Inför Wikdagen

2016-07-31 | 12:09:46
 
I slutet av läsåret på Wik brukar eleverna på skolan organisera något som kallas för Wikdagen där alla linjer visar upp sig på olika sätt, och det blir på sätt och vis ett öppet hus för nya potentiella elever.

 
Så förberedandet inför detta håll vi på med de veckorna efter klassen varit i Prag, det och vår antologi som vi skulle sälja under Wikdagen. (på fotot ovan har några stycken t.ex. skrivit ner vårt "Manifest för skrivande efter skrivarlinjen" som vi skrev ihop med Elin och satt upp)Det hade föreslagits flera olika saker som vi kunde erbjuda och göra i vårt klassrum, utöver vår uppläsning (gånger två). Som bl.a. sms-novell (min ;3), dikttombola, bokskulptur, flervägsberättelse (som sattes upp på Wikområdet) och personliga presentationer som vi fixade ihop själva på varsin plats runt bordet i klassrummet. (på fotot ovan sitter jag och viker ihop Wikdags-broschyrerna och försöker skriva en flervägsberättelse om att fly från Wik, som jag tänkte kunde läsas på plats i klassrummet istället för att gå omkring, om någon hellre ville göra det. Men jag hann inte bli klar).


Jag tycker det här med att skriva en presentation om sig själv är så svårt, och jag tycker alltid att mina låter så stela och tråkiga. Därför bestämde jag mig för att göra en mindmap om mig. Så behövde jag inte försöka uttrycka mig intressant. Den innehöll saker som; mina intressen, framtidsdrömmar, vad jag skriver, livsmotto, spirit animal, bakgrundshistoria och så utvecklingar av detta.

 
Min presentationsplats in progress. Jag hade ingen aning om vad jag skulle lägga här pga två anledningar; 1. jag ville inte lägga vad som helst där med risk för att det skulle bli stulet, 2. vissa saker jag hade kunnat tänka mig ha på min plats var kvar hemma i Skåne i bananlådor. Istället försökte jag skrapa ihop några böcker från biblioteket som kunde säga något om mig, vek origamistjärnor och ritade några saker som har med mig att göra. Och så använde jag ju min fina sjal som jag köpte i Stockholm (som jag inte kunnat visa ännu), och det gjorde sååå mycket!


Klassrummet var ofta rätt tomt under förberedandet inför Wikdagen, för folk arbetade antingen på för fullt på olika håll, eller var iväg och gjorde annat (som att vara ute i det fina vädret, packa, städa sina rum) när ingenting fanns att göra. Det var ofta rätt drygt att mest sitta där och glo många gånger, kämpandes med min flervägsberättelse och med broschyrer att vika. Som tur var kunde jag sitta och snacka med Kit en hel del mycket av tiden.

 
Så här såg det slutliga resultatet ut! :) Jag fick låna en Harry Potter-bok av Alexandra (valde den som jag ansåg vara min favorit när det begav sig) och så plockade jag några förgätmigej.
 


Det ser ju himla rörigt ut med allas presentationer när man gör en överblick såhär, men ställer man sig vid var och en åt gången så gav det ett mycket bättre intryck. :) Det var lite intressant att se hur alla hade valt att göra. Man fick lite idéer från vissa också (som att lägga tyg som en bakgrund).

 
Halvkass helbild på bokskulpturen. Simbakramdjuret är en intern klassgrej.

 
Avslutningsvis åkte ett gäng iväg för att hämta en låda full av exemplar av vår antologi verkligen i sista minuten; alltså dagen innan Wikdagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback