Monthly Makers; Bidrag till Djur

2017-04-20 | 19:40:04

Jag trodde inte att jag skulle lyckas med att få till ett bidrag till månadens Monthly Makers, pga mycket i skolan och för att mitt material är nedpackat i bananlådor - igen. Men varför ska man göra det svårt för sig? Ibland räcker det med ett worddokument och photoshop för att skapa något.

I mitt fall blev det en dikt inte direkt om djur, men en dikt där djur nämns och ändå dominerar i omnämnande. Min tanke från början var att skapa en dikt på egenhand och sedan omvandla den till en blackout-poem utseendsmässigt, mest för att testa det skaparsättet från andra hållet (fast själv tycker jag att charmen i en blackout-poem ligger i att den skapas ur de ord som finns att tillgodose sig på boksidan).

Som synes blev det inte på det viset. Lite för att dikten blev för lång och innehöll för många ord för att bli en trovärdig blackout-poem utseendsmässigt. Men också för att min inspiration och mina tankar flöt iväg till något annat. Nämligen att använda något utav mina fotografier på vatten som bakgrund. Att jag sedan tydligen inte har så många fotografier på vatten hjälpte inte i sållandet bland de som fanns efter ett som var i bra kvalité, som förmedlade strand och som inte hade en massa träd med i bilden. I slutändan blev det detta mer abstrakta vattenfoto, vilket jag använt spot healing-verktyget på för att utöka vertikalt och lite horisontellt - vilket ju fungerar rätt bra när fotot är lite mer åt det abstrakta oskarpa hållet.

Textstilen på texten är jag inte riktigt nöjd med, men det var den bästa jag kunde hitta bland alla för runda och mjuka textstilar på dafont. Jag tänker att den möjligtvis kan vara lite svår att läsa för vissa också...
Till sist lade jag till fågelsiluetterna för att något mer skulle hända i bilden, dessutom så är det fint med fågelsiluetter som sakta rör sig över himlen, plus så nämns de ju i min dikt.


 
Denna gången är det Mikaela som är värd för månadens tema, och om man är sugen på att haka på Monthly Makers pga att man fått en snabb snilleblixt så är det lite mer än en vecka kvar tills bidragen ska in. Varesig man är sugen på att hänga på nu, senare eller ej så finns Mikaelas inlägg för inlämning här!

Kommentarer
Postat av: Alicia

Kul att du bidrar med både text och digital bild i ett! Jag tycker att dikten liksom inte bara berättar om en dag på stranden utan verkligen om djurens närvaro överallt. Det finns en styrka i den känslan, och ett viktigt budskap! Fint!

Svar: Åh, tack så mycket för jättefin spegling! <3
iamlindah

2017-04-21 @ 10:26:58
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
Postat av: Mikaela

Vad fint! Håller med Alicia om varje ord! Kul med ett diktbidrag!

Svar: Tack så mycket! :D
iamlindah

2017-04-28 @ 09:31:06
URL: http://www.mikaelapuranen.se/
Postat av: Wilda

Otroligt vackert och stämningsfullt, med både bild och text och fåglarnas silhuetter. "skynda dig, kom snabbt" satte sig i mig på något speciellt sätt. Kanske för att jag känner det som att våren rusar iväg och jag vill följa med.

Svar: Tack så mycket! <3 :)Vad fint att något ur dikten satte sig i dig också!
iamlindah

2017-05-08 @ 10:25:59
URL: http://reaktionista.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback