Öland 2016; Dag 4 - Del 2: Geocahing

2016-12-29 | 15:29:00


Då fortsätter vi med att leta efter geocacher tycker jag! Den första cachen för detta inlägg, men den fjärde för dagen fanns i Bredinge, där också huset finns.

 
Detta var ytterligare en av de cacharna som innehöll en ledtråd till en bonuscache, som man endast kan hitta om man funnit alla Radhusbyarnas cachar. Detta blev dock min sista i den serien, och om jag ger mig på de resterande vet jag inte. Men det gör inte så mycket om det inte blir så. :)
 


Vår femte cache var belägen på Mysinge Hög.Där folk av någon anledning byggt stentorn(?).Andra stället på Öland där jag råkat på den här förteelsen. Det första stället jag stötte på detta var på Ölands norra udde i Trollskogen förra sommaren.Jag minns inte riktigt ifall den här cachen krävde lite klättrande, eller om det var precis att jag nådde den, eller om det var Angela, som är några centimeter längre än mig, som fick plocka ner den. Men jag minns att vi först irrade omkring och letade runt stenarena som fanns där, innan vi hittade den i ett träd. :P (inte i stentornen, utan andra stenar längre bort)Vår nästa cache blev dagens sjätte och sista cache, och även den sista cachen på Öland.Och den fanns utanför Resmo Kyrka. Här var jag uppe och klättrade på en stenmur, för jag var helt säker på att den här också skulle finnas i ett träd. Men den fanns inte alls i ett träd, eller i muren. Hahaha. Om någon såg mig kravla och spatsera omkring där på muren måste de ha undrat om det stod rätt till.Som ni ser gick vi såklart in och kikade även här! På bl.a. lite trägrönsaker,

 
och gamla väggar och väggmålningar.

Och här kommer
en kort historielektion; Resmo Kyrka är en av Sveriges äldsta kyrkor som fortfarande är i bruk, den ska tydligen vara byggd omkring 1100-talet och därmed härstamma från medeltiden.
 


Då var vår geocachingdag slut! Härefter ägnade vi vägen tillbaka till huset åt att stanna på några loppisar.

Sen avslutade vi dagen med att grilla till kvällsmat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback