Så här gick det med v. 22

2015-05-31 | 19:59:32
Denna veckan började med en bussresa hem från Kristanstad runt lunch. På kvällen lyxade jag till det med att laga mat som bestod av hemmagjorda potatisklyftor, stekt fläskfile, sallad och hemmagjord dressing/kall sås.

Hela veckan har jag suttit och skrivit mer eller mindre varje dag, och tro det eller ej så är jag i stora drag klar redan. Tänka sig. Men jag har tvingat (eller bett) både Christopher, mamma och Anglea att läsa igenom och ge mig feedback. I nuläget så håller Angela på att läsa igenom och skicka feedback via mail.
 
Mamma kom in i onsdags, som bestämt, och vi började med att åka ut till Öja för att fotografera rapsfälten, sedan handlade vi, lade mitt uppsägning av lägenhets-brev på brevlådan *sadface* och sedan åkte vi hem, åt hemmagjord pasta carabonara och städade upp lite. Men inte alls fullt så mycket som var tänkt, eftersom vi hade ett missöde med moppen.

Det har varit ett väldigt "velande" fram och tillbaka på om Christopher skulle komma eller ej, eftersom jag egentligen inte var helt klar med min essä i fredags. Men det slutade ändå med att han kom, med en senare buss än vanligt, och han var inte här förrän vid tolv på natten.

Annars har jag spenderat en hel del tid i Christophers stream och snackat med folket där, spelat Jackbox.tv, sett på Grey's Anatomy, plockat undan här hemma, vattnat blommorna, ringt en massa samtal och saker i den stilen.

Skrivarlinje till hösten

2015-05-30 | 14:54:00
 
Nu har det börjat droppa in antagningsbrev i min brevlåda. Eller nu och nu, det var ett par veckor sedan jag fick mitt första brev, och allvarligt talat så trodde jag inte att jag skulle få några fler! Så från början skulle detta inlägget se ut på ett helt annat vis. Men denna veckan fick jag två brev till!
 
 

Mitt första antagningsbrev var ifrån Gotlands Folkhögskola. Jag hade blivit ANTAGEN!
Denna skolan känns väldigt bra och internatet känns väldigt lyxigt! Utbildningen består av de typer av texter som jag vill utvecklas inom, skapandet av en antologi, litteratur med genustänk, författarbesök bl.a., seminarium, övning i framförande av texter, poetry-slam och så en studieresa utomlands i slutet av läsåret (som detta läsåret troligtvis blir till något utav de baltiska länderna). Rummen på internatet har egen dusch, toalett och ett trinettkök. Internatet ligger typ precis vid havet och tanken på att få uppleva Gotland känns spännande. MEN, så kommer vi till den lilla detaljen att färden hemåt är antingen krånglig, lång och dyr eller läskig och dyr. Mer specifikt så handlar det om 4-5 byten varav ett består av båt och det blir i slutändan dyrt och tar 7-8 timmar. Eller så tar man flyget en timme, vilket också är väldigt, väldigt dyrt om man inte bokar långt i förväg.
 
 
 

Mitt andra antagningsbrev var ifrån Glimåkras Folkhögskola. Jag hade blivit satt som RESERV!
Denna skolan känns bra eftersom den ligger runt en timmes bussfärd ifrån Kristianstad, och därför relativt nära Christopher. De involverar teater relativt mycket i utbildningen, som jag förstått det, och den består även den utav de roligare skrivområdena. Utöver detta får man lära sig om grafisk formgivning i samband med att det skapas en antologi. Storlekarna på rummen varierar på deras internat, varav vissa är vääldigt små, och man delar toalett och dusch. Utöver detta så erbjuder skolan möjligheter att få prova på saker från de andra linjerna och ha små tillval under veckorna, som t.ex. gospel (yay).
 

Mitt tredje antagningsbrev var från Wiks Folkhögskola. Jag hade blivit satt som RESERV även här!
Det som gör att jag vill gå på denna skolan är att den ligger i Uppsala, och därför inte så långt ifrån Stockholm, som jag gärna hade velat uppleva lite mer. Byggnaden som man har sina lektioner i ser typ ut som ett slott och man samarbetar med de andra estetiska linjerna på skolan. Dessutom så funderar jag på att söka deras teaterlinje inför nästa läsår och jag gillar skolan. Linjen består av kreativa texter och författarbesök. Även denna skolan erbjuder tillval och möjlighet att få prova på områden ifrån de andra linjerna. Rummen här är dock väldigt, väldigt små. Men det verkar som att tre mål om dagen fram till fredagen ingår varje vecka, det är inte illa i sådana fall. Dessutom så är det inte så krångligt att ta sig hem, om jag skulle ha det behovet någon helg.


Nu är ju frågan, vilken skola blir det? I nuläget ser det såklart ut som Gotland, eftersom det är den enda jag blivit säkert antagen på. Men om jag skulle bli kontaktad om att min reservplats på de andra skolorna blivit en antagningsplats. Vilken väljer jag? Där finns ju för- och nackdelar med dem alla. Frågan är, vilken skola ger den bästa upplevelsen? Jag skulle nog tippa på Gotland eller Wiks. Sedan finns där förstås ytterligare en skola jag sökt till, som kan höra av sig snart också. Vi får se.

Ottar och Kärleken

2015-05-29 | 14:54:00
 
"Ottar kämpade mot fördomar, sexualskräck, diskriminerande lagar och den dåtida kyrkans och läkarkårens makt. Hon kämpade för kvinnors rätt till preventivmedel och fri abort, homosexuellas rätt och jämställdhet. [...] 1933 startade hon RFSU – Riksförbundet för sexuell upplysning."
 

Så här såg scenen ut efter första akten.
 
 
Det var en mycket sevärd pjäs med både allvar, budskap och en gnutta humor.
Men vi kunde haft bättre platser tyckte vi.
 

När teatern var slut plockade jag på mig en utav alla ballongerna de hade i scenografin, jag var inte den enda som hade gjort det.

 
 
 
Bilder ur föreställningen lånade från Malmö Stadsteaters hemsida.
 
Detaljer som jag vill komma ihåg (som utomstående troligtvis inte förstår mycket av):
 
De använde de en vit ballong för att symbolisera när Ottar väntade barn, och så smällde de den för att visa att barnet dog (bara två dagar gammal). De körde med svart, vitt och grått tema när de spelade minnena som Ottar och hennes doktor gick igenom inför begravningsförberedelserna.
De målade om en snopp till en fågel (precis som vi målade om en snopp till en gubbe i pjäsen Läärare).
"Kvinnoslidan, Blygdsidan, Fittnytt".
Ballonger som slogs runt bland publiken.
När de dansade till "You sexy thing" och hur sliskig den unga tjejen såg ut med sina moves och tungan.
De dansade till Sias "Chandelier".
När de trängde ihop sig i en liten hög och började knäppa upp byxor och ha sig.
De ritade kuddar på griffelväggarna när det var en scen som utspelades i sängen.

Blommor och Langos

2015-05-28 | 13:58:00
 
I söndags var jag och Christopher hembjudna till hans mamma och Lennart på lunch.
 

Vilken bestod av Langos! Omnom, det var så gott! Jag har faktiskt aldrig ätit Langos förut och har ju såklart undrat vad som varit så speciellt, de ser ju lite tråkiga ut.. Eftersom Langos är en ungersk rätt och Christopher och hans mamma är ungrare så var det ingen tvekan på att slänga ihop några när jag föreslog att vi kanske kunde äta det.
Måste. Äta. Igen. Snart. Så. Gott.
 

Det var en riktigt fin, solig och varm dag också. Så härligt!
 


Tyvärr fick det bli mobilbilder eftersom jag lämnade kameran hemma denna gången. Var ju inte så jättesugen på att släpa runt på den med all packning när jag var i Malmö med Agnes.

Vad jag köpte i Malmö

2015-05-27 | 14:00:24
Förutom mat och en lyxshake så köpte jag två andra grejer när jag var i Malmö i helgen.

 
En burk med blå hårfärg på Shock, eftersom jag tänkte försöka snygga till mitt hår inför min fest om ett par veckor. Har redan inhandlat blekningsmedel, nu ska det fan bli blått som det varit tänkt hela tiden! (har mest varit grönt..)
 

På H&M hade jag egentligen inte tänkt köpa något, förutom möjligtvis ett hårband med blommor (men de såg ju för sorgliga ut IRL). Det blev ett par mjuka byxor iaf. Tyckte mönstret var fint! Och denna modellen är ju så skön!

Teater med Agnes

2015-05-26 | 15:52:00
I fredags åkte jag och Agnes in till Malmö för att se på teater. Vi åkte in så att vi var inne i Malmö lite efter fyra och vi började med att kikade runt lite på Shock, H&M och Sostrene Grene och gjorde enstaka inköp och sedan gick vi och köpte mat.
 

Det blev Chinabox och Burger King. Jag ångrar dock att jag inte köpte på Burger King jag också, för det var en hemskt snål portion jag fick och den bestod mest utav nudlar.


Vi gjorde ett litet snabbt besök på Nice Cream efter maten, eftersom jag inte kände mig riktigt mätt. Det blev en cirkuslyxshake för mig och en espresso för Agnes.

 
Någon timme senare började teatern, men den får ett eget inlägg någon annan dag denna veckan. Här är istället ett foto jag tog på syrenerna, som börjat blomma nu, under pausen.

Och 22.22 tog jag tåget till Kristianstad och Christopher.

Veckans schema v. 22

2015-05-25 | 18:19:03

Då ska vi se!

Denna veckan är sista veckan jag har på mig att bli klar med mitt psykologiarbete.
Så jag ska skriva skriva skriva skriva!

På onsdag kommer mamma in och hjärlper mig förbereda lite inför min fest,
och så ska vi väl handla lite också som vanligt.

På torsdagen har jag cello 15.00 och denna gången är det nästsista gången! :(

Om Christopher kommer till mig denna helgen är inte bestämt än,
det beror på hur det går för mig med att skriva klart mitt arbete.
Är jag inte klar så vill jag ha helgen på mig att bli klar såklart!
Så vi får se hur det blir.

Mycket roligare än så blir det väl inte denna veckan helt enkelt.
Mer än att jag kommer att se på Grey's Anatomy emellanåt.

Så här gick det med v. 21

2015-05-25 | 02:31:00
 
Denna veckan har jag blivit klar med kapitlet om personlighetsklyvning, det innebär att jag bara har slutsatsen kvar nu. Plus en liten detalj som jag tänkt klämma in i båda kapitlena. Det ska nog bli bra det här! 
 
Mamma kom in under onsdagen, hon hade stolar med till min fest som vi tig upp först sedan åkte vi och hämtade ett stort paket åt mig och handlade.
 
Cellon i torsdags gick bra och jag fick typ beröm för hur långt jag kommit. Kommer verkligen sakna cellon! 
 
Fredagen var trevlig med mat på en gräsmatta, en lyxshake, butiksbesök, konverserande och så teatern såkIart. 22.22 åkte jag tåget till Christopher och till ett Kristianstad som tydligen hade kulturnatt.
 
Lördagen bestod av partyspel, ett besök på maxi och ESC (palla att vi ska pröjsa för det spektaklet igen). 
 
Idag åkte vi hem till Aniko och Lennart för lunch; Langos (mums!). Så härligt väder var det också! Och så åt vi baconlindade ekologiska stora sparris där hemma. Och nu precis har vi streamat och spelat mer partyspel där jag vann en massa likes och folket gillade mina avatars. :3
 
Nu är det sovdag, ska orka åka hem imorgon också, godnatt!
 
 

Sommarlistan

2015-05-23 | 20:10:00
 
Vad ska du göra på din semester?
Jag ska fira min 25-årsdag och min "student" med släkten prick samma dag som terminen slutar. Veckan därpå åker jag och min familj till Öland för att fira midsommar och stannar kanske ungefär en vecka eller så. Jag ska packa ihop mitt hem än en gång och förbereda mig inför flytt. Gå på loppisar, bada, åka till Malmö, gå på Kiviks marknad, ta det lugnt och mysa med Christopher. Mycket mer än så har jag inte planerat i nuläget.

Ska du åka någonstans?
Öland, Malmö, Kristianstad, massa olika loppisorter, Kivik och förhoppningsvis några andra spännande ställen eftersom jag ska skaffa sommarkortet som alltid!

Hur länge ska du vara ledig?
Från den 12 Juni t.o.m den 30 Augusti, typ.


Vad vill du verkligen hinna med?
Allt som jag har räknat upp, minst en gång! Jag vill hinna ta det lugnt och hinna med en del äventyr!

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Det kommer bli en massa slöande för packandet kommer ta så mycket energi och det kommer väl resultera i att jag inte kommer iväg på så mycket saker som jag hade velat, eller lyckas bada så många gånger.

Vad ser du mest fram emot?

Jag vet faktiskt inte. Denna sommaren känns lite ångestfylld eftersom jag måste flytta.. Vill inte flytta ifrån mitt hem.. :( Kanske alla möjliga äventyr jag och Christopher kanske ger oss ut på, stora som små.

 
Vad kan gå fel?
Vill inte riktigt spekulera i vad som kan gå fel. Känns så negativt. Liksom, allt kan ju gå fel i vad som helst. Man kan bli sjuk, saker kan bli inställda, det kan vara dåligt väder osv. Huvudsaken är väl hur man väljer att hantera eventuella motgångar.

Vem kommer du vara mest med?
Troligtvis Christopher. Det gäller kanske att passa på att vara med varandra så mycket som möjligt nu i sommar, när det nya läsåret börjar vet man inte hur ofta vi kommer att få träffas.

Vad kommer du lägga mest pengar på?
En ny kamera hade jag tänkt.

 
Vad kommer du köpa inför semestern?
Jag skulle vilja köpa ett hårband med massa blommor på, inför midsommar och så. Annars känns det inte som att där finns något jag behöver köpa inför sommaren längre.

Kommer du använda det?
Självklart! På midsommar, och säkert flera andra dagar resten av sommaren!

Kommer du bli brun?
Alla får väl lite färg på sommaren. Men jag tänker inte sola för att bli brun!

 
Vad vill du säga till ditt semester-jag?
Försök att inte oroa dig en massa inför hösten, det kommer säkert bli bra i slutändan, du kan klara av det! Du har tagit dig igenom så mycket annat! Du kommer lösa det på något vis! Det gör du alltid. Du är stark!

Vad kommer du äta?
Glass, jordgubbar, grillat och allt sånt som hör sommaren till helt enkelt!

Vad kommer du dricka?
Massa vatten! Vin och kanske någon liten drink vid något tillfälle.

 
Vad kommer göra den här semestern extra bra?
Jag vet faktiskt inte, att jag äntligen är klar med komvux och äntligen kan slappna av!

Vad kommer du ha på dig?
Bekväma och svala kläder, solkräm, solglasögon och ballerinaskor.

Hur kommer du att göra dig illa?
Kommer få så ont i fötterna av att gå runt en massa i ballerinaskor.

 
Vad oroar du dig för?
Möjligtvis att det kommer bli stressigt att packa ihop min lägenhet samtidigt som jag försöker njuta av sommaren och ledigheten.

Vad kommer bli extra speciellt i år?
Att vi ska fira midsommar på Öland.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Förhoppningsvis inte bara ångestfyllde inför höstens förändringar.

Ankdammen och grönsaker från torget

2015-05-22 | 15:38:00
 
I lördags gick jag och Christopher till Ankdammen för att mata lite ankor.
 
 
Det var dock mest duvor där.


Efter vi var klara, och jag fått fågelbajs på jackan och byxorna, hittade vi en liten minipark, eller något, bakom dammen. Hit måste vi komma ihåg att gå igen i sommar tyckte jag.
 

Därefter gick vi mot Stortorget för att handla lite grönsaker och då såg vi denna lilla sitta och kika i ett litet fönster.
 

Vi har kommit fram till att det är mycket billigare att handla grönsaker och dylikt på torget, så det har vi gjort två helger nu.
 

Det blev rödlök, sallad, apelsin och två tomater denna gången.

ICAs studentbankkort

2015-05-21 | 13:05:25
 
För ett par veckor sedan skickade jag efter ett ICA bankkort, för studenter. Jag tänkte att det skulle vara praktiskt att få dubbel bonus och högre rabatt på vissa utvalda varor när jag kommer leva med studentekonomi nästa läsår.

Beställde och skickade man tillbaka en bekräftelse inom en viss period så fick man även en massa gratisvaror! Alltså det ni ser här på fotot. Exklusive kaffe, som jag då inte dricker. Jag plockade dock på mig ett paket, men jag måste fått tag i fel, för jag fick det inte gratis och då tänkte jag då inte ha det!

Det dumma med det hela var att det tog så lång tid att få hem pinkoden till kortet så mina och Christophers planer om att ha picknick i helgen blev inte av.. Eftersom jag fick hem pinkoden i måndags, så jag var och hämtade detta och köpte några enstaka saker igåreftermiddag.
 

En natt hos mamma, Svampstuvning och Blokus

2015-05-20 | 14:09:01
 
Strax innan lunch förra tisdagen kom Angela och plockade upp mig för att åka hem till mamma och stanna över natten. En otroligt god doft slog emot mig när jag kom ut där hemma och det var riktigt härligt väder!
 

Väl hemma hos mamma var jag såklart tvungen att knäppa några bilder på körsbärsträden!


Lunchen var redo när vi kom dit, men det tog jag inget foto på, här är istället ett foto på när mamma och jag stod och gjorde pannkakor och svampstuvning till kvällsmat.
 

Så jäkla gott! Särskilt med lite riven ost på.


Senare under kvällen och strax innan läggdags spelade jag och Angela Blokus ett par gånger. Jag vann inte en enda gång, men det var väldigt jämnt!

En liten fotopromenad i solen

2015-05-19 | 13:32:00

Jag kände mig
lite rastlös och uttråkad förra måndagen och bestämde mig för att
gå ut i solen med kameran och se om där var något vettigt att fotografera.
 
 
 
 
 
Något fanns det ju som ni ser.

Veckans schema v. 21

2015-05-18 | 13:21:12
 
Dags för en ny vecka och nya tag!

Jag ska skriva på mitt psykologiarbete som vanligt! Igår blev jag i stort sett klar med kapitlet om schizofreni, så nu återstår bara att bli klar med kapitlet om personlighetsklyvning, där är inte så mycket kvar av det heller, och sedan ska jag "bara" slänga ihop en slutsats också.

Någon dag i början av veckan, tisdag eller onsdag skulle jag tro, så kommer troligtvis mamma in för en handletur. Det ska bl.a. köpas in ingredienser och grejer till min dubbelfest.

På torsdag är det dags för cello igen, och det är möjligtvis nästsista gången nu. Det känns lite tråkigt, men samtidigt känns det lite skönt ändå. Jag behöver en paus ändå känner jag. Vi får se när framtiden tillåter mig att börja igen.

På fredag ska jag och Agnes se på TEATER! Vi åker in till Malmö runt fyra, vi ska troligtvis äta på Chinabox och 19.00 börjar "Ottar & Kärleken". Detta har varit bestämt i ett par månader nu, sedan vi hade turen att de satte in extra föreställningstillfällen efter att det blivit totalt fullbokat väldigt fort för ett x antal månader sedan.

Efter föreställningen ska jag antagligen åka direkt till Christopher och sedan spendera helgen där. Blir att försöka packa väldigt lätt denna gången.

Så här gick det med v. 20

2015-05-17 | 20:27:24
 
 
När veckan började så var det totalt tomt i min agenda på saker att göra. Men det ändrades rätt snabbt.

Redan på måndagskvällen blev jag uppringd av Gotlands Folkhögskola för telefonintervju. Jag vågar egentligen inte ta ut något i förskott, för inget är ju säkert än, men det känns som att jag ligger väldigt bra till när det kommer till att bli antagen. Även om jag hade problem med att finna orden ibland under intervjun på grund av nervositet så kändes det som att kvinnan som intervjuade mig gillade mina svar, utöver det så berättade hon att de tyckte att min ansökan var så fin och att de verkligen hade gillat att läsa den. Vad exakt med min ansökan som de tyckt var fint är jag inte riktigt säker på, om de menade hela alltet, eller om det var antingen mina texter eller det personliga brevet.. Om jag kommer in planerar jag att höra mig för om det.

Efter min intervju så pratade jag med Angela i telefon och då kom jag på idén att jag kunde följa med Angela hem till mamma dagen därpå (det vill säga på tisdagen) och kanske stanna där över natten, och så blev det.

På onsdagen var jag iväg och handlade på Willys, men orkade sedan knappt någonting efter det. Så jag kom av mig totalt i skrivandet. Men jag tycker ändå att jag har gjort rätt mycket framsteg i mitt psykologiarbete ändå.

Helgen har varit mysig och bestått av bland annat vin, gingerbeer, promenader, Game of Thrones, Fantasy Life, god sallad och gos. Men nu har Christopher åkt hem och jag tänkte försöka plocka undan lite här hemma och skriva på min essä.

Cruising in Ystad

2015-05-16 | 18:58:00
 
Förra helgen var det cruising i Ystad och jag bestämde mig för att gå ut och ta några foton på bilarna.
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

Lite kul från veckans matkasse

2015-05-15 | 12:10:27
 
De hade billig ekologisk pasta på Willys denna veckan och två Zucchini för 10 kronor.
 

Willys hade även Champinjoner för 19.90 kr/kg, så jag köpte nästan ett kilo! Tänkte att jag skulle göra svampstuvning och frysa ner, därav inköpet av grädden.
 

Köpte även kassler för 39.90 kr/kg som jag tänkte skära i strimlor och frysa ner inför framtida enchiladas, eller kanske hemmagjord pizza. Ångrar lite att jag inte köpte en större ändå. Denna lilla kommer inte räcka så länge.. Nåvel, det kommer väl fler gånger.

Dry Schampoo

2015-05-14 | 11:56:39
 
Christopher och jag var ju på Åhléns i helgen, bland annat för att jag för första gången hade fått hem kuponger sedan jag blev klubbmedlem. Jag ville kolla ifall de hade något som jag kunde få rabatt på. Det blev dock inga procentrabattkuponger använda för det var redan klubbrabatt på det vi köpte. Torrschampoo. Vars två blev det. Jag använde däremot 50-kronors kupongen jag fått, så det blev extra billigt! :)

Torrschampoo är något jag gått och funderat på i ett par veckor nu om att skaffa. Det kan nämligen vara rätt praktiskt att ha ibland, särskilt om man som jag har färgat håret i en färg som lätt blir urtvättad och man vill undvika att tvätta håret onödigt ofta. Så det var ju rätt praktiskt att det var 30% rabatt på Batiste Dry Schampoo för klubbmedlemmar på Åhléns just nu och att jag fick kuponger också.

En mindre vanlig fredag

2015-05-13 | 13:35:05
 
Christopher kom på torsdagen förra veckan istället för på fredagen som han brukar. Därför såg fredagen lite annorlunda ut från hur den brukar, mest för att vi inte brukar vara tillsammans förrän på kvällen på fredagar.
 
 
Vi åt lite spontant subway till lunch, eftersom de hade en kycklingsub som dagens billiga sub. Noms.
 

Efter vi varit på TGR, Åhléns och handlat lite färskvaror på torget begav vi oss hemåt förbi ankdammen och dessa fina påskliljor.


När vi kom hem slängde vi ihop en sallad av det vi köpt på torget; tomat, champinjoner, avokado, rödlök och så sallad (som jag redan hade hemma). Jag köpte även jordgubbar, men dem hade vi inte i salladen.


Efteråt så grillade vi, även om det var lite kallt. Men jag tror inte jag kommer att köpa flintastek på ett tag, för de två senaste har inte varit några höjdare..

Då, Nu & Sedan

2015-05-12 | 12:24:00
Detta blir inte exakt på dagen..
 
 
För 5 år sedan... blev jag ihop med någon för första gången, hade jag en väldigt lyckad 20-årsfest med min släkt, klippte av mig mitt långa hår och hade min första maskeradfest.

 
För 3 år sedan... gick jag teater på Sundsgården, festade jag ett x antal gånger med Angela och Agnes och tältade med Christopher på Maglehemsfestivalen.


För 1 år sedan... flyttade jag till min första egna lägenhet med förstahandskontrakt, spenderade jag en vecka på Öland med min familj, besökte jag Wanås med Christopher och hans mamma och började spela cello.

 
För 3 månader sedan... gick jag en sykurs i jersey och provade att göra margaritas.

 
Igår...
blev jag uppringd för telefonintervju av Gotlands Folkhögskola,
där jag sökt till deras Skrivarlinje.

Idag...
ska jag åka med Angela hem till mamma för att umgås,
hjälpa till med saker, få gratis mat och spela sällskapsspel.

Imorgon...
åker jag hem igen och fortsätter skriva på mitt psykologiarbete och
kanske tar jag en tur till affären för att inhandla lite föda.

Om ett år..
är jag förhoppningsvis bosatt på ett internat på någon folkhögskola där jag går
deras skrivarlinje och har hunnit utvecklas både inom mitt skrivande och som person.
 

Veckans schema v. 20

2015-05-11 | 13:33:19
 
Om den förra veckan kändes väldigt tom så är det ingenting jämfört med hur denna veckan ser ut. Eftersom förra veckan var sista gången jag hade sångundervisning så är nu onsdagen tom. På torsdag är det kristihimmelfärdsdag och därför har jag heller ingen cellolektion denna veckan.

Jag ska såklart arbeta vidare på mitt psykologiarbete som börjar närma sig inlämningsdagen, det är omkring 2-3 veckor kvar. Så kämpa, kämpa! Annars så kommer jag att bli uppringd någon dag denna veckan av Gotlands Folkhögskola för telefonintervju, exakt när vet jag däremot inte (vilket är lite jobbigt).

Sedan kan det alltid hända att jag bokar ett pass på F&S eller känner att jag har tid att bestämma en träff med Rebecca. Vi får väl se hur det blir helt enkelt.

Denna helgen ska vi vara hos mig igen, för jag har inte haft tillräckligt med pengar för att fylla på mitt jojokort, annars är det egentligen jag som ska åka till Christopher. På lördagen har jag en tvättid på kvällen.

Hade det inte varit för att jag behöver ta vara på all tid jag kan för att skriva på min essä så hade mamma och jag åkt upp till stugan på Öland för att klippa gräset. Men då försvinner där tre dagar från skrivandet. Vet inte om jag har råd med det. Det kunde ju varit lite trevligt med ett miljöombyte annars liksom. Nåväl.

Så här gick det med v. 19

2015-05-10 | 13:12:00
Då har ännu en vecka gått och saker har inte helt blivit som man tänkt och trodde. Men så är det ibland. Jag fick till exempel reda på, när sånglektionen var slut i tisdags, att denna veckan var sista gången. Jaha? Det var jag inte alls beredd eller inställd på.. Personligen kan jag tycka att läraren kunde ha sagt något om det förra vecka, för vänlighetens skull. Cellon är åtminstone inte över riktigt än, det är bara 2-3 gånger kvar nu dock. :(

Christopher kom redan i torsdags, och åkte hem igår, because of reasons. Jag hängde dock inte riktigt med i den svängen riktigt, och det känns så konstigt att plötsligt sitta ensam igen, och tänka på att han var här nyligen även om det knappt känns. Nu kommer det ta längre tid innan vi träffas igen också, eftersom han åkte hem igår..

Psykologiarbetet går framåt och jag håller i nuläget på att skriva på kapitlet om personlighetsklyvning. Det ska nog bli något av detta skrivarbetet också!

Jag kände inte att jag hann ta kontakt med Rebecca och träffas något i veckan, men kanske kan det bli något nästa vecka. Vi får se!

Tvättid har äntligen blivit bokad och för en gångs skull inskriven i agendan direkt! Inbjudningskorten är klara och överlämnade till mamma för överlämning till de inbjudna! Håret försökte jag färga om i lila också, men det blev mörkblått istället. Helt klart bättre än dassigt, urtvättat grönt som det var innan åtminstone!

Jag har inte blivit uppringd för telefonintervju denna veckan, så jag kan med säkerhet säga att jag kommer att bli uppringd nästa vecka, såvida de inte glömt bort mig! :( ;P Jag hoppas på att jag kommer att göra ett bra intryck, för i nuläget känns det som att Gotlands Folkhögskola är min enda chans, för jag har inte hört något alls ifrån de andra.. Jag hoppas att det inte beror på den lilla detaljen att jag inte kunnat skicka något slutbetyg till dem än.. Det vore ju lite töntigt tycker jag. Jag är inte mina betyg. Mina arbetsprov och mitt personliga brev är fullt dugliga!

Men nu tänker jag inte fundera mer på det där, nu tar jag söndag och sätter mig med mitt psykologiarbete.

Mer Wii U och årets första grillning

2015-05-09 | 18:51:00
 
På söndagen spelade vi mer Wii Party U efter den trevliga promenaden i vårsolen!
 
 
Därefter grillade vi för första gången detta året!
 
 
Det hade hunnit bli lite kyligare sedan promenaden, och det hjälpte inte att det blåste en del också.
 
 
Men det gick relativt fort för en gångs skull, så det var uthärdligt.

 
Vi åt resterna av lördagens sallad ihop med det grillade köttet. Mumsigt. Fast jag tyckte att salladen tog över lite, märktes knappt att man åt kött också, haha.

En solig söndagspromenad

2015-05-08 | 15:45:00
 
 
 
 
 
 
 
 


Finns inget att tillägga, bilderna får tala för sig själva. Nu är det verkligen vår, och tyvärr tar den slut rätt fort och snart. Detta året har jag fått till en del tjusiga foton åtminstone!

2 x Tysk Pannkaka till frukost

2015-05-07 | 12:26:20
 
 
I helgen har vi lyxat till det lite med att äta Tysk Pannkaka till frukost två gånger! Fast vi mixade upp det lite med att ha banan till första morgonen och apelsin den andra. Annars körde jag med drottningsylt och nutella samtidigt, så gott!

Dagens yay & nay; Andra antagning och sista sånglektionen

2015-05-06 | 15:34:38
 
Jag hittade ett brev ifrån Gotlands Folkhögskola i brevlådan idag! Det stod att jag har gått vidare till den andra antagningen på deras skrivarlinje, och jag kommer att bli uppringd för telefonintervju någon dag mellan 4-17 maj!
 

Idag var det tydligen sista gången på den enskilda sångundervisningen.. Vilket jag tydligen inte hade någon koll på alls! Jag hade för mig att jag hade ett par gånger kvar, typ 2-3 till. Så det kändes ju lite tråkigt att inte alls vara förberedd och inställd på. :( Det känns så synd att jag inte har möjlighet att fortsätta, i nuläget, heller.
 

Wii Party U och Pastasallad

2015-05-05 | 12:52:09
 
 
Christopher och jag spenderade största delen av lördagen med att spela Wii Party U, både minigames och den stora varianten, och mysa. På kvällen hade vi tänkt köpa take-away från Khai & Mui, men blev så besvikna på hur lite man fick ta med sig hem från buffén och tyckte inte det var värt det alls!
 
 
 
Vi gick till Coop istället med mål att försöka hitta ingredienser till att göra egen sushi, men det slutade med att vi köpte ingredienser till en väldigt god pastasallad. Jättegod! Den innehöll salladsblad, avokado, fetaost, rödlök, stekt svamp, riven morot, oliver (fast jag gillade inte dem!) och kebabkyckling. Till det gjorde vi en salladsdressing av en färdigblandad kryddmix som man rör runt i créme fraiche. Så lätt och så gott!

Veckans schema v. 19

2015-05-04 | 15:54:18
 
Denna veckan finns det i stort sett ingenting planerat, det var nästan helt tomt i agendan när jag öppnade den. Det är såklart det vanliga med sångundervisning på tisdagar, cello på torsdagar och Christopher som kommer på fredag. Annars; ingenting.

Jag ska såklart fylla veckan med mycket fokus på mitt psykologiarbete som behöver bli klart om en månad eller så! Jag får väl ta en tur till affären någon dag också och jag tänkte att jag skulle ta mig en tur till Hemtex för att kika på några sängkläder.

Kanske skulle jag ta kontakt med Rebecca och höra med henne om hon har lust att träffas någon dag också! Jag behöver nog även boka en tvättid, för den jag hade har jag nog missat, för det dök aldrig upp någon i agendan.

Sedan behöver jag slänga ihop ett x antal injudningar till min 25-års/studentfest också och få iväg dessa inom det snaraste! Och så funderar jag på att färga mitt hår.

Så här gick det med v. 18

2015-05-03 | 18:27:39
Veckan började med att jag vaknade upp med en Christopher i sängen eftersom han inte ville riskera att missa bytet vid hemresan på grund av vägarbete, han åkte sedan hem strax innan lunch. Strax efter lunch kom mamma och så åkte vi direkt till syon för att prata med henne om saker inför att det är min sista termin på komvux, inför kommande utbildningar, lite om csn och om möjligheten att bestämma att jag får ett F i matte, så jag slipper kämpa mer med det nu (är nämligen rätt säker på att jag inte skulle bli godkänd ändå). Allt gick bra och hela mattegrejen är nu löst! Det känns såklart tråkigt att jag till slut fick ge upp med matten, men ibland måste man bara stanna upp och sluta kämpa. Jag ville inte dra ner mig själv och psykologin i matteträsket helt enkelt.

Jag och mamma knåpade ihop ett litet brev till min hyresvärd för att säga upp min lägenhet, detta tänkte jag posta längre fram i veckan. Men när jag var utanför Willys så tyckte mamma att vi skulle vänta med det en månad till, utifall att. Så lägenheten har inte blivit uppsagd ännu och jag kommer att få ha den kvar hela sommaren!

Jag har faktiskt lyckats göra relativt mycket framsteg i mitt psykologiarbete denna veckan! Jag har nästan skrivit klart hela kapitlet om schizofreni, det ska bara utvecklas lite ytterligare på sina ställen. Så nästa vecka är det i stort sett bara att ge sig på kapitlet om personlighetsklyvning. Jag hade ett möte med psykologiläraren inbokat på onsdagen och jag fick bl.a. bekräftelse på att jag gjorde på rätt sätt.

I onsdags hade jag även sångundervisning, som jag brukar, och sångläraren tyckte att jag verkligen gjorde framsteg denna lektionen! Wiho! Nu är det väl dock bara 4-5 gånger kvar eller något. Det är nog inte många fler gånger kvar av cellon heller, vilket känns jättetråkigt! Något som känns roligt däremot är att celloläraren denna veckan äntligen hade fixat de två låtarna som jag önskade för ett tag sedan! :3

I fredags var det första maj, och som vanligt så tänkte jag inte på att det räknas som en röd dag.. Det upptäckte jag först när jag av en slump fick för mig att kolla busstiden och såg att det var söndagstider som gällde! Och byta ovanpå det.. Jag blev ju smått orolig över att det skulle vara vägarbete och risk för försening när jag skulle byta och tog då upp detta med busschuaffören (ville ju fan inte stå i Brösarp en timme igen, i regn och blåst). Men det hela gick bra, vägarbetet hade tydligen inte ens börjat enligt chuaffören..

På kvällen gästade jag Christophers stream, som han vanligtvis inte sänder på fredagskvällarna. Det gick okej, men det var inte så många som tittade in, troligtvis på grund av att folk är vana vid att han inte streamar egentligen.. Nåväl.

Det blev ingen bio i lördags, för Insurgent har tydligen slutat visas här i Kristianstad. ;( Vi stannade hemma största delen av dagen istället och spelade Wii Party U. På kvällen gick vi in till gallerian för att köpa hem take-away från Khai & Mui, men blev så besvikna på hur lite man fick ta från buffén så det blev inget. Vi gick till Coop istället och köpte lite olika ingredienser till pasta/kycklingsallad, som blev jättegott! Sedan spelade vi mer Wii Party U.

Idag har vi spelat ännu mer Wii Party U, haha. Men vi började dagen med att gå en promenad i det fina vädret och ikväll har vi grillat! Vad som händer resten av dagen återstår att se! Jag ska åtminstone stanna tills imorgon denna gången också! :)

 

Bloggarna jag läser

2015-05-02 | 22:03:00
Hur intressant det nu kan vara så tänkte jag radda upp bloggarna som jag läser. Jag har en liten bunke med bloggar som jag har sparade i en liten mapp bland mina bokmärken i firefox, som jag så fyndigt döpt till "Bloggar". Annars skulle jag glömma bort vissa av dem, eftersom jag inte läser vissa av dem regelbundet. De bloggarna som jag läser i stort sett varje dag kommer jag i stora drag ihåg, men fuskar lite när det gäller de flesta genom att bara skriva in någon bokstav och så kommer adressen upp, ja ni vet ju hur det fungerar!

Jag har två bloggar som jag i stora drag läser minst en gång per dag och det är:
 
 
Sandra Beijer, eller niotillfem som hennes blogg hetat i flera år fram tills nu. Jag tror det var den första bloggen som jag på riktigt verkligen fastnade för och började följa. Så jag har hängt med där en del år. Tycker om Sandra! Hon är väldigt snäll, hjälpsam och inspirerande.
 

Elsa Billgren, hittade jag via Sandra eftersom de är kompisar, och det kom sig väl lite naturligt att man slant in på Elsas blogg ibland också. Men jag fastnade inte riktigt de första gångerna jag tittade in hos henne. Men till slut blev även Elsas blogg en plats jag var tvungen att titta in på varje dag. Hela den här grejen med att hennes blogg är full utav inredning, loppis och antika grejer tilltalar mig.

På senare tid har det även tillkommit ett par andra som jag kikar in hos när jag känner att jag vill hänga runt lite mer i bloggosfären eller bara ta det lugnt och inte göra något särskilt, eller inte orkar eller har något att göra.

 
Alicia Sivert, började jag nog kika in hos någonstans i samband med årsskiftet. Hennes blogg består av väldigt mycket handarbete och pyssel, och en del av Harry Potter.
 
 
Sandra Leone, eller lingers, uppdatarerar inte frekvent, men det som hamnar på bloggen känns väldigt fint, även om det bara är något vardagligt.
 
 
Herbariumet, ramlade jag mest över av en slump i samband med Brevvän med twist, som Sandra Beijer startade upp. Sedan dess har det bara blivit att jag kikar in där titt som tätt.
 
 
Jessica Andersdotter, hittade jag till först när jag kollade efter inspiration till att ändra min bloggdesign och kände mig väl redan då lite nyfiken, men jag började inte titta in mer frekvent förrän hon dök upp i Monthly Makers.
 
Sedan finns där även två bubblare. Detta innebär att jag rätt nyligen hittat dem, men det har inte hänt så mycket sedan dess så jag vet inte om de kommer stanna hos mig än, men jag vill ändå hänga kvar och se vart det hela leder.


Hanna Eriksson,
eller Splindora.


DIYTIME, Ida Eriksson.
 
Och så till sist, två bloggar som jag kikar in hos väldigt sällan, bl.a. för att de inte uppdateras så värst ofta, men som ändå måste finnas med i mitt liv på nåt hörn:
 
 
My Milk Toof, är en blogg som handlar om två tänders hittepå och bus. Rätt sött!
 
 
The Burning House, är egentligen en tumblr-sida där folk får bidra med foton på vad de skulle ta om deras hus skulle börja brinna. Rätt intressant!

Mitt hår genom åren 2014-2015

2015-05-01 | 11:57:00
 2014
 
 
Jag kickade av det nya året med att permanenta mitt hår i februari. Det såg helt okej ut precis i början, men tyvärr hade det inte många bra stunder den där permanentningen.
 
 
Två veckor senare färgade jag håret magenta.
 
 
Magentan var borta igen i april.
 
 
Så det vara bara att färga om det igen! Det höll dock ännu kortare denna gången,
en vecka senare var bara topparna magentafärgade.
 
 
I juni var jag trött på det och färgade mitt hår i en färg som tydligen hette "espresso brown". I min egen hårfärg, mer exakt.
 
 
Vilket såklart blektes efterhand eftersom det var sommar. Det hann bli mycket blekare innan jag..
 
 
..i slutet av augusti färgade det rödlilabrunt.
 
 
Vilket i september till slut var mer åt det mörkkopparrödfärgade hållet, rost kanske?
 
 
I slutet av september blev det slutligen blått! Jag blekte det först såklart. Fast det tvättades rätt fort ut till grönblått, och sedan lyckades jag inte riktigt få det helt blått igen vid omfärgningen.
 
 
Så i december var det helt enkelt mer åt det gröna hållet,
och något kortare eftersom Angela klippte mina toppar innan julafton.
 
 
2015
 
 
 
 
Detta året har hittills bara bestått av flera nyanser av blått och grönblått,
och här tror jag att jag kommer att stanna ett tag.