8 - 10 September

2015-11-29 | 21:47:32


Fortsatte på min pyramid som nu började likna något! Till slut fick jag dock ge mig med tillslätandet.Anslöt mig istället till den gruppen, två andra och jag, som skulle gjuta en paprika. Här är avgjutningen som vi sedan skulle hälla gips i.Smög efter skoldagens slut upp på ovanvåningen i Tengbom för att se hur det såg ut där.En del av utsidan av Tengbom.En kväll bestämde sig ett gäng för att leka i gymnastiksalen, och jag bestämde mig för att ansluta mig till dem. Tog detta fotografi precis innan jag gick in.Nästa dag kollade jag in biblioteket och det slutade med att jag gick därifrån med fyra böcker. Som jag fortfarande inte har läst klart! Mest på grund av att vi strax efter det fick bok på bok som vi behövde läsa, så då fick jag ju läsa dem istället. Jag har faktiskt kommit igång med att läsa en utav dem nu iaf! Yay!

 
Ingen särskild anledning till att jag tog detta fotot, mer än att det såg väldigt fint ut! Var nog påväg till kvällsmaten här.

De två första veckorna på Wik genom mobilkameran

2015-11-26 | 22:18:18
 
På den långa vägen upp till Wiks Folkhögskola stannade mamma och jag på en rastplats där de sålde Grännas Polkagrisar, och det fanns mängder med olika smaker! Jag kände att jag var tvungen att köpa en, men det blev två istället, eftersom det var så svårt att välja (svårt även med bara två), men jag köpte ett par minisar. Goda var dom också!
 


Här är en bild på slottet som jag tog dagen efter ankomst, det vill säga; första skoldagen. Vid det här tillfället var jag ensam kvar, för mamma hade börjat sin färd hemåt på morgonen. Hon hade nämligen fått övernatta i ett av internatrummen som ingen hade flyttat in i ännu, för att slippa köra till sent på natten.Andra skoldagen tog jag denna bilden i skolcaféterian. Exakt vad vi gjorde minns jag inte, men jag var tydligen helt slut och väldigt störd och ledsen på den bristande informationen som gavs.Tredje skoldagen och första dagen av korsdragsdagarna togs detta. Vi hade blivit indelade i grupper, blandade från alla linjerna, och även blivit tilldelade våra platser där våra happenings skulle ta plats. Vi fick gymnastiksalen. Vilket kändes sådär lite småtradigt. Men i slutändan blev det väldigt lyckat! (vilket vi inte visste då i början, såklart)Andra korsdragsdagen (och fjärde skoldagen) gick allting väldigt fort, och massor av pusselbitar och idéer föll på plats.Och det lektes lite med rökmaskinen.Tredje och sista korsdragsdagen (femte skoldagen) är här avklarad! Här står vi vid en lägereld, som den sista gruppen tänt i sin happening och begrundar det vi sett.En dag såg jag en sjukt stor gräshoppa!! :ONy vecka, och några skrivare, inkl. jag, bestämde oss för att spela Cards Against Humanity efter skolan.På tisdagen började första perioden av tillval. Jag hade valt och fått 3D-bild, aka skulptur. :3 Här håller vi på att ta modelleringskörkort genom att göra en pyramid.På en vägg i caféterian finns det en hylla full utav koppar, markerade med ett namn på varje elev.På torsdagen hade vi miljö- och branddag. Så då fick vi lära oss att släcka eldar med brandfilt och brandsläckare.En promenix i skogen, med en gratis glass i munnen.På lördagen åkte jag in till Uppsala för att handla och göra diverse ärenden.

 
Då åt jag toast med sallad på Wayne's Coffee, och drack Chai Latte. Inget jag brukar lägga pengar på, mackor liksom. Men jag behövde äta, och det var bland det billigaste jag hittade, dessutom har man ju studentrabatt på Wayne's Coffee.

De två första veckorna på Wik

2015-11-19 | 21:52:36
 
Den som bott i mitt rum innan hade lämnat ett brev och lite smågrejer. Där var dessutom brev kvar från två tidigare ockupanter. Det visade sig senare att i stort sett alla rum hade en sådan här lucka med brev och saker från tidigare internatelever.

 
Wiks Slott, som främst används som konferanstillhåll. Men vi har varit inne i det ett x antal gånger sedan läsåret började. När det var slottsfest och när musiklinjen hade en liten sångkonsert.

 
 
 
 
Precis vid Mälaren ligger Wikområdet också, så om det är varmt i vattnet och fint väder kan man lätt gå och bada. Jag har dock inte badat ännu, för jag tyckte det var alldeles för kallt och var inte heller sugen på att visa mig i åtsittande badkläder det första jag gör inför de nya människorna.

 
 
 
 
Här är min utsikt från rummet! Som för övrigt ligger på ovanvåningen (yes!). Det kommer alltså förekomma en del fotografier utav den här vyn, med solnedgångar, regnbågar och dimma. Troligtvis snö, när (om) den kommer sen.

 

Strumpor från Kiviks Marknad

2015-11-19 | 21:07:10

Varje år så är det marknad i Kivik tre dagar under sommaren, och varje sommar åker vi självklart dit!
Det är nästan oundvikligt att man går därifrån med en bunke strumpor, även om man innan har sagt "i år ska jag inte köpa någora strumpor!". Det har fungerat något år, att låta blir vill säga. Men detta året köpte jag ett gäng strumpor, såklart! Jag kan inte låta blir! Jag älskar mönster på strumpor!! Och det blir så billigt på Kiviks Marknad.

Nu några månader efter kan jag faktiskt känna att det kan ha varit smart att jag köpte några stycken, för vissa slits rätt rejält nu när man går med skor på sig större delen av dagen de flesta dagarna i veckan.

Det kan kanske verka lite knasigt att jag gör en sådan här obetydlig, kanske ointressant, instickare så här långt efter sommaren. Men jag har inte haft möjlighet att blogga på ett bra tag av den anledningen att jag packat, flyttat och klyddat med grejer när jag väl var på plats i Uppsala. Så då får det bli så.

Experimental Photoshoot 16/7-15

2015-11-14 | 19:43:09

I somras köpte jag ju en ny kamera, som jag sedan returnerade för att det verkligen inte kändes rätt och det kändes ännu värre pga den stora summan. Men under den korta perioden som jag hade kameran testade jag såklart att fota med den en del, för att se om det kanske inte kändes bra pga att jag inte var van vid den. Det var lite av båda, ovana, men även något annat som skavde.

Det var verkligen inget fel på kameran och kvalitén på fotona. Men den kvalitén skulle jag få även av en billigare kamera, så det kändes onödigt att lägga ut en sådan stor summa på en kamera, bara för lite extra inställningar att leka med.


Längtar till när jag lyckas köpa en ny kamera, för ett billigare pris! Snart kanske! Pengarna finns ju där.


När jag hade fotat klart Christopher gick vi till matmarknaden som Ystad har på sommaren, och de fotona har jag ju redan visat, även de tagna med den tillfälliga kameran.

Langos och Vattenmelon 23/7-15

2015-11-13 | 20:50:00
 
En torsdag i juli gjorde vi Langos till lunch, eller Christopher tog kommandot och gjorde dem själv.
 
 

Men jag slängde på "pålägget" själv, heheh....


Gott var det också!

 
Efteråt gick vi ut för att ha vattenmelonspicknik. Men först ett stopp för att klappa en grannes katt.
 
Sedan placerade vi oss på en gräsmatta vid en liten damm med fontän inte långt ifrån huset.

 
Och det var under den perioden på hela dagen som solen verkligen var framme också, snacka om tur!

The Gaslight Anthem 17/08-15

2015-11-12 | 20:06:00
 
Efter Rival Sons konserten blev jag kontaktad av Alex som också var inne i Malmö. Så jag mötte upp honom (och två andra) och hängde en stund med dem och såg lite av The Gaslight Anthem, som skulle spela på samma scen efter Rival Sons. Här har jag blandat både mobilbilder och kamerabilder.
 
 
Denna gången stod jag inte längst fram, för grabbarna ville stå nära öltältet för att kunna köpa öl under konserten. Jag brydde mig inte riktigt om vilket eftersom jag inte själv hade åkt in för att se just det här bandet.
 
 
 
Dåliga var de ju inte heller!

 
 


 
Jag blev bjuden på vin också! :3

 
Efter ett bra tag, hur lång tid jag stod där med dem har jag ingen koll på längre, så traskade jag ensam mot tåget tillbaka hem. Jag hade faktiskt stannat längre än planerat, och kände egentligen inget behov av att se klart konserten. Jag ville bara komma hem inte allt för sent och få vila min rygg och mina fötter (hade inte suttit ner en enda gång, mer än när jag varit på toaletten, sedan jag kom in till Malmö).

Rival Sons 17/08-15

2015-11-12 | 19:59:39
Då kommer äntligen inlägget om när jag var på Rival Sons konsert under Malmö Festivalen, haha. Så går det när man är utan internet. Jag tänkte inte säga så mycket om det hela, mest bara visa några foton som jag tog.

Jag kan berätta kort att jag åkte in till Malmö själv efter att ingen verkade kunna eller vilja gå och se dem med mig. Men jag hamnade längst fram, så det var ju rätt najs iaf!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Har internet!!

2015-11-03 | 22:24:00
Tänkte meddela att jag nu sitter här på mitt rum på internatet med mitt egna internet! Hade det med mig i resväskan tillbaka efter jag varit hemma i Skåne på höstlov.

Vi får se när jag orkar, känner för eller hinner sätta mig ner och börja blogga igen. Har inte precis rutinen inne längre, och i nuläget så vill jag ingenting. Vill liksom bara gömma mig någonstans, åka här ifrån och jag vet inte. Vilket är jättekonstigt, för det var åtminstone senast tidigare idag som jag tyckte att det känns rätt okej att vara här igen ändå. Kanske känner jag så här nu för att jag är så hemskt trött och för att sladden till min mobilladdare är kaputt, så jag inte kan ringa till någon eller skicka massa sms till Christopher.

Den där känslan att jag är trött på skrivarlinjen har smugit sig på igen också. Det är inte kul att ge respons, det är bara jobbigt. Jag kan inte ge respons på det viset som de andra gör. Jag bara läser en text liksom, tycker inte så mycket, kärar inte ner mig så himla lätt och eftersom jag är sådan perfektionist är det svårt att inte ge en massa motstånd till folk (man vill ju inte vara den som folk till slut ogillar). Det är ännu jobbigare att ge respons till texter som är skrivna på ett visst sätt, en viss stil, som man direkt känner att "det här gillar inte jag", "detta är inte min smak". Man märker rätt fort vad för stil vissa har när de skriver, och den är ofta återkommande, och det är så hemskt jobbigt!

Sedan är det extremt frustrerande att inte ha någon jäkla inspiration eller några idéer. Jag vet fan inte vad jag ska skriva om. Alla skriver bara om fester och grejer, och jag blir så trött på det och skulle aldrig kunna skriva något sådant. Det hade ju varit relativt enkelt. Men jag kan inte skriva texter om vanliga ungdomar, eftersom jag inte haft en vanlig uppväxt som alla de andra i klassen har haft.. Jag vet fan inte vad jag ska skriva. Jag vet inte vem jag är i skrivandet. Det är fan lättare att skriva dikt.

Visst kommer där fram texter, men jag finner inte den där texten. Min text. Rätt text. Blö.
Nu ska vi ju ha någon uppläsning på ett café nästa vecka också.. Men inte fan vet jag vad jag ska läsa upp då. Är det bara dikter som gäller då, eller vad? Har inte fått någon jäkla information alls, så jag vet ju inte ens hur jag ska förbereda mig inför det. Orkar inte. Ska kanske skita i att följa med eller något, helt enkelt.

Ja, då var allt det där sagt nu iaf.. Nu ska jag nog komma i säng..

God Natt.