"En personlig blogglista om året som gått"

2017-01-26 | 14:16:00
Trots att jag fortfarande hänger kvar i oktober (pga av livet) här på bloggen så är ju 2016 över, och trots att januari börjar gå mot sitt slut tänkte jag ändå inflika med ett sammanfattande inlägg så här mitt i det förgångna. Detta har varit ett riktigt svårt inlägg att få klart, flera frågor har varit svåra att svara något ordentligt på, då det är svårt att se det positiva eller det man lärt sig av något som varit jobbigt så här nära inpå. Men jag har gjort mitt bästa! Och förhoppningsvis kan jag se någon mening eller lärdom i det som varit sen längre fram.

 
1. Vad mådde du bra av 2016?
Jag har väldigt svårt för att hitta något jag mått bra av detta året. Om jag ställer andra halvan mot den första så mådde jag bättre den första halvan. Den halvan då jag fortfarande gick skrivarlinjen på Wik. Men jag mådde inte jättebra på Wik heller och såg fram emot att få lämna stället. Nu i efterhand så saknar jag Wik, det var mycket bättre än hur det är nu, (och där var bra stunder också). Även om jag satt ensam på mitt rum typ alltid, eftersom de som skulle vara mina vänner svek mig, för trots detta hade jag någonstans att vara om dagarna, jag fick se nya platser, skriva och jag hade stadig ekonomi, och sen i slutet av terminen fann Kit och jag varandra, tråkigt nog, att det var i slutet alltså. Sedan dess känns det som att det mest gått utför.

2. Vad har du sörjt 2016?
Så jag har sörjt faktumet att andra halvan på Wik gick utför och att jag inte fann Kit tidigare under tiden jag var på Wik. Men mest har jag sörjt hur allt gått utför sedan jag återvände hem till Skåne. Där har varit tillfällen då jag trott att det varit på väg upp, att nu äntligen ska saker och ting lösa sig, nu äntligen ska jag få lite lugn och ro. Jag har sörjt faktumet att jag inte bara har fått leva mitt liv, haft vanliga vardagsproblem att tampas med, att jag levt i ständig dödsångest och meningslöshet samtidigt som jag försökt greppa efter grässtrån för att hålla mig uppe. Skolan sket sig, ekonomin gick utför, jag har knappt haft någon mental ork och varje gång jag kämpat mig upp och hittat lösningar på problemen som uppstått så har det satts nya käppar i mina hjul och jag börjar bli trött.

 
3. Testade du något nytt?
✶ I samband med att jag flyttade till Malmö i September har jag testat på att bo i en storstad (även om jag bor typ i utkanten och känner mig typ mer isolerad här än någon annanstans jag bott).
✶ Har firat jul bara Christopher och jag.
✶ Försökte komma med i Blå Blixts antologi.
✶ Har sett på dansteater med Agnes.
✶ Varit på min första föreläsning i samband med högskolestudier, på Linnéuniversitetet.
✶ Gjort min första, och troligtvis sista, hemmagjorda plommonsaft.
✶ Jag har sett andra människor göra en föreställning av något jag skrivit.
✶ Gjort en antologi på Wik.
✶ Skrivit en flervägsberättelse (även om den inte är klar).
✶ Besökt Stockholm ensam.
✶ Gjort ett skriv- och musiksamarbete, som blev väldigt bra.
✶ Ätit sniglar, bento-box och ramen.
✶ Skrivit black-out poetry.
✶ Olika hårfärgskombinationer, som alltid.

4. Vad la du mest tid på?
Jag har mest sett på serier.

 
5. Vem vill du tacka och varför?
Jag vill tacka mig själv för att jag orkar fortsätta kämpa. Jag vill tacka min mamma för att hon alltid tålmodigt lyssnar på mig när jag behöver få ur mig all skit som jag måste bära på och uthärda. Till sist vill jag tacka Christopher för att han står ut med mig trots mina humörssvängningar.

6. Vad är du stolt över när du ser tillbaka på året?
Jag är stolt över att jag gav mig iväg ända till Uppsala för att gå på folkhögskola i ett år och fortsatte utbildningen trots att det ofta var mycket jobbigt.


7. Vem saknade du?
Jag har saknat vänner jag en gång haft. Som bara ramlat bort hipp som happ. Det smärtar att tänka på att personer som varit så viktiga och speciella i mitt liv inte längre är det. Och så saknade jag alla hemma i Skåne när jag fortfarande gick på Wik.

8. Vilka lärdomar tar du med dig från 2016?
Jag vet faktiskt inte. Det är så svårt att direkt efter någonting se vad man lärt sig utav det. Men jag tror jag tar med mig en del insikter om mig själv. Slutet av 2016 spenderades åt att komma tillbaka på benen, åtminstone början av 2017 ska spenderas åt att hitta och stärka mig själv. Utvecklas. Lämna saker bakom mig och åta mig nya. Typ så.


9. Största utmaningen?
Att ge upp när det är vad som krävs för at må bättre, trots att det är bland det svåraste jag kan göra, och också intala mig själv att jag inte har misslyckats för att jag valt att lyssna på mig själv gällande vad jag behövt.

10. Vilka dagar minns du speciellt?
Jag minns när dagen det var dags att lämna Wik kom. Jag minns när Christopher och jag åkte till Tivoli för att uppleva deras halloween-evenemang. Jag minns när jag var i Stockholm själv. Jag minns skrivarnas och musikernas samarbete. Jag minns skrivarnas och teatrarnas samarbete. Jag minns när Christopher och jag var på Kreativum. Jag minns när vi åkte till en insjö utanför Kristianstad och badade. Jag minns dåliga dagar också, men de förtjänar inte att nämnas, de kan stanna i 2016.

 
11. Hur har du utvecklats under året?
Alltså, åh, jag vet inte. Jag kan inte formulera min utveckling just nu. Det jag spontant tänker på först är att det nog gick åt båda hållen. I samband med hur jag mått så har jag kanske betett mig på ett sätt och haft tankar som jag inte hade velat. Jag har hamnat i en återvändande spiral där ångesten och meningslösheten är återkommande känslor. Men jag vill också se på det hela som att jag varit en phoenix som sjungit på sista versen under tiden som jag bit för bit fallit ner och bildat en hög med aska, som jag nu håller på att resa mig upp ur!

12. Vad inspirerade dig 2016?
Enstaka personer, pinterest, instagram, typ så. Inget sådär jätteutmärkande faktiskt känner jag.


13. Besökte du några nya platser?
✶ Uppsalas Domkyrka
✶ Gustavianum
✶ Roparberget
✶ Stockholms Stadsbibliotek
✶ Universitetshuset, Lund
✶ Kungshuset, Lund
Linnéuniversitetet

14. Hur tog du hand om dig själv?
Känns inte som att jag tog hand om mig själv så mycket det gånga året. Mer än på det vis att jag slutade med saker som inte gjorde mig något gott, slutade umgås med personer som inte brydde sig om mig, åkte hem till Christopher även om gången innan varit den sista när jag gick på Wik. Typ så.


15. Vad vill du göra om 2017?
Alltså, vad vill man göra om från ett år som mest känns som en negativ klump när man tittar tillbaka på det? Det jag spontat tänker hade varit kul att göra igen är samarbetena med teater- och musiklinjen vi hade på Wik, men det vet jag om att jag inte kommer att göra igen, på grund av rätt uppenbara skäl (som att läsåret är slut).

16. Vilka länder/städer/besökte du?
Uppsala, Stockholm, Köpenhamn, Borgholm, Färjestaden t.ex.
 

17.
Vad var din största framgång 2016?
✶ Eftersom året varit så himla präglat av negativitet, så är det svårt att se vad för framgångar jag haft. Men saker som jag tror kan räknas som någon slags framgång, i alla fall på ett personligt plan är att få något jag skrivit iscensatt och få höra av flera personer att de tyckt att mitt teaterstycke varit så himla bra och ytterligare fler gånger av mina klasskamrater när läsåret gått mot sitt slut.
✶ Allt bra jag har fått höra om mitt eget skrivande i övrigt, även om jag har svårt för att ta till mig att jag skulle vara något speciellt på den fronten.
✶ Fick inte reda på mina betyg i de två första delkurserna i Att Skriva Dramatik förrän detta året, men jag har ju gjort jobbet under 2016, så att få högsta möjliga betyg i båda är väl en framgång som kan räknas till det gångna året.
 
18. Bästa köpet?
Tågbiljett till Köpenhamn + entrébiljett till Tivoli för att få uppleva Halloween på Tivoli. Var så himla glad och exalterad hela tiden vi var där, även om det började regna i slutet och jag blev blöt och jättekall där jag inte lyckades skydda mig från regnet. Det kändes så pass bra så jag ville i stort sett inte åka därifrån när det var dags. Var så länge sedan jag var så pass glad och njöt av något. Så det var helt klart värt varenda slant, även om min ekonomi kanske inte riktigt tillät det.
 

21.
Bästa matupplevelsen?
När Christopher och jag var på Köpenhamns Tivoli åt vi på en asiatisk restaurang, och det jag beställde var så himlans jäkla gott, så det var inte klokt! <3
 
22. Bästa boken du läste i år?
I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist.

 
23. Favoritserie?
Grimm, Rick & Morty, Gilmore Girls, Pinocchio.

24. Årets låtar?
✶Dexys Midnight Runners - Come on Eileen
✶Södra Station - Glad Då
✶Kiiara - Gold
✶Ulrik Munther - Nån gång
✶ZAYN - PILLOWTALK
✶Hanna Järver - Samma gamla himmel
✶Foxes - Body Talk
 

25. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare, mycket, mycket ledsnare. 2016 har varit ett skitår!
 
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2016
Dagen jag fyllde år åkte mamma och jag till havet för att bada lite innan jag skulle med bussen till Kristianstad. Framme i Kristianstad öppnade jag mina presenter från Christopher, och det var i stort det som hände just på dagen. Annars firade jag ju den med att åka på lite utflykter dagen innan och efter.
 


27. Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
En stadig grund, en känsla av att höra hemma, lugn, förändring, mental och fysisk ork, äventyr, vänner, nya drömmar.
 
28. Högsta önskan just nu?
Att få ett stabilare, bättre, finare, roligare, positivt utvecklande år.

Två listor kombinerade till en, varav den ena hittad hos Wilda, den andra hos Julia.

Allt som blev över i oktober 2016

2017-01-24 | 14:20:00


Första veckan av oktober saknade Christopher och jag varandra extra mycket, så han dök upp en dag i veckan innan helgen, och jag gjorde mig extra fin inför att han skulle komma. Det där med att bara dyka upp är inte precis något han kan göra bara sådär hur som helst, eftersom han kommer hit sent efter jobbet, och måste upp tidigt, tidigt nästa dag eftersom det tar typ två timmar att köra. Så det var rätt speciellt.


Sen på fredagskvällen samma vecka gjorde vi tacos och drack vin som han hade köpt med sig.Veckan därpå fick jag hem ett tillstånd för att ta körkort i brevlådan! För nu var det dags att börja arbeta mot ett körkort, och det första steget mot detta är att skaffa ett tillstånd. Fast egentligen är det andra steget, för det första steget är att göra en synundersökning att skicka med i ansökan om tillståndet. Men, so far so good alltså.

 
Oktober var den varma chokladens månad, och en vecka köpte jag spraygrädde för att lyxa till det lite extra! :)

 
Lite i samband med halloween började jag också läsa Skräckfiktion på distans via Linnéuniversitetet, och därför såg jag t.ex. en kväll på Alien i utbildningssyfte.
 


I mitten av oktober bestämde jag ju mig för att färga håret och tog lite knasiga foton under processen.

 
En dag var jag extra färgglad i lila hår, lila hörlurar, senapsgul mössa, rosa tunika och grön cardigan.
 
 
Mot slutet av månaden hittade jag en barndomskatt i en av bananlådorna; nämligen min figurtvålsamling. Tyvärr luktar tvålarna inte alls gott längre och flera av dem är missfärgade.I slutet av oktober fick Christopher äntligen flytta tillbaka till sin lägenhet efter stambytet, och dagen efter flyttandet fanns där ingen ork att laga mat så vi åkte till Max och åt där istället.

 
Efter Skräckfiktions-kursen varit igång i redan 2-3 veckor dök till slut min kurslitteratur upp, men bara för att jag avbröt min beställning hos Bokus och istället beställde från adlibris. I det här läget hade jag flera hundratals sidor att försöka läsa ikapp för en kurs på 7,5hp, så jag var sjukt stressad ovanpå att jag mådde så himla psykiskt dåligt just då. I slutändan hoppade jag av kursen, för jag bedömde att det inte skulle gå, jag skulle klappa ihop till slut, och Att Skriva Dramatik-kursen fick ta rätt mycket stryk pga det hela (jag ansåg också den vara viktigare för mig än Skräckfiktion).

Så nu står jag här med en hög böcker jag inte haft någon användning för, förutom boken som ligger högst upp i högen som faktiskt var till ASD.

Och det var allt som blev över i oktober, nu skuttar vi direkt vidare mot november! :)

To see the world while the light lasts genom mobilen

2017-01-23 | 14:17:00


Som jag berättade i ett tidigare inlägg såg Agnes och jag vår första föreställning på Malmö Opera, och vår första dansteater. Jag tror inte någon av oss har sett en förställning som främst varit inriktad på dans. Det har väl mer varit musikaler liksom.


Jag tänkte i alla fall att vi skulle kika på några av bilderna jag knäppte med mobilkameran under vårt besök. :) Här ovan är ett foto som togs när vi satt och väntade i foajén.Till slut fick vi komma in, och jag kan säga att jag hade förväntat mig ett helt annat utseende, och inte all denna träiga inredningen som vi möttes av, som jag tyckte såg så himla osmaklig ut, haha.

 
Men nu senare har jag funderat på om scenrummet är inrett så pga akustiken och liknande.
 Det blev såklart mest fotat innan föreställningen började, jag ville ju inte lägga min uppmärksamhet på att sitta och fotografera under föreställningen, det var inte därför jag var där liksom. Sen är det rätt respektlöst mot alla andra att sitta med sin mobilskärm tänd där i mörkret, tycker jag. Jag brukar försöka att täcka skärmen när jag tar någon bild.Men jag knäppte ändå av något foto precis när de började, det är oftast då jag passar på, sen vill man ju fokusera på föreställningen.

 
Försökte filma några sekunder under andra akten också, mest för att försöka fånga lite rörelser, som liksom inte framstår i ett foto.Som ni ser på avståndet så var det egentligen inte riktigt lönt att försöka fånga vad som hände på scenen med mobilkameran, men det är kul att ha några minnen så här ändå.

Och det var mina foton från när Agnes och jag besökte Malmö Opera.

Black-out poetry

2017-01-21 | 14:01:00


Nu känns det som att det blir lite kaka på kaka här, med mitt bidrag till Monthly Makers som kom upp för några dagar sedan, som också var black-out poetry. Men i oktober gjorde jag faktiskt en ny black-out poem, och det var ett tag sedan det blev en sådan.


Jag skakade ilsket av mig
hans hand
Rör mig inte
sa jag

du lämnade mig

Du förlorade rätten att röra
mig i samma ögonblick
du lämnade mig

jag menade det jag sa
jag ville såra honom djupt
han skulle lida

som jag hade gjort

han skulle fatta att det var hans fel
skulden
släppte långsamt min hand
blek och upprörd

En kort sekund
en chans
kallt
skamsen
hånfullt
lugnare

Det finns ingenting att säga

Hårförändring

2017-01-20 | 14:56:00


I oktober piffade jag upp håret lite genom att ha i lila färg i hela håret, med målet att få mörkare lilaskiftande grund med mer intensivt lila slingor. Tänkte att detta skulle gå då håret var rätt blekt i jämförelse med min naturliga hårfärg.Ja, lila slingor fick jag ju. Men resten blev mer svartbrunt, om ens knappt brunt. Men det var inget fel på det tyckte jag, det blev ju bra det också.Men håhå, jaja, vad svårt det var att fånga det på bild kände jag.

 
På de här fotona hade jag en extra bra hårdag också, varför kan jag inte ha fler hårdagar i denna stilen för? :P Ser ut som om jag möjligtvis har smålockat håret som många gör på detta viset, men icke! :3 
 
 
Det var något lättare att fånga hårförändringen med min systemkamera, vilket jag gjorde vid ett annat tillfälle. Det tråkiga med färgningen är att det verkade som att det mesta av det lila blev gömt bakom det svartbruna, även om det finns där, och syns väl bara mer på detta fotot pga det jag gör med håret. Men färgen måste ju inte alltid vara in your face för att det ska vara fint. Nu har jag inte alls lila i håret längre, utan nu är håret mörkbrunt och de lila slingorna har tvättats ur och blivit smutsigt pastellblå.

Planerar en ny hårförändring snart! Ska bara lyckas bestämma mig för vilken av de tre jag funderar på som jag ska göra, eller kanske fyra t.o.m, hahaha. Jag är hopplös när det kommer till att färga håret!

To see the world while the light lasts

2017-01-19 | 15:32:00


Den 19 Oktober såg Agnes och jag vår första föreställning på Malmö Opera. En dansteater mer exakt.Den bestod till största delen av dans (obviously) och levande orkester. Med några tillfällen i andra akten där det fanns en solist som sjöng och en stor maffig kör som ackompanjerades av orkestern. Väldigt maffigt, som sagt!På grund av detta, att det var mest dans det handlade om, så var det en väldigt abstrakt föreställning. Det var väldigt contemporaryaktig dans och därmed inte jättetydligt vad som hände alltid.I början upplevde jag det hela mest som sövande och visste inte riktigt vad som hände. Jag kunde spekulera och så, men det var som sagt väldigt abstrakt och otydligt. Men ändå fanns där tillfällen då jag faschinerades av formerna och mönsterna de gjorde med sina kroppar, tillsammans och för sig själva.Andra akten fokuserade mer på ljus än första. Och jag måste säga, där var flera väldigt snygga och häftiga ljusdesigner!

 
I slutändan var det kanske bra att det var så abstrakt som det var, för föerställningen handlade rätt tydligt om livet och döden, men eftersom inget riktigt sades så slapp jag den ångesten jag var rädd för att uppleva i samband med föreställningen, vilket var skönt! Trots att denna risken fanns var jag ju rätt nyfiken på det hela ändå, namnet var lockande och bilderna var intressanta, som ni ser. Så i slutändan var det väl en upplevelse och ändå värt det!


Alla foton är lånade från Malmö Operas hemsida.

Hösten kommer!

2017-01-18 | 13:28:00


I oktober kom hösten, som den ju gör varje år i stort sett. Ibland tidigare, ibland senare kanske. Men alltid, alltid kommer den!På innergården där jag bor finns där träd som bjuder på färgskiftningar i rött, orange, gult och grönt på en och samma gång! Tyvärr har jag mina fönster åt andra hållet, med en tråkig parkering och en annan husfasad som utsikt. Så himla tråkigt! Hade hellre haft mina fönster och min balkong in mot gården! <3

Jag är nästan förvånad över att jag lyckades knäppa ett gäng höstbilder denna hösten. Jag var i stort sett knappt ute liksom, och som jag nämnde precis, så vätter inte mina fönster mot växtligheten precis.. Jag är en sådan person som inte går ut om jag inte har ett mål. Har väldigt svårt för att promenera, bara för promenerandets skull, om jag är ensam.

 
Men någon gång gick jag ju ut, och då passade jag såklart på! Det är nästan lag på att knäppa åtminstone ett foto dedikerat till varje årstid varje år, haha. :P Nä, såklart inte. Men det blir så.Det blir en del variation på filterna och ställena som fotona är tagna, då detta inlägg innehåller alla höstbilder från oktober. Såg ingen mening med att sprida ut dem när det är så pass många månader sedan, och så pass få bilder.

 
Nästa höst hoppas jag på att få göra allt det där höstiga som jag hade velat göra. Som att plocka svamp, nötter och ha photoshoot. Tyvärr hade jag fullt upp denna hösten med att försöka komma tillbaka på benen.För övrigt så tycker jag att de två fotona här ovan är de finaste. Gula löv, extra gyllena av höstsolen mot en pastelligt blå himmel. Med extra fint och passande filter på. :)

 
Och det var hösten år 2016!

Lägenhetsuppdatering i Oktober

2017-01-17 | 15:32:00


Då var det dags att ta oss an oktober, och jag tänkte att vi börjar den månaden med att kika på vad för slags förändringar som skedde på lägenhetsfronten då. :)

 
Min hylla började fyllas på av böcker, tv-serier, skrivböcker, målarfärger och dylikt.

 
Jag lyckades till slut efter lång tids velande och funderande välja ett duschdraperi, och det blev i slutändan inte något utav de två jag hade suttit och kikat på länge! Utan det blev det här från Åhléns! Det var billigare och var bara att beställa och hämta i butiken på mobilia. Fast ibland känner jag att jag hade velat ha det svart- och vitrandiga som jag tittade på ett tag. Men nu har jag detta!

 
Och jag fick upp en lampa i hallen! Fick än en gång låna min systers ljuskrona, som jag också hade när jag bodde i Ystad. Den gör ju rätt mycket med inredningen liksom, dessutom är det så svårt att hitta det som känns rätt, och denna känns rätt för mig, så det är tur för mig att Angela inte hade plats för den än en gång! :) (här är dock inte glasmanchetterna påsatta, för dom glömde jag såklart bort, nu är alla utom två ditsatta, haha)

Monthly Makers; Mitt bidrag till Kontrast

2017-01-16 | 13:15:00
Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN(!) har jag lyckats haka på Monthly Makers och slängt ihop mitt egna bidrag för denna månaden! Jag har velat haka på detta så himla länge nu, sedan det kom igång! Men där har oftast varit något som kommit ivägen. Mest av allt livet. Som ju oftast är det som kommer ivägen. Antingen har där inte funnits tid, eller så har där inte funnits inspiration för att inspirationen använts upp för något annat, typ skolrelaterat. Eller så har det helt enkelt inte funnits någon mental ork. Men det är som att detta året gav jag mig fan på att nu skulle jag vara med! Jag vill ju så gärna komma igång med mitt skapande igen, och kanske hjälper Monthly Makers mig på traven! :)

 
- När skedde det?
- För en kvart sedan.

Min systers
hjärta
visade sig
var fylld av
blommor

som

Kvistar av guldregn
röda akasior

Allt
andades lugn

man väntade
tankspriddhet och
besynnerlig
lycka
 
Jag kunde inte riktigt bestämma mig för vilken version som är bäst. För de är båda bra på sitt vis, och fattas båda sina saker. Jag hade velat rita en massa blommor som kom ut ur revbenen på den till höger åtminstone, men jag kände inte att jag hade självförtroende nog att göra detta, med risk för att förstöra allt. Det var inte bara att klottra fram revbenen liksom, och när de ändå blev helt okej, så ville jag inte riskera något. Sen är ju hjärtat på fel sida på den versionen till vänster. :P Det var inte planerat att ha ett hjärta, så det är därför.

Hade det bara varit två olika dikter på liknande tema, så hade det varit perfekt!

Så, hur har jag tänkt då?

  • För det första blir det en slags kontrast när man gör black-out poems.
    Den stora mängden svarta som bryts av ordens vita rutor.

  • För det andra så tycker jag att diktens innehåll är lite av en kontrast.
    Det är liksom sjukhusmiljö, systerns hjärta är fullt av blommor. Det växer något vackert i bröstet på henne, men i praktiken kan det ju inte vara så bra för kroppen. Men ändå så väntas ihop med tankspriddheten en besynnerlig lycka. Det hela framstår dock som ofrivilligt på nåt vis, eller inte. Det beror ju på hur man vi ta det. I slutändan är det kanske något bra som hänt systern, att få sitt hjärta fyllt av blommor och därmed ett lyckligt sinne. Inte så dumt det, väl? :)

Klickar ni här så skuttar ni genast iväg till månadens temainlägg! :)
Om ni skulle vilja försöka haka på såhär i sista minuten, annars kommer det alltid ett nytt tema
nästa månad - varje månad! :)

Allt som blev över i september 2016

2017-01-15 | 13:17:53
September blev en kort månad när det kommer till mängden inlägg, så det är redan dags för allt som blev över-inlägget, och sen är det direkt vidare mot oktober! :)Första dagen i september höll vi ju på med flytt, detta fotot tror jag är taget efter vi hade bestämt oss för att det räckte för dagen, och jag tyckte det lyste så fint där borta mellan träden. Det gyllene kvällsljuset är bland de bästa! Kon är för övrigt inte riktig. :P


En dag var jag iväg för att hämta paket och handla lite smått. Hade tagit stadsbuss till Hermodalstorget (nuförtiden cyklar jag dit, men då visste jag inte alls hur långt det var), men bestämde mig för att gå tillbaka hem. Lite konstigt val kanske, att gå när jag släpar på matkassar och paket, och inte omvänt. Både för att det är tungt och jobbigt för min rygg, men även för att jag precis köpt matvaror och det var varmt, så det var kanske inte så genomtänkt. Lyckades svänga fel på ett ställe och stötte då på den här graffitikonsten. Personligen tycker jag att det livar upp lite när fula byggnader är täckta med lite trevlig konst. :)

 
I paketet jag hade varit och hämtat låg en hög med Att Skriva Dramatik-litteratur. Två av dem har jag läst och analyserat under kursens gång. De andra tre har jag läst några sidor i, kontra bara kikat i. Playwriting känns som ett väldigt bra köp, om jag kan komma igång med den bara, den är nämligen fylld av massa skrivövningar! :)

 
Den första boken jag började läsa var Antigone av Sofokles, och den spenderade jag sedan några dagar med att plöja igenom. Det gick relativt fort när jag kommit förbi förordet, som var så trögt och drygt alltså, haha!En dag passerade jag det här trädet som var fullt av stora röda bär (vet inte om det möjligtvis kan ha varit körsbär, men de var så himla röda, så säkert giftiga, bara för det). Eftersom jag tyckte det såg fint ut försökte jag fånga det på bild.En helg gjorde Christopher och jag hemlagad pizza med salami, skivspill, paprika, svamp och mozarella. Här på fotot ser den rätt massakerad ut dock, men det var absolut inget fel på den!En onsdag gick jag igenom mina smink- och smyckeslådor som jag inte haft tillgång till på ett helt år när jag gick på Wik (kunde ju inte släpa med mig allting upp, liksom). Jag hoppades på att jag skulle kunna tänka mig att skiljas från det mesta, genom att antingen sälja eller skäna bort. Har jag klarat mig utan det ett år, så behöver jag kanske inte det längre. Vissa saker kändes svårare att göra sig av med än andra dock, pga nostalgiskt värde. (det är dock inte första gången jag gör en rensning på detta området, så jag ser det ändå som ett framsteg att jag lyckades skilja mig från något)En dag regnade det, och jag tyckte väl att det såg extra fint ut ute med himlen och regnet. Jag tycker om regn, sådeså.

Och det var allt för september!


Lunds Kulturnatt

2017-01-14 | 15:41:01

Något jag hade sett fram emot med att flytta till Malmö var att det inte skulle vara så långt till Lund och därför skulle jag kunna gå på Lunds Kulturnatt. Nu tar det ju lite mer än en kvart att åka till Malmös tågcentral från där jag bor, plus tåg till Lund på det. Men ändå, det är inte så fasligt lång tid, ändå, särksilt om man tar ett Öresundståg!Så därför åkte Christopher och jag till Lund den 17 september för att kolla in kulturnatten lite. Jag hade kollat upp lite saker som skulle hända under dagen och skrivit ner var de fanns och när de skulle börja. Sen tänkte vi att vi stöter väl på lite grejer här och var och kollar in dem på vägen mellan de sakerna vi kollat upp.

 
Riktigt så blev det ju inte. Allt var så utspritt i klumpar över hela Lund verkade det som, och det kändes inte alls som att något särskilt hände, det fanns inte ens mat- och marknadstånd där vi rörde oss, om ens alls. Sen blev ju vissa saker jag kollat upp inte ens av, antingen pga att det tog tid att gå emellan allting så vi missade det eller för att vi tills slut var så hungriga och trötta att vi bara ville äta och sen åka hem typ.Men vad var det som hände då? För något gjorde vi ju såklart! Det första var faktiskt att lägga oss i varsin hängmatta som var uppsatt typ bredvid busshållplatsen där vi stod och väntade på bussen som skulle ta oss till vårt första mål. Det var lite kul tyckte vi. Hängmatta är najs.Stället vi skulle åka till var Vattenhallen. Tänkte att det kunde väl vara lite kul att prova på lite olika vetenskapliga grejer. Tyvärr så var det mesta i stort sett mest barnanpassat, och det fanns inte så mycket heller egentligen. Men vi gjorde varsin provrörsgrej och gjorde några tankenötter. Där fanns en slags klättervägg där man kunde spela olika typer av spel på denna på något vis, men även om vi stod och väntade på att få komma till så sprang det hela tiden fram barn som började klättra och slå lite hur som helst på de blinkande lamporna, ingen ordning alls! Så vi gav till slut upp.Men vi fick iaf testa på att köra Segway, det var ju rätt najs! Rätt kul faktiskt när man väl kommit upp på den, utan att slå ihjäl sig (nä, jag ska inte vara dramatisk), och blivit varm i kläderna. :) Vet inte om jag hade vågat köra med den i en backe dock, inte i första taget iaf, haha.

 
Efter aktiviteterna på Vattenhallen började vi röra oss tillbaka mot andra event jag kollat upp och tågstationen. De där andra eventen blev ju inte av, men vi stannade på två ställen på vägen. Vi testade bl.a. VR (en rätt kass och tråkig sådan) och på ett ställe fick vi både gratis korv och popcorn i strut, som man fick göra själv. Medan vi mumsade på våra alldeles för salta popcorn passerade vi en och annan universitetsfackultet - i den här byggnaden skulle jag vilja läsa något, jag undrar vilka ämnen som befinner sig här!

 
Vi avslutade hela vistelsen med att äta en slags miniburgare och dela på en thailändsk rätt i saluhallen(?). Sen pallade vi verkligen inte mer! Det var hemskt skönt att få komma hem igen, slappna av och vila mina stackars fötter och rygg.

Fjärilar, Flytt och Fuschior

2017-01-13 | 12:56:23


Den tionde september var det dags för ännu ett flyttlass, fast denna gången var det Christophers grejer som skulle flyttas. Detta pga stambyte och mojs av hela hyreshuslängan han bor i, och nu var det hans trappas tur.


När lägenheten slutligen var tömd, och allt hade flyttats dit det skulle stå tills renoveringen var klar, lyxade vi till det med smulpaj med blandad bärkompott. Mmmm.Sen nästa dag vaknade vi upp hos Christophers mamma och Lennart.

 
Som har en trädgård smockfull av blommor, främst fuschior, och lite odlingsmojs. Som gula hallon t.ex.
 

Alltså, det känns
så skumt att sitta och titta på sådana här bilder, där solen skiner, det är varmt och det är fullt av växtlighet. Bara den saken att det var så himla ljust, och så länge. Känns så konstigt just nu, haha.Kan ni för övrigt tänka er att de här fotona är tagna med min mobilkamera? Bra ljus gör så himla mycket alltså!
 
 
Och det var den sommarsöndagen! Känns inte som att det var något särskilt att blogga om kanske, jag ville väl mest visa fotona, för att de var så somriga och det var en härlig och fin dag.

Linnéuniversitetet

2017-01-12 | 12:16:06
 
Den sjunde september var en annorlunda dag. Jag gick nämligen upp vid 5-5.30 på morgonen. Det är en sällsynt tid för mig att gå upp kan jag säga! Anledningen till att jag gick upp så himla tidigt var för att jag skulle på min första universitetsföreläsning! Som också är annorlunda, såklart, cuz first time.Det var första föreläsningen i Att Skriva Dramatik, och eftersom jag läser den på Linnéuniversitetet (på distans) så skulle jag åka ända till Växjö för att närvara. Så jag hade åkt hem till Christopher dagen innan (tisdag) för att åka med honom till Älmhult, där han jobbar. Mellanlanda där en kort stund för att sedan gå till tågstationen som ligger i stort sett bredvid hans arbetsplats (najs) och ta krösatåget till Växjö. Sedan skynda mig till stadsbussen som skulle ta mig till universitetet. Alltihop gick väldigt smidigt! Hemresan var lite jobbigare, då fick jag springa upp för en massa trappor för att precis hinna med tåget tillbaka till Älmhult.Föreläsningen höll på från 10 till 15, och var uppdelad i två mellan de båda lärarna. Kursledarläraren föreläste lite om dramats historia fram till vår lunchpaus, och den andra läraren hade sin föreläsning efteråt. Den verkade inte ta upp något specifikt, utan hon fokuserade på att ta reda på vad för tidigare erfarenheter vi hade av teater och skrivande, och varför vi sökt kursen typ. Hon pratade också lite kort om olika pjäser där hon bl.a. läste första sidan i de flesta.

 
Jag kan säga att jag var sjukt trött när jag väl var påväg därifrån, hade börjat bli trött redan innan lunch faktiskt och bestämde mig för att köpa en Vitamin Well med koffein under en bensträckarpaus. I denna byggnaden åt jag förresten min lunch, ser det inte fint ut? :3 Vill typ läsa någon kurs, eller nåt, på plats bara för hur området och skolan såg ut, haha!

Och det var min första universitetsföreläsning, och enda hittills. Valde att göra frånvarouppgift när andra föreläsningstillfället kom, pga att jag var rätt säker på att jag mentalt inte skulle mäkta med allt som krävs för att ta sig dit. Nästa föreläsningstillfälle känns tyvärr tveksamt det också, för om det är på onsdagen igen krockar det med min nya kurs som börjar denna terminen. Tråkigt.

Nyinflyttad

2017-01-11 | 14:44:00


Nu är det lite mer än tre månader sedan jag flyttade in i min lägenhet, och fortfarande känns det konstigt när jag säger min lägenhet eller pratar om den (eller Malmö) som hemma. Vadå, bor jag här? Det känns så avigt, fel och konstigt. Men det känns en hel del mycket bättre nu än i början. Åh, vad jag hatade att bo här! Nu känns det okej.
Jag har såklart
fotat processen "inflytt och komma till rätta" lite då och då. För att dokumentera hur det hela utvecklas. Detta inlägget kommer att innehålla foton som tagits i september, och det händer inte så mycket under denna månaden.


Alltså, visst, det beror väl på hur man ser det. Det är väl denna månaden som det hände som mest. Massvis med lådor bars upp den förste direkt efter jag och Angela hade varit och hämtat alla nycklar (så sjukt många nycklar!), flertalet av mina möbler bars upp dagen efter av mig och Christopher och sedan allt fixande, allt uppackande.

 
Första natten spenderade jag så här, liggandes på bara min sängmadrass. Jag tyckte absolut att jag skulle sova i lägenheten direkt, försöka vänja mig vid den och så. Det hela resulterade i att jag fick en ångestattack och gråtandes ringde till mamma, som direkt kom hem till mig med Angelas extrasäng som hon sedan sov på i köket.

 
Det var så himla mycket skit och psykisk påfrestning där i början, så det är inte alls konstigt att jag reagerade som jag gjorde. Det lugnade ju inte ner sig efteråt heller, utan det var ju både det ena och det andra som skulle fixas och lösas. Som internet. Jag hade varit duktig och beställt internet från bredbandsbolaget så det fanns att hämta lagom till inflytt och det skulle sättas igång den förste september.

Men trots att det stod på lappen jag fått av Heimstaden att de hade bredbandsbolaget som fiberleverantör, så fanns det inget fiberuttag i min lägenhet, och trots att de säger att jag har det på även bredbandsbolagets hemsida. Det är allt jag tänker säga om den röran, för allvarligt talat så orkar jag inte dra upp det igen. Men att sitta i en storstad där man inte känner till sitt bodstadsområde utan internet, fy!Efter många jobbiga timmar under lördagen med att bära upp en massa möbler, bara jag och Christopher, ända upp till fjärde våningen (utan hiss) kändes och syntes det på kroppen. Mina knän var rätt pajade, hade ont och var stel i dem i flera veckor efteråt. Hela kroppen var öm och stel, men det mesta gick över rätt snart efter lite sömn och vila, förutom knäna då. Det var fan inte kul att behöva ge sig iväg till skolan på måndagen, behöva gå i trapporna, till bussen och stå upp jättemycket! Lördagskvällen "firade" vi med pizza att vi var klara för den här helgen med flyttande, med stolarna här ovan som matbord. Sjukt god pizza f.ö. och redan uppskuren utan extra kostnad!

 
 
Här kan vi skåda några av mina blåmärken på både underarm och lår, men de ser rätt mesiga ut pga det dåliga ljuset. Inte för att de såg förfärliga ut, men de gjorde rätt ont. :P

 
Resten av september såg min sovhörna ut såhär. Jag låg något högre upp från golvet, då den andra madrassdelen av sängen burits upp, men det dröjde några månader till innan benen sattes på, och vad konstigt det kändes då, hamnade så himla högt upp! :P Nu är också hyllan rätt fylld och nattduksbordet har fått både foto och ljuslykta.

 
Den delen jag tyckt bäst om största delen av tiden i lägenheten har varit garderoben, som är en liten walk-in-closet. Inte för faktumet att det är en sådan slags garderob. Utan för faktumet att den har sett hemtrevligast ut, haha. Troligtvis pga att den har varit minst tom av de resterande rummen och för att jag är relativt nöjd med hur den utvecklats, med matta på golvet, min fina gröna byrå och smarta lösningar. Dessutom är den nog det stället i lägenheten som är varmast, haha.

And that was it for september on the apartment!

The Books of 2016

2017-01-10 | 15:04:00


Hur många böcker har du läst i år?

Jag har läst klart 12 böcker detta året (det gångna året). Det har blivit en del draman det här året, men jag räknar ändå dem. Fast jag har gjort det på ett lite konstigt sätt, för i vissa fall har jag räknat boken där det kanske varit två draman i som en, någon gång har jag räknat bara ett drama som jag läst ur en dramasamling. Så skulle jag ha räknat varje drama för sig blir det egentligen 15 stycken, tror jag.

Vilka böcker läste du?

En dåre fri av: Beate Grimsrud
Prins Sorgfri av: Per Lysander och Suzanne Osten*
Gudarna av: Elin Cullhed
I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av: Tom Malmquist
Invasion! av: Jonas Hassen Kemiri*
Melland dig och dig av: Katarina Kieri
Quidditch through the ages av: J.K. Rowling
Medealand och andra pjäser av: Sara Stridsberg**
Antigone av: Sofokles*
The Caretaker av Harold Pitcher*
Frankenstein or the modern Prometheus av: Mary Shelley
2 skådespel av Katarina Frostenson**

*Draman.

**Mer än ett drama.

 
Vilka gillade du bäst?

I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv, både gillade och gillade jag inte för att den kändes så mycket och fick mig att gråta. Men när en bok får en att skratta eller gråta har författaren gjort ett bra jobb tycker jag, att ämnet sedan är känsligt för mig är en helt annan.

Mellan dig och dig, trots att den var lite trögstartad så gillade jag den rätt ordentligt närmre mot slutet, då förstod en så mycket mer och kunde binda ihop alla trådar. Och dikten var fin!

Quidditch through the ages, bara för att J.K. Rowling i stort sett aldrig slår fel, och för att även om det handlade om sport så var det intressant! Men quidditch är väl lite intressantare än all annan sport ändå, hehe.

Vilka gillade du inte?

Jag hade väldigt svårt för de två första dramanen i Medealand, pga att jag hade svårt för att föreställa mig det medan jag läste. The Caretaker var också lite småtråkig, just för att inget riktigt händer, vilket dock lite är poängen med pjäsen.. Första dramat i 2 skådespel blev jag inte så förtjust i heller, för det var så väldigt abstrakt och svårt att placera och föreställa sig.

Grejen med att läsa drama är ju att en del kräver att man stannar upp, kanske läser om och analyserar, för att man ska förstå vad det verkligen är som händer. Men det har en ju inte alltid tid, eller lust med, om man inte ska abeta med dramat.


Har du upptäckt någon ny favoritförfattare?

Nej, jag vet inte, tänkte läsa mer av Katarina Kieri, Jonas Hassen Kemiri och Beate Grimsrud. Men jag kan inte riktigt säga ifall de är några favoriter förrän jag läst mer av dem helt enkelt. men jag tror inte att jag kommer att kära ner mig något särskilt i dem, bara tycka att de skriver helt okej och läsdugliga böcker.

Har du läst någonting i andra genrer än du brukar?

Alltså, jag brukade inte läsa dramatik på fritiden något särskilt, men har ju läst dramatik förut såklart, vilket man ju gör när man håller på med teater. Annars tänker jag att skräck inte är en genre jag brukar läsa, men som jag nog tror att jag ska kika mer på hädanefter.

Vilket bokomslag var snyggast?
I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv, En dåre fri och Melland dig och dig hade nog de omslagen som tilltalade mig mest. I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv hade en extra fin bokpärm också om man tog av omslaget, det gillade jag verkligen.


Valde du att läsa någon bok bara på grund av omslaget?

Alltså, det är ju ofta ett omslag som drar till sig ens ögon, iaf mina. Sen är det också titeln. I slutändan är det dock vad som står på baksidan som spelar mest roll. Så även om ett omslag ser spännande ut så skulle jag sällan läsa en bok om handlingen inte verkar intressant. Så nej, jag tror inte det.

 

En bok du påbörjade men aldrig slutförde?

Där är några böcker jag börjat läsa på som jag inte läst klart, men som jag tänkt ge mig på igen vid senare tillfälle. Men när det blir får vi se. Sen har vi ju de böcker som jag inte hann läsa klart under 2016, men som jag fortfarande läser. Kan inte komma på någon bok som jag börjat läsa som jag inte tänkt fortsätta läsa i faktiskt.

Din bästa läsplats 2016?

Har i stort sett bara läst i sängen. När jag är ensam. På kvällen innan läggdags. Minst störningsmoment då.

Vilka böcker hade du sett fram emot mest under 2016 och hur var de att läsa?

De böcker jag sett fram emot mest under 2016 har jag faktiskt inte fått läsa ännu..

 

Vilka böcker ser du fram emot att läsa 2017?

Jag vet inte riktigt om jag kommer lyckas läsa alla dessa böcker under 2017 och har väl inte planerat att verkligen läsa just de här, allt hänger på om jag hinner och vad jag känner för när det är dags att plocka upp nästa bok. Men följande böcker är några som jag känner mig lite extra intresserad av i nuläget;

Sju minuter över midnatt av Patrick Ness
Harry potter and the Cursed Child av J.K. Rowling
Män utan kvinnor av Haruki Murakami
Alvernas liv av Muriel Barbery 
Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist

Hade du något mål med din läsning under 2016?

Det återkommande målet att försöka läsa mer, det gick väl sådär känner jag. Men jag hade även tänkt läsa mycket mer drama än vad jag gjorde, så att jag skulle kunna hitta bättre material till årets audition på teaterhögskolan. Det gick inte så bra det heller, helt enkelt.

Vad är ditt mål med din läsning under 2017?

Att få igång läsandet mer, ersätta onödig procrastination med läsning istället kanske, försöka läsa en del istället för att se på serier, och verkligen försöka läsa mer dramatik detta året! Försöka att inte tvinga mig själv igenom böcker och draman som känns sjukt dryga och motiga att läsa - lägg när skiten och ta upp nåt annat, förhoppningsvis bättre!


Lista hittad hos Amanda.
Alla foton är lånade av andra, då jag inte tagit egna,
alla bilder är självklart klickbara och länkade till källan där jag fann dem.


Allt som blev över sommaren 2016; augusti

2017-01-09 | 14:44:00
Då kör vi ett inlägg med foton från augusti som inte kommit med i något, eller kvalificerat sig för ett eget inlägg!

 
Den förste augusti fick jag min födelsedagspresent från Angela, innan vi åkte till Öland. Vilket var bra, för i paketet låg ett SD-kort! Att telefonen sen fick damp efter programvaruuppdateringen den äntligen fick göra, är en helt annan sak.Den sjätte augusti var vi bjudna på mat hos Aniko och Lennart och jag bestämde mig för att sätta en fuschia i Christophers skägg och ha en liten photoshoot, om än bara med mobilen (för kameran var inte med). Tänkte utveckla idén mer vid något tillfälle och då fotografera med kameran.

 
Christopher fick ligga ner på golvet, eftersom jag tyckte mattan var en bra bakgrund, och fick då några hundpussar, pga nu lättillgänglig för Zandee.
 
 
Den åttonde augusti testade jag att göra plommonsaft, av plommonen vi fått när vi var och åt hos A och L. Ingen favorit hos mig, men Christopher verkade tycka om det. Nu har jag testat det iaf!
 
 
Den trettonde augusti var vi ju hundvakt och som jag berättade gjorde vi pizza, och här är den!

 
Med hjärtformad spetspaprika! :)


Den tjugonde augusti
åkte jag buss och fotade landskapet som flög förbi.
 


Den tjugoförste augusti träffade vi ju Nixon och efter det var vi bjudna på kvällsmat hos Aniko och Lennart igen.När vi åkte hem var det en fin solnedgång som jag fotade genom bilfönstret.

 
Fint!
 
 
Den tjugofemte augusti var det så himla, himla, varmt och därmed jättekvavt inomhus, så jag gick ut och satte mig på gräset en liten stund för att lufta huvudet lite.

När jag skulle bli Konditor

2017-01-08 | 12:32:00

Så. I augusti började jag studera till Bagare och Konditor i Malmö. Men eftersom jag inte skulle få tillgång till min lägenhet förrän den förste september, pga renovering av toalett/badrum, blev det lite jobbigt de där första veckorna.
Jag hade absolut
ingen mental ork att pendla varje dag i minst två timmar, ha tre byten, enkel resa. Det skulle innebära att jag var tvungen att gå upp vid fyra på morgonen. Och jag visste att det helt enkelt inte skulle fungera. Jag är sjukt morgontrött, för jag har alltid haft svårt att komma till ro när jag ska sova. Spelar oftast ingen roll hur trött jag är när jag går och lägger mig.Det hela lades upp på det viset att jag skulle se till att komma dit 1-2 gånger varje vecka fram till jag fick flytta till min lägenhet och jobba på i kurslitteraturen på egen hand hemma. Problemet där var att det tog sin lilla tid innan de böckerna jag behövde till att börja med dök upp.
För att röra
till det ännu mer så blev jag förkyld och missade därmed två av de tillfällena jag skulle åkt in, och jag fick heller ingen information om vad jag missade så jag kunde jobba ikapp så gott jag kunde där hemma, trots att jag efter uppladdad motivation tog kontakt och frågade efter detta. Nä, istället så hette det "du får del av den informationen när du kommer hit". Jaha. Så, bara för att jag blev sjuk ska jag inte få veta vad jag missar och halka efter mer..
 

När dagen jag äntligen kunde flytta in i min lägenhet kom, och jag kunde börja närvara på skolan som det var tänkt var jag så mentalt och fysiskt nedbruten efter flytten, och efter all ångest, stress, osäkerhet och allt som jag känt under sommaren, att det var svårt att motivera mig själv, kämpa och stå på mig vid de tillfällen då det behövdes. Jag ville i stort sett bara komma dit, göra mitt och få åka hem. Men det kunde jag ju glömma!


Jag började ju min första riktiga, ordentliga, dag med att komma lite försent också såklart.. Så det började ju bra.. Sen blev jag i stort sett bara inkastad i köket utan någon information om hur maskinerna fungerade, de sa åt mig att fråga mina klasskamrater bara. Och jag som bara ville existera i köket och göra det jag skulle ville typ åka hem direkt igen.


Jag har ju berättat i ett tidigare inlägg att jag i slutändan valde att hoppa av utbildningen när jag kikade in för att berätta varför det varit tyst på bloggen en längre tid. Och anledningen till varför jag beslutade mig för att hoppa av var för att hela tiden sedan uppropet, varje gång jag varit där, eller inför att åka dit, så har jag mått dåligt. Det kändes inte bra och jag blev ofta behandlad som om jag var dum och blev utskälld den gången jag försökte stå på mig själv.

 
Det var inte bara lärarna som verkade se ner på mig, se på mig som någon som bara är tillbesvär och inte sköter sig, (inte är det väl mitt fel att det började dåligt pga en jävla renovering och pga att jag var psykiskt nedbruten), vissa av mina klasskamrater behandlade mig som någon jävla newbie och om där var något så blev jag tillsagd på ett elakt, tillrättavisande sätt. Det sista jag behövde var att bli mer nedtryckt när jag redan mådde dåligt.


Ett exempel på när jag blev behandlad på fel sätt var när jag stod vid ugnarna och kollade tempen på mina bröd. Jag hade stoppat ner tempen i min ficka för att få den ur vägen under tiden jag skulle ta ut mina bröd som behövde komma ut direkt. Av någon anledning stod det också en hop med människor runt mig när jag gjorde detta, de bara stod där alltså, i vägen, utan någon vettig anledning, och täckte stället jag behövde sätta brödet på och vägrade svara mig när jag frågade var jag skulle ställa brickan de första gångerna jag frågade, tills de till slut flyttade på sig så jag såg hyllstapelgrejen.

Direkt följt av detta så var det någon som letade efter termometern, och jag blir såklart utskälld för att jag hade den i fickan. Varpå jag direkt sa att jag hade då inte tänkt behålla den där, att jag hade lagt den där under tiden jag tog ut brödet! Vad är det för sätt att direkt gå till det scenariot att jag varit så dum och behållt termometern när där bara finns två i köket. Personen fick vänta i några sekunder, högst en minut på att få termometen, världen går under!


Det var inte
ett enkelt beslut att komma fram till, att hoppa av utbildningen, särskilt eftersom jag sällan har gett upp när det varit jobbigt, det ligger inte i min natur att ge upp så fort det blir motigt. Men det var vad jag behövde denna gången för att inte bryta samman. Självklart känns det sjukt tråkigt att det blev som det blev, jag ville ju utbilda mig till konditor, och ha en utbildning som kan ge jobb i bakfickan. Nu blev det inte så. Bara. Om jag bestämmer mig för att ge mig på den utbildningen igen, det får vi se i framtiden. Men det blir absolut inte hos Astar i Malmö. Inte så länge de lärarna jobbar där.

Bilderna i det här inlägget har jag tagit i samband med utbildningen på något vis, även om de flesta verkar vara totalt malplacerade.

Järnvägsmuseet

2017-01-07 | 11:41:00


Sedan rätt tidigt i mitt och Christophers förhållande, sedan typ någon utav de första gångerna vi besökte Regionmuseet mer exakt, har jag varit nyfiken på Järnvägsmuseet som finns i Kristianstad. De annonserar nämligen om det på Regionmuseet.Så den 27 augusti slog vi till slut slag i saken och körde dit museet ligger och tog oss en titt.Det var väl inget sådär märkvärdigt, men en kul sysselsättning en stund under en dag ändå. Det bästa på museet var nog tågbanorna på andra våningen. Och så var det lite kul att kolla på foton på gamla tågstationer som inte längre finns och på hur se som fortfarande finns har sett ut. Borrby har ju t.ex. haft tågstation en gång i tiden, så den kikade vi på bl.a.

 
 
På en vägg kunde man se hur olika tågbiljetter sett ut genom tiderna.

 
Vi avslutade besöket med att titta på de gamla vagnarna, provsitta i de som var öppna och läsa faktan som var placerade i dem. Det mest intressanta där var nog att se skillnaderna på de olika klasserna, som det står om på skylten här ovan.Lite lyktor (tror jag).

 
Jaha, en bild på en gammal bil mitt bland tågen, tänker ni nu! Ja, det verkade som att den här bilek kunde köra på räls. Var väl ett sätt att ta sig fram snabbt vid behov skulle jag tro, vid olycka eller något kanske? Jag tror inte jag läste någon information om den. Kanske var det ett sätt att förflytta enstaka vagnar på.


Och det var vårt besök på Järnvägsmuseet i Kristianstad.

Regionmuseet och Ottoglass

2017-01-06 | 12:23:00


Efter att ha varit förkyld i några dagar (jag började bli krasslig när vi var och träffade Nixon), begav Christopher och jag oss iväg till Regionmuseet i Kristianstad (24/8). Jag var fortfarande sjuk och hade inte återfått min vanliga "energi", men jag mådde mycket, mycket bättre än vad jag hade gjort de tidigare dagarna. Det var skönt att få komma ut och iväg någon annanstans.


Och det var länge sedan vi hade besökt museet tyckte vi, så det var dags!
 


Konstverken på bilderna här ovan är gjorda främst av strumpbyxor, som blivit behandlade med något som gjort dem stela.Minns inte alls vad konstnären hette. Tror inte jag kollade efter namnet ens. Brukar inte riktigt bry mig om det.Lite skuggspel!

 
 
På ett ställe fanns det en liten workshop där man kunde testa att göra egen konst av ståltråd och strumpbyxor. Där fanns t.ex. denna skapelsen. Jag satt en kort stund och försökte slänga ihop något, det gick sådär, haha. Hade inte riktigt någon idé.Den här tilltalade mig för att jag tyckte att den gestaltade allt kaos och röra som försiggår i huvudet på en (mig).

 
Vidare upp till ovanvångingen fanns det en utställning av något helt annat än vanliga handskar, där fotograferade jag tydligen inte så mycket. Detta fotot tog jag för att där är svampar placerade på spegelpelarna som om de vore träd.

 
Efter besöket på museet gick och köpte glass.
 
 
Ottoglass närmare bestämt! Åh, jag hade gått hela sommaren och längtat efter Ottoglass, särskilt biskviglassen, men den hade de såklart inte när vi kom dit. Så vi fick köpa något annat. Vi delade på två kulor (eftersom kulorna är så pass stora att det känns som fyra).

Nixon

2017-01-05 | 11:39:21
Helgen efter vi varit hundvakt åkte vi hem till Christophers pappa igen för att träffa Nixon.Nixon är en Springer Spaniel-valp som Christophers pappa hade varit och hämtat just den dagen vi kom. Så helt "ny". Ny valp, på nytt ställe, med en massa nya människor och en ny hund (Lexus).


Nixon var nyfiken och glad och tramsig och jättesöt! Tramsig för att han hela tiden var i det där "buskaget" på bilden ovan och tuggade på de stora bladen under. :P

 
Så himla gullig! Och söt! Gosig! Mjuk! Jag tyckte att hans päls"fläckar" var plaserad på ett sätt så det såg ut som att han hade frack, eller pingvinkostym t.o.m, på sig. Så gulligt! Men det syns inte sådär jättebra på fotona tycker jag.


 
Hela tiden slängde han sig rätt ner på marken, det såg så roligt ut. Bara sjönk ihop typ. Sån trams.Och så lade han sig på så knäppa sätt ibland. Helt slängd, med benen hur som helst, på marken.

 
Tror Lexus var lite avundsjuk på Nixon dock, för som ny valp får man ju så mycket uppmärksamhet. Han ignorerade honom mest, även om Nixon var på Lexus hela tiden och var jätteglad!


Innan vi åkte hem igen fick vi ta Nixons första promenad med koppel i trädgården medan Christophers pappa gick en runda med Lexus. I början gick Nixon runt och bar på sitt koppel, haha. Vilket han gör här ovan, fast det syns lite dåligt.

Jag har inte fått träffa honom något mer sedan dess, så nu är han väl jättestor jämfört med första gången jag träffade honom. Meh! :P

Hundvakt

2017-01-04 | 11:41:13


12 Augusti passade Christopher och jag Lexus åt hans pappa som skulle åka till Ungern några dagar.
(can you spot the dog? hehe)Jag hade
med mig kameran under en promenadrunda.Fotade Björnbären t.ex, stoppade ett eller två i munnen (inte så många mogna som synes).I slutet av rundan stötte vi på en hundkompis till Lexus som han fick springa runt och busa med i några minuter innan vi gick vidare.
 
Efter promenaden gjorde vi hemmalagad pizza med lite lyxigare ingredienser; såsom salami, proscuitto ocholiver + hjärtformad spetspaprika, pesto och svamp. Fast jag skippade oliverna och peston.

NYÅR X NIO

2017-01-03 | 12:28:25
GOTT NYTT ÅR!

Jag kom på
den spontana idén att gå tillbaka och kika på hur tidigare nyårsfiranden sett ut. Så jag öppnade min fotomapp och kollade sedan hur långt tillbaka jag började dokumentera mitt nyår. Det var inte helt oväntat att det började 2007, året jag köpte min första systemkamera! På den tiden hängde jag mycket på bilddagboken och det är där som de första åren högst troligt hamnat, innan jag gick över helt till att blogga. Min sida där är dock sedan länge raderad och begraven, vet inte ens om sidan fortfarande är up and running.
2007 > 2008
Kvällen då 2007 skulle bli 2008 spenderade jag och Agnes en stor del av tiden på Mariann och Toms kontor framför varsin dator och till största del på bilddagboken, varvat med att ha fotokrig som vi ofta hade i början när våra kameror var nya. Senare spelades det sällskapsspel som Scattergories.2008 > 2009
Nästa år firades det nya året in hos Lennart och Lena och jag vill minnas att jag mådde sådär, men jag minns inte alls varför. Jag var nog till stor del rätt uttråkad också, för det hände inte riktigt något.2009 > 2010
Detta året var vi åter hos Mariann och Tom. Fotona i denna mappen berättar inte mycket om vad som hände detta firandet. Mer än att där försigkom konfettismällare, om de fanns där eller om jag hade med mig en egen vet jag inte. Eller så var det bara rester jag hittade i min kameraväska och bestämde mig för att dekorera champangeglaset med. Det spelades säkert sällskapspel viD något tillfälle, även om det inte finns fotobevis på det, men det gör några av oss i stort sett varje nyår, iaf när vi firar hos Mariann och Tom.


2010 > 2011
Året då snön låg i höga drivor och Agnes och jag försökte oss på att fotografera när hon skrev Gott Nytt År, eller nåt i den stilen, med ficklampan på mobilen. Kan säga att det misslyckades, då jag suger på att ställa in saker på kameran, haha. Det var också första nyårsaftonen sedan mormor dog.


2011 > 2012
Detta var ett av de roligare nyårsfirandena, då hela släkten spenderade en stor del av kvällen med att spela knasiga spel och leka lekar. Det var även mitt och Christophers första nyår tillsammans. Firandet avslutades med en omgång av favoritspelet Helt Hysteriskt och många, många skratt.2012 > 2013
Året då jag och Christopher bestämde oss för att fira in det nya året bara vi två. Detta genom att äta på kinarestaurang, chokladmousse toppade med vinbär till efterrätt hemma, se på fyrverkerierna inne i Kristianstad och sedan hemma igen skåla för det nya året med varsitt glas Asti. Allt detta iförd en stjärnmönstrad klänning, som fortfarande är ett utav de finaste plaggen jag äger, och sedan dess varit ett återkommande nyårsplagg, då jag ofta brukar gå all in med stjärnorna (armband+örhängen+klänning).


2013 > 2014
Det här nyårsfirandet blev verkligen inte som det var tänkt. Från början velade vi fram och tillbaka mellan att fira själva igen, eller fira hos Mariann och Tom. Där fanns planer för hur vårt nyår på egen hand skulle kunna gå till, men i slutändan fick jag i sista minuten improvisera fram en relativt vettig nyår, då planerna helt plötsligt ändrades. Jag vill minnas att vi hade bestämt oss för att fira hos Mariann och Tom ändå, men de blivit sjuka och därför fick ställa in. Så här skrev jag om det på instagram: "När nyårsplanerna ändras i sista minuten och man sitter i Kristianstad utan finkläder, smycken och allting i stort sett. Då får man improvisera. Köpte glitterspray, klisterdiamanter, ballonger och så slängde vi ihop en nyårsmeny. Lyckan när man hittade glittriga strumpor i väskan och maskara och glittereyeliner i nessesären." Ballongerna pimpade vi sedan genom att skriva nyårsönskningar på dem och så åt vi laxrullar med avokadokräm till förätt.2014 > 2015
Egentligen skulle nyår spenderats hos Lennart och Lena detta året, men Mariann och Tom bjöd in detta året, eftersom de var sjuka förra och pga det hade Lena och Lennart bjudit in hos dom pret innan istället (fast jag och Christoper firade ju själva). Vi spelade det senaste tillskottet i min sällskapssamling; Alias (fyndat i stort sett oanvänt för 20kr på loppis), jag hade mörkgrönt hår, min stjärnmönstrade klänning ;) och blev behandlad på ett onödigt sätt av en ingift släkting.


2015 > 2016
Förra året spenderade vi nyårsafton hos Lennart och Lena. Då hade jag med mig eget att dricka, för att jag inte kunde dricka vad som helst pga min ibs. Det serverades broccolisoppa med vitlöksbaguetter till förätt, chokladpudding och struvor till efterätt. Strax innan tolvslaget mumsade vi på chips och ostbågar och drack gin & tonic. Jag hade rött hår och detta året var Grevinnan och Betjänten extra rolig!


Ja, det var mina senaste nio nyårsfiranden, årets nyårsafton får vi se när den dyker upp. ;P Detta året knäppte jag dock inga foton med systemkameran. Och till sist tänkte jag ursäkta mina fula kollage, haha. Men jag orkar inte bry mig! :P

Så, ja, God Fortsättning, igen!

Ales Stenar

2017-01-01 | 17:21:45
 
Dagen efter jag och min familj återvände till Skåne åkte Christopher och jag till Kåseberga för att besöka Ales Stenar (på bilden ovan kan man se stora bokstäver som bildar "KASEWOOD" precis som Hollywood-bokstäverna).Jag hade fått uppfattningen att han inte hade sett Ales Stenar, och så kunde vi ju inte ha det tyckte jag.

 
Men sedan tyckte han att det såg bekant ut, och det visade sig att han hade visst varit där någon gång. Jaha.~Bääääh!

 
 
 
Till slut kom vi upp där stenarna står, och jag hade fått för mig, och mindes stenarna som större. Men jag var ju också mindre sist jag var vid Ales Stenar, så det är väl inte så konstigt, hah. 


Puckat nog tänkte jag inte på hur mycket folk det skulle vara omkring stenarna, så jag skulle störa mig på att där hela tiden kom massa folk med på fotona när jag inte ville ha några med. Men det är inte konstigt att där var en massa folk ju, vad trodde jag? xDChristopher var mer intresserad av den här glidaren än stenarna typ. :P

Vid kanten av klippan(?) blåste det så jäkla mycket! Det blåste rätt rejält överallt där uppe bland stenarna, men var såklart värst vid kanten. Där kunde man lätt få sand i ögonen också! 


Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken inställning jag vill ha min kamera på ibland, så därför blir det lite skiftningar i redigeringarna här och var, som här t.ex.
 
Hej hej, säger en som är helt förblåst!När vi var trötta på det gick vi ner igen och bestämde oss för att dela på en Fish n' Chips innan vi åkte hem.