22 JULI

2016-10-31 | 16:13:10


Så kom till slut dagen som jag fyller år på. Den 22 juli. Den dagen som det mellan folk som intresserar sig för stjärntecken tvistas om vilket horoskop man är född i. Men jag vet att är man född den 22 juli 1990, då är man född i kräftans tecken. Dessutom så har jag sett mer av mig själv i kräftans tecken än i lejonets. Men nog om det, hur intressant detta än må tyckas vara utav en 15-17-årig Linda, så var det inte detta jag skulle prata om.Det hände inte så mycket just dagen jag fyllde år. Mamma och jag åkte ner till stranden för att ta ett snabbt dopp innan jag skulle sätta mig på bussen till Kristianstad. Vi tyckte att det gällde att passa på när det faktsikt var badväder för en gångs skull, det var inte många sådana dagar denna sommaren. Det var inte många av de dagarna som jag hade möjlighet att bada för den delen heller.Väl i Kristianstad fick jag paket av Christopher (varav ett var pyntat med en utav mina presentrosetter som jag fått slänga ihop när jag inte hade något alls i presentinslagningsväg när jag fortfarande bodde på Wik). Recycle ftw!


Paketet ovan innehöll denna momijifigur, som jag verkligen velat ha! Tyckte den var perfekt för mig!

Alltså, ursäkta förresten att det är så mycket tråkiga mobilfoton på bloggen nuförtiden. Har inte blivit att jag släpat med mig kameran så mycket, bl.a. för att det inte hänt så mycket som det känts värt att släpa med den för. I flera fall blir det helt okej foton med mobilen också, så jag har inte brytt mig så mycket.

Födelsedagsutflykt genom mobilen

2016-10-27 | 13:22:53


Mamma överraskade mig med en bit Prinsesstårta på sängen när jag vaknade den 21 juli, hon hade t.o.m. försökt lyxa till den lite genom att riva mörk choklad över.Efter lunchen åkte vi iväg på äventyr; med geocaching i sikte, som jag nämnde i tidigare inlägg.De två första hittade vi utanför Hammenhög.

 
På kvällen åkte vi på loppis i Skillinge, lite spontant bestämt, men eftersom jag så gärna ville åkte vi helt enkelt dit. Och tur var väl det för jag gjorde en del riktiga fynd; allt på bilden plus fem klädesplagg för bara 50 kronor! Älskar att fynda på loppis! :3

Födelsedagsutflykt; geocaching, retro och kulglass

2016-10-26 | 14:00:00


Dagen innan min födelsedag åkte mamma och jag iväg på födelsedagsäventyr med geocaching som huvudsakliga grej.Geocaching brukar innebära att man utforskar och upptäcker platser som en vanligtvis kanske inte skulle åkt till eller stannat på när man kör förbi. Denna gången var inget undantag!Vi letade upp 3 stycken cachar på vår lilla utflykt, och i detta inlägget har vi stannat vid en kyrka i Tommarp för att hitta den sista.Som låg på ett område där resterna från ett kloster ligger.Inte så mycket att se, men ändå spännande att tänka på och försöka föreställa sig hur det kan ha varit och sett ut.Väldigt fint väder var det också! :)Där fanns ett museum i en gammal skola, och i någon annan byggnad också tror jag.

Fast vi tyckte lite att det lilla som verkade finnas att titta på inte riktigt var värt priset just då.Men det gick att kika in i den gamla skolsalen, och knäppa några foton, så det gjorde jag innan vi gick. :3Nästa mål var Gärsnäs med glass i åtanke.På vägen dit spontanstannade vi för att kika inne i en byggnad full av retromögler och dylikt till salu. Vi roade oss mest med att gissa hur mycket allting kostade. För att inhandla något fanns inte i tankarna någonstans, men jag kände mig lite sugen på några möbler, bl.a. den blåa soffan här på fotot ovan. Åh, tänk så fint det hade varit!

 
Och så slutligen; kulglass! En kula regnbåge och en kula mintchoklad (där halva kulan bestod av den där stora klumpen mintchoklad....) som inte riktigt föll mig i smaken, men man måste prova för att veta och nu vet jag!

Vinbärsplockning

2016-10-18 | 17:00:45


Två dagar innan min födelsedag åkte mamma och jag hem till en av mina kusiner för att plocka vinbär.Det blev nog inte mycket mer än en halv liter tror jag. Hade velat plocka mer, men man vill ju inte länsa buskarna när det inte är ens egna.

 
Hade nog kunnat plocka en hel liter åtminstone, men det är svårt att se hur mycket det blir innan man lägger över dem i lådor. Eller lådan, som det bara blev i det här fallet.

 
Hej hej, säger minisnigel.
 
 
 Men ja, en halv liter frusna vinbär att ta fram när baklusten infinner sig är bättre än inga vinbär alls! :)

Gammal kyrka i Gualöv

2016-10-14 | 14:51:00


Den 16 juli besökte vi en gammal kyrka i Gualöv med Christophers mamma och hennes syster plus familj som var på besök från Ungern.

 
Nu minns jag inte hur gammal den var, men den var väldigt gammal. Vi fick t.o.m. en liten guidad visning, eller ja det var inte så mycket att gå runt. Men en präst berättade lite om kyrkans historia och förändingar och så.


Än en gång fotar jag med mobilen, så kvalitén är ju som den är.. Visste inte ens om att vi skulle besöka kyrkan när vi kom för att äta lunch, fast jag vet inte om jag hade brytt mig om att släpa med mig kameran ändå.. :P Den samarbetar sällan på platser med dåligt ljus.Altaret i kyrkan var väldigt gammalt, väldigt dekorerat och rätt angripet. Men i rätt bra skick ändå! :)

 
 Tycker, så här efteråt, att det är lite synd att jag inte tog ett foto på hela altaret. Nåväl. Så blir det ibland.

Geocaching med Agnes

2016-10-13 | 15:57:47


Japp, här kommer ett tredje inlägg på raken om geocaching, hehe. Blev några rundor under sommaren faktiskt. Tack och lov, så man kom ut och iväg och gjorde något.Denna gången hade jag sällskap av Agnes, som själv också geocachar. :) Och hennes hund My.Vi tyckte att när vi ändå var iväg skulle vi se till att ta ett gäng, så det blev några stycken. Vi började att ta en som låg högt uppe på en stor kulle/backe i närheten av Sandhammaren, pust. Det var en jäkligt fin utsikt därifrån iaf, och man önskade lite att vi hade haft med lite picknik eller något och stannat lite längre.Vi hade tur med vädret också, inte kallt, men inte för varmt heller och solen var framme största delen av tiden. Inte för att det syns så bra på mobilfotona. Fotoappen jag använde samarbetar lite som den vill ibland.

 
Jag fick upp och klättra i ett träd för att komma åt cachen. Det var precis att jag fick tag i den, den var inte precis placerad på ett lättillgängligt sätt för korta personer. :P Men efter någon pinne i både mage och ansikte fick jag tag i den åtminstone.

 
Efter en vända upp i trädet igen för att lägga tillbaka cachen spatserade vi åter neråt och körde sedan vidare till....Löderups Strandbad för att leta efter cachar däromkring.Solen, vattnet och träden bjöd på vackra vyer. :)Titta så fint!

 
Första cachen på Löderups Strandbad hade hög mugglarfaktor, och där var nog ett enstaka människor som undrade lite vad vi höll på med där vi (eller jag snarare) kröp omkring och letade, hehe.

 
Sedan begav vi oss vidare ut i skogen för att leta upp ytterligare tre cachar!
 


Och solen bjöd på fint ljus genom lövverken.

 
Det blev dock bara två cachar till, för den tredje var en svår jäkel att hitta. Frågan var ifall den ens fanns kvar, för vi gick runt i cirklar om och om igen på samma ställe ett tag innan vi till slut gav upp.
 
 
 Det blev fyra cachar denna gången iaf! Rätt lyckat ändå tycker jag! :)

Geocaching i Borrby

2016-10-12 | 15:26:00


Blir ett rätt stort hopp här från mitten av juni till den 4 juli. Det hände inte så mycket resten av juni månad, och verkligen inget som förtjänar ett eget inlägg. Jag hade inte så mycket ork för någonting och Christopher jobbade hela dagarna, och så var det helt enkelt.Jag var hemma hos mamma och bestämde mig för att ge mig ut på jakt efter den sista cachen som inte krävde premium. Jag tror att mitt premiumskap hade gått ut vid det laget. Eller så var det bara den sista cachen i byn. Eller mer i kanten av byn i detta fallet, men den var ju inte precis ute på vidderna.

 
När jag kom dit där den skulle vara fanns där ingen cach att finna. Där fanns inte så många platser den kunde vara placerad på där den skulle vara, så jag antog att den var borta. Där var flera andra innan mig som skrivit att de inte heller hittat den. Jag förbannade mig att jag glömt bort den informationen och gett mig ut med en molande smärta i ryggen, som bara blev värre, för att leta efter en cach som inte fanns. Det positiva med det hela var att jag åtminstone kom ut lite. Eftersom jag mest satt inne och tittade på serier hela sommaren.

Geocaching bland flygplanen

2016-10-11 | 20:19:27


Någonstans i mitten av juni sov jag över hos min syster en natt. Vi hade varit och skrivit på mitt kontrakt för lägenheten under dagen, när vi kommit hem och ätit gav vi oss ut på en geocachingrunda på vidderna där hon bor. Gäller ju att passa på tänkte jag, när man ändå är där och man har premium. Cacherna däromkring är endast premium, tråkigt nog.


Det var en väldigt varm, solig och lite kvav dag, även om det inte syns på fotona. När kvällen kom spelade vi några omgångar av Ordbox, där jag började i underläge men jobbade mig upp mot en slutgiltig vinst. :) Wiho!
Nästa dag tog jag bil, tåg och buss hem till mamma.

titelförklaring; min syster bor ute vid Sturup (Malmö Airport), jag geocachade alltså inte i luften (höhö), och inte heller på flygplatsen, som jag tycker framgår på fotona (hehe), men det var det bästa jag kunde komma på. haha.

Cykelutflykt till gångna tider

2016-10-05 | 12:16:59
 
Den 11 juni bestämde Christopher och jag oss för att vi skulle ge oss iväg på en cykelutflykt med picknik.

 
Vår destination var en resa till det förflutna, nämligen skolan Christopher gick i när han var liten och hans gamla bostadskvarter under den tiden.


Det hade förändrats en hel del, det var rätt uppenbart på flera ställen även om jag inte visste om det.

 
Detta hade tydligen varit en gymnastiksal, om jag inte minns helt fel, som de valt att behålla en del av väggen från för att inhängna en basketplan.

 
Jag fotograferade långt ifrån allt som erbjöds på skolgården, vilket var allt möjligt då det var för flera årsgångar. Men jag kan säga att det var inte illa alls. Ett bra ställe för barn att växa upp.Efter titten på skolans område cyklade vi vidare till Christophers barndomshem, där fotade jag ingenting, och efter det letade vi upp en plats att ha vår picknik.

Midsommar 2016

2016-10-04 | 21:22:00
 
I år firade jag och Christopher midsommar själva i Tivoliparken. Det var en så sjukt varm dag, så man hade ju hellre åkt och badat. Men vi körde på med våra planer istället.

 
Nämligen lunchpicknik i Tivoliparken, med hemmagjorda Langos, melon och vin alternativt cider till det. 
Det hände inget särskilt, vet inte vad det var jag hade väntat mig egentligen. Midsommarevent är bara kul för barnen. Blir alltid så besviken. Men vi relaxade lite på filten efter vi ätit. Spelade lite kort. Sen tröttnade vi på det.
 
 


Så vi gick istället ner till ån och doppade fötterna, eller jag doppade mina fötter, och gav ankorna och fiskarna lite melon.

 
Sen cyklade vi hem igen!Hemma åter gjorde vi sillamackor, som jag dekorerade med små snabbt ihopaslängda miniflaggor. Inga bra foton på det dock.
 

A Photoshoot in the Garden

2016-10-01 | 15:35:00
 
Då var det dags att kika på fotona jag tog på Christopher med min nya kamera. :)
 

Är faktiskt rätt nöjd med dessa! :) Vissa mer än andra, men så kan det vara ibland. Ville ändå ha med alla i inlägget.
 Christopher var sådär extra fin i håret också, efter en extra lyckad klippning av mig. Han hade säkert en rätt bra hårdag den dagen också.
 
 
Sötaste, finaste tuss.
 
 
Här kan man se att han börjar tröttna lite på att bli fotad och kommenderad hit och dit.

 
 
Vad tycker ni? Vilket foto blev er favorit? :)