En runda i trädgården

2016-09-30 | 11:29:00


Varje gång vi är på besök hos Aniko och Lennart går vi en runda i trädgården, så Aniko kan visa vad som hänt sedan vi var där sist. Så även denna gången (5 juni).Jag hade ju ny kamera och allt, och passade på att försöka bli lite mer vän med den genom att fota växtligheten.Jag tycker bäst om den här delen av trädgården, för det är lite mer skapande och intressant.Dom har verkligen sjukt mycket blommor och växter! Säljer fuschior gör de också, så dom har de flest av. Jag hade själv inte pallat ha så mycket växter att ta hand om och vattna hela tiden.

 
Aniko tycker om att vara kreativ, så man finner lite roliga saker här och var i trädgården ibland. Som detta gjutna huvud, som var lite omedvetet morbid var spetsat på en stång, haha.


Minifuschior!


Äsch, vet inte vad mer jag ska säga, vi bara tittar på resten, tycker jag!
 
 
Tror dessa fuschior är mina favoriter, för jag fotar oftast dem när jag är där.

 
Det var allt för denna gången! I nästa inlägg tittar vi på när jag fotade Christopher i trädgården! :)

Byaloppis och en lunch

2016-09-29 | 15:18:13
 
Den 5 juni var vi på byaloppis med Christophers mamma i Tosteberga.Ha lite överseende för att följande foton i detta inlägg, och nästkommande, kan vara lite all over the place i stil och allting. Från och med nu så fotar jag med min nya kamera (så då testar man ju lite), men jag testar även nya redigeringsmetoder. Jag försöker bryta mitt mönster att försöka hålla mig verklighetstrogen när det inte är tänkt att vara en photoshoot, för vad är det som säger att jag inte kan ha en viss touch på mina foton ändå?

 
Så, vi var på byaloppis en förmiddag. Det var riktigt fint väder. Soligt. Varmt. Och det var mysigt att gå runt i en by där borden stod uppradade längs med vägen och leta efter fynd.

 
 
 
Christopher köpte inte så mycket, men fick ändå hjälpa mig att släpa omkring på det jag köpte. Otymplig förvaringslåda och ömtåligt som det var. Snel.Sommarens första loppis var det också, faktiskt!När vi var nöjda åkte vi hem till Aniko och Lennart för att äta paj lunch, och paj till efterätt.

 
Christopher var objektet för testandet av min kamera, som alltid. Efter vi ätit båda mat och efterätt tog vi en runda i deras trädgård, där jag fortsatte att fota Christopher, men också växter. Men det tittar vi på i ett annat inlägg tycker jag!

Hemliga Rum i Lund - Del 2; Kungshuset

2016-09-23 | 14:28:06
 
Då kör vi på med andra delen av Hemliga Rum-eventet som de hade i Lund där i slutet av maj.


Den här byggnade var faktiskt i bruk för undervisning till relativt nyligen. Stötte på någon artikel där eleverna var besvikna på att undervisningen i Kungshuset togs bort typ 2013 tror jag det var. För vilken anledning vet jag inte alls. Det verkar bara stå tomt. Så sjukt dåligt att inte använda byggnaden kan jag tycka. Vad är det för mening med att det bara står där liksom.

 
Det mest intressanta med denna byggnaden var tanken på hur många människor och fötter som sprungit upp och ner för spiraltrappan i trä. Det märktes liksom på trappstegen; i ojämnheten bland annat. Sen var det ju rätt trevlig utsikt från "tornet"(?) också.

 
Fina fönster.

 
Och en tuss i den gamla trappan!

 
Gillade undersidan av trappan också, inte för att den syns så tydligt här.

 
En suddig bild på mig, hej hej! Sjukt dåligt ljus där i trappan.
 
 
På nedanvåningen såg det lite ut så här. Lite sorgligt att bokhyllorna i rummet var tömda på böcker.. Men annars fint. Pelare liksom.

Hemliga Rum i Lund - Del 1; Universitetshuset

2016-09-22 | 19:14:29

Den 28 maj hade de ett event i Lund där de öppnade upp olika rum i byggnader i Lundagård som vi var sugna på.

 
Så vi åkte dit!


Vi kom dock dit lite i sista minuten, men lyckades ändå kolla in både Universitetshuset och Kungshuset. Jag tänkte att vi skulle börja med att kika på fotona jag tog när vi var inne i Universitetshuset här ovan.


Denna byggnaden var vi inte inne i, tror inte att det ingick i Hemliga Rum-evenemanget. Har ingen aning faktiskt!

 
Så, Universitetshuset.


Vi går in!

 
Jag kan inte påstå att det var något extra ordinärt sådär, egentligen. Det bästa var salen man kom in i direkt när man gick in i byggnaden och den här kristallkronan som fanns där. Det var fin interiör såklart. Men jag hade kanske förväntat mig något mer spännande, för varför är de annars hemliga, rummen?

 
Men ja, vi kan väl bara kika på fotona, finns inte så mycket att säga om det hela.

 
 
 
 
 
 

Jag är förvånad över att där ändå lyckades bli ett gäng foton som inte är fy skam, för det var verkligen inget bra ljus i den här byggnaden.

 
 
Där var någon föreläsning om byggnaden. Typ om interiören, när det byggdes och hur det gick till när olika saker valdes till det hela och hur de tillverkades, osv. Men vi gick bara in i salen för att jag skulle kunna fotografera, vi hade inte tid att sitta kvar för att lyssna eftersom vi ville hinna kika i Kungshuset också.

 
 
 
 


Efter att ha gjort en snabbtitt och snabbfotat lite överallt skyndade vi oss till Kungshuset med hopp om att få ta en titt där också, även om de skulle stänga om några minuter. Och tänka sig, tur hade vi, för precis när vi ställde oss i kön för att se ifall vi skulle få komma in så kom där en person som ställde sig bakom oss och sa att alla som står i kö nu får komma in. Men sedan är det stopp. Men det tar vi i ett annat inlägg.

Utslagen

2016-09-12 | 14:57:13
 
 
Jag har inte haft internet sedan jag flyttade in i lägenheten, för trots att det stod i papperna jag fick av Heimstaden att man kunde teckna internet via fiber hos Bredbandsbolaget så existerar det inget fiberuttag i min lägenhet. Hejhopp, vad skoj! Nu har jag istället beställt internet från comhem, och jag kan lova att fungerar nu inte detta trots att de har en sådan tv-internet-dosa-grej i väggen från comhem, då blir det ett ramaskri!

Jag har alltså inte kunnat sätta mig ner för att blogga pga av internetbrist. Varför jag inte satt mig ner och t.ex. redigerat foton för att ha material till att blogga beror på att livet inte lugnade ner sig när jag till slut fick flytta in i nmin lägenhet och skolan rullade igång. Nej, det har fortsatt vara än det ena än det andra som lagts på hög. Jag känner att jag drunknar här i nuläget.

För det första så möttes vi av en skitig lägenhet där saker inte åtgärdas som det skulle. Sen har det ju varit en jävla röra med internet, som jag nämnt. Själva flyttandet tärde rätt mycket på mig pyskist också, det tog verkligen musten ur mig och så har jag haft problem med mitt ena knä sedan dess (så i mer än en vecka nu) efter att ha gått så mycket i trappor.

Men det värsta av allt har varit på skolfronten. Jag har blivit så dåligt bemött, förlorat all förtroende för lärarna, blivit behandlad som om jag är dum i huvudet, blivit informerad om saker på ett aggressivt vis istället för ett lugnt och sansat sätt, inte blivit bemött med någon förståelse alls, inte fått information mailad till mig som det sagts, blivit inkastad med huvudet före utan någon information om hur någonting fungerar och hur maskinerna bör användas.
Jag har ovanpå allt detta känt mig så stressad, trött och psykiskt utmattad pga utbildningen och allt möjligt annat.

I nuläget ser det ut som att jag ska hoppa av utbildningen och fokusera på de jag läser på distans via högskolan. Kruxet där är att jag inte har rätt till lika mycket pengar från csn, och jag känner en molande panik över osäkerheten på den här fronten. Det är ju inte att bara söka några jobb och så är det löst. Det är skitsvårt att få jobb ju för fan!

Så det är rätt svårt att orka med något alls just nu, när man bara vill gömma sig under täcket hemma hos Christopher typ.