Första studiebesöket

2017-04-07 | 12:10:30


Redan andra veckan av terminen var det dags för vårt första studiebesök i Utställningsdesign!

 
På vägen till destinationen för vårt studiebesök där vi alla skulle samlas strax innan 15 passerade jag Fiskehoddorna och kände mig tvungen att försöka knäppa några trevliga bilder med mobilen.

 
Vilka har absolut ingenting med vårt studiebesök att göra, mer än att de helt enkelt var på vägen till......Malmö Museum. Ett gammalt slott från 1600-talet som är fyllt av konst och utställningar. Jag hann dock inte gå och kika något på de andra utställningarna utöver den som var i fokus för studiebesöket. Men vi behövde inte betala inträde den här gången, så det är helt okej! Kan ju alltid gå dit igen för att kika på resten, tänkte jag.Studiebesöket kretsade kring en utställning som heter Färg, Form, Funktion, som vi sedan i grupper skulle göra en remake på. Jag kan säga att de flesta av oss trodde att vi skulle kolla på en designutställning eller något liknande på grund av namnet.

 
Ni kan tänka er hur förvånade vi blev när vi istället möttes av uppstoppade djur! Liksom, man förstod ju tanken bakom titeln när man gick runt och läste lite av texten som fanns på väggarna. Men det kändes som ett slarvigt namnval ihop med hur de ovanpå det valt att formge utseendet på titeln utanför.

 
När vi kände oss klara var det bara att bege sig hem igen. Sen skulle vi bli indelade i grupper inför onsdagen. Jag kan säga att det var nog ingen av oss som riktigt visste vad vi hade att vänta oss, och där var hur mycket detaljer och information som helst som jag tycker vi skulle ha fått ta del av för att underlätta det hela. Jag kan inte påstå att det gick smidigt till de kommande veckorna som vi höll på med det hela.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback