag sedan nrunt två timmar på att fixa med de jäkla volangerna på ärmarna.. Jag frågade om där var något jag kunde göra hemma, så jag hinner göra klart det sista nästa vecka, som är sista gången. Hjälp.

Mamma kom in på onsdagen efter sånglektionen, fixade till mitt stickeri och sedan åkte vi och handlade.
Sånglektionen gick för övrigt bra och allt som inte hade känts bra löste sig. Jag behövde inte ta upp något om det själv, utan det kom rätt naturligt under lektionens gång.
 
På torsdagen fick jag pengar, som jag skulle och brukar få den 19:de. Men de försvann lika fort, till hyra, el, mat, kläder och så till sykursen.
Det har fortfarande inte blivit något med de två låtarna jag önskade på cellolektionen, och jag brydde mig inte om att fråga om dem denna gången, men nästa gång ska jag nog fråga! Men det börjar ändå hända lite grejer på cellofronten ny, fick lära mig lite nya sätt att spela på denna gången.
 
Åkte till Christopher på fredagen, vi köpte två pizzor till kvällen och delade på dessa. Smartaste!
På lördagen besökte vi regionmuseet och tittade på den utställningen som inte hade öppnat sist. En rymdutställning om den första svensken ute i rymden. Men vi hann inte titta klart på hela eftersom vi inte lyckades komma dit förrän typ en halvtimme innan stängningsdags.
 
Söndagen är ju nu, och den har varit rätt chill hittills. Den kommer säkerligen bestå av Breaking Bad och kanske lite tv/data-spel.

Jag ringde och bokade en tid för vaccination på novakliniken och ringde barnmorska om p-piller direkt på måndagen, så det blev gjort. Men sjukgymnasten har jag fortfarande inte kontaktat, eftersom jag inte är vaken vid den tiden på grund av att jag sover så dåligt. Ansökan är inte riktigt klar än, men jag tar nya tag nästa vecka med den!
 
29/100 dagar har nu gått av 100-dagarsutmaningen.

Mitt hår genom åren 2010-2011

2015-03-21 | 21:21:00
2010
 
Jag började 2010 som 2009 slutade och såg ut så här t.o.m. april.
 
I maj hade slingan bleknat något, fast det var knappt märkbart.
 
I juni ska jag tydligen ha haft grönt hår. Men jag får inte riktigt ihop det för...
 
..i juli var det riktigt blont. Vilket ser ut som att jag borde ha behövt blekt det (väldigt dålig färgning annars).
Men varför jag skulle bleka och sedan färga det..
 
..grönt igen, det förstår jag inte alls. I och för sig så har jag faktiskt varierat grönt och blått här.
 
I augusti var det återigen kopparrött/rödblont.
 
I oktober gick det ifrån en halv meter långt till..
 
...att bli en page. Som egentligen såg förjävlig ut! Det såg inte alls ut som en page.
Vilket jag här döljer med en mössa. Luggen såg inte bra ut den heller, men den har jag fixat till själv här.
 
Och så här såg jag ut resten av 2010
 
 
2011
 
 Jag började 2011 med att bleka hela mitt hår för första gången. Men det syntes tydligt att det var något som gjorts hemma, eftersom största delet av håret var åt det gula hållet.
Fast det spelade inte mig så stor roll, för jag hade ändå inte planerat att fortsätta vara blond.
 
I februari blev det blått. Inverterad smurf.
 
Som vanligt höll inte den blåa färgen så värst länge och i mars såg det ut så här.
 
Sedan blekte jag om det.
 
Och det dröjde inte länge förrän det blev rött.
 
Håret gick över till kopparrött i april och jag älskade det, som vanligt!
 
Men sedan bestämde jag mig för att färga håret grönt i slutet av månaden, eftersom jag skulle träffa min pojkvän för första gången och han gillade grönt, haha. Så tramsigt egentligen kanske.
Fast jag hade säkert färgat det grönt till slut i vilket fall som helst.
 
Det höll dock inte särskilt bra alls och såg ut så här efter mindre än en vecka! Troligtvis för att jag blekt mitt hår tre gånger redan sedan året började. För jag fick tyvärr bleka bort det röda för att kunna färga det grönt från början. Fast då blev det dock inte blont utan riktigt,riktigt oranget och det tog emot att färga över det då, för det var lite coolt.
 
I maj fick jag till denna snygga kreationen.
 
I slutet av månaden skulle jag på maskerad som påfågel och valde då att färga om hela håret mörkblått (fast det blev någon skiftande sak istället, men snyggt).Den andra kreationen hade säkert börjat bli urtvättat i vilket fall som helst, men minns inte alls.
 
Enligt datumen på de här fotona ska jag ha sett ut så här i håret i mitten av juni, men jag får inte riktigt ihop det. Det har antingen blivit urtvättat efter en tidigare färgning eller så har jag försökt bleka om det. Den färgningen som denna urtvättningen skulle kunna vara efter kommer dock inte förrän i juli, vilket är helt knasigt!
 
I slutet av juni blev håret en mix av lila, rosa och orange.
 
Någon vecka in i juli blev håret, turkos, lila och rosa. Fast jag misstänker att det lila och rosa är från hur det såg ut i slutet av juni, men att jag valde att färga det orangea i en annan färg.
Men jag har säkerligen bättrat på de andra färgerna något.
 
Två veckor senare såg håret ut såhär.
 
Och i slutet av månaden färgade jag det rött inför min egen maskeradfest, där jag var utklädd till polkagris.
 
I augusti var det blekt kopparrött.
 
I september färgade jag om håret i en lilarödfärg, fast det såg mer ut som vinrött, i slutet av månaden blekte jag topparna, för att göra min första dip-dye. Så här såg det ut i två dagar innan det blev..
..blåa toppar istället. Fast denna färgningen blev jag inte så värst nöjd med eftersom det blev blått så pass högt upp trots att jag inte hade blekt så mycket av håret.
 
Under oktober månad hade färgen i topparna blekts och det hade blivit en bättre övergång.
 
I november var topparna typ blonda igen och jag hade tydligen klippt topparna något också.
 
Jag avslutade år 2011 med att färga topparna gröna i december.

Påskägg

2015-03-20 | 14:20:00
 
Jag har fått ett påskägg i år! Vet inte hur länge sedan det var jag fick det sist! Fast det är ju dock inte påsk riktigt än, men mamma frågade om jag ville ha ett och då fick jag välja ett själv när vi var iväg och handlade i onsdags. Sedan tyckte hon att jag lika gärna kunde få det direkt. So here it is! Jag har faktiskt varit duktig och har inte öppnat det än! :)

Pärlgarn

2015-03-19 | 13:12:00
 
I lördags när jag och Christopher var ute på stan så gick vi in på Tygfinessen, där jag går på sykurs, eftersom de sålde fyra pärlgarn för priset av två. Dessutom så får jag lite rabatt på det jag köper under tiden jag går kursen.
 
Jag hade ju tänkt prova på att göra makraméarmband, och tänkte därför att de här pärlsnörena kunde bli bra att använda när jag kommer till skott med att prova.
 
Fast jag kommer inte behöva så pass mycket tråd som jag köpt för att göra ett par stycken armband, men jag hoppas att jag ska få användning för resten vid något framtida pysseltillfälle. Det får jag säkert.

American Pancakes

2015-03-18 | 11:10:25
 
Igår gjorde jag amerikanska pannkakor till kvällsmat. Först hade jag egentligen tänkt göra vanliga pannkakor, men så fick jag ett ryck och tänkte att amerikanska mättar säkert lite mer, och de är ju inte på något vis svårare att göra än svenska.

Tacos och Bagles

2015-03-17 | 11:12:00
I helgen åt vi tacos till kvällsmat på lördagen och jag kom ihåg att duka fram allt på min snurrande bricka denna gången. Den är ju så praktisk och så ser det lite extra småtrevligt ut. Det var en lite "lyxigare" variant av tacos denna gången med avokado och nachos till, utöver tomat, sallad, gurka, ost och dressing.
 
På söndagen åt vi bagles ihop med maten, istället för ris, potatis eller pasta. Det blev en tomat- och en vallmobagle. Jag vet inte varför, men jag tycker att bagles har en liten skum smak i bakgrunden. Är det bara jag? Men kan ändå inte låta bli att köpa ibland.

Veckans schema v. 12

2015-03-16 | 12:04:26
 
Måndag
 • Idag öppnar webbanmälan på antagning.se, så där kommer jag spendera lite tid av dagen med att sitta och pilla.
 • Ska sätta mig och se om en eller två matteinspelningar idag, för att repetera och banka in vissa saker lite mer i huvudet inför det andra matteprovet nästa vecka. (hjelp)
 • Annars tänkte jag mest ta det lugnt och göra lite vad som faller mig in.
 
Tisdag
 • Eventuellt kommer mamma in, som vanligt.
 • Behöver sätta mig och sy på min klänning inför sykursen.
 • Mer matterepetetion om jag hinner och orkar.
 
Onsdag
 • 13.50 har jag sångkurs (inte särskilt taggad alls).
 • Mer matterepetetion.
 
Torsdag
 •  Idag får jag pengar! Därför ska jag betala lite räkningar och grejer.
 • 15.00 är det cello igen, efter en veckas uppehåll.
 • 18.30 - 21.00 är det sykurs och jag planerar att betala kursavgiften och materialet för klänningen nu direkt när jag precis fått pengar.
 
Fredag
 • Denna helgen åker jag till Christopher.
Lördag
 • Vi har just nu ingenting planerat för helgen.
 
Söndag
 • Inga planer i nuläget.
 
Övriga planer
Bli klar med den sista ansökan och ringa barnmorska, sjukgymnast och novakliniken.

Så här gick det med v. 11

2015-03-15 | 23:01:12
 
 
Veckan började bra med energi och relativt bra med motivation, jag tittade på hela två matteinspelningar på måndagen följt av en på både tisdag- och onsdagmorgon följt av räknande i matteboken. Spinningpasset på måndagskvällen ställde jag in, och det har inte blivit någon träning alls denna veckan. Det hände inte så mycket med psykologiarbetet, men jag satte mig med det en gång under veckan iaf. Eventuellt två gånger. Det är alltid något.
 
På tisdagen kom mamma in efter jobbet och vi åkte runt och handlade lite. Eller lite och lite, det blev tre påsar för min del, och jag skulle bara ha några grejer, haha. Efteråt påminde hon mig om hur jag stickar mina benvärmare igen. Men när jag sedan satte mig ner för att fortsätta sticka så tappade jag några maskor och där var en jag inte kunde rädda på egen hand, så nu ligger det och väntar på att mamma ska komma och hjälpa mig igen.. :P
 
Jag lyckades sätta mig ner och sy på min klänning lite, men när det var dags för sykursen så fick jag sprätta upp det mesta och göra om det igen. Detta kurstillfället fick jag sy på en overlock för första gången. Rätt praktisk sak det där! Nu har jag dessutom mer som jag kan sy på här hemma, vilket jag även planerar att lyckas göra innan det är dags igen, så det bara är att sätta sig vid overlocken direkt igen. Känner mig lite smått stressad här, är en sådan tidspessimist!
 
På onsdagen träffade jag matteläraren för att få reda på mitt resultat på första provet, och det var ju som sagt positivt. Tyvärr vände mitt humör om totalt denna dagen, troligtivs mycket på grund av sånglektionen, eller snarare det som hände efteråt. Så det blev ingenting med varken matten eller psykologin resten av dagen.
 
Jag vill minnas att jag försökte räkna lite grann både på torsdagen och fredagen, men det gick inte så värst bra.
På fredagen glömde jag för en stund bort att jag hade tvättid och missade 30 minuter av den. Men på kvällen kom i alla fall Christopher och på lördagsförmiddagen var vi ute på stan (besökte bl.a. TGR, där jag snart är stamkund känns det som!) och på eftermiddagen spenderade vi tre timmar på badhuset (vilket var helt fantastiskt!) och åt sedan glass precis innan vi gick hem (jag provade B&J Cinnamonbun).
 
Söndagen var rätt så händelselös och chill, vi satt mest och slötittade på tv eller såg på Breaking Bad. Vid ett tillfälle var vi iväg och köpte bagles på Möllers Café.

Jag blev klar med ytterligare en ansökan denna veckan och nu återstår det bara en. Något samtal till en sjukgymnast har det inte blivit, än en gång..
 
Så det var den veckan, och nu är jag inne på mitt 15:de inlägg i "Blogg 100"-utmaningen.

Ystads nya simhall

2015-03-14 | 20:10:00
Idag besökte jag och Christopher Ystads nya badhus för första gången. Vi spenderade runt tre timmar av eftermiddagen där med att utforska allt det nya. Vi började med multibassängen, som det tydlgen går att sänka och höja golvet på, fast vi gick vidare rätt fort.
 
Därefter provade vi strömkanalen, den var rätt skoj med sitt färgade ljus och en ström som för en runt runt runt så länge man vill. Dock var det inte så kul när folk stannade upp mitt i och tänkt byta till den delen där det finns en klättervägg, istället för att ta stegen ner som finns på ett annat ställe.


Där fanns även en bubblande varmpool, motionsbassäng (den var riktigt skön att svalka av sig i), en ångbastu, barnbassäng såklart och så två vattenrutschbanor. I den största kan man åka på ringar, antingen solo eller duo.
 
Vi provade bara den stora och åkte då duo, bland annat för att det är roligare att åka tillsammans (vilket man sällan får göra annars) och så är jag lite småskraj för sådana rör nuförtiden eftersom jag är smått klaustrofobisk. Men det gick bra, jag gjorde det trots att det var läskigt och vi åkte tre gånger.
 
Det var verkligen kul faktiskt! Fast jag skrek ju till några gånger eftersom det kändes lite som att man skulle rulla runt ibland. Hade det inte varit för att man typ måste gå upp för lika många trappor som jag behöver gå upp till min lägenhet på tredje våningen så hade jag velat åka mycket mer. Om, och om och om igen! :D

Äntligen

2015-03-13 | 13:04:30
 Det är fredag. Det är sol. Ikväll kommer Christopher.
Fredagar är typ bäst. Då slipper jag vara ensam. Jag kan gosa med en tuss. Får somna i hans armar.
Men lördagar är kanske ännu bättre. För då får jag vakna upp med dig. Får vara med dig hela dagen.
Helger överhuvudtaget är helt klart bäst. Eftersom jag är med dig.
Fast söndagar hade varit bättre om de inte innebar att du ska åka hem igen på kvällen.
Men nu är det fredag. Vi tar det först. Ikväll kommer han!

Stressad, ångestfull och nedstämd

2015-03-12 | 13:28:32
Denna veckan började rätt så bra med mycket motivation, och jag fick en hel del med matten gjord, och även några andra saker. Men sakta började humöret gå neråt igen, såklart. Jag kände mig lite nere vid något tillfälle varje dag, men det höll inte i sig särskilt länge, men igår sjönk det ner totalt!

Det började med att jag på morgonen kände äckelhetskänslor och en stark ovilja att behöva bege mig ut och träffa och vistas bland folk. Men jag var ju så illa tvungen, jag hade både sånglektion och ett möte med matteläraren på schemat. Det gick väl rätt så bra när jag var iväg och de jobbiga känslorna försvann när det var dags. Efteråt gick dock humöret sakta men säkert neråt hela tiden och all motivation bara försvann. Det blev ingenting gjort i varken matten eller psykologin som det var tänkt.

Idag vaknade jag med samma känsla. Känslan av att inte ha någon ork eller motivation för någonting och en ångest för att jag är i stort behov av att få ta en paus och bara slappna av, bara ett litet tag, men samtidigt vet att jag verkligen inte kan göra det eftersom tiden bara springer iväg och jag har hur mycket som helst som måste göras och som tar tid.
 
Jag vill bara att detta ska vara över snart, men samtidigt vill jag ha mer tid. Det är så mycket press, stress och ångest inför att hinna trycka in allt jag måste lära mig i matten och ovanpå det hinna samla ihop material och skriva på min vetenskapliga text i psykologin, som jag så hemskt gärna vill få ett A i.

Det var kanske dumt av mig att samla på mig så många aktiviteter denna terminen också, för de tar tid och energi. Men samtidigt så ville jag inte sitta och bara glo här hemma hela dagarna. För att överhuvudtaget orka kämpa behöver man ha något kul att göra under veckorna också.. Egentligen så ägnar jag väl inte så mycket tid åt aktiviteter ändå, men energin sinar i vilket fall som helst, och finns där ingen energi är det svårt att göra något annat, även om där finns tid.
 
Är bara så himla trött på att inte orka någonting, inte känna någon vilja eller motivation att göra saker och att inte känna den där glädjen för att jag har kreativa aktiviteter och saker att göra i mitt liv. Blir så trött.
 
 
För att väga upp ångesten lite kommer här en kanin med tjocka kinder och en med stora glasögon!

Dagens yay & nay; Sånglektion och matteprovets resultat

2015-03-11 | 16:23:42
Idag har jag fått reda på hur det gick för mig på det första matteprovet.
Jag fick ett D! Ett D! Det är mer än godkänt! Fan vad skönt!
Nu får vi hoppas att det går bra på nästa prov också. Fast det känns inte som att det kommer gå fullt så bra. Jag hoppas på minst ett E åtminstone. Då är jag nöjd. Jag siktar trots allt inte på högre än E i slutbetyg ändå.
 
 

Onsdagar innebär annars enskilda sånglektioner för min del, och sedan jag kom hem så har jag försökt öva lite inför nästa gång. Men det går verkligen inte bra alls! Känns nästan som att jag tappar rösten när jag sjunger och att melodin försvinner. Blir helt trött i stämbanden/halsen och det känns inte alls som att jag får till något magstöd eller bra andning.
 
Det som är så dumt med det hela är att jag ska bli bättre av att lära mig alla dessa tekniker och grejer, som jag säkert egentligen gör lite grann omedvetet redan, men istället för att det blir bättre så känns det som att jag helt plötsligt inte kan sjunga längre eller ens låter bra.. What the hell is up with that? Får ju fan damp på mig själv!

Boklistan

2015-03-10 | 11:27:00
 
Skulle du hellre...

1. Läsa bara trilogier eller fristående böcker?
Jag läser väl oftast fristående böcker, men det känns hemskt att inte ha möjligheten att stanna i en värld längre än i en bok. Fast flera trilogier blir oftast film i slutändan, så man kanske skulle överleva med att bara läsa fristående böcker trots allt. Dessutom så verkar det som att det skrivs fler fristående böcker än trilogier, tänk så många böcker och olika världar man missar ifall man bara skulle läsa triologier..

2. Läsa bara kvinnliga eller manliga författare?
Allvarligt talat så skiter jag i ifall det är en kvinnlig eller manlig författare som skrivit boken jag läser, det viktigaste är ju HUR den är skriven och om det faller mig i smaken. Men jag skulle faktiskt tro, om jag tänker efter, att många utav de böcker jag läst faktiskt är skrivna av kvinnliga. Så skulle jag vara tvungen att välja så får det väl bli böcker utav kvinnliga författare, dessutom så är Harry Potter-böckerna skrivna av en kvinna, och dem hade jag gärna velat ha möjlighet att kunna läsa om.

3. Handla i en fysisk bokaffär eller på internet?
Det är så hemskt praktiskt att skicka efter på internet, många gånger även billigare och det finns högst troligt större utbut av böcker. Även om det är något speciellt att gå omkring omgiven bland riktiga böcker så skulle jag nog välja att endast handla böcker på internet. Vill jag vara omgiven av böcker kan jag alltid gå till ett bibliotek.
 

4. Se att alla böcker blir filmer eller tv-serier?
En film som blir en tv-serie har möjlighet att få med allt och alla detaljer, men riskerar även att få arbeta med en lägre budget än vad filmer gör. Det är åtminstone känslan jag får. Jag må se väldigt mycket på tv-serier, men jag vet inte om jag tycker att böcker, vissa, riktigt fungerar som tv-serier. Dessutom så finns där en hel del böcker som aldrig skulle fungera som tv-sere, så därför skulle jag nog välja att alla böcker blir filmer, för att hålla kvalitén uppe.

5. Läsa 5 sidor per dag eller 5 böcker per vecka?
Jag skulle hellre läsa fem sidor per dag än fem böcker per vecka. Jag skulle helt enkelt inte ha tid för att läsa klart så pass många på så liten tid, jag har faktiskt ett liv som behöver och kräver mycket utav min tid.

6. Vara en professionell recensent eller författare?
Jag skulle gärna vilja lyckas skriva ihop ett eget verk, skapa världar och historier. Har nog aldrig kunnat tänka mig att vara en bokresencent. Tror inte det är ett jobb för mig, med tanke på att jag ibland blir så tankspridd när jag ska läsa.
 

7. Bara läsa dina 20 favoritböcker om och om igen eller alltid läsa nya som du inte läst tidigare?
Eftersom jag sällan, eller typ aldrig, läser om böcker så skulle jag hellre alltid läsa böcker som jag aldrig läst förut.

8. Vara en bibliotekarie eller jobba i bokaffär?
Det var lite svårt att bestämma vilket på denna. Det känns som att jobba i en bokaffär skulle vara roligare, för jag har lite uppfattningen att där är fler event som händer där i samband med författare. Men det beror väl egentligen helt och hållet på vilken bokaffär eller bibliotek man jobbar på. För egentligen så är där säkert många fler event och föreläsningar på bibliotek, vare sig de är stora eller små. Det skulle kanske vara roligare att jobba i ett riktigt stort bibliotek med flera event varje vecka. Så det inte blir så tyst och dött helt enkelt.

9. Bara läsa din favoritgenre, eller alla genrer förutom din favorit?
Jag anser mig faktiskt inte ha någon specifik genre som favorit, så om jag väljer att helst läsa alla genrer förutom min favorit så blir det väl att jag får läsa allting, vilket låter utomordentligt bra tycker jag! Såvida jag inte är tvungen att läsa precis allt och måste läsa sådana typer av böcker som jag inte riktigt är förtjust i. Saken är den att jag vill inte endast läsa en genre, för jag kommer att bli så trött på den typen av böcker till slut.

10. Bara läsa fysiska böcker eller e-böcker?
Fysiska böcker, ingen tvekan! Har aldrig läst en e-bok och vill aldrig göra det heller!

Veckans schema v. 11

2015-03-09 | 12:19:42
 
Måndag
 • Ska titta på minst en matte-inspelning och sedan räkna det området i boken.
 • Jobba med psykologiarbetet.
 • Har ett spinningpass inbokat 18.00
 
Tisdag
 • Dagen börjar med en matte-inspelning och lite räknande i boken idag också.
 • Mamma kommer troligtvis vid ett eller halv två, så jag kan handla lite, komma ut till Rusta och ÖB och sedan ska hon påminna mig om hur jag ska sticka mina benvärmare (något jag alltid glömmer eftersom jag håller upp).
 • Tänkte spendera kvällen med att sy på min klänning.
 
Onsdag
 •  Även denna dagen börjar med en matte-inspelning och därefter räkna i boken.
 • 13.50 har jag 30 minuters sånglektion.
 • 14.30 har jag eventuellt ett möte med matte-läraren för att prata om mitt prov.
 • Jobba vidare med psykologiarbetet.
 
Torsdag
 • Dags för ännu en matte-inspelning att titta på och räkna i boken.
 • Idag är det ingen cellolektion, för lärarna på kulturskolan verkar ha någon flashmob inplanerad.
 • 18.30-21.00 är det sykurs, och jag ska sy på en overlocksymaskin för första gången!
 
Fredag
 •  Precis som alla andra dagar ska det tittas på matte-inspelning och räkna i boken. Nu är jag snart ikapp!
 • 12.00-17.00 har jag tvättid.
 • Christopher kommer vid sjutiden på kvällen.
 
Lördag
 •  Vi ska kanske besöka Ystads nya simhall, för första gången.
 
Söndag
 • För tillfället finns där inget inplanerat.
 • På kvällen åker Christopher hem. :(
 
Jag tänkte kanske besöka TGR vid något tillfälle under veckan, om jag hinner eller orkar, för att köpa band/snöre till att göra makramé-armband. Har aldrig gjort det förut och jag blev sugen på att testa. Annars planerar jag att bli klar med mina två sista ansökningar och få dem ivägskickade. Kanske lyckas jag även ringa till sjukgymnasten denna veckan.

Så här gick det med v. 10

2015-03-08 | 16:32:40
 
Jag lyckades inte räkna matte och se fullt så många inspelningar som jag hade tänkt, men jag har åtminstone gjort en del av båda två. Vissa veckor har det inte ens gått alls, så på så vis har det varit positivt.

Det blev inga nya byxor ifrån H&M, eftersom de jag var ute efter inte fanns i butiken. Däremot blev det både silkespapper och lite annat på TGR; som ljusgröna krokar till mitt städskåp och lite silvrigt kroppsglitter (glitter är aldrig fel!).

Jag provade Yoga Energy som planerat, det var lite jobbigt för mina fötter vid vissa tillfällen, och någon energi tyckte jag inte att jag fick ut av det. Tur var kanske det, för hur smart är det att bli energisk klockan åtta på kvällen när det är läggdags om ett par timmar? :P

Cello lyckades jag öva två gånger denna veckan, så på den fronten känner jag mig rätt duktig! Lite mer sångövning än förra veckan blev det också.

Tyvärr har jag inte lyckats komma vidare något särskilt i mitt psykologiarbete när det gäller att samla ihop material (satt lite på fredagskvällen och läste några sidor och antecknade lite), och jag har börjat skriva på min inledning lite, om vad det är jag ska undersöka i den vetenskapliga texten och hur. Alltid något.
 
Yoga-passet på tisdagen avbokade jag eftersom jag bedömde att jag inte riktigt hade tid med det. Spinningpasset på onsdagen missade jag eftersom jag glömde bort tiden och plötsligt var det 10 min tills passet skulle börja när jag kom på det.. Oops.

Jag har inte heller lyckats komma upp till någon videokonferens i matte.. Måste verkligen skärpa mig med att komma i säng och få till en dygnsrytm som fungerar ihop med tidiga mornar med matte. (blä)

På sykursen blev jag äntligen klar med allt klippande (utom med halslinningen, som jag sparar till senare) och började äntligen sy! YAY! Avslutade veckans kurstillfälle så pass bra att jag kan sy lite hemma inför nästa gång. Så nu gäller det att lyckas få tid och ork till att göra det också, så man faktiskt hinner bli klar med klänningen innan kursen är slut.

Någon tid hos sjukgymnasten har inte blivit inbokad, på grund av att de bara har telefontid mellan 8 och 9 på morgonen, och då har jag inte varit vaken särskilt många gånger denna veckan och har jag varit det har jag inte kommit ihåg att jag ska ringa..

Jag har blivit klar med ytterligare en ansökan och den ligger nu på brevlådan. Bara två kvar, varav en bara ska ha en adress och två frimärken på kuvertet. Snart en sak mindre att tänka på med andra ord, men snart öppnar de för ansökning till högskolorna. Fast det ska inte ta så lång tid att fixa med.

Under helgen var jag och Christopher på stan och letade saker till presentkorgen vi tänkt ge till hans mamma i 60-årspresent. Ett hemma-spa-kit. Sedan bjöd Christopher mig på lunch på restaurang och efteråt så kikade vi in på regionmuseet lite snabbt. När vi kom hem så däckade jag i sängen, vilket är rätt vanligt de helgerna jag är hos Christopher eftersom jag sover så sjukt dåligt av någon anledning. Sedan cyklade jag till Maxi och köpte godis och en kanelbulle. När jag kom tillbaka åt vi och sedan var det dags för melodifestivalen. Strax därefter såg vi film; Horns.

Idag, söndag så kommer det inte hända så mycket. Har spelat lite Battle Block Theater. Ikväll ska jag åka hem. :(Mitt hår genom åren 2005-2009

2015-03-07 | 15:28:00
2005
 
Jag hade min egen hårfärg i stort sett hela 2005, men det hände vid ett tillfälle att jag fick tag i svart hårfärg, men det blev faktiskt ingen större skillnad ändå. Den enda förändringen som skedde var väl olika längder på luggen, men oftast var den kanske egentligen lite för lång och dolde hela tiden mitt ansikte. Resten av håret var i stort sett axellångt.
 
 
2006
 
Det hände inget särskilt under 2006 heller, håret var kanske något längre, och luggen skiftade mellan lång och kort.
 
 
2007
Detta var året då det började hända grejer.
 
Året började med min originalhårfärg.
 
Någon gång strax innan sommaren blekte jag mitt underhår och en bit av luggen.
 
Under sommaren blev håret grönt (African Green).
 
I augusti blev det Tropical Green.
 
I oktober blev det rött, lagom till hösten. Rött har alltid varit en favoritfärg vid hösttider sedan dess, allmänt också. Vilket vi kommer att märka längre fram.
 
Novembermånad var håret lila.
 
I december var det rött igen, juletid och allt.
 
2008
 
 
 När 2008 börjar ser det nästan ut som att jag är tillbaka där jag började 2007, luggens blekning har vuxit ut, men underhåret är fortfarande i en annan färg om än väldigt blek, dassig och knappt märkbar.
 
I början av februari ser underhåret nästan kopparrött ut,
men i slutet av månaden blir jag trött på att se så vanlig och tråkig ut..
 
.. och bleker underhåret igen, en större bit av luggen och en rätt stor slinga på vänster sida. På detta fotot har jag valt att placera luggen så att den tar upp en större bit, men i vanliga fall var den samlad ihop med slinga, hur det ser ut då kommer att synas på kommande fotografier.
 
Under marsmånad blev håret blått, och just denna blåa färgen är min akilleshäl när det gäller att få återfall
(ihop med rött hår).
 
Tyvärr höll inte den blåa färgen särskilt länge och efter en vecka såg det mer isblått ut.
Fast det var rätt fint det också.
 
I april blev det neongröngult och lite rosalila, men denna kombinationen försvann rätt fort och efter två veckor..
 
..var jag tillbaka till blont.
 
Det åtgärdades rätt fort med att färgas rött. Det var tanken vill säga. Det blev istället orange. Men gud vilken snygg orange det var! Har aldrig lyckats få den färgen igen, även om jag använt samma hårfärg flera gånger.
Denna looken höll i sig fram till juli, bortsett från att håret började se mer kopparrött ut efter ett tag.
 
Förändringen i juli var alltså att jag klippte en lång page, och jag färgade om hela håret i rött så det bruna blev rödbrunt och slingan var röd ett tag tills den blev kopparröd.
 
Och så fortsatte jag att se ut resten av året.
 
2009
 
 Det hände inte mycket med mitt hår det första halvåret av 2009. Det enda som hände var att det rödbruna till slut försvann och min slinga gick över till kopparrött/rödblont och det var en look jag gillade
och behöll helt enkelt.

I juli såg mitt hår ut så här. Helt tillbaka till min egen hårfärg och slingan började bli kortare och kortare.
 
Det hände inte mycket i augusti heller, det var bara luggen som ändrade form.
 
Under september fick jag återfall på blått hår. Sa ju att det var min akilleshäl. Så jag blekte tillbaka min ljusa slinga över en helg, den blev kanske något större, och färgade den blå.
 
Precis som förra gången höll det tyvärr inte så länge, och efter typ en vecka såg det ut så här.
 
Efter en månad, i oktober alltså, var det grådassigt grönt, om ens det. Vilket ju såg rätt bedrövligt ut, så..
 
..det blev tillsut rött igen.
 
I november var jag tillbaka där jag var i början av året, med kopparrött igen.

Och med kopparrött avslutade jag december 2009.

Enskilda sånglektioner

2015-03-06 | 12:28:00
 
Förra veckan, på onsdagen klockan 13.50, började jag ta enskilda sånglektioner på kulturskolan i Ystad.
Jag har alltid tyckt om att sjunga och ha varit med i kyrkokören hemma i byn när jag gick låg- och mellanstadiet, jag hade varit med i kören på högstadiet om jag inte hade hoppat av skolan och under min gymnasietid var jag med i två olika gospelkörer (fast inte samtidigt, såklart).

Men jag har alltid tyckt det varit genant och jobbigt att sjunga ensam inför andra personer. Jag klarar inte av att sjunga ut och många gånger fulsjunger jag med vilje, för då kan man inte döma min sång, eftersom jag bara tramsar ändå.

Jag har båda gångerna som jag gått på folkhögskola lyckats få samhällskunskapen att krocka med antingen kör- eller röst & rörelse-lektionerna, och på så vis alltid missat att få utvecklas mer inom min sång. Vilket jag varit rätt sorgsen över.

När jag upptäckte att möjligheten att ta enskilda sånglektioner fanns här i Ystad så kände jag mig därför tvungen att ta chansen. För jag vill väldigt gärna utvecklas sångmässigt, försöka överkomma det hinder jag känner inför att sjunga inför andra och jag anser dessutom att det kan vara en invenstering inför kommande teaterutbildning(ar) jag tänkt söka.

Hittills har det gått relativt bra. Men lektionerna är bara 30 minuter, och de där minuterna går så himla fort så det känns inte som att vi riktigt hinner komma någonstans. Förhoppningsvis ska jag ändå, efter de här tio gångerna, känna att jag utvecklats något. Hade det inte varit för att jag är klar på komvux till sommaren och ska flytta här ifrån, så hade jag gärna fortsatt. Fast jag gläds åt det lilla.

Glossybox

2015-03-05 | 12:11:37
 
Strax innan årsskiftet började jag fundera på att skaffa en prenumeration på Glossybox. Ett val som inte kändes helt självklar för mig som inte använder så mycket smink. Men man får trots allt andra produkter i boxen, och även om jag inte använder smink varje dag så kan det vara trevligt att byta ut gammalt smink mot nytt. Jag var inte säker på om Glossybox var något för mig, så jag valde att börja med en månadsprenumeration där man betalar en summa var månad och kan avsluta prenumerationen efter bara en box, om man skulle vilja det.
 

Förra veckan kom min första box. Det var rätt kul och spännande, även om jag inte föll pladask för allt som fanns i den. Men det var helt klart värt pengarna alltihop och man får ändå en hel del för 139 kronor. Lådan i sig skulle säkerligen kosta en del om man köpte den i en butik och bara läppbalsamet kostar 115 kronor, och man fick ett i full storlek. Så man kan nästan säga att man kommit upp i summan man betalt redan där. Dessutom så kan man återanvända tygbandet som kommer med i lådan till andra saker, så det kommer direkt hamna bland mitt hobbymaterial.
 
Utöver det som syns på fotot så fick man även tre rabattkuponger från
tre av märkena som fanns i lådan och ett Glossymagazin.


Om någon är sugen på att börja prenumerera på glossybox själva och känner sig lite extra snälla får ni gärna registrera er via denna länken: http://www.glossybox.se/referal?CI=MTQxNTk0

I sådana fall får jag lite glossydots för det, och det skulle göra mig väldigt glad! :)

Garderobsuppgradering

2015-03-04 | 16:03:42
 
Jag har unnat mig själv några inköp av nya kläder sedan årsskiftet. Bland annat för att vissa kläder jag äger har jag haft i minst fem år. Därför kan jag tycka att jag förtjänar en uppgradering, lite fler valmöjligheter och chansen att få känna mig lite fin i nyare stass jag också.
 
 
Alla kläder är köpta för nedsattpris och de två plaggen på fotot här ovan är till och med köpa på second hand. Något jag sällan lyckas med på grund av att jag är lite större. Jag bryr mig knappt om att ens titta på kläder på loppisar och i second hand butiker, för det hela slutar oftast med att man hittar ett plagg man hade velat ha, som såklart är i en för liten storlek. Sedan finns där inte fler exemplar helt enkelt.
 
 
Men nu får det dock vara stopp, inga fler nya kläder. Nu har jag gott och väl så det räcker ett tag tycker jag. Det enda som är godkänt att införskaffa är nya ytterplagg, det om något är jag i behov utav. Men tyvärr så tycker jag få plagg sitter särskilt bra på mig.
 
 
Jag kan åtminstone glädjas åt att jag lyckades införskaffa en rätt bra variation av kläder. Lite bohemiskt/orientaliskt mönstrade kläder (favoritmönsterkategorin nu), färgglatt, bekvämt, vardagligt och lite snofsigt.

Hobbymaterial från TGR

2015-03-03 | 12:11:15
 
Det har blivit en hel del hobby- och pysselrelaterade inköp när jag varit på TGR detta året. Vissa saker kommer inte ens bli använda på ett tag. Men jag har kommit fram till att det är bättre att köpa lite smått ibland och bygga upp ett bra pyssellager för framtida användning. Så blir det inte så mycket spenderade pengar på en och samma gång. Det tycker jag är väldigt smart! Fast jag springer såklart inte och köper saker hit och dit, någon måtta får det ändå vara!
 
 
Det har blivit en hobbykniv för att skära i papper (det ska bli spännande att prova!), ett pack med fem olika glitter som jag tänkt använda när det blir tillräckligt varmt för att stå ute på balkongen och inviga mitt staffli, tre akrylfärger (alltid bra att bygga upp ett färglager), fyra olika färger av silkespapper, två sorters pärlor, en silver och guldpenna som är väldigt snyggt att skriva med på svart papper och så två större penslar.

Veckans schema v. 10

2015-03-02 | 12:47:00
 
 
 
Jämfört med den gångna veckan så blir denna mycket lugnare.

Måndag
 • Planerna är att räkna en massa matte och titta på minst en matte-inspelning av lektionerna jag missade förra veckan när orken inte riktigt fanns.
 • Funderar på att bege mig till H&M för att kolla om de har några byxor jag hittat på nätet i butiken och prova dessa. Gör jag detta kommer jag ta en vända inom TGR också och troligtvis köpa lite silkespapper.
 • Borde öva lite på cello inför nästa lektion.
 • 19.00 har jag bokat ett Yoga Energy-pass på F&S.
Tisdag
 • Det ska räknas mer matte och tittas på fler inspelningar - måste komma ikapp!
 • Tänkte försöka fortsätta gå igenom böckerna om schizofreni som jag lånade på biblioteket förra veckan så jag kan komma vidare i min vetenskapliga text i Psykologi 2. (men det blir troligtvis inte av på grund av nästa punkt.)
 • Mamma kommer vid 13.00-13.30, då ska ett paket retuneras och det ska handlas lite.
 • Har planer på att gå på ett Yoga-pass 18.30, men det återstår att se om jag hinner eller orkar.
Onsdag
 • Försöka komma upp så att jag åtminstone kan närvara på matte-lektionen via videokonferens.
 • Räkna matte.
 • 13.50 har jag enskild Sånglektion á 30 min.
 • 17.00 har jag ett 55 min långt Spinning-pass inbokat.
Torsdag
 • Försöka komma vidare på mitt psykologi-arbete.
 • 15.00 har jag Cello-lektion.
 • 18.30-21.00 är det sykurs i jersey/trikå som gäller. Inne på tredje gången av sex.
Fredag
 • Om jag inte packat inför helgen hos Christopher än så gör jag det.
 • 16.16 går 4:an till Kristianstad.
Lördag
 • Christopher och jag ska troligtvis gå runt på stan för att köpa några grejer till en födelsedagspresent till hans mamma som fyller 60 år. Det blir ett eget ihopaknåpat hemmaspa-kit. :)
Söndag
 • Åker hem igen någon gång på kvällen.
 
Jag ska även försöka bli relativt färdig med alla mina ansökningar till några Folkhögskolors Skrivarlinjer och försöka ringa och boka tid hos sjukgymnast denna veckan.

100 Dagar

2015-03-01 | 15:29:00
 
Idag startar en utmaning för folk som bloggar att blogga minst ett inlägg om dagen - i hundra dagar. Jag tänkte först inte att jag skulle haka på, men idag ändrade jag mig. Varför inte, liksom? Man kan alltid försöka, det enda som kan hända är att jag missar några gånger eller att det inte går att parera med livet i nuläget. I vilket fall som helst så kan det vara en hjälp, och push, som får mig till att faktiskt komma igång med att blogga igen. Vi får se hur det går!

Här kan ni läsa mer.

Är lite sneaky och räknar detta inlägget som inlägg #1. höhö.