Nyinflyttad

2017-01-11 | 14:44:00


Nu är det lite mer än tre månader sedan jag flyttade in i min lägenhet, och fortfarande känns det konstigt när jag säger min lägenhet eller pratar om den (eller Malmö) som hemma. Vadå, bor jag här? Det känns så avigt, fel och konstigt. Men det känns en hel del mycket bättre nu än i början. Åh, vad jag hatade att bo här! Nu känns det okej.
Jag har såklart
fotat processen "inflytt och komma till rätta" lite då och då. För att dokumentera hur det hela utvecklas. Detta inlägget kommer att innehålla foton som tagits i september, och det händer inte så mycket under denna månaden.


Alltså, visst, det beror väl på hur man ser det. Det är väl denna månaden som det hände som mest. Massvis med lådor bars upp den förste direkt efter jag och Angela hade varit och hämtat alla nycklar (så sjukt många nycklar!), flertalet av mina möbler bars upp dagen efter av mig och Christopher och sedan allt fixande, allt uppackande.

 
Första natten spenderade jag så här, liggandes på bara min sängmadrass. Jag tyckte absolut att jag skulle sova i lägenheten direkt, försöka vänja mig vid den och så. Det hela resulterade i att jag fick en ångestattack och gråtandes ringde till mamma, som direkt kom hem till mig med Angelas extrasäng som hon sedan sov på i köket.

 
Det var så himla mycket skit och psykisk påfrestning där i början, så det är inte alls konstigt att jag reagerade som jag gjorde. Det lugnade ju inte ner sig efteråt heller, utan det var ju både det ena och det andra som skulle fixas och lösas. Som internet. Jag hade varit duktig och beställt internet från bredbandsbolaget så det fanns att hämta lagom till inflytt och det skulle sättas igång den förste september.

Men trots att det stod på lappen jag fått av Heimstaden att de hade bredbandsbolaget som fiberleverantör, så fanns det inget fiberuttag i min lägenhet, och trots att de säger att jag har det på även bredbandsbolagets hemsida. Det är allt jag tänker säga om den röran, för allvarligt talat så orkar jag inte dra upp det igen. Men att sitta i en storstad där man inte känner till sitt bodstadsområde utan internet, fy!Efter många jobbiga timmar under lördagen med att bära upp en massa möbler, bara jag och Christopher, ända upp till fjärde våningen (utan hiss) kändes och syntes det på kroppen. Mina knän var rätt pajade, hade ont och var stel i dem i flera veckor efteråt. Hela kroppen var öm och stel, men det mesta gick över rätt snart efter lite sömn och vila, förutom knäna då. Det var fan inte kul att behöva ge sig iväg till skolan på måndagen, behöva gå i trapporna, till bussen och stå upp jättemycket! Lördagskvällen "firade" vi med pizza att vi var klara för den här helgen med flyttande, med stolarna här ovan som matbord. Sjukt god pizza f.ö. och redan uppskuren utan extra kostnad!

 
 
Här kan vi skåda några av mina blåmärken på både underarm och lår, men de ser rätt mesiga ut pga det dåliga ljuset. Inte för att de såg förfärliga ut, men de gjorde rätt ont. :P

 
Resten av september såg min sovhörna ut såhär. Jag låg något högre upp från golvet, då den andra madrassdelen av sängen burits upp, men det dröjde några månader till innan benen sattes på, och vad konstigt det kändes då, hamnade så himla högt upp! :P Nu är också hyllan rätt fylld och nattduksbordet har fått både foto och ljuslykta.

 
Den delen jag tyckt bäst om största delen av tiden i lägenheten har varit garderoben, som är en liten walk-in-closet. Inte för faktumet att det är en sådan slags garderob. Utan för faktumet att den har sett hemtrevligast ut, haha. Troligtvis pga att den har varit minst tom av de resterande rummen och för att jag är relativt nöjd med hur den utvecklats, med matta på golvet, min fina gröna byrå och smarta lösningar. Dessutom är den nog det stället i lägenheten som är varmast, haha.

And that was it for september on the apartment!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback