Regionmuseet och Ottoglass

2017-01-06 | 12:23:00


Efter att ha varit förkyld i några dagar (jag började bli krasslig när vi var och träffade Nixon), begav Christopher och jag oss iväg till Regionmuseet i Kristianstad (24/8). Jag var fortfarande sjuk och hade inte återfått min vanliga "energi", men jag mådde mycket, mycket bättre än vad jag hade gjort de tidigare dagarna. Det var skönt att få komma ut och iväg någon annanstans.


Och det var länge sedan vi hade besökt museet tyckte vi, så det var dags!
 


Konstverken på bilderna här ovan är gjorda främst av strumpbyxor, som blivit behandlade med något som gjort dem stela.Minns inte alls vad konstnären hette. Tror inte jag kollade efter namnet ens. Brukar inte riktigt bry mig om det.Lite skuggspel!

 
 
På ett ställe fanns det en liten workshop där man kunde testa att göra egen konst av ståltråd och strumpbyxor. Där fanns t.ex. denna skapelsen. Jag satt en kort stund och försökte slänga ihop något, det gick sådär, haha. Hade inte riktigt någon idé.Den här tilltalade mig för att jag tyckte att den gestaltade allt kaos och röra som försiggår i huvudet på en (mig).

 
Vidare upp till ovanvångingen fanns det en utställning av något helt annat än vanliga handskar, där fotograferade jag tydligen inte så mycket. Detta fotot tog jag för att där är svampar placerade på spegelpelarna som om de vore träd.

 
Efter besöket på museet gick och köpte glass.
 
 
Ottoglass närmare bestämt! Åh, jag hade gått hela sommaren och längtat efter Ottoglass, särskilt biskviglassen, men den hade de såklart inte när vi kom dit. Så vi fick köpa något annat. Vi delade på två kulor (eftersom kulorna är så pass stora att det känns som fyra).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback