Klippt och färgat

2016-04-22 | 22:50:26


Den 8 mars hade jag tid hos frisören för att klippa håret. Jag kände mig trött på mitt slitna tråkiga hår, och jag som väldigt, väldigt, väldigt, väldigt sällan klipper mig hos en frisör, kände att jag kunde unna mig detta när jag ändå kunde får studentrabatt och grejer!

 
Så det blev en page, som det oftast brukar bli. Fast lite annorlunda från tidigare gånger ändå.

 
Tyckte väldigt mycket om min frisör, blev väldigt nöjd, och om jag ska klippa mig någon gång igen så går jag gärna tillbaka och klipper mig hos henne.

 
Sen var min plan att färga håret svart, så det gjorde jag!

 
Vilket var väldigt svårt att vänja sig vid, men sen när jag väl hade börjat vänja mig började håret tappa färg och blev istället mörkbrunt med lite ljusare partier här och var... Lite snopet.

 
Men jag färgade inte håret endast svart! Såklart. Utan körde på med blått underhår. Fast lyckades ta lite för lite av underhåret där framme, så det syns inte lika mycket där fram, tyvärr, så jag ser inte det själv så ofta. :(

 
Och nu funderar jag redan på att ändra det igen, mest för att det inte är svart längre. Tanken var ju att jag skulle fylla på det svarta. Jag gick in på Partaj för att köpa svart hårfärg där.. Men det slutade med att jag gick därifrån med blekningsmedel och en annan färg.... Eh, ja.. Och i slutändan så tror jag nog att jag behöver köpa svart hårfärg ändå.

Scones och Lidl

2016-04-21 | 21:28:04
 
Den sjätte mars var jag åter tillbaka hos Christopher, och vi åt hembakade Scones till frukost.

 
Och gick till Lidl, som tar typ en halvtimme. Här är vi dock påväg tillbaka hem igen, i lite snöblandat regn.

 
Naturum hade vi gått in på en liten snabbis påväg till Lidl. Där hade vi tittat på fåglar i kikare, små, små räkor och så lite fiskar.
 
 
 Hej, hej, en bild på mej!

Audition

2016-04-20 | 18:23:18


Den förste mars var jag på audition på Malmös Teaterhögskola.Tjejen som satt bredvid mig var nästan helt blåklädd, jättefint!


Det var sådär lagom kul att sitta och vänta i timmar på att få sin audition avklarad, men så blir det såklart när många ska avverkas samma dag. Mindre kul för mamma som inte hade någon anledning att vara där, mer än för att hålla mig sällskap.

 
Jag gick tyvärr inte vidare till andra provomgången som skulle vara på eftermiddagen. Men det var inte så oväntat, eftersom jag var rätt oförberedd med mina texter och konkurrensen är rätt stor (det är 1000 sökande varje år och bara 12 platser). Men nu vet jag lite mer om vad som är möjligt inför nästa år, och att jag bör ha med mig en liten matlåda.

Mamma och jag åkte direkt och åt på ett gatukök när jag fått reda på att jag inte gått vidare, hungriga som vi var. Efteråt kikade vi runt lite på Myrorna bredvid. Jättegod juice på bilden för övrigt! Nomnom.

17 - 28 Februari

2016-04-20 | 15:51:00
 
Jag åkte ju med Angela hem till Skåne i stort sett nästan en vecka innan sportlovet började, och nere i Skåne hade vårblommorna börjat poppa upp.Vi besökte Regionmuseet i Kristianstad, där man bl.a. kunde bygga med lego. Vilket vi såklart gjorde; här är ett suddit bildbevis på det. :P Så störd på att bilden blev oskarp!Gjorde egna semlor, en med nutella istället för (äcklig) mandelmassa. Inget fel på mandelmassa, men när de har aprikoskärnor och skit i blir det blä!Provade effekterna i min kameraapp och tog silly foton.Denna hade jag t.o.m. som profilbild på facebook i några dagar. :P

 
En dag gick vi spontant och åt buffé på Khai & Mui.

 
En annan var vi på Röda Korset för att jag ville köpa en bok att göra bokpoesi i (det blev Vattenmelonen, eftersom jag redan äger och har läst den), men jag hittade såklart andra grejer också. Det vill säga det som syns på bilden här ovan, plus ett klädesplagg (som egentligen är lite för litet, men som var så fint och som jag hoppas kunna bära).


Och här är en bild på första bokpoesin jag gjorde när jag hade åkt hem till mamma några dagar senare.

Höstterminen 2016

2016-04-16 | 00:02:00
Jag är helt säker på att jag inte är ensam med att sitta i panikartad ångest ikväll inför att det är sista dagen att slutföra och skicka in sin ansökan på antagning.se. Klockan 24.00 går det inte längre att ändra på sin ansökan utan att flyttande eller tilläggandet utav nya kurser räknas som sent inkomna ansökningar. Vilket såklart kan vara helt okej, men jag vill helst inte försätta mig i den situationen om jag kan undvika det.

Typ 1,5 timme innan "portarna stängs" kom jag på att jag hade glömt göra en sista granskning över min rangordning och skyndade mig panikartat direkt in på antagning.se och började läsa igenom några kurser igen och rumstera om. En liten stund senare pustade jag ut efter att äntligen vara klar. Trodde jag..

Det dröjde inte länge tills jag började tänka om, och var inne och pillade igen. Ringde min mamma i ångest efter moraliskt stöd. Rumsterade om en sista gång och så här ser mitt slutresultat ut, plus 10 kurser till som inte är lika viktiga, men ändå känns bra att ha, utifall att;
 
 
Kan dock inte påstå att jag känner mig lugn alls, som jag gjorde efter första "sista" granskningen. Nu vet jag varken ut eller in känner jag. Var ju helt säker på att jag ville ha det på ett visst sätt. Men i slutändan hamnade inte alls en viss kurs högst upp och en annan åkte ner rätt långt (men fortfaraande kvar på listan). Åh, herreminje skänk mig ro!

Nu är det så här det blir i alla fall. Nu får ödet, och högskolorna, bestämma hur min höst kommer att se ut.
Läääskigt, men spännande!

Roadtrip hem till Skåneland

2016-04-07 | 21:03:00
Så kom dagen då Angela och jag skulle åka bil hem till Skåne. Eftersom vi skulle åka med bil så hade jag såklart passat på att packa ner lite saker i en bananlåda och en papperskass som jag kände att jag inte hade jättebehov av att ha uppe på Wik, för att minska mängden saker som ska följa med hem dagen då läsåret slutar.Resan började med att vi åt lunch på Rasta Restaurang och innan vi körde vidare gick vi in i någon skobutik, som även hade enstaka klädesplagg, för Angela ville se om hon hittade några bra skor. Det slutade med att vi båda gick därifrån med varsett par skor, plus en kaftan som kommer vara skön i sommar för mig.Här är maten vi åt till lunch.
 

Vi körde en rätt bra stund, med massa snack och skratt, innan vi stannade på en annan Rasta Restaurang och fikade. Kände båda att vi behövde få lite ny energi. Jag var dock besviken på att det inte fanns en morotskaka på detta Rasta, som det fanns på det första stället. :( För jag var ju såklart sugen på det!Så började det skymma och jag tog då de återkommande fotona-genom-fönstret-i-rörelse-så-det-mesta-blir-suddigt.

 
Fast jag tycker det finns något abstrakt fint över det. Lite sådär konstkänsla på något vis, som att det är målat.

 
Klockan var runt 21 när vi till slut anlände i Kristianstad, och då hade Angela fortfarande en bit kvar som skulle köra hem till mamma. Typ 1-1½ timme.

Så var det sportlov, jag var återförenad med min tuss och hade en audition på Malmös Teaterhögskola framför mig....
 

Alla Hjärtans Dag

2016-04-06 | 19:20:04


Dagen efter Wikfestivalen var Alla Hjärtans Dag.Och det hade börjat snöa kvällen innan och säkert hållt på hela natten.


Och det är ju fint med mycket snö! :)

 
Vi hade bestämt oss för att åka in till Uppsala och sen skulle vi handla.
 


Besöket i Uppsala gick väl sådär. Vi upptäckte bl.a. att den där parkeringen jag kollat upp inte alls var gratis, så vi blev ju väldigt otaggade på Stockholm som vi hade tänkt åka till nästa dag, i slutändan bestämde vi oss för att skita i att åka till Stockholm. Angela var tydligen inte särskilt sugen från början.Sen var vi så hungriga så vi lämnade Uppsala utan att göra något särskilt där inne och åt på en restaurang i Stenhagen.

 
Angela verkade inte sörja faktumet att vi inte gjorde nåt särskilt inne i Uppsala iaf. :P

 
Så fick vi till slut vår mat! En räksallad och en Souvlaki med pommes. Har dock ätit bättre.

 
Och så tyckte jag att den tillskrivna texten längst ner på denna lappen inne på toaletten var lite smårolig. :P

Efter maten gick vi in på både Rusta och ÖB där vi båda köpte hårinpackningsconditioner och face mist.
Och sen avslutade vi med Maxi.

Wikfestivalen Karnevalen

2016-04-04 | 20:22:00
I februari innan sportlovet var det Wikfestival på skolan, med temat karneval. Samma kväll skulle Angela dyka upp för besök och stanna ett par nätter. Så här såg det i alla fall ut när det var festival.
(alla bilder är ju sådär halvkassa eftersom de är tagna med mobilen)
 
 
De som var ansvariga för festivalen hade byggt upp en koja där man kunde ligga och mysa och pausa på madrasser och en stor saccosäck. De hade döpt den till Livmodern. Den här bilden är dock tagen innan festivalen kom igång.

 
Och så fanns det en Kissing Booth för att samla in pengar till Ingen människa är illegal (tror jag det var). Även detta fotot var taget innan festivalen startade. Blir ju lite bättre bilder när det är ljust liksom.

 
Under dagen var det olika event med teateruppvisning, shibari, acroyoga och fanzineworkshop. Jag var väl inte riktigt på humör för att vistas bland människor när festivalen kom men var ändå med på teaterimpron (som gärna hade fått vara längre!).

 
Jag hade klätt mig i karnevalanda och tänkte att jag var någon slags spådam eller något i den stilen. Hade inte så mycket att tillhandahålla mig med, så jag fick ju komma på något utifrån det jag har släpat med mig upp till Wik. Strax efter teaterimpron dök Angela upp. Typ 19-20-tiden.På kvällen vankades det fest och livemusik från både våra musiker och andra (som jag inte hade någon aning om vilka de var och inte riktigt var några höjdare heller).

 
Angela och jag äntrade livmodern för att slappa i saccosäcken efter vi plockat på oss några plagg i festivalens gratisshop och tittat lite på när musikerna spelade. Kunde ju höra musiken i saccosäcken också, så bättre att ligga där än att stå upp.

 
Hej, hej, här var det dåligt fotoljus!

 
Där fanns en glitterstation också, så man kunde dränka sig i glitter om man ville det, eller dutta på med måtta om det är mer ens stil. Vi försökte hålla oss uppe till det skulle vara DJ-fest nere i källaren med massa discoljus, men det tog evigheter att komma igång och jag var trött och mådde dåligt pga att jag ätit dåligt och behövde sova. Så vi gick och sov istället.

Så det var det.

Drömlor

2016-04-02 | 14:49:00
 
Semmeldagen kom och några skrivare tänkte att de skulle baka egna och bjöd in de som ville hänga på från klassen.Jag bestämde mig för att haka på, så jag gick till nedre Horn where it was happening.

 
Men man kan ju bara vara några stycken runt skålen, så jag bidrog inte så värst mycket.
 
 
Hanna dukade fram ett flertal muminmuggar från sin samling till te.

 
Så gick fatet med små, små hårda semlor laget runt; receptet där man kunde ha bakpulver istället för jäst gick inte riktigt som tänkt...
 
 
Men dom var goda ändå!

 
Smakade lite som drömmar tyckte flera, så den dagen skapades en ny semmelkombo;

 
Drömlan!