Öland 2016; Konst på Borgholms Slott

2016-12-20 | 13:32:00


I en del av Borgholms Slott kan man kika på och läsa om slottets historia, och titta på konst som de ändrar då och då (hur ofta vet jag inte). Så det tänkte jag att vi skulle titta på nu! Här ovan kan man se hur slottet sett ut en gång i tiden. Inte illa!Vet inte vad för funktion vissa saker fyllde, eller vad tanken bakom var..Men det var fint!

De här svärden som täckte hela taket på ett ställe fanns där en historia bakom i alla fall, men jag minns inte vad.

Här är ytterligare en modell av slottet, fast i ett tidigare skede. Stor skillnad!Lite ljusdesign, som inte heller hade någon tydlig funktion. Var nog mest bara tänkt att göra denna delen mer tilltalande helt enkelt.Några dekordelar av slottet som fortfarande är i helt dugligt skick.Min favoritkonst av det som fanns att titta på var den som bestod av tavlor gjorda främst av små, små origamitranor.Liksom titta! Det är jättemånga små vikta tranor som bildar en tavla som tycks var målad. Faschinerande.Närbild.Annan konst, som jag har för mig var gjord av glas, och så satt det lampor bak, men jag kan minnas fel. Var inte lika intresserad av dessa.Mer origamikonst!Fast origamirosor denna gången!Närbild. (doh, obviously Linda)

Stötte på en stor kanvas med baggar stora som en hand (skulle jag tro) på ett ställe. Som jag tyckte var intressant på någon nivå. Vet inte vad de var gjorda av dock. Men väldigt stora var de! Vilket syns dåligt här, eftersom det inte finns något att förhålla sig till riktigt.Mer origamikonst! Börjar det märkas att jag gillade dessa bäst? ;) :)Tyckte de var så fina, och hade så gärna velat ha en av tavlorna. De kostade en hel del såklart, man betalar för vad man får liksom, tänk vilket arbete. De flesta verkade redan vara sålda också. Men om jag får drömma hade jag velat ha en utav de två här över.

 
Då var konstrundan slut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback