Öland 2016; Dag 5 - Mejeriet och Hemfärd

2016-12-30 | 14:21:00


Så var sista dagen på Öland kommen! Vi hade planerat att börja vår resa hem till Skåne efter vi ätit lunch. Men innan vi skulle lämna Öländska marker skulle vi göra ett stopp på Mejeriet.Mejeriet är ett café som går att finna i Vickleby. De serverar lite allt möjligt där; fika, glass, mackor, ost, sallader, vin, fläderöl osv. (Om ni är nyfikna kan ni kolla in deras hemsida här)Fläderölen var en av anledningarna till att vi skulle dit, men även bara för att se stället. Mejeriet var nämligen inte ett café från början, utan just som namnet antyder har det en gång i tiden varit ett gammalt mejeri.Tyvärr så var stod där en hel hög med människor som skulle ha glass, och tog evigheter på sig att välja och beställa, så Angela och jag gav upp om fläderölen, som för övrigt visade sig vara dyrare än vad det stod på hemsida ändå.

Men trots att det inte blev någon öl, och trots att vi inte hade tid att stanna för en fika, så är jag glad att vi stannade till för att bara kolla in Mejeriet.

Och skulle det nu vara så att det blir ytterligare en sommar på Öland, så vill jag åka ner till Mejeriet igen, köpa en glass, eller fika, som jag sedan mumsar på ute i den lummiga, mysiga trädgården.

Och kanske köper jag den där fläderölen, trots att det känns som en lite mastig summa pengar att lägga ut för en som inte tycker om öl (förutom någon enstaka fruktöl, som egentligen inte riktigt är öl-öl).Ja, det här var alltså den sista dagen på Öland sommaren 2016, och därmed också det sista inlägget om Öland, såvida jag inte slänger ihop ett videoklipp av de få snuttar jag filmade när vi var där. Men jag har inga höga förväntningar på att där finns något riktigt vettigt att använda.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback