Monthly Makers; Mitt bidrag till Kontrast

2017-01-16 | 13:15:00
Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN(!) har jag lyckats haka på Monthly Makers och slängt ihop mitt egna bidrag för denna månaden! Jag har velat haka på detta så himla länge nu, sedan det kom igång! Men där har oftast varit något som kommit ivägen. Mest av allt livet. Som ju oftast är det som kommer ivägen. Antingen har där inte funnits tid, eller så har där inte funnits inspiration för att inspirationen använts upp för något annat, typ skolrelaterat. Eller så har det helt enkelt inte funnits någon mental ork. Men det är som att detta året gav jag mig fan på att nu skulle jag vara med! Jag vill ju så gärna komma igång med mitt skapande igen, och kanske hjälper Monthly Makers mig på traven! :)

 
- När skedde det?
- För en kvart sedan.

Min systers
hjärta
visade sig
var fylld av
blommor

som

Kvistar av guldregn
röda akasior

Allt
andades lugn

man väntade
tankspriddhet och
besynnerlig
lycka
 
Jag kunde inte riktigt bestämma mig för vilken version som är bäst. För de är båda bra på sitt vis, och fattas båda sina saker. Jag hade velat rita en massa blommor som kom ut ur revbenen på den till höger åtminstone, men jag kände inte att jag hade självförtroende nog att göra detta, med risk för att förstöra allt. Det var inte bara att klottra fram revbenen liksom, och när de ändå blev helt okej, så ville jag inte riskera något. Sen är ju hjärtat på fel sida på den versionen till vänster. :P Det var inte planerat att ha ett hjärta, så det är därför.

Hade det bara varit två olika dikter på liknande tema, så hade det varit perfekt!

Så, hur har jag tänkt då?

  • För det första blir det en slags kontrast när man gör black-out poems.
    Den stora mängden svarta som bryts av ordens vita rutor.

  • För det andra så tycker jag att diktens innehåll är lite av en kontrast.
    Det är liksom sjukhusmiljö, systerns hjärta är fullt av blommor. Det växer något vackert i bröstet på henne, men i praktiken kan det ju inte vara så bra för kroppen. Men ändå så väntas ihop med tankspriddheten en besynnerlig lycka. Det hela framstår dock som ofrivilligt på nåt vis, eller inte. Det beror ju på hur man vi ta det. I slutändan är det kanske något bra som hänt systern, att få sitt hjärta fyllt av blommor och därmed ett lyckligt sinne. Inte så dumt det, väl? :)

Klickar ni här så skuttar ni genast iväg till månadens temainlägg! :)
Om ni skulle vilja försöka haka på såhär i sista minuten, annars kommer det alltid ett nytt tema
nästa månad - varje månad! :)

Kommentarer
Postat av: Jessica

Så jäkla häftigt alltså!!!

Svar: Tack så mycket!! :D
iamlindah

2017-01-20 @ 17:14:33
URL: http://jessicaandersdotter.se/blogg
Postat av: Silje

Kjempefint bidrag til temaet kontrast! Vakkert og sårt på same tid, og veldig gøy å få lese dine tankar om korleis du har tenkt undervegs :)

Svar: Tack så mycket! :DVad kul att höra, får mig att känna att det kanske inte gjorde så mycket att jag inte visade någon process ändå! :)
iamlindah

2017-01-20 @ 21:01:14
URL: http://siljehusmor.blogspot.no
Postat av: Alicia

ÅH vad kul att du är med, och dessutom med blackout poems - min typ favoritgrej i världen! Vet inte vad det är med dem, men de är så otroligt estetiskt tilltalande och blir typ alltid så dramatiska och på något vis vemodiga i sitt budskap. Så även dina! Gillar hur du förstärkt känslan med illustrationerna <3

Svar: Ja, visst är det något speciellt med dom! :) Har inte hållit på med det så länge själv, men bestämde mig för att jag skulle allt ta och testa att göra en själv, så jag gick och köpte en pocketbok på Röda Korset, och satte igång någonstans där i slutet av 2015! Sen har det gått lite i vågor.
Tack så mycket! Jag kände att jag ville göra något mer med mitt bidrag än att bara slänga ihop en blackout-poem, har också sett andra göra något mer med sina i from av att rita eller klistra fast bokmärken. Så varför inte tänkte jag! Vågade dock inte göra det direkt i boken. hehe.
iamlindah

2017-01-21 @ 18:40:13
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
Postat av: Louie

Riktigt vackert!

Svar: Tack! :)
iamlindah

2017-01-25 @ 19:49:45
URL: http://nouw.com/louielei
Postat av: Wilda

Så otroligt poetiskt, både texten och revbensteckningen som tog andan ur mig i sitt skörstarka. Otroligt vackert. Jag är tagen. Och väldigt glad att du kunde få till att skapa med oss i januari :) Hoppas på fler bidrag under året när det passar.

Svar: Åh, tack så mycket! :) <3 Dina ord gör mig jätteglad! Ja, jag hoppas kunna vara med så mycket som möjligt! Hoppas på att jag får någon bra inspiration på vad jag ska göra för nästa månads tema också! :D Ska bli spännande att se vad det blir! :3
iamlindah

2017-01-25 @ 21:14:32
URL: http://reaktionista.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback