Kristianstads Kulturnatta + grillat

2016-08-30 | 15:42:00
När jag landade i Skåne vid 21-tiden den 20 maj var kulturnatten i full gång i Kristianstad! Den ville Christopher och jag såklart delta i, men väntade till dagen efter pga att jag var så trött och vi istället bara ville stanna hemma och mysa.Så på lördagen begav vi oss in mot centrum. Där fanns bl.a. ett litet folkonstmuseum i en sigenarvagn, vilket ju var lite kul. Bestämde oss dock för att inte gå in i den, för de som var före oss tog evigheter på sig inne i vagnen och vi såg ju lite av det som fanns där inne utifrån där vi stod ändå.Vårt huvudsakliga mål med evenemanget var att äta vår lunch från All Världens Mat-stånden där man får lite mindre portioner för 20 kr. Efter vi gjort detta och köpt en låda med småkakor rörde vi oss mot centralen och Espresso House, där vi tänkte köpa något fikaaktigt. Så när vi kom dit stod den här gamla rälsbussen på spåret.Man kunde åka med den till Bromölla, eller så var det Färlöv, om man ville, för 20 kronor. Men det skulle ta en bra stund och vi hade planer på kvällen.

 
 Så vi nöjde oss med att fota och titta både ute och inne.
 
 
 
Rätt intressant och kul faktiskt, tyckte vi! :)

 
De hade olika typer av säten i vagnarna, såg minst tre olika. Tror skillnaden berodde på i vilken klass man åkte. Har dock ingen aning om vilka säten som tillhörde vilken klass. Men skulle gissa på att de turkosa var en högre klass än dessa röda. I den vagnen som de turkosa sätena var i fanns det t.ex. en behållare för vatten som passagerarna kunde hämta dricksvatten från.
 

Det hade varit kul att få åka med, så förhoppningsvis återkommer möjligheten nästa års kulturnatta!
 
 
 
När vi tittat klart gick vi till Espresso House och köpte en kallbryggd kaffe med lemonad i till Christopher och en slags Frapino med mynta och något annat i till mig.

 
Därefter satte vi oss på gräset i Tivoliparken en stund och drack våra drycker.
 
 
Sedan åkte vi hem till Aniko och Lennart för grillat. Riktigt mumsigt, och jag testade grillad halloumi för första gången!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback