Hemliga Rum i Lund - Del 1; Universitetshuset

2016-09-22 | 19:14:29

Den 28 maj hade de ett event i Lund där de öppnade upp olika rum i byggnader i Lundagård som vi var sugna på.

 
Så vi åkte dit!


Vi kom dock dit lite i sista minuten, men lyckades ändå kolla in både Universitetshuset och Kungshuset. Jag tänkte att vi skulle börja med att kika på fotona jag tog när vi var inne i Universitetshuset här ovan.


Denna byggnaden var vi inte inne i, tror inte att det ingick i Hemliga Rum-evenemanget. Har ingen aning faktiskt!

 
Så, Universitetshuset.


Vi går in!

 
Jag kan inte påstå att det var något extra ordinärt sådär, egentligen. Det bästa var salen man kom in i direkt när man gick in i byggnaden och den här kristallkronan som fanns där. Det var fin interiör såklart. Men jag hade kanske förväntat mig något mer spännande, för varför är de annars hemliga, rummen?

 
Men ja, vi kan väl bara kika på fotona, finns inte så mycket att säga om det hela.

 
 
 
 
 
 

Jag är förvånad över att där ändå lyckades bli ett gäng foton som inte är fy skam, för det var verkligen inget bra ljus i den här byggnaden.

 
 
Där var någon föreläsning om byggnaden. Typ om interiören, när det byggdes och hur det gick till när olika saker valdes till det hela och hur de tillverkades, osv. Men vi gick bara in i salen för att jag skulle kunna fotografera, vi hade inte tid att sitta kvar för att lyssna eftersom vi ville hinna kika i Kungshuset också.

 
 
 
 


Efter att ha gjort en snabbtitt och snabbfotat lite överallt skyndade vi oss till Kungshuset med hopp om att få ta en titt där också, även om de skulle stänga om några minuter. Och tänka sig, tur hade vi, för precis när vi ställde oss i kön för att se ifall vi skulle få komma in så kom där en person som ställde sig bakom oss och sa att alla som står i kö nu får komma in. Men sedan är det stopp. Men det tar vi i ett annat inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback