Gustavianum genom mobilen

2016-07-29 | 11:01:31

När jag var på Gustavianum med klassen fotograferade jag annat än den anatomiska teatern, men det var rätt mörkt i de andra rummen så de fotona tog jag med mobilen som samarbetar mer än kameran i dåligt ljus.. Fast jag är inte särskilt nöjd över kvalitén på dessa bilder, för mobilen samarbetade dåligt den också, men lägger ändå upp dem för att de skildrar ett minne och en upplevelse helt enkelt, ändå, trots sin lägre kvalité. Kan vara kul att kika tillbaka på senare.


Hanna guidade oss även i det här rummet där detta skåp med flera lådor, hemliga öppningar och innehåll fanns på display.


Det hade funnits allt möjligt i skåpet, och ändå hade de inte kunnat öppna alla lådor och luckor, pga ålder och risk med att förstöra skåpet.


Jag minns inte exakt om det var tänkt som något slags reseskåp, men det hade i vilket fall som helst gjorts till någon högt uppsatt person, typ en kung. Kan dock inte riktigt återskapa anledningen i mitt minne. Men det var något lite lurigt, typ.
 
 
En dålig närbild på skåpet kommer lastat. Här kan man se att det finns möjlighet till att sätta i ett flertal fotografier i cirklarna i ett par luckor. Och så är det flådigt dekorerat med snäck- och korallliknande grejer ovanpå skåpet.Det fanns även ett litet pianoaktigt instrument, som ska ha funnits i skåpet alltså.

 
Och ett bord också, som jag förstod det! Som man då troligtvis kan vika ihop på något vis och på det sättet få plats med i skåpet bättre.
 
 
Jag fotade långt ifrån allting som funnits i skåpet som fanns på display, vissa bilder är alldeles för dåliga för att ens vilja publicera. Sedan fanns där även andra saker i rummet, detta tillhörde t.ex. inte skåpet, utan var i en utav de kända betydelsefulla personernas displayer. Minns inte exakt om alla hade undervisat på Uppsala Universitet, men de hade någon kopppling. Carl von Linné var en person som hade en display. För han hade tydligen åtminstone studerat i Uppsala.

 
 Ett annat flådigt, fast mindre flådigt, skåp med massa små förvaringslådor.
 
 
 Och så avslutningsvis ett foto på en stor döskalla (inte riktigt ofc) som stod i ett annat rum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback