Form/Design Center

2017-04-24 | 14:14:00


Den 20 februari var klassen i Utställningsdesign på studiebesök hos Form/Design Center. Det ligger typ mittemot den här gula byggnaden, som jag tyckte var fin, på en innergård vid Lilla Torg.
 


Det var egentligen stängt, men öppet speciellt för oss - lyxigt ska de vá! Rätt najs att slippa trängas med andra människor, och väldigt praktiskt att det bara var vi med tanke på att vi ju är några stycken.

 
Först kikade vi lite på produktdesignelevernas utställningar, jag minns dock inte riktigt vilken årskurs som hade gjort vilken utställning, men det var i alla fall första och andra året som ställde ut. Här ovan är det ena årskursen.
 
 
Nästa årskurs hade jobbat med återbruk där grupperna hade tilldelats varsitt material att skapa material och dylikt av. På deras utställning visade och berättade de om sin process där man fick titta och känna på de olika materialen det hade blivit av olika blandningar, och nya produktidéer skapade med den blandning de bestämt sig för att använda. Allt med tanke på återbruk och miljövänliga ingredienser kombinerade med sin huvudingridiens som t.ex. var textilspill, kaffe och något sädeslag. Rätt intressant!Avslutningsvis så kikade vi på bidragen till Ung Svensk form 2017.


Här fanns några objekt som man fick ta på (för ovanlighetens skull) som jag tyckte såg lite småäckliga ut, typ som organ bland annat.
 
 
Kikade på denna skapelsen vid namn "Människofällan", vilket typ var ett rätt passande namn då jag fick lust att krypa in i alla hål och vrår som fanns. Den såg ju verkligen ut som något man ska krypa omkring i, så det känns lite trumpet att inte få göra det, hehe.En senapsgul matta med stora detaljer, som man skulle snubbla på hela tiden om den faktiskt låg på golvet, som skapade typ gula landskap i hantverket.
 

Lite virkade vindekorer.
 
 
Och så mina två favoriter på hela utställningen; två stora mattor i form av en kattunge som säger "Fuck you all!!!", med en väldigt bra och passande beskrivning (som jag inte riktigt kan återge så bra).
 


Sen dök en kvinna som jobbar på Form/Design Center upp och berättade om hur Ung Svensk Form fungerar och lite om hur de på Form/Design Center arbetar och tänker kring tillfälliga utställningar och vandringsutställningar. Väldigt intressant och givande oplanerat möte!
 
 
Avslutningsvis så samlades vi alla runt det här bordet, som vi till och med fick tillåtelse att känna på! Alla var ju rätt sugna på det, så man tog ju tillfället i akt när man fick!

 
Och det var allt från vårt studiebesök på Form/Design Center i Malmö! Efter besöket spatserade jag, i sällskap av Noelle, till Triangeln med sikte på KappAhl för att köpa leggings med min rabattkupong!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback