Monthly Makers; Bidrag till Kläder

2017-08-22 | 12:00:00

Det här bidraget till Monthly Makers är något krystat, men även om det inte är överambitiöst så har jag ändå slängt ihop ett gäng lavendeldoftpåsar att ha i garderoberna! Och vad är garderober fyllda utav? Jo, nämligen kläder!


Först var det tänkt att jag skulle sy egna doftpåsar, men när jag satt och rotade i min tygsamling var där inte rnågot tyg som riktigt kändes rätt. Eller så ville jag använda det tyget som kunde bli fint till att sy kläder av. Till slut kom jag på att jag har ju ett gäng smyckespåsar i organza som skulle bli helt perfekt att fylla med lavendel!


Sagt och gjort, efter lavendelkvistarna fått ligga och torka på ett fat i fönstret började jag ta loss blommorna och sedan fylla mina påsar. Det blev fem påsar i olika storlekar fyllda med lavendel. Fyra som blivit utplacerade i garderoberna, och en (den vita) har blivit placerad på mitt nattduksbord, tillgänglig att sniffa lite på innan läggdags.


Så frågan är hur kreativt mitt bidrag i slutändan blev, då jag inte ens sydde mina doftpåsar själv, utan valde att ta till återbruk istället. Men något kreativt ligger det väl ändå i att stå och klippa lavendelkvistar, lägga dem i en liten påse av papp, lägga upp kvistarna på ett fint fat i fönstret för torkning (väldigt fint som dekor f.ö.), dra av de torkade blommorna för att sedan portionera upp dem i påsar. Att jag kom på idén med gamla smyckespåsar är väl lite kreativt? Jag skapade i vilket fall något, även om jag inte gjorde det på ett kreativt sätt i den mån som jag anser vara kreativitet. Men jag tog två saker och gjorde något nytt av det.


Så här är mitt bidrag till månadens tema i Monthly Makers; ett gäng doftpåsar!
För de som är intresserade av vad Monthly Makers är, och är sugna på att haka på något tema under de kommande månaderna (eller försöka slänga ihop något lite snabbt på denna månadens tema) kan kika in hos månadens värd Elsa, och där få reda på mer.

Kommentarer
Postat av: Alicia

Helt klart tillräckligt kreativt! Något som inte användes kom till nytta (påsarna), överblommade växter fick en ny funktion och du har säkerligen inspirerat någon att göra samma sak. Man kan inte uppfinna hjulet varje månad, och skönheten/magin sitter ibland i de små detaljerna :) MVH en som älskar lavendelpåsar

Svar: Tack för uppmuntrande ord! <3 Det är lätt att stirra sig blind på att man inte gjorde något som var tänkt, i det här fallet att jag skulle sy påsarna själv och inte se, eller glömma, att jag ändå gjorde något. Något är väl trots allt bättre än inget, i slutändan! :)
Ja, tänk vilken grej lavendelpåsar är, så himla lätta och praktiska, om man har tillgång till lavendel! :D
iamlindah

2017-08-24 @ 10:56:51
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
Postat av: Katarina

Jag kan känna doften ända hit! Och vilket smart användningsområde till smyckespåsarna, det måste jag komma ihåg om jag ramlar över några sådana.

Svar: Tack! :D Ja, tycker själv att det inte var en så dum idé, särskilt om man har en del smyckespåsar och inte förvarar så mycket smycken i dem! :) Fina är de ju också!
iamlindah

Postat av: Elsa

Jag tycker verkligen att det är kreativt nog! Så smart att återbruka det en redan har! Superfina bilder också!

Svar: Tack så mycket!! :)
iamlindah

2017-08-30 @ 22:34:44
URL: http://elsalisalarson.se
Postat av: Johanna

jag tyckte det var en väldigt kreativ tolkning på temat! Snyggt och miljövänligt blev det ju också!

Svar: Tack! :) Ja, miljövänligt gillar vi!
iamlindah

2017-09-01 @ 09:38:05
URL: http://johannamontell.homespo.se
Postat av: Stina | Stinas tillvaro

Väldigt kreativ tolkning i mina ögon, fantastisk idé! "I det enkla bort det vackra" sägs det ;) och det har du ju verkligen lyckats med!

Svar: Tack så mycket! :D
iamlindah

2017-09-03 @ 20:11:23
URL: http://stinastillvaro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback