Tacos, Lusselångpanna och Bento

2016-03-31 | 20:11:00
Veckan som Christopher var på besök bestod av lite extra goda ätbara saker som jag nu tänkte visa genom mobilkameran.Första kvällen gjorde vi tacos, som var så himla mumsig med avokado, rödlök, ost, gurka, tomat, nachochips och bäst av allt; GUACAMOLE! Plus det vanliga; köttfärs och tortilla. Det blev ju såklart över, som vanligt, så vi åt tacos en gång till en annan dag.

 
Dan därpå, det vill säga söndag, bakade vi Lusselångpanna. Tänka sig att jag fortfarande har bullar kvar i frysen från då.


På tisdagen åkte vi in till Uppsala och åt lunch på den japanska restaurangen Ai. Vi delade på en rätt som jag inte minns namnet på T_T med stekt ris, stekt ägg och panerat fläskkött och..
 


..en Bentolåda! :3
 
 
I lunchmenyn ingick det även små, små chokladbollar och te, eller kaffe (och misosoppa innan maten). Som man drack och åt ur de här fina fina små skålarna och kopparna! Var frestad att smuggla ner dom i väskan, men så gör man ju inte!

Sista lördagen i januari

2016-03-31 | 14:56:00
Morgonen den 30 januari kom Christopher upp till mig och stannade nästan en hel vecka! Gällde att passa på när vi hade så många skrivdagar framför oss och det var skönt att få vara tillsammans längre än mindre än en helg. Första dagen under vistelsen tog vi det rätt chill, Christopher var trött efter nattåget upp.
 


Vi tog ett gäng silly foton och skapade sedan en couple lock-screen av ett utav dem. Jag ser ju knas ut, men det är inte jag som måste titta på mig själv varje gång jag ska låsa upp skärmen, jag har bilden på Christopher såklart.På eftermiddagen, mot kvälltill, gav vi oss ut på "äventyr" för att hitta en bunker som sades vara inredd med soffor och en kristallkrona. Spännande tyckte vi! Och här var den disguised as a shed.


Men till vår besvikelse gick det inte att ta sig ner i bunkern utan att fastna och aldrig någonsin komma upp igen, eller ja, fullt så dramatiskt var det kanske inte. Men det fanns ingen möjlighet att ta sig upp på egen hand om man hoppat ner där. Snopet. Det såg inte riktigt ut på det viset som jag fått för mig heller. Nåväl. Inget fancy alltså, snarare som en mördarbunker, som någon annan senare kallat den.

Teater, Julmarknad och Jazz

2016-03-30 | 14:41:00


I november hade vi ett dramatikblock på skrivarlinjen och gick i samband med det och såg på Egenmäktigt Förfarande på Uppsala Stadsteater.I slutet av november var jag och Ann-Kristin på julmarknad på Uppsala Slott.Det innebar gratis inträde, så vi passade på att kolla in utställningarna därinne.

 
En kväll i november var ett gäng musiker från någon annan folkhögskola på besök och hade jazzkonsert.

Allt som blev över i mobilen i dec/nov

2016-03-29 | 20:35:13
Det blir lite blandad ordning här, eftersom fotona låg lite överallt, dessutom så är de flesta i rätt dålig kvalité och ser rätt hemska ut eftersom jag inte orkar redigera dom.
 

Ann-Kristin, Alexandra, Elaine och jag såg på Mysteriet på Greveholm istället för årets (2015) julkalender.


En kväll firade vi Alexandras födelsedag med kladdkaka, glögg och julmust och tittade på julkalendern.


Skrivarna jobbade med sin textföreställning till julavslutningen.
 

Jag åkte tåg tillbaka hem till Skåne för att spenderar ett långt lov med mina nära och kära.


Jag köpte ett kollektivkortfodral på pocketshop. Kunde inte låta bli!
 

Till julafton hade jag och Christopher bakat både saffranslångpanna, nötknäck och polkabräck, och hans mamma hade gjort deras traditionsenliga tårta.


Vi drack glögg i söta små koppar när vi mumsade på saffransbullarna.
 

En eftermiddag satt jag och Alexandra och pysslade med julmusik i bakgrunden i sällskap utav Ann-Kristin som gjorde textrespons istället. Då vek jag bl.a. ihop den här tomten. (
 

Och det blev fler tomtar som jag dekorerade Christophers julklappar med.


Ett tag såg jag ut så här, i processen att försöka bleka mitt hår tillräckligt mycket för att uppnå en bra röd färg.
 


I november började jag, sent ute, plöja igenom så många pjäser jag kunde i jakt på mina två scenprov till audition på Malmös Teaterhögskola.En helg fikade jag och trion på julbaket som jag, Ann-Kristin och Alexandra hade bakat, samtidigt som vi tittade på julkalendern.Jag blev orangerödhårig och något besviken på att resultatet inte blev som tänkt.Jag ritade ett stort kuvert till vår textföreställning som jag skulle posta efter jag läst min karaktärs brev till jultomten.


Och så var det Lucia på slottet med lussefrukost.

En snöig fotopromenad på Wik

2016-03-29 | 18:18:08


En dag i januari när jag nyligen kommit tillbaka till skolan igen efter jullovet begav jag mig ut på en fotorunda längs med Wikstigen.Jag hade tagit med mig kameran till lunchen och traskade iväg direkt efter jag hade ätit.


Det snöade i stort sett hela tiden, vilket var mysigt.

 
 

13/1-16

Första dagen av 2016

2016-03-27 | 12:10:00


Första dagen på det nya året hade vi bestämt att Angelas födelsedag skulle firas, som var den 15 december.Det gjordes med att äta kvällsbuffé på en asiatisk restaurang som finns i samma byggnad som Angela jobbar.Tidigare under dagen hade jag och Christopher rumsterat om bland mina grejer som förvaras i ett rum hos Angela medan hon var och jobbade.


Vid halv sju eller så åkte mamma, jag och Christopher in till Malmö och mötte upp Angela för att äta. Efter maten åkte vi hem till Angela igen och fikade framför en sprakande kamin.

Nyår 2015

2016-03-26 | 22:42:27
Nyår firades hemma hos Lena och Lennart, och här följer en bunke halvkassa foton.
 

Vi anlände vid 19 och det serverades broccolisoppa till förätt med baguetter och vitlökssmör. Där var sjukt mycket vitlök i det där smöret alltså!
 


Varmrätten såg ut så här, inget extraordinärt, bara kött och potatis, med sås och sallad.Efter allt ätande ville några titta på Grevinnan och Betjänten. Man vet ju precis vad som ska hända typ hela tiden, och det var ett tag sedan jag skrattade åt sketchen. Men denna gången var det tydligen kul, berodde kanske på vinet, vem vet. :PChokladpudding med vispgrädde till efterrätt!

I väntan på att tolvslaget skulle närma sig sattes det fram chips, ostbågar och sedan även gin och tonic.

 

Så var det till slut dags att gå ut och titta på de få raketer som sköts ute på landsbygden. Dessa tog jag med mobilkameran.

 
Så GOTT NYTT ÅR, så här långt i efterhand, haha! Så här såg jag förövrigt ut på nyår.

Summering av 2015

2016-03-17 | 19:44:28
 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Flyttade över 30 mil bort ifrån min familj, besökte en sci-fi-mässa, spelade rollbrädspel, tog enskilda sånglektioner, gick på konsert ensam, hade fest i mitt eget hem där släkt var bjudna för första gången, bilade från södra till norra Öland, firade jul med Christophers mamma och firade inte jul alls med min egen familj, började med geocaching, hållt i en vandrande pinne flera gånger, beställt saker från etsy, ätit Nokedli och Langos, lyssnat på ljudbok, läst upp något jag själv skrivit inför publik, sett Ordsprak, sett på cruisingen i Ystad, prenumererat på glossybox, sett Rival Sons live, varit på fest på ett slott, sytt en egen klänning.

Vilka länder besökte du?
Var inte utomlands något alls, bara runtom i Sverige på nya platser jag aldrig varit.

 


Vilket datum från år 2015 kommer dualltid att minnas?
Kommer ju faktiskt inte ihåg exakt datum som det skedde, men min och Christophers roadtrip på Öland kommer nog stanna i mitt minne!

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Har väl inget som kan kallas för karriär i nuläget.

 

Och din största framgång privat?
Kanske hur fort och lätt jag lärde mig grunderna till cello när jag hade lektioner i det under vårterminen. Annars känns det inte som att jag kan komma på så många framgångar. :/

Genomdrev du någon stor förändring?
Njä, inte mer än min ständiga förändring när det kommer till mitt hår, och kanske hur dåligt jag mått och ensam jag känt mig sedan jag började studera i Uppsala.


Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra, mat, en ny mobil, resor (för matinhandling och hem till Skåne) och ett PS3.

Bästa köpet?
Jag antar att jag får säga mobilen. Även om där är saker med den som jag är lite missnöjd med. Men jag använder ju den hela tiden, och den här helt klart bättre än min gamla på flera plan! Annars har jag köpt en hel del kläder på second hand (inte överdrivet mycket, men mycket jämfört med att jag typ aldrig hittar kläder på second hand annars) och det är ju ofta riktigta fyndköp med tanke på att priserna är rätt låga.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få lära mig cello, utflykter med Christopher, hitta kläder på second hand, roadtripen på Öland är några saker.


Gjorde någonting dig riktigt ledsen?
Faktumet att det ska vara så himla svårt att hitta den eller de där personerna som är kompatibla med mig. Att jag alltid känner mig ensam, utanför och besviken på mänskligheten.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Tror att det har varit mycket åt det ledsna hållet med utflyttning ur min lägenhet, som jag fortfarande saknar, en skola som inte uppfyller förväntningar och är källan till mycket jobbigheter. Plus de vanliga neråtperioderna då. Det betyder dock inte att där inte funnits flera bra och fina perioder och tillfällen under det gångna året också.

 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Orkat göra saker. Upplevt Uppsala och Stockholm. Umgåtts med människor (inte för att jag inte försökt, det får ju vara lite ge och ta på den fronten, eller hur man ska säga). Och läst böcker.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Suttit ensam på mitt rum, slösurfat, suttit uppe till alldeles för sent.

 

Största misstaget?
Alltså, jag vet inte, jag har funderat på om det var ett misstag att välja Wiks Folkhögskola istället för Gotlands Folkhögskola. Men det går faktiskt inte att veta om det hade blivit bättre om jag hade gått på Skrivarlinjen där. Men det känns lite som ett misstag när det gäller vissa saker. Har även funderat på om det var ett misstag att inte hyra ut min lägenhet i andra hand. Men tanken var att riva av plåstret direkt ifall jag ändå inte skulle kunna flytta tillbaka till lägenheten när jag är klar på Wik. Jag kunde ju dock ha tjänat lite pengar på det, men samtidigt så har jag sluppit lägga energi på eventuellt dåliga hyresgäster.

Årets låtar?
Anna Nalick - Breathe (2 AM), Jessie Ware - Champagne Kisses, Walk of the Earth - Can't feel my face, Maroon 5 - It was always you, Dorothy - Wicked Ones, The Makemakes - I'm Yours, Kyogo - Stole the Show, La Roux - Sexoteque, Jarryd James - Do you remember, Justin Beiber - Sorry, Kendrick Lamar - King Kunta, Disclosure feat. Sam Smith - Omen, Years & Years - Take Shelter, IRO - Sun, Loreen - Paper Ligth (Higher), M83 with HAIM - Holes in the Sky, Familjen - Det snurrar i min skalle, Sara Ramirez - The Story.

 

Favoritserie?
Grey's Anatomy. Totalt sträckkollade säsong 1-11 typ varje dag under vårterminen! Och funderar lite på att se om den faktiskt, vid nåt tillfälle!

Bästa filmen?
Inside Out, Mr. Nobody, The Perks of being a Wallflower och Hotel Transylvania.Bästa boken du läste?
Nu minns jag inte exakt alla jag läste under året, och almanackan som jag skrivit ner dem i ligger nu bland alla mina andra saker hemma hos Angela.. Vet inte om jag har läst någon utmärkande jättebra bok det gångna året. Men kanske "Det handlar om dig" av: Sandra Beijer (minns dock inte om jag läste den under 2015, de två delarna av året känns så långt ifrån varandra, som två helt olika liv) och "Dotter Önskas" av: författare som jag nu glömt namnet på.
 

Vilken maträtt åt du oftast 2015?
Korv och spagetti, för det var enklast att göra, när man inte har någon energi varken fysiskt eller mentalt att tillaga något. Dessutom går det fort att tillaga. Annars, sedan jag började på Wiks Fhsk så har de tvarit en jäkla massa fisk...
 


Bästa matupplevelsen?

När Aniko hade gjort Langos, första besöket på Khai & Mui,


Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Detta året firade jag faktiskt min födelsedag typ en månad innan jag fyllde år, för att slå ihop student och 25-årsgillet och spara både tid och pengar. Dessutom så ville jag fira i min lägenhet innan jag skulle flytta ifrån den, och då krävdes ett tidigare datum för att slippa alla flyttlådor. På själva födelsedagsdagen åt jag och Christopher på Khai & Mui på kvällen. Blev bjuden på Kinarestaurang av pappa ett par veckor efter och åt prinsesstårta ihop med mamma och Angela ännu senare.


Något du önskade dig och fick?
I samband med Angelas flytt fick jag någonstans att förvara mina saker under tiden jag är i Uppsala, en liten prydnadsluftballong, en laptop (som jag lite under ytan velat ha även om jag inte behöver en), till slut få börja spela cello (även om jag inofficiellt började strax innan jul 2014).

Högsta önskan just nu?
Att jag ska lyckas genomlida sista tiden på Wik och att det kanske kan kännas helt okej även om det inte blev bättre efter jul som jag hoppades, att jag finner någon intressant, givande och kul utbildning att gå vidare till när jag är klar i Uppsala, att jag finner en bra plats att slå mig ner ihop med Christopher där jag kan uppleva saker och hitta nya vänner. Att jag ska orka mer psykiskt.

 Är det något du saknade år 2015 som du vill ha år 2016?

Vänner som ligger mer på min nivå, har liknande intressen och som man känner kommer finnas där och förstå även om jag inte alltid orkar vara på topp. Mer säkerhet inför framtiden.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Kanske om jag hade sökt och kommit in på teaterlinjen på Wik istället.. Men då hade jag inte fått hela den här grejen med att gå en skrivarlinje ut ur systemet och kunnat gå vidare. Nu har jag fått det ur världen åtminstone och kan fortsätta vidare dit jag egentligen ska. (Möjligtvis att det kunde ha blivit bättre om jag hade valt Gotland istället). Något annat som hade gjort året bättre hade varit om jag hittat andra vänner, lyckats komma in i något utav de andra gängen istället. Och det hade underlättat om jag hade orkat saker mer psykiskt och inte känt mig så nere hela tiden.

 

Vem saknade du?
Christopher och mig själv. Har känt att mitt rätta jag försvunnit lite uppe i Uppsala, och den Linda som yttrar sig istället känns inte helt rätt.

Vad tänker du göra annorlunda i år? 
Har ingen aning om hur det blir 2016, mer än att jag högst troligt tänker stanna i Skåne!