Uppsala Domkyrka

2016-05-15 | 21:46:00


Då fortsätter vi med skrivarklassens utflykt till Uppsala!Nästa stopp, eller första mål är kanske mer korrekt, var Uppsala Domkyrka.
 


Den ska tydligen ha stått i Gamla Uppsala först, men det bestämdes att den skulle flyttas. Alltså tänk, hela denna stora byggnaden flyttades flera, flera år tillbaka, då det inte fanns en massa moderniteter som vi har nu till hjälp.

 
För att inte tala om tanken på att byggnaden byggts under liknande omständigheter för länge sedan. Det är rätt imponerande!När vi kom in höll några på att förbereda inför en konsert som skulle äga rum på kvällen, och väggarna målades bl.a. i fina skiftande färger. Vilket bara byggde på wow-faktorn.För kolla! Man blev ju helt kär. Fick jättelust att gifta mig här, med färgade strålkastare på väggarna (såklart!). Men att åka ända upp till Uppsala när det är dags, är kanske att ta i, jag vet inte. Vi får väl se.Där var säkerligen någon historia bakom att en av statyerna inte har något huvud, men jag minns inte om AnnaLena berättade om det innan vi gick in och jag sedan glömde, eller om hon berättade det för resten av klassen när jag stod och fotade någon annanstan.

Och än en gång, tänk på hur länge sedan den här byggnaden byggdes, där mycket bestod främst av manskraft. Så imponerande och fascinerande.Kyrkan bara fortsatte och fortsatte kändes det som. För bakom altaret fanns bl.a. detta.

Minns inte riktigt vem det var som är begraven här under. Var väl någon viktig präst eller så.Personen man kan skymta nere i högra hörnet är för övrigt inte riktig. Vilket man trodde några gånger när jag såg den i ögonvrån. :P

Ja, vad mer ska man säga, mer än att jag är glad att vi gick hit. Jag hade säkerligen inte gått hit på egen hand. Men Uppsala Domkyrka är verkligen något att besöka om man åker hit.Efter titten satt vi en liten stund för att skriva efter upplevelsen, eller vad man ska kalla det. Jag skrev inget särskilt, bara noterade att jag fick lust att gifta mig i kyrkan.

 
Därefter skulle vi gå till Gustavianum, och bli guidade av Hanna som jobbar som guide där. Men det tar vi i ett annat inlägg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback