Allt som blev över på Wik; del 3: April

2016-08-01 | 14:00:00


I april började Blåsipporna poppa upp överallt. Jag vet inte om de är mindre vanliga längre ner i landet, för jag vill minnas att jag har mest sett vitsippor. Har kanske bara inte varit på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

 
Hittade även två småttiga tussilagosar vid stenplattorna utanför Sparre. :)

 
Vissa grenar exploderade och förvandlades till bomollsmoln.

 
Var lite smått fascinerad utav dessa, men tyvärr höll de inte så länge.

 
En dikt som jag fastnade vid, för att det var sådär absurt och olycksbådande på något vis.
 


Lördagen den 9 kom Christopher upp med nattåget, och överraskade mig med detta söta mobilsmycket! :3

 
Söndagen tog jag detta gråa, deprimerande foto lite hastigt. Christopher och jag var påväg hem till Skåne, och jag glömde totalt bort att fota största delen av tiden, och detta var det misslyckade försöket att ha åtminstone ett foto från händelsen. Det störigaste var att vi köpte fikabröd att äta när vi åkte med tåget från Uppsala till Stockholm, vilket hade varit ett mycket trevligare motiv..

 
Den 11 april stod jag åter på Skånsk mark, Christopher var på arbetsintervju och körsbärsträden blommade. Christophers plötsliga arbetsintervju var anledningen till att Christophers vistelse hos mig blev så hastig och anledningen till att jag ytterligare en gång genomled resan Wik-Kristianstad och vice versa.Han hade nämligen hunnit köpa biljetten upp till mig innan de ringde honom i sista minuten och ville träffas.. Eftersom tanken var att han skulle vara uppe hos mig en längre period under tiden min klass var i Prag, och jag inte hade lust att sitta ensam en hel vecka igen (som jag gjorde under påsklovet) bestämde jag mig för att åka med honom hem istället. Så, på det viset var det, i kortfattade drag.

 
Vi hade haft planer på att åka till Stockholm när han var hos mig, så jag var ju rätt besviken ett bra tag över detta. Men det var ändå skönt att åka ifrån Wik lite ytterligare en gång. Jag hade dock hellre sett att vi fick besöka Stockholm tillsammans, gå på museer och titta på grejer. Fast, i slutändan fick han ju jobbet, och det är ju bättre i längden (hade han inte fått det hade jag fan blivit extra sur!).På tisdagen, dagen efter Christophers intervju, provade vi att tillaga musslor. Det hade nämligen varit extrapris på dom på Maxi, och vi tänkte "varför inte testa". Tyvärr blev vi rätt besvikna, det måste ha varit ett väldigt dåligt recept vi fick tag i. Tråkigt.Dagen efter hämtade vi min kawaiibox på Coop, och jag var glad över att jag fick öppna denna själv. Den första fick Christopher öppna åt mig via skype. Det var helt okej, men mot slutet blev videokvalitén så dålig, så jag såg knappt vad det var han visade längre. :P Fast efter denna boxen bestämde jag mig för att avbryta prenumerationen, för jag kände att det var för få grejer jag verkligen uppskattade i lådorna för priset. Dessutom så behöver jag inte samla på mig mer småskit, försöker ju rensa bland mina grejer. :P

 
Hela veckan jag var hemma i Skåne satt jag ensam om dagarna (eftersom Christopher fick börja i stort sett direkt) och försökte producera text och komma längre med en novell som jag hade tankar på att ha med i vår antologi. I slutändan lyckades jag aldrig bli klar med novellen så den kunde vara med, men jag lyckades skriva ihop en dikt om självskadebeteende; som kom med i antologin, lästes upp på Wikdagarna och ansågs vara mycket stark av flera personer.
 
 
En dag gick jag ut och satte mig på gräset för att skriva utifrån dokumentationsprincipen; med andra ord dokumenterade jag saker som hände omkring mig, i hopp om att lyckas producera något material att arbeta fram något vettigt ur. I slutändan lät jag det i stort sett se ut precis så som jag skrev ner det där jag satt i gräset, och lät den vara en del av resediktsviten som fick vara med i vår, mindre seriösa, antologi om resande.
 
 
Så kom dagen då det var dags att återvända till Wik, denna gången var det verkligen sista gången jag gjorde denna resan som ligger på runt 7 timmar. Här är jag påväg ut från Stockholms Central och har bara två byten kvar.
 

Blåsipporna blommade fortfarande på Wik, men hade sakta börjat ersättas utav vitsippor.
 


Jag har nog lite onödigt många foton på blåsippor i min mobil. De jag visar i detta inlägg är långt ifrån alla. Men de är ju så söta! Dessutom så gillar jag kombinationen av de fina blommorna som växer upp mellan hårda mossiga stenar.

 
Hittade även ett fåtal rosa Blåsippor! :3 huhu.Bara en liten klotterperson jag troligtvis ritade under en lektion första veckan tillbaka.Andra veckan tillbaka började jag verkligenverkligenverkligen lessna på Wik och skrev detta på en liten whiteboardtavla som jag sedan hängde upp på väggen. På den räknade jag sedan ner till dagen då jag äntligen skulle få lämna det hemska sammanhanget läsåret på Wik slutligen hade blivit, dag för dag.Bara ett litet huvud jag gjorde utav en liten bit kludd, helt normala grejer.En torsdag producerade klassen ett manifest ihop med Elin. Det finns nerskrivet både i ett dokument och i min skrivbok. Kan ju inte bara sudda ut sådana grejer och inte dokumentera ner det på något annat.

 
Och så avslutningsvis spenderade jag den 30 april med att spela Lara Croft på mitt PS3 ute i allrummet, när typ alla andra var iväg och firade Valborg på något vis. Helt okej för min del.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback