Kreativitet i Februari 2017

2017-04-29 | 13:46:00


I februari har jag ritat på tåget några gånger. Jag kan inte läsa eller hålla på en längre stund på tåget utan att börja må illa, men jag kan skriva för hand och rita. Varför det är så har jag ingen aning om, men det är skönt att ha något att kunna sysselsätta sig med åtminstone, även om det inte alltid är det lättaste att rita på ett skakigt tåg, hehe. Någon utav de små satt jag dock och ritade i Christophers lägenhet, om det ska vara korrekt.


Jag testade att slänga ihop en egen deodorant av kokosolja, bikarbonat, maizena (har jag för mig) och lite pepparmyntsolja som jag köpte när jag skulle göra mintkyssarna. Vet dock inte om den gör någon större skillnad mot klådan jag haft i armhålorna den senaste tiden, vilket känns synd.
 


Jag skapade lite black-out poetry, den här var en av dem jag gjorde till månadens monthly makers-bidrag.

 
Och så började jag på en som jag har varit lite i valet och kvalet om ifall jag ska fortsätta på, eller om jag bara ska mörklägga resten och stanna vid de här tre "rutorna". Tycker de passar rätt bra bara de tillsammans.


Det var allt om min kreativitet i februari!

Christopher fyller år!

2017-04-28 | 13:08:00
 
Den 26 februari fyller Christopher år, och vi firade det med att äta på indisk restaurang dagen innan ihop med hans mamma!
 
 
Jag har ätit på indisk restaurang en gång för typ sju år sedan, och jag kommer ihåg att det var en väldigt stark upplevelse. Maten alltså! Och att jag var glad över att jag hade beställt in en mangolassi.



Med det i tankarna beställde jag därför in just en sådan (även om den av någon anledning på denna restaurangen stod under desserterna och inte bland dryckerna) ihop med min kycklinggryta som också hade mango, haha. Det blev alltså en del mango för min del! Lassin var ju dock onödig då min rätt visade sig vara mild i den bemärkelsen att den inte alls var stark (vilket jag var inställd på att den skulle vara lite, även om det stod att den var mild).

 
Vi beställde alla tre in olika maträtter med tanken att vi skulle kunna smaka fler rätter och äta av varandras. Vilket jag tycker är rätt smart om man testar en ny restaurang och där finns mycket att välja på! Aniko beställde in den här grytan (alltså jag minns inte namnet på någon utav rätterna, därav den torftiga beskrivningen, haha) som var rätt mycket starkare än min! Den var god, men det var lite jobbigt när hettan hux flux brast ut på tungan efter den goda smaken. :P
 
 
Christopher beställde in en Sizlar som fräste och ångade som bara den när maten kom! Rätt kul upplevelse faktiskt! Kycklingen var helt rosa av kryddan och den smakade otroligt gott av grillat! I det formatet var den väldigt mild, men smakade inte mycket mer än grillat. Smaken och hettan fanns i såsen som kom till. Puh, den var verkligen stark! Jag kom på den smarta idén att blanda den ihop med min sås, så blev det väldigt gott och mildare.


Till maten beställdes det även in ett naanbröd som var väldigt gott att doppa i allting! Jag hade lätt kunnat äta ett bröd till, för där blev en hel del sås över!

 
Det var en väldigt god matupplevelse helt enkel, och den kom i väldigt fina byttor och grytor! Men den var inte särskilt billig, och portionerna var lite i minsta laget tycker jag (särskilt ihop med priset). Trots priset kan jag ändå tänka mig att gå dit igen någon gång, så länge man inte äter ute för det priset ofta så kan det vara helt okej att unna sig något sånt ibland!

Min första geocaching i Malmö

2017-04-27 | 13:46:00
 
Efter studiebesöket på Malmö Museer tog jag sikte på Fiskehoddorna där en cache skulle finnas!


Eller ja, inte precis bland Fiskehoddorna, men bredvid i alla fall.

 
Det skulle bli min första cache i Malmö!

 
Det tog inte så lång tid att hitta den, när jag väl började leta på rätt ställe. Jag gick lite för långt först, men det är okej, det gav mig möjlighet att fota vattnet och omgivningen från en liten utstickande bit mark.

 
Efter jag fastnat i lera och kämpat en stund med att komma upp igen för den lilla backen jag behövt ta mig nerför för att komma åt cachen kunde jag till slut logga den. Nu skulle jag bara lyckas lägga tillbaka cachen utan att fastna igen, haha. Stupid lera! :P Men det gick bra.
 
 
När cachen var åter på sin plats började jag spatsera mot bussen för att ta mig hemåt en geocache rikare! På vägen stannade jag och tog några mobilfoton av hoddorna, men jag tycker att de kan få ett eget inlägg och dyker därför upp i ett senare inlägg! Förresten så var det ute på udden här ovan som jag stod och fotade förut, och däromkring som jag fastnade i lera, haha!

Studiebesök; I Vått och Torrt

2017-04-26 | 14:03:00


22 februari var det dags för ännu ett studibesök i Utställningsdesign! Denna gången med syftet att kika på utställningen för vår nästa remakeuppgift.


Vi hade dock valmöjligheten att göra en ny remake på den första utställningen vi hade gjort remake på om vi kände för det. Men alla grupper ville uppenbarligen ge sig på en ny utställning. I mitt fall ville jag hellre göra en remake på denna då detta var en annan slags utställning och det kräver andra förhållningssätt. Tänkte att man i slutändan skulle lära sig mer av det.


Lite knasigt sammanträffande att det än en gång handlade om en utställning innehållande djur... Även om vi gick från 3D till 2D (uppstoppade till fotografier).
 
 
Nu var det också dags för nya grupper! Vilket jag först tyckte kändes lite tråkigt, för jag ville ju fortsätta hänga med min grupp (specifikt en person) under lektionerna. Men i slutändan så var gruppbytet något bra, för min nuvarande grupp jobbar på så mycket bättre än den första gruppen jag var i, och är mycket bättre på att kommunicera utanför lektionstid.
 
 
Det var allt från detta studiebesöket på Malmö Museer! Andra gången jag varit där nu och jag har fortfarande inte lyckats kolla in resten av museet! T_T I nästa inlägg ska vi kika på när jag geocachade i Malmö första gången, vilket jag gjorde direkt efter studiebesöket.

21 februari

2017-04-25 | 13:38:00

Började dagen med att lägga en massa pussel i solen, var inne i en rätt ordentlig pusselperiod i februari och lyckades komma en bra bit på ett pussel som legat och väntat, och väntat på att bli klart ett bra tag.



Sen hade jag textseminarium med min grupp i Pedagogiskt Drama på kvällen, och trots att jag var något sent ute och skulle bli försenad till lektionen några minuter tog jag mig ändå tiden att stanna upp och fota solens reflektioner i byggnaderna. Ibland måste man ta till vara på ögonblicken i några sekunder, även om det innebär att man kommer några minuter försent till skolan.



Väl hemma igen efter textseminariet tog jag ett bubbelbad och åt en vetelängd i badkaret, ibland får man unna sig sådana ögonblick också! :3

Form/Design Center

2017-04-24 | 14:14:00


Den 20 februari var klassen i Utställningsdesign på studiebesök hos Form/Design Center. Det ligger typ mittemot den här gula byggnaden, som jag tyckte var fin, på en innergård vid Lilla Torg.
 


Det var egentligen stängt, men öppet speciellt för oss - lyxigt ska de vá! Rätt najs att slippa trängas med andra människor, och väldigt praktiskt att det bara var vi med tanke på att vi ju är några stycken.

 
Först kikade vi lite på produktdesignelevernas utställningar, jag minns dock inte riktigt vilken årskurs som hade gjort vilken utställning, men det var i alla fall första och andra året som ställde ut. Här ovan är det ena årskursen.
 
 
Nästa årskurs hade jobbat med återbruk där grupperna hade tilldelats varsitt material att skapa material och dylikt av. På deras utställning visade och berättade de om sin process där man fick titta och känna på de olika materialen det hade blivit av olika blandningar, och nya produktidéer skapade med den blandning de bestämt sig för att använda. Allt med tanke på återbruk och miljövänliga ingredienser kombinerade med sin huvudingridiens som t.ex. var textilspill, kaffe och något sädeslag. Rätt intressant!



Avslutningsvis så kikade vi på bidragen till Ung Svensk form 2017.


Här fanns några objekt som man fick ta på (för ovanlighetens skull) som jag tyckte såg lite småäckliga ut, typ som organ bland annat.
 
 
Kikade på denna skapelsen vid namn "Människofällan", vilket typ var ett rätt passande namn då jag fick lust att krypa in i alla hål och vrår som fanns. Den såg ju verkligen ut som något man ska krypa omkring i, så det känns lite trumpet att inte få göra det, hehe.



En senapsgul matta med stora detaljer, som man skulle snubbla på hela tiden om den faktiskt låg på golvet, som skapade typ gula landskap i hantverket.
 

Lite virkade vindekorer.
 
 
Och så mina två favoriter på hela utställningen; två stora mattor i form av en kattunge som säger "Fuck you all!!!", med en väldigt bra och passande beskrivning (som jag inte riktigt kan återge så bra).
 


Sen dök en kvinna som jobbar på Form/Design Center upp och berättade om hur Ung Svensk Form fungerar och lite om hur de på Form/Design Center arbetar och tänker kring tillfälliga utställningar och vandringsutställningar. Väldigt intressant och givande oplanerat möte!
 
 
Avslutningsvis så samlades vi alla runt det här bordet, som vi till och med fick tillåtelse att känna på! Alla var ju rätt sugna på det, så man tog ju tillfället i akt när man fick!

 
Och det var allt från vårt studiebesök på Form/Design Center i Malmö! Efter besöket spatserade jag, i sällskap av Noelle, till Triangeln med sikte på KappAhl för att köpa leggings med min rabattkupong!

Monthly Makers; Bidrag till Djur

2017-04-20 | 19:40:04

Jag trodde inte att jag skulle lyckas med att få till ett bidrag till månadens Monthly Makers, pga mycket i skolan och för att mitt material är nedpackat i bananlådor - igen. Men varför ska man göra det svårt för sig? Ibland räcker det med ett worddokument och photoshop för att skapa något.

I mitt fall blev det en dikt inte direkt om djur, men en dikt där djur nämns och ändå dominerar i omnämnande. Min tanke från början var att skapa en dikt på egenhand och sedan omvandla den till en blackout-poem utseendsmässigt, mest för att testa det skaparsättet från andra hållet (fast själv tycker jag att charmen i en blackout-poem ligger i att den skapas ur de ord som finns att tillgodose sig på boksidan).

Som synes blev det inte på det viset. Lite för att dikten blev för lång och innehöll för många ord för att bli en trovärdig blackout-poem utseendsmässigt. Men också för att min inspiration och mina tankar flöt iväg till något annat. Nämligen att använda något utav mina fotografier på vatten som bakgrund. Att jag sedan tydligen inte har så många fotografier på vatten hjälpte inte i sållandet bland de som fanns efter ett som var i bra kvalité, som förmedlade strand och som inte hade en massa träd med i bilden. I slutändan blev det detta mer abstrakta vattenfoto, vilket jag använt spot healing-verktyget på för att utöka vertikalt och lite horisontellt - vilket ju fungerar rätt bra när fotot är lite mer åt det abstrakta oskarpa hållet.

Textstilen på texten är jag inte riktigt nöjd med, men det var den bästa jag kunde hitta bland alla för runda och mjuka textstilar på dafont. Jag tänker att den möjligtvis kan vara lite svår att läsa för vissa också...
Till sist lade jag till fågelsiluetterna för att något mer skulle hända i bilden, dessutom så är det fint med fågelsiluetter som sakta rör sig över himlen, plus så nämns de ju i min dikt.


 
Denna gången är det Mikaela som är värd för månadens tema, och om man är sugen på att haka på Monthly Makers pga att man fått en snabb snilleblixt så är det lite mer än en vecka kvar tills bidragen ska in. Varesig man är sugen på att hänga på nu, senare eller ej så finns Mikaelas inlägg för inlämning här!

Lägenhetsuppdatering i februari

2017-04-17 | 12:07:00


I februari skaffade jag egna mörkläggningsgardiner för att kunna täcka hela fönstret och återlämna de jag lånat av Angela. Förutom att jag ville minska ljusinsläppet genom att ersätta påslakanet som fått hänga uppe vid tvn med en mörkläggningsgardin ville jag ha mörkläggningsgardiner med ett för mig mer tilltalande utseende, och som skulle passa min stil och inredning bättre. Dessa var de bästa jag kunde hitta utseendsmässigt.

Sen visade det sig att de inte var särskilt bra mörkläggningsgardiner och det blev en vända till IKEA för att försöka hitta ett par bättre, vilket jag såklart inte gjorde och det slutade med att att jag köpte några slags foderlagergardiner som var till för att stänga ute ljus, värme och kyla. Så viktigt var det att ha fina mörkläggningsgardiner, haha!



Min matta i persisk stil rullades ut framför tv-bänken, tv-bänken fylldes av mina pysselgrejer och annat skröfs. Kanske ingen jätteintressant uppdatering, och på den här bilden är det rätt uppställt, haha. Men det är ändå kul att se hur ett hem växer fram bit för bit.

 
Jag skaffade ett plastskydd att ha under skrivbordsstolen, mina förvaringslådor under sängen anlände och min drömfångare hängdes upp ovanför! Kanske inte det smakligaste dokumentationsfotot här heller med strumpor liggandes på golvet, en kass bäddning och så internetsladden som ligger tvärs över golvet. Men så kan det ju se ut ibland! ;P

Första modellbygget

2017-04-16 | 13:12:00
 
Vecka sju startade vårt första modellbygge! Vi fick alldeles för lite tid på oss och blev i stort sett mest inkastade utan att riktigt veta exakt hur och vad. Som tur var hade vi Camilla i vår grupp som redan var bekant med modellbygge från en annan kurs. Har jag nämnt hur dåligt upplägget för kursen är planerat, hur bristfällig kommunikationen är och hur dåliga de är på att lära oss saker innan de förväntar sig att vi ska göra dem?

 
Första tillfället var två i vår grupp borta, så Camilla, Ala och jag fick kämpa på själva. Det vill säga Camilla drog det största lasset medan Ala och jag försökte bidra så gott vi kunde med assistans och moraliskt stöd typ. Det var inte det lättaste att få grepp om hur man skulle göra och skalstocken ska vi inte snacka om!

 
Det flöt på bra i vilket fall som! Vi hade det trevligt och kul under tiden och i slutändan fick vi ihop skelettet, så bra jobbat av oss!

 
På onsdagen fortsatte vi med modellarbetet och nu låg fokuset på att "möblera" rummet för att gestalta vår remake. Denna lektionen hade vi mindre tid på oss att slutföra det hela för att sedan presentera det för läraren.


Som tur var förväntade läraren sig inte värsta mästerverken och helt slutförda projekt pga den lilla tid vi fått att slänga ihop våra modeller på. I slutändan var de två lektionerna nog främst till för att komma igång med modellbyggandet och lära oss hur det går till inför nästa tillfälle då det skulle vara mer seriöst.
 
 
Jag slogs av hur himla tomt det såg ut när man fotade genom dörröppningen och kände spontant att här hade det nog behövts fler montrar. Annars hade det säkert gjort en hel del om vi hade haft tiden och möjligheten att faktiskt slänga ihop verklighetstrogan djur i rätt skala. Vi gjorde vårt bästa med att rita lite djur och placera i montrarna åtminstone.

 
Jag tvivlar på att något utav interiören var i en korrekt skala i förhållande till rummet. Men det går väl knappast att begära när det är första gången vi gjorde detta, vi har inte fått någon ordentlig undervisning gällande skapandet och tiden var rätt knapp. I slutändan så lärde vi oss nog en del av felen vi gjort under processen och tar dem med med oss till nästa moment. Man lär sig av sina misstag, som det heter!

Helgen vecka 6

2017-04-15 | 13:47:00

Den 11 februari började med ett körpass på Musikhögskolan där vi spelade in några av låtarna som vi hållt på med, varav jag sjöng en del av solot i en utav låtarna! O_O



Efteråt åkte Christopher och jag till IKEA för att kolla på mörkläggningsgardiner åt mig följt av en handletur på Maxi. Kan lugnt säga att vi var rätt trötta när vi kom hem igen.


Söndagen spenderade vi därför med att ta det lugnt och lägga pussel bland annat.

Pedagogiskt Drama i februari

2017-04-14 | 13:32:00

Pedagogiskt drama flöt på under februari månad och jag lyckades hålla mig över ytan även om jag gång på gång var låg just på tisdagar och på grund av det sällan var på topp på lektionerna. Men jag tog mig dit, jag deltog och på sikt så har väl nya insikter fastnat någonstans i mitt inre. Det har varit intressanta lektioner, men samtidigt vet jag inte om jag lärt mig så mycket nytt ändå av att göra övningar och sedan prata lite smått om dem.

 
I februari hade vi också vår första textinlämning som jag i slutändan fick till även om det var lite kämpigt på vägen att få till hänvisningar till den aktuella kurslitteraturen i texten ihop med mina egna tankar om vad drama är för något.


Det var en kväll efter en av lektionerna i Pedagogiskt drama som jag möttes av ett stilla snöfall som hade börjat lägga sig på marken (bilden ovan), och hade det inte varit för att jag hade en buss att hinna med hem så hade jag gärna dröjt mig kvar i snöflingornas insvepande lugn. För det var just det jag möttes av när jag kom ut från Orkanen. En stillhet. Ett lugn.

Vad jag köpte på LUSH

2017-04-13 | 13:37:00
 
I början av februari var jag en vända in på LUSH främst för att köpa en födelsedagspresent till Christopher som jag kikat på tidigare men ville avvakta med, men också för att köpa lite kul till mig själv.

Att det sen i slutändan blev lite fler kul saker till mig själv än jag tänkt från början är en helt annan sak, haha. Ibland får man ju unna sig lite kul grejer och lyx tycker jag!

Till mig själv köpte jag två bubbelbitar; Karma och The Comforter (som luktar så himlans gott!) för 75-79 kr/st, och en acneprodukt; Grease Lightning för 119 kr.
Till Christopher köpte jag en skägg och ansiktstvätt som heter Kalamazoo, som han för övrigt blev glad för!

Passade även på att fråga om jag kunde få lite tester av olika produkter när jag stod i kassan för att betala och fick därför med mig två små burkar innehållande; Mask of Magnaminty och Enzymion, och en liten liten bit av Honey I washed the kids-tvålen (som luktar väldigt gott den också).


Ett väldigt bra och lyckat besök på LUSH med andra ord! :)

Första helgen i februari

2017-04-11 | 14:12:00


Första helgen i februari började med att jag kärade ner mig i anteckningsboken längst fram till vänster här ovan på Pocketshop, och helgen slutade med att jag gick och köpte den när jag var på väg hem igen. Kände att jag kunde inte vara utan den, och även om jag inte har användning för den just nu så är det bra att ha tomma anteckningsböcker hemma redo för tillfällen som kan dyka upp! (så länge antalet inte går till överdrift, hehe)


På tåget till Kristianstad försökte jag plugga lite i en av böckerna vi har i Pedagogiskt Drama inför första inlämningsuppgiften. Kom inte så långt, men jag kom någonstans och det är bättre än inget!



Väl framme i Kristianstad satte jag mig på Espresso House för att vänta på Christopher och fortsätta plugga. Jag hade nämligen fått erbjudandet en gratis varm dryck när jag laddade ner deras app och registrerade mitt mecenatkort.



Annars bestod helgen en hel del av att jag satt och spelade Mario Galaxy.



Men jag hade också min första körlektion; denna gången satt jag dock bara bakom ratten och tittade och kände på alla knappar och spakar i stort sett, för att veta var allt är, och repeterat vad man ska göra innan, när och efter man startar bilen.

Allt som blev över i januari 2017

2017-04-10 | 13:18:00
Då var det dags att kika på ytterligare några ögonblick från januari månad som blivit över!

 
 De första dagarna av året bjöd på fina solnedgångar och molnhimlar!


Jag gjorde chokladfudgen som jag hade planer på att göra till julafton men aldrig hann göra. Finns ingenting som säger att det inte går att laga chokladfudge efter julafton! Julafton har inte dibs on hemmagjort godis!
 
 
En dag unnade jag mig en chokladcroissant att mumsa på under tågfärden till Kristianstad.
 

Och när jag kom fram möttes jag av den här fina ljusinstallationen på koncerthuset/biblioteket.

 
En dag var det extrapris på färdig blåmusselsoppa på Lidl, så vi bestämde oss för att testa! Till det åt vi sedan frallor med ost och prosciutto. Soppan gick väl an, men frallorna var ändå godast! :P



När nästan halva månaden gått blev jag sugen på att göra frikadeller! Kände mig extra duktig över att jag också tog vara på buljongen genom att frysa in en del av den i tärningar och gjorde nudelsoppa på resten! :)

 
Inför det nya året hade jag också bestämt mig för att nu skulle jag bannemig försöka delta i Monthly Makers, och lyckades göra det redan den första månaden av året med en black-out dikt i två olika illustrationer.



Spelade lite Yoshi's Yarn.



Storhandlade och gick hem med en fullastad cykel efter turen till affären! Vilket var lite svårt att fota när man behöver hålla i cykeln för att allt inte ska välta i marken.



Avslutningsvis kan vi kika på min och Christophers haul från Soya Market, som vi promenerade till sista helgen i januari, plus tre grejer jag köpte i en minibutik på Nydalatorget. Den där lilla röda drickan i förgrunden blev min favorit! Mumsig!


Och det var det sista från januari!

Första grupparbetet börjar

2017-04-09 | 12:26:00

Den 25 januari började det första grupparbetet i Utställningsdesign och vi hade blivit indelade i våra grupper! Min grupp spenderade lite för mycket tid med att prata fram och tillbaka om olika idéer och inte riktigt bestämma sig helt för något. Det var ett himla massa ältande fram och tillbaka över allt möjligt man kan göra och onödigt upphakande på små detaljer.

 
Jag tyckte om min grupp som personer, men jag blev väldigt trött på att det tog sådan himla tid att bestämma något (spenderade mer än en lektion med att prata om vad vår remake skulle vara) och att vissa hela tiden sa nej till det mesta, utan att själva föreslå något de tyckte skulle vara bättre. Till slut så sa jag till dom att dom får sluta säga nej till allt om de inte kan komma med något bättre förslag, för vi måste göra något och komma igång liksom!

 
I slutändan fick vi ändå ihop något, efter att ha skrotat den idén vi lagt så himla mycket tid på att prata om och skissa på, bara för att några gjorde ett återbesök på utställningen när den hade rätt belysning och plötsligt ville göra något helt annat. På grund av det kan jag inte påstå att det blev så himla genomfört, för det var ju återigen det jäkla ältandet och massa nej utöver att det var ännu mindre tid kvar till att vi skulle vara klara nu... Jag var också mer exalterad över den första idén vi hade, och hade inte mycket inspiration och tankar för den nya idén, vilket kändes väldigt tråkigt och omotiverande... Men som alltid så har vissa väldigt starka viljor över vad de vill eller inte vill, så jag hade inte mycket att säga till om kände jag.

Huvudsaken var att vi i slutändan ändå fick ihop nåt! Så jag är nöjd med det.

Pedagogiskt Drama

2017-04-08 | 14:28:00
 
Andra veckan av terminen blev helt plötsligt min reservplats på Pedagogiskt Drama 1 en antagningsplats! Det var snabba ryck och helt plötsligt läser jag nästan 200% denna terminen. Jag var något tveksam till hur jag skulle orka och lyckas få ihop alla fyra kurser, men i slutändan kom jag ändå fram till att jag hade tid för ytterligare en lektion i veckan och att det nog skulle gå att parera alltsammans. Detta var trots allt en kurs jag hade sökt förra terminen också men fastnat på min andra reservplats, och ansåg därför att det nog var smart att ta chansen när jag nu faktiskt kommit in.

 
Så plötsligt skulle jag nu börja hänga på Orkanen på tisdagar också mellan 17.15-20.00~, och det har gått rätt mycket upp och ner. Inte lektionsmässigt, utan mer pga att jag ofta har haft låga dagar på tisdagar, men också för att jag inte riktigt varit nöjd med min grupp på planerings-, kommunikations- och att vara ute i god tid-fronten.

Men sen har där också varit riktigt bra dagar då det varit riktigt roliga lektioner, där jag fått skratta, göra teaterrelaterade saker och faktiskt dansat lite (trots att jag är en sån person som inte dansar inför andra människor såvida jag inte fått en del alkohol i blodet, eller är på ett danspass, något jag dock planerar att försöka ändra på då jag inte dricker alkohol särskilt ofta men tycker om att dansa!).

Jag har haft trevliga stunder med min grupp också, men jag upplever ofta att jag inte blir riktigt lyssnad på, att jag ofta hamnar i minoritet och tycker helt enkelt inte riktigt om grupparbete för att det tar sådan lång tid och det är blir en massa diskussioner och kanske tjafs. Ibland vill man bara tuta och köra liksom och köra sin grej! Utan att förminska sig själv och hela tiden backa för att andra har så starka åsikter!

Men jag tänker att jag lär mig nog en hel del av att arbeta så himla mycket i grupp den här terminen i både Pedagogiskt Drama och Utställningsdesign (där vi t.o.m. har bytt grupper en gång). Sen ska man inte glömma att där också finns fördelar med att jobba med grupp, så dom får man helt enkelt ta vara på och hänga fast vid när det blir lite motigt. Dessutom så blir det något mindre ensamt när man jobbar i grupp, som det lätt kan bli om man kör sitt eget rejs, man kommer till lektionen, gör sitt och sen går man hem igen och får ingen kontakt med de andra.



End of whatever this was. Det blir lite konstigt när man hamnar efter i bloggandet, det är svårt att inte hamna i någon slags sammanfattningsgrej. Men ja, jag läser Pedagogiskt Drama också den här terminen och det går relativt bra. (bilderna ovan är från de två första lektionerna)

Första studiebesöket

2017-04-07 | 12:10:30


Redan andra veckan av terminen var det dags för vårt första studiebesök i Utställningsdesign!

 
På vägen till destinationen för vårt studiebesök där vi alla skulle samlas strax innan 15 passerade jag Fiskehoddorna och kände mig tvungen att försöka knäppa några trevliga bilder med mobilen.

 
Vilka har absolut ingenting med vårt studiebesök att göra, mer än att de helt enkelt var på vägen till...



...Malmö Museum. Ett gammalt slott från 1600-talet som är fyllt av konst och utställningar. Jag hann dock inte gå och kika något på de andra utställningarna utöver den som var i fokus för studiebesöket. Men vi behövde inte betala inträde den här gången, så det är helt okej! Kan ju alltid gå dit igen för att kika på resten, tänkte jag.



Studiebesöket kretsade kring en utställning som heter Färg, Form, Funktion, som vi sedan i grupper skulle göra en remake på. Jag kan säga att de flesta av oss trodde att vi skulle kolla på en designutställning eller något liknande på grund av namnet.

 
Ni kan tänka er hur förvånade vi blev när vi istället möttes av uppstoppade djur! Liksom, man förstod ju tanken bakom titeln när man gick runt och läste lite av texten som fanns på väggarna. Men det kändes som ett slarvigt namnval ihop med hur de ovanpå det valt att formge utseendet på titeln utanför.

 
När vi kände oss klara var det bara att bege sig hem igen. Sen skulle vi bli indelade i grupper inför onsdagen. Jag kan säga att det var nog ingen av oss som riktigt visste vad vi hade att vänta oss, och där var hur mycket detaljer och information som helst som jag tycker vi skulle ha fått ta del av för att underlätta det hela. Jag kan inte påstå att det gick smidigt till de kommande veckorna som vi höll på med det hela.

Lägenhetsuppdatering i januari

2017-04-06 | 15:03:00


I januari hände det lite på lägenhetsfronten, men inte så mycket ändå. Men de förändringarna som skedde gjorde ändå rätt mycket! Jag fyllde min stora bokhylla med böcker och det gör en rätt stor skillnad tycker jag!



Jag fick också hem lite blommor till lägenheten! Den som man kan se på bokhyllan här var en av dem, som mamma tyckte jag skulle ha för att göra luften mindre torr i lägenheten. Kommer inte alls ihåg vad växten heter, dock.



Mina två sista orkidéer hittade hit också, hej hej, välkomna hem!

 
Blommor i fönstret gör så himla stor skillnad! Placerade även ut rökelsegrejen jag fick av Agnes i födelsedagspresent för typ två år sedan och ett fotoställ som ser ut som ett litet staffli (där ställde jag sedan en guldram som ramar in tre gamla foton på min mormor, morfar, mamma och hennes syskon).

Den 20 januari

2017-04-05 | 11:13:00


Så blev det fredag min första skolvecka och vi hade föreläsning i Utställningsdesign. Första och enda gången vi skulle ha lektion på en fredag, pga att kursen inte satte igång förrän på onsdagen av någon anledning.

Dokumenterade här min första åktur med 5:an från centralen till Orkanen, mest för att det var min första gång på en buss där man kan gå in i vilken dörr som helst och dutta sitt kort utan att ha någon kontakt med busschuaffören. Den såg lite trevligare ut än de andra gröna bussarna också.



Jag åkte in lite tidigare för att hinna hämta ut mitt multikort innan lektionen, så det skulle vara kirrat. Passade också på att kika runt lite på biblioteket och på utsikten ända från femte våningen!
 
 
Lektionen började med lite repetition av introduktionslektionen, lite pga att där var reserver som dök upp denna dagen. Sen lyssnade vi på en föreläsning om The White Cube och något mer tror jag. Det var en väldigt rörig föreläsning, väldigt hoppig och rörig. Tror inte jag minns något särskilt alls av vad läraren sa, det jag minns var när vi i par fick en del att läsa ur en kursbok för att sedan kortfattat redogöra det vi läst för resten av klassen. Rätt bra sätt att ta sig an en bok på, då innehållet var väldigt trögläst och ordbajsande.

Sen rusade jag iväg till centralen strax innan föreläsningen slutade för att hinna med tåget till Kristianstad!

En ledig dag i januari

2017-04-04 | 13:26:00


Torsdagen den 19 januari var jag fri, så man kan verkligen säga att det var en mjukstart av terminen! Jag spenderade denna fria dag med att bl.a. ta en tur in till Triangeln för att försöka hitta en sak till mig själv och födelsedagspresent till Christopher.



Två tankar och känslor jag spontant hade den dagen var att jag gärna ville fota duvorna med min systemkamera istället, och att snubben i en av new age-butikerna jag var inne i var väldigt creepy där han stod och suckade nöjt hela tiden, ännu värre när han stod och gjorde det precis bredvid mig. Liksom O_O nope, not going back there again!

 
Hittade dock inte det jag var ute efter till mig själv, men jag hittade den här söta mappen på SciFi-bokhandeln för typ 20 kronor, och jag fann en födelsedagspresent till Christopher som jag dock väntade med att köpa, för jag var lite osäker om det var en bra present eller ej just då.

Första dagen på Malmö Högskola

2017-04-03 | 12:49:38
 
Den 18 januari började vårterminen för mig på Malmö Högskola!

 
Så det var nytt, spännande och läskigt på samma gång! Jag fick se en ny del av Malmö samtidigt som jag började läsa på högskola lite mer på riktigt, då jag hittills bara läst Att Skriva Dramatik på distans via Linnéuniversitetet. Nu skulle jag alltså börja hänga på plats för första gången!



Själva byggnaden har en något modern känsla över sig, mest för att det är så kalt och stelt, haha. Man får verkligen en känsla av fabrik och verkstad när man är där inne, tycker jag. Jag måste säga när jag stod däruppe på fjärde våningen så kändes det lite svajigt, haha, så himla högt ändå!

 
Första dagen bestod mest av information och rundvisning i verkstaden som vi till största del ska hänga i. När vi stod där inne bland maskinerna kände jag lite tveksamt "träslöjd?", men sen har vi inte ens gjort något i den delen av verkstaden.



När vi var klara för dagen gick jag och några andra i samlad trupp till biblioteket för att ta foton till våra multikort, som vi behöver för att komma in i olika rum och verkstaden. Jag tyckte att jag blev så himla dålig på mitt foto när jag satt och tog det, men sen när jag hämtade ut kortet såg det inte så hemskt ut ändå.

 
Så ja, nu den här terminen hänger jag på Orkanen från 15.15 till 17.00-19.00 (det är lite flytande hur länge man väljer att hålla på) på måndagar och onsdagar, för att ha undervisning i Utställningsdesign!

Spelkväll hos mig

2017-04-02 | 11:38:00


Lördagen den 14 januari hade jag bjudit in mamma, syster och kusin på spelkväll hos mig!
 
 
Vi började med att spela Alias, sen gick vi vidare till Vänner & Fiender (som inte alls var lika kul som det brukade vara) och slutligen så drog vi fram Helt Hysteriskt (som är det bästa spelet!)
 
 
Jag hade lite överblivet julgodis och annat gott och blandat som jag bjöd på så jag skulle slippa att äta upp allting själv. Min hemmagjorda chokladfudge blev den stora favoriten och det försvann en hel del av den, hehe.

Och det var allt om spelkvällen hos mig, gestaltad med tre halvkassa bilder, haha, eftersom jag främst fokuserade på att spela, liksom.

En shoppingtur på Triangeln

2017-04-01 | 13:52:00
 
Den 13 januari gav jag mig iväg på en liten shoppingrunda, först och främst var jag på jakt efter en ny penna att använda när jag gör min black-out poetry och en anteckningsbok till den nya terminen. Men det blev lite annat också.



Inne på SciFi-bokhandeln kan man hitta den här gulliga skylten framför en jättestor hulk.

 
Var hemskt sugen på de här anteckningsböckerna som också fanns där inne, men de kändes lite mastiga i priset för en enkel skolanteckningsbok. En annan gång kanske.

 
Ville gärna ha den här samlingsvolymen av mangaserien Orange, som verkade hemskt intressant! Men kände inte att jag hade råd att lägga ut lite över 200 kronor på en manga, särskilt när jag har grejer hemma att läsa redan.

 
Det här är i alla fall vad jag köpte i slutändan;
  • En stor shoppingbag med stjärnmönster, på Lagerhaus för 15 kr (vill jag minnas), den använder jag just nu som återvinningspåse.
  • Ett giftset av den godaste doften Fuji Green Tea, på The Body Shop för 170 kr tror jag. Var fortfarande nedsatt pris, och jag fick gå till två olika butiker innan jag till slut hittade den.

  • En tjock tuschpenna, typ, till min black-out poetry, på Akademibokhandeln för typ 29 kr.
  • Och slutligen den där anteckningsboken till skolan, på Lagerhaus för möjligtvis 25 kronor. Med texten "I AM A DREAMER", hade kollat ut den på hemsidan innan jag gick dit och slog därför till direkt när jag hittade den!