Uppsala Domkyrka

2016-05-15 | 21:46:00


Då fortsätter vi med skrivarklassens utflykt till Uppsala!Nästa stopp, eller första mål är kanske mer korrekt, var Uppsala Domkyrka.
 


Den ska tydligen ha stått i Gamla Uppsala först, men det bestämdes att den skulle flyttas. Alltså tänk, hela denna stora byggnaden flyttades flera, flera år tillbaka, då det inte fanns en massa moderniteter som vi har nu till hjälp.

 
För att inte tala om tanken på att byggnaden byggts under liknande omständigheter för länge sedan. Det är rätt imponerande!När vi kom in höll några på att förbereda inför en konsert som skulle äga rum på kvällen, och väggarna målades bl.a. i fina skiftande färger. Vilket bara byggde på wow-faktorn.För kolla! Man blev ju helt kär. Fick jättelust att gifta mig här, med färgade strålkastare på väggarna (såklart!). Men att åka ända upp till Uppsala när det är dags, är kanske att ta i, jag vet inte. Vi får väl se.Där var säkerligen någon historia bakom att en av statyerna inte har något huvud, men jag minns inte om AnnaLena berättade om det innan vi gick in och jag sedan glömde, eller om hon berättade det för resten av klassen när jag stod och fotade någon annanstan.

Och än en gång, tänk på hur länge sedan den här byggnaden byggdes, där mycket bestod främst av manskraft. Så imponerande och fascinerande.Kyrkan bara fortsatte och fortsatte kändes det som. För bakom altaret fanns bl.a. detta.

Minns inte riktigt vem det var som är begraven här under. Var väl någon viktig präst eller så.Personen man kan skymta nere i högra hörnet är för övrigt inte riktig. Vilket man trodde några gånger när jag såg den i ögonvrån. :P

Ja, vad mer ska man säga, mer än att jag är glad att vi gick hit. Jag hade säkerligen inte gått hit på egen hand. Men Uppsala Domkyrka är verkligen något att besöka om man åker hit.Efter titten satt vi en liten stund för att skriva efter upplevelsen, eller vad man ska kalla det. Jag skrev inget särskilt, bara noterade att jag fick lust att gifta mig i kyrkan.

 
Därefter skulle vi gå till Gustavianum, och bli guidade av Hanna som jobbar som guide där. Men det tar vi i ett annat inlägg!

Uppsalautflykt med Skrivarklassen

2016-05-14 | 21:51:07

Den 18 mars åkte vi in till Uppsala för att besöka Uppsala Domkyrka och Gustavianum.På vägen till kyrkan berättade AnnaLena, vår ena lärare, lite om Uppsalas historia på de plater vi passerade.Solen kom och gick. Det blåste lite kallt då och då, men när solen kom fram värmde den oss lite. För några sekunder föll det till och med några fjuttsnöflingor.

Byggnaden till höger hade tydligen varit ett studentfängelse, för studenter som festade för vilt. Något i den stilen.Vid denna byggnaden stötte vi på en man som berättade lite om byggnadens historia, dock inget som jag lyckades uppfatta så mycket om eftersom jag fastnade med att fota.


Vi tar utforskandet av domkyrkan i ett annat inlägg! :)

Bortanför Äpplelunden

2016-05-08 | 22:01:01


Den 20 mars bestämde jag mig för att leta efter en plats här på Wik som jag sett på instagram.


Jag tog med mig min kamera och fotade på vägen.
 


Det var fortfarande is på sjön och väldigt kallt!
 
 


Platsen jag skulle till låg någonstans bortanför Äpplelunden hade jag fått veta. Frågan var; var exakt?Det var en liten bit, jag hade ingen aning om vart jag skulle, men tog det på känslan.


Och till slut hittade jag mitt mål. Utan några problem alls, mer än att jag halkade omkring bland leran runt Äpplelunden och mögade ner mina skor rätt mycket (dock inget som inte lite vatten kunde få bort).

 

Titta så fint med en liten bro rätt in i vassen!


Här hittade jag även en kanot, roddbåt och trampbåt! Det var ju trevligt att man hittar det nu.. Det kunde ju varit roligt att veta om att de fanns här i början av läsåret. :P


Dags att gå tillbaka hem till internatet!


Och så en bild på mig, hej hej!