Roparberget

2016-08-05 | 14:50:00


På eftermiddagen, söndagen innan den sista veckan på Wik hade jag och Ann-Kristin planerat in en utflykt till Roparberget. Vi tyckte att man måste ju ha besökt platsen vår antologi är döpt efter. (A-K var tillbaka på Wik för att vara med lite under slutspurten).Så, med det bestämt gav vi oss iväg på upptäcktsfärd, vi visste nämligen inte helt var Roparberget fanns, utan hade bara några riktlinjer att gå efter som jag fått av Hanna.
 


Vi skulle i alla fall mot Äpplelunden, sedan förbi den, ta sikte mot ett skogsparti och därefter på egen hand försöka lokalisera Roparberget.Det var en rätt gråmulen vårdag, med blåst och ingen sol.Den som bestämde att maskrosor är skit är dum! Folk må tycka att det är ogräs, men jag tycker faktiskt det ser fint ut med en maskrostäckt gräsmatta!Väl framme i skogen var det i stort sett bara att följa stigen, utom en gång där den delade sig och vi fick chansa (vi verkade ha valt rätt i slutändan åtminstone, vet inte om den andra vägen hade tagit oss rätt också dock).Hade det inte varit för blommorna här och var skulle man nästan kunnat tro att det var höst igen.Jippie! Vi hittade Roparberget! Här ser det dock bara ut som en liten stenyta, men vänta tills vi kommer längre fram!


Det är ju inte ett berg i den benämningen att det är jättestort och magnifikt osv, utan mer som en rätt stor kulle täckt av stora stenblock.Det var fin utsikt iaf!
Vi svor båda över faktumet att vi inte hade haft tillgång till denna platsen tidigare, för tänk att sitta här och skriva, eller bara vara.

 
Vi fortsatte med utforskningen neråt närmre vattnet.Vad mer ska man säga, jag tycker vi bara tittar på resten av fotona!
Solen tittade faktiskt fram lite grann när vi satt där och tittade på vattnet och allting! :)

Så småningom bestämde vi oss för att dra oss tillbaka till internatet, vi hade varit iväg en bra stund och det började gå mot matdags.

 
Vi lyckades svänga fel vid något tillfälle i skogen och kom ut någon helt annanstans och bestämde oss för att gena över en åker för att ta oss mot rätt håll. Vi kom tillbaka som vi skulle till slut åtminstone.

15/5-16

Kommentarer
Postat av: Alicia

Men skojjjar du så vackert! Vilken natur, vilka bilder!

2016-08-08 @ 13:14:35
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback