Linnéuniversitetet

2017-01-12 | 12:16:06
 
Den sjunde september var en annorlunda dag. Jag gick nämligen upp vid 5-5.30 på morgonen. Det är en sällsynt tid för mig att gå upp kan jag säga! Anledningen till att jag gick upp så himla tidigt var för att jag skulle på min första universitetsföreläsning! Som också är annorlunda, såklart, cuz first time.Det var första föreläsningen i Att Skriva Dramatik, och eftersom jag läser den på Linnéuniversitetet (på distans) så skulle jag åka ända till Växjö för att närvara. Så jag hade åkt hem till Christopher dagen innan (tisdag) för att åka med honom till Älmhult, där han jobbar. Mellanlanda där en kort stund för att sedan gå till tågstationen som ligger i stort sett bredvid hans arbetsplats (najs) och ta krösatåget till Växjö. Sedan skynda mig till stadsbussen som skulle ta mig till universitetet. Alltihop gick väldigt smidigt! Hemresan var lite jobbigare, då fick jag springa upp för en massa trappor för att precis hinna med tåget tillbaka till Älmhult.Föreläsningen höll på från 10 till 15, och var uppdelad i två mellan de båda lärarna. Kursledarläraren föreläste lite om dramats historia fram till vår lunchpaus, och den andra läraren hade sin föreläsning efteråt. Den verkade inte ta upp något specifikt, utan hon fokuserade på att ta reda på vad för tidigare erfarenheter vi hade av teater och skrivande, och varför vi sökt kursen typ. Hon pratade också lite kort om olika pjäser där hon bl.a. läste första sidan i de flesta.

 
Jag kan säga att jag var sjukt trött när jag väl var påväg därifrån, hade börjat bli trött redan innan lunch faktiskt och bestämde mig för att köpa en Vitamin Well med koffein under en bensträckarpaus. I denna byggnaden åt jag förresten min lunch, ser det inte fint ut? :3 Vill typ läsa någon kurs, eller nåt, på plats bara för hur området och skolan såg ut, haha!

Och det var min första universitetsföreläsning, och enda hittills. Valde att göra frånvarouppgift när andra föreläsningstillfället kom, pga att jag var rätt säker på att jag mentalt inte skulle mäkta med allt som krävs för att ta sig dit. Nästa föreläsningstillfälle känns tyvärr tveksamt det också, för om det är på onsdagen igen krockar det med min nya kurs som börjar denna terminen. Tråkigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback