Allt som blev över sommaren 2016; juli

2016-11-30 | 18:04:00
Då tänkte jag att vi skulle kika på vad som blev över från juli!Jag började juli månad med att fynda lite saker på The Spice Trees utförsäljning då butiken i Kristianstad skulle upphöra.
 

Spenderade en tisdag med att spela sällskapsspel och kort med Agnes som var spelsugen! :)

 
Jag kämpade mig sakta igenom dramatikboken med pjäser skrivna av Sara Stridsberg. Inte riktigt min cup of tea kände jag. Men ändå helt okej. Och jag blev inte klar på ett tag kan jag tillägga.
 


En helg hade Christopher och jag tänkt plocka jordgubbar, men dagen innan vi hade planerat in så annonserade de om att det var ont om jordgubbar på fältet och skulle därför hålla stängt. Istället åkte vi på loppis i Tollarp.

 
På loppisen fyndade jag allt det här för 55 kronor, inklusive inträde! Fiolfodralet är för övrigt tomt, just sayin. Fick för mig att jag kunde använda det som någon slags annorlunda förvaring. Vet däremot inte vad jag ska ha i det ännu. :PNågra dagar senare var jag ute med cykeln i det fina vädret och gjorde lite ärenden och spelade Pokémon Go.

 
Samma dag gjorde jag en slags mimosa, fast på annan fruktjuice än apelsin och det vita vinet från midsommar. No specifik reason.

 
Under juli försökte jag även pussla ihop ett gäng dikter som jag hade tänkt skicka in till Blå Blixt med chans att bli publicerad i deras nästa lyrikantologi. Jag kom inte med, men man ska alltid försöka tycker jag! Kanske en annan gång. Går nog bättre en annan gång om jag faktiskt skriver ihop ett gäng dikter som hör mer ihop, denna gången tog jag lite här och lite där av det jag skrivit som jag tyckte kunde vara något att få publicerat.
Den 18 juli
var det dags för det årliga besöket på Kiviks Marknad. Jag åkte dit med Agnes.
 
 
Åt sill med potatismos.
 
 
Och köpte inte den här mössan, men bl.a. två par mysbyxor och ett halsband.

 
Försökte komma igång med att spela på mitt 3DS igen under juli, men det dog ut lite igen av någon anledning, tråkigt. Ska göra ett nytt försök snart igen! Man kan inte sitta och se på bara serier alltid! :P

 
Åt sushirester och räkchips till lunch en dag! Så gott!Månaden avslutades, i fotoväg, med en regnig bussresa hem till mamma.

 
Regn är fint.

Vad jag köpte i Stockholm

2016-11-29 | 17:31:00
Då var det dags att kika på vad jag köpte när jag var i Stockholm! Det var väl på tiden, haha! Vad har det tagit, minst ett halvår, sedan jag var i Stockholm. Så blir det tyvärr när prisinformationen packas ner i en bananlåda som jag inte får tag i förrän jag flyttade in i min lägenhet, därefter har jag haft annat att tänka på och så springer tiden iväg. Men nu så! :P


På myrorna köpte jag denna svarta klänning med volanger för 60 kronor....denna kronbladsmönstrade skjortklänning, men som jag använder mer som typ en kaftan, i svartvitt för 85 kronor och....denna klänning av Gudrun Sjödén för ynka 135 kronor! Som jag förstått det är hennes kläder inte särskilt billiga, och här hittar jag en för knappt över hundra spänn! Lite kul att jag bara köpte svart och svartvita kläder. :PPå Hard Rock Café köpte jag äntligen min efterlängtade pin som jag gått och irriterat mig över att jag aldrig fick chansen att köpa när jag var i Stockholm sist. För typ, sju år sedan eller så. Samlar ju på dessa, och hittills har jag fyra stycken!Var inne en runda på Stockholms Stadsmission också där jag köpte denna sjal för 100 kronor, och som nu är en stor, stor favorit! (det var för övrigt denna jag använde som "bakgrund" på min presentationsplats på Wikdagen)Köpte även den här näckrosljuslyktan för 20 kronor. Så länge jag har letat efter en näckrosljuslykta, men aldrig lyckats finna en som känts rätt. Denna kändes perfekt! Gillade att den var mer naturtrogen än de jag kikat på hittills. Kändes lite nervigt att springa omkring med denna i en påse i Stockholm bara, men jag hade gjort mitt bästa med att linda in den i sjalen, och det gick hur bra som helst!Slutligen var jag inne och stresskollade runt på Old Touch, där jag bland alla dyra priser lyckades hitta detta nattplagg (har glömt vad de kallas) för 100 kronor! Tyvärr har jag ännu inte lyckats få ur den starka parfymdoften som gör mig illamående, så jag har inte använt det särskilt ofta. :(

 
Hittade även denna gamla chokladask för 15 kronor (som ansågs inte vara i helt skick, därav det låga priset).
 

Öland 2016; Dag 2 - Del 3: Hamnen

2016-11-28 | 14:07:00


Vi avslutade dag två på Öland med ett litet stopp vid hamnen innan vi åkte tillbaka till huset igen.Hände inget särskilt där, vi funderade på att fika eller äta något litet, men bestämde oss för att äta i huset istället.Jag passade ändå på att fota lite grann, som jag såklart inte kan låta bli att göra!Titta, Ölandsbron!Där var några barn som badade. Tänk att vara liten och klara av att bada trots att det är blåsigt och rätt kallt. Avis.För mig kändes dock tanken att bada i en hamn där båtar guppar omkring lite konstig, inte för att det är konstigt, det krockar bara med min bild eftersom jag är van vid att bada i havet vid en strand på Österlen.Det var ändå anpassat för att bada, så inget konstigt här inte! Om det blir en semester till på Öland kanske jag t.o.m. ger mig på ett dopp här själv! :)

Nedkyld och förblåst av blåsten åkte vi sedan tillbaka till huset igen, med ett kort stopp på Ölands Örtagård för att jag ville köpa örtkarameller lite snabbt.Resten av kvällen spenderade vi med att ta det lugnt, spela Skip-bo och testa popcornkryddan Angela hade köpt på Ölands Örtagård.

 
Och där avslutar vi denna Ölandsdagen!

Öland 2016; Dag 2 - Del 2: Paradisverkstan

2016-11-27 | 14:09:00


Då återvänder vi till andra dagen på Öland igen för att besöka Paradisverkstan och byggnaden där de säljer andrahandssorteringen från samma ställe.Vi började med att besöka andrahandssorteringen, eftersom det kom först på vägen. Båda ställena ligger i Färjestaden, för övrigt.Såklart så var ju allt väldigt dyrt även om det var nedsattpris, Angela och jag fann inga tydliga fel på grejerna heller, så om man är jättesugen på att köpa något och vill spara pengar så kan man lika gärna köpa från andrahandssorteringen. Det är dock ingen garanti att allt finns som andrahandssortering.Vidare mot Paradisverkstan, vars byggnad jag tycker ser mer ut att vara en bostad utvändigt. Vilket kanske inte syns så tydligt här på fotot.Även om man inte har råd att köpa så kan man ju alltid inspireras utav keramiken! :3Där fanns dock inte så mycket som jag kände att "åh, detta vill jag ju ha", men det kan vara fint ändå, även om det inte är ens stil.Det fanns ett café i byggnaden också, och en lummig trädgård att fika ute i. Det hade varit mysigt!

Den här serien var den som jag fastnade för och inspirerades mest utav! :)

 
Resten av dagen kollar vi på i nästa inlägg! :)

Allt som blev över sommaren 2016; juni

2016-11-26 | 14:56:00
Jag tänkte att vi skulle kika på vad mer jag hittade på i juni, men som inte kvalificerades till att få egna inlägg av olika anledningar.

 
Sveriges nationaldag spenderade vi med att gå på en byaloppis (update; detta fick ju ett eget inlägg kom jag på men jag visade aldrig vad jag köpte), där de hade ställt upp bord längs med vägen runt hela byn, för att sedan äta lunch hemma hos Aniko och Lennart. På loppisen köpte jag bl.a. denna lampa för 15 kronor, i olivgrönt, koppar och svart. Den står nu på mitt nattduksbord (men får eventuellt byta lampa, för jag misstänker att den ger för lite ljus och det är inte bra för ögonen att läsa i dåligt ljus).Dagen efter var jag på lägenhetsvisning i Malmö!

 
Den nionde juni fyndade Christopher och jag lite grejer på Blå Loppan i Kristianstad. Bl.a. Harry Potter-böcker för 10 kronor styck! Liksom hallå, tjena, de var i jättebra skick också! Kläderna kostade f.ö. också 10 kr/styck!
 
 
Och sedan, den 16 juni skrev jag på mitt hyreskontrakt för lägenheten jag kollade på i början av månaden! Alltså, det var inte så att jag kände att här har jag hittat min lägenhet, utan det handlade mer om att ta det som erbjöds, när det är så svårt att få tag i en lägenhet nuförtiden, eftersom jag skulle börja studera i Malmö. Men lägenhetsfaderuttan tar vi i ett annat inlägg..

 
Jag träffade Agnes en söndag och spenderade största delen av dagen/kvällen med att spela 500.

 
De flesta dagarna under sommaren spenderade jag dock framför animeserier och k-draman.
 


En dag cyklade jag in till centrum i Kristianstad där jag stod och suktade lite efter böckerna i silver- och guldomslag. Mest bara för att de var fina, har ingen aning om vad jag tycker om H.P. Lovecrafts verk, har inte läst något av honom ännu. Så jag köpte dem såklart inte! Har köpförbud när det gäller böcker, eftersom jag har ett helt gäng som jag inte läst ännu redan.
 
 
Jag köpte dock en ny dagbok på samma ställe (och hade lånat en dramatikbok på biblioteket innan, som man skymtar bakom).

Och det var det!

Öland 2016; Dag 2 - Del 1: Gårdsbutik och vatten

2016-11-25 | 21:11:27

Dagen efter vi anlänt på Öland började vi med att handla mat och hämta vatten under förmiddagen, för sånt behöver man ju.
 
 
Vi åkte bland annat till en gårdsbutik för att köpa ägg.Det var totalt obemannat där, man fick själv betala och växla för det man skulle ha. Snacka om att ha tillit för människor, men det kan väl fungera ute på en gård, I guess.

 
 
Det var rätt härligt väder också! :)Innan vi körde vidare för att hämta vatten mellanlandade vi för att lämna av äggen.Här var jag lite virrig och stressad över att få hinna fotografera (för det tyckte Angela att det kunde jag väl göra senare, men det tyckte inte jag, för ljuset kommer ju vara annorlunda senare, eller så glömmer jag bort att fota) och pga detta så glömde jag stänga bagageluckan som jag lämnat öppen när jag gick in med äggen, och så körde vi iväg med den öppen en liten bit, haha.Jag tror det var någonstans i Mörbylånga som vi hämtade vatten.Där passade jag på att fotografera medan flaskor och dunk fyllldes med vatten.Sen åkte vi tillbaka till huset för att äta lunch, och så spännande var det! :P

 
Vad vi hittade på under eftermiddagen tänkte jag att vi kikar på i ett annat inlägg!

Öland 2016; Dag 1 - Ditresan

2016-11-23 | 13:00:00
 
Då var det dags att ge oss på nästa sommaräventyr! Nämligen årets Ölandsvistelse. Höh, låter som att det är något vi brukar göra, åka till Öland alltså. Visst, vad är det nu, tredje året på raken som vi åker dit, men det är väl långt ifrån något man brukar göra när man gjort det tre gånger? Det är inte så att vi åkt till Öland i tio år, eller nåt.Den här gången var det bara jag, mamma och Angela. Christopher ville inte följa med denna gången, och kunde inte heller. Möjligtvis var detta sista sommaren på Öland. Vi får se. Tanken är ju att huset och marken ska säljas, men mamma och Mariann kommer aldrig till skott, because of reasons.Eftersom tanken att sälja har funnits där i stort sett sedan början så har jag verkligen mjölkat ur allt möjligt som finns att göra på Öland. Särskilt förra året. Så denna gången fanns det liksom inte så mycket kvar att hitta på, det kändes lite som slutspurten på nåt vis, den sista urkramningen. Inte för att där inte finns mer att uppleva och hitta på på Öland. Det är bara det att förra årets bravader var i syfte att avsluta med Öland typ. Så jag hade liksom stängt av Öland i mitt system.Som sagt så fanns där fortfarande saker att hitta på, även om man liksom ställt in sig på att det som fanns kvar var okej att inte uppleva. Så vad vi hittade på i fem dagar (typ) på Öland detta året ska vi kika på i några inlägg!Hade ändå föredragit att ha Christopher med, då han och jag hade kunnat ge oss iväg på äventyr på egenhand när vi kände för det, och jag hade sluppit att känna mig så beroende av mamma eller Angela eftersom jag inte har körkort. Tyvärr så är de inte intresserade av att hitta på och uppleva samma saker som jag, och då blir det inte riktigt samma sak, även om de åker iväg med mig.Hade det bara funnits rinnande vatten, dusch och en ordentlig toalett så hade Ölandsvistelsen varit så mycket behagligare. Tänk att på de tre somrarna som vi varit där har jag inte badat en enda gång. Inte en enda gång på Öland! Och detta bland annat pga avsaknaden av rinnande vatten och viljan att kunna duscha av sig sand och annan smuts från havet.

 
Men ja, nu ska jag inte vara på det viset och börja på ett smått negativt sätt. Låt oss istället bortse ifrån de detaljerna jag har yttrat som kan tolkas som negativa och kika på vad som hände denna gången på Öland. Kanske var det sista gången. Kanske blir det fler gånger. Något säger mig att det finns en möjlighet att åka dit nästa sommar också. Så..

 
Det var första dagen i augusti som vi hade bestämt oss för att åka. Inte tidigt på morgonen, utan efter lunch. Med en fullastad bil åkte jag, mamma, Angela och hennes hund Mio mot Bredinge för att spendera fem dagar på Öland. Efter ett stopp på Rasta Restaurang för att äta kvällsmat anlände vi till vår destination medan de sista gyllena solstrålarna sakta svepte över vidderna.

Sushi och Hjärtats trädgård

2016-11-12 | 15:00:00
 
Alltså man kan ju tycka att i år slås det till på stort med födelsedagsfirandet, där det håller på i flera dagar! Jag vet inte om jag håller med bara. Jo, visst, det har hittats på saker specifikt för min födelsedag under tre dagar (detta inlägget kommer handla om den tredje och sista dagen). Men mitt födelsedagsfirande började med att jag grät jättemycket, för det blev inte riktigt som tänkt och första dagen var ett försök att skoffa ihop spillrorna.Sedan bedömde Christopher och jag att det inte kändes helt ultimat att åka till Kreativum OCH äta på Khai & Mui samma dag. Men jag hade sett fram emot att få äta ute (och var sugen på asiatiskt), därför spred vi ut det och därför gick vi alltså och åt buffé på Khai & Mui på söndagen. Sushi är gott! :3


På vägen hem från restaurangen pausade vi lite i Hjärtats Trädgård och lät våra magar vila efter all mat. Pust.

 
Så var min tjugosjätte födelsedag till ända. Vilket känns helt sjukt, förknippar inte alls mig själv med denna åldern. Känns så konstigt på något sätt.. Jag är 23, 24, 25 tops! :P

Kreativum

2016-11-11 | 15:05:00


Årets födelsedagsfirande fortsatte den 23 juli med en trip till Kreativum i Blekinge.
 


Vi kom inte ens förbi de sakerna som fanns i foajén innan vi började känna oss hungriga. Så vi bestämde oss för att vi skulle äta vår medhavda lunch innan vi tog oss an nästa del av Kreativum.Eftersom det var så fint väder åt vi ute. :)

 
Nom, nom!

 
När vi var mätta och belåtna gav vi oss på utomhusdelen av Kreativum. Där fanns det bl.a. ett riktigt krigsflygplan som man kunde sitta i. Så himla trångt och sjukt många knappar! Där fanns knappar på nästan varje yta inne i planet. Så många knappar och funktioner att förväntas hålla koll på samtidigt som man ska undvika att bli skjuten och lyckas skjuta själv. Jisses!

 

När vi avklarat utomhusdelen av Kreativum gick vi överhettade och gladeligen in igen.Så spenderade vi resten av tiden på Kreativum med att spela tv-spel framför en greenscreen, göra stopmotion-film (som man kunde skicka till sig själv, men min kom aldrig fram), lösa pussel och trycka vårt eget papper. Det blev inte så mycket foton tagna under vår vistelse, som synes, men vi var helt enkelt för upptagna med att ha kul! :)Att trycka sitt eget papper var en av de roligaste grejerna, men vi glömde bort våra papper i torkskåpet när vi åkte. :(

 
Vi var helt slut och jättetrötta i huvudet när vi väl lämnade Kreativum. Jag avundades verkligen inte Christopher som var tvungen att köra oss hem. Jag satt och slumrade till hela tiden. Trots att vi gjort ett stopp på Lidl innan vi lämnade Blekinge för att äta yoghurtglass.