Järnvägsmuseet

2017-01-07 | 11:41:00


Sedan rätt tidigt i mitt och Christophers förhållande, sedan typ någon utav de första gångerna vi besökte Regionmuseet mer exakt, har jag varit nyfiken på Järnvägsmuseet som finns i Kristianstad. De annonserar nämligen om det på Regionmuseet.Så den 27 augusti slog vi till slut slag i saken och körde dit museet ligger och tog oss en titt.Det var väl inget sådär märkvärdigt, men en kul sysselsättning en stund under en dag ändå. Det bästa på museet var nog tågbanorna på andra våningen. Och så var det lite kul att kolla på foton på gamla tågstationer som inte längre finns och på hur se som fortfarande finns har sett ut. Borrby har ju t.ex. haft tågstation en gång i tiden, så den kikade vi på bl.a.

 
 
På en vägg kunde man se hur olika tågbiljetter sett ut genom tiderna.

 
Vi avslutade besöket med att titta på de gamla vagnarna, provsitta i de som var öppna och läsa faktan som var placerade i dem. Det mest intressanta där var nog att se skillnaderna på de olika klasserna, som det står om på skylten här ovan.Lite lyktor (tror jag).

 
Jaha, en bild på en gammal bil mitt bland tågen, tänker ni nu! Ja, det verkade som att den här bilek kunde köra på räls. Var väl ett sätt att ta sig fram snabbt vid behov skulle jag tro, vid olycka eller något kanske? Jag tror inte jag läste någon information om den. Kanske var det ett sätt att förflytta enstaka vagnar på.


Och det var vårt besök på Järnvägsmuseet i Kristianstad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback