Antagningsintervju

2017-07-31 | 14:56:51


Jag började månaden med att åka på antagningsintervju i Lund den andre juni. Det var en riktigt fin och varm sommardag (den typen av dag som man undrar vart de resterande gick och gömde sig resten av sommardagarna, det blev inte många sådana här fina dagar!).Antagningsinvervjun var på Lunds Universitet, närmare bestämt; Språk- och litteraturcentrum, och gällde mitt förstahandsval inför höstterminen; nämligen Teaterns teori och praktik. Åh, vad jag vill komma in på den här utbildningen! Eller kursen. Det är en kurs, med efterföljande kandiderande kurs, som sedan ger behörighet till Konceptuell Scenkonst 1 (därefter 2). Och jag skulle så hemskt gärna vilja gå den vägen liksom!Jag tycker att intervjun gick relativt bra, och hoppades att de som intervjuat mig tyckte det också när jag gick därifrån. Jag lyckades i alla fall avsluta intervjun med ett intryck som föll teoriläraren rätt bra i smaken, så förhoppningsvis pluspoäng för det! :)

 
Rena drömmen att få studera här i lummigheten i Lund, bredvid det vackra universitetsbiblioteket varje gång vi ska ha teori! Drömmen att få hänga här i Lund halva tiden, och resten av halvan på Teaterhögskolan i Malmö. Drömmen att överhuvudtaget bli antagen!

Det har ju slunkit in lite här och var i några enstaka inlägg hur läget ser ut på den här fronten just nu. Kanske inte helt i detalj. Men jag fick i alla fall ett mail från studievägledaren ett par veckor efter intervjun där jag fick reda på att jag låg bland de främsta reserverna, att det skulle kunna ändras till en antagningsplats innan det nationella antagningsbeskedet kom (på antagning.se alltså).

När beskedet kom stog jag som andra reserv. Jag hade hoppats på att få en antagningsplats direkt, få känna det lugnet många andra får känna av att komma in på det de hoppats på redan på första antagningsbeskedet. Men så var alltså inte fallet för mig. Studievägledaren skrev också i det där mailet att även om jag fortfarande stod som reserv kan det fortfarande bli en antagningsplats, och att om någon hoppar av så tar de alltid in några reserver. Det låter som att allt som behövs är att EN person hoppar av, tackar nej, så kommer jag att få läsa det jag vill i höst, och i vår! För några är mer än en. Och jag är andra reserv. Snälla, bara en ynka person.

Fan vad glad jag skulle bli, fan vad skönt det skulle kännas, vilken lättnad det skulle vara att få veta att jag gör det jag vill göra, något vettigt åtminstone det närmsta läsåret. Plus en termin. Och kanske plus ännu en, eller två. Men först vill jag fokusera på det kommande läsåret. Glädjas. Utvecklas. Utforska. Utbildas.

Allt som blev över i maj 2017

2017-07-30 | 12:17:00
Då har vi till slut tagit oss igenom maj månad, och det är dags att kika på de små detaljer i livet som inte fått egna inlägg. Just för att dessa detaljer ofta består av bara något enstaka foto, eller så känns det knasigt att skriva ett helt inlägg om inget särskilt. Men ändå så finns de där detaljerna där. De är en del av livet, och likt väl viktiga de också. Det måste inte vara fullt ös, speciellt, överväldigande och ambitiöst alltid. Det kan bara vara. Så låt oss kika på några av de små tillfällena i maj, som jag valt att dokumentera av någon anledning.Jag började månaden med att ta det här mobilfotot av reklamen för Sprites nya smak, för att komma ihåg att testa den. Jag är inte så förtjust i zero och light-produkter, men blev nyfiken på den nya smaken. Jag tycker trots allt om tranbärsjuice.Nästa dag poppade jag popcorn som jag kunde mumsa på medan jag tittade på "13 reasons why", en så himla bra och viktig serie, enligt mitt tycke! Rekommenderar starkt (men inte för känsliga tittare, kan vara triggerwarning på den serien också).

 
Och två dagar efter jag sett reklamen så inhandlade jag spontant den nya Sprite-läsken! Inget jag rekommenderar, alltså. Tyckte inte alls att det smakade tranbär, och det var en väldigt sliskig smak på något vis. Blä.En dag stannade jag till för att fota dessa körsbärsblommor, som växte lite annorlunda. Där grenarna i stort sett skjöt från marken rätt upp i luften. Hade inte noterat detta tidigare, trots att jag passerat dem varje gång jag ska ta bussen till skolan. Men kanske började de helt enkelt inte blomma förrän nyligen.

 
Dagen vi förflyttade vår nyinköpta säng upp till Hässleholm var det en söndag, men jag hade ingen lust att sitta på ett tåg och en buss i över en timme tillbaka hem till Malmö, efter en lång bilresa upp till Hässleholm, valde därför att stanna till nästkommande dag. När det sen var dags att ta tåget ner på måndagskvällen bjöd himlen på detta sceneri.Under maj månad skulle det skrivas en text inför sista examinationen i Pedagogiskt Drama, så jag spenderade en del tid med näsan i bl.a. de här tre böckerna.En dag stod jag och väntade på åttan från Anna Lindhs hållplats, eftersom jag mitt tröghuvud kommit på ett smidigare alternativ till att komma hem och slippa vissa byten och att stå och vänta på buss en längre tid. Låt oss dock inte gå in på det, för det är onödig information. Men jag passade på att knäppa den här bilden en dag då solen sken.Samma dag tog jag den här bilden på en av kanalerna när vi stod still vid ett stoppljus. Fint. Och det var en så himla fin och varm dag den dagen också! (vart håller de dagarna hus nu när sommaren är här?)I maj arbetades det på för fullt i Utställningsdesign inför slutredovisningen som vi skulle ha på och inför Malmö Museer. O_O Bilderna ovan är från två olika tillfällen.Ytterligare ett foto taget en solig dag i Malmö. Eller snarare en solig kväll. Troligtvis taget lite pga faktumet att det fortfarande var ljust när vi var klara för dagen på Utställningsdesign.

 
Och helt plötsligt bodde jag i Hässleholm, och hade deadline för arbetsrapport i Att Skriva Dramatik, men hade ändå tid att gå ut på en promenad och då jag tog de här två bilderna.I maj fick jag också testa N!ick's kexbars via smartson. Helt okej faktiskt, inte dumma alls med tanke på att de inte innehåller något socker alls! :) Fast jag tyckte de började smaka som stevia, av någon anledning, efter ett tag. Minns inte om de ens innehåller stevia. :P

 
Avslutningsvis så åkte jag in till Malmö för att först ha städbesiktning (men hyresvärden dök aldrig upp) och sedan ha avslutningsknytis med PD-klassen, där knappt några kom alls, så tråkigt!

Nästa dag hade jag deadline för projektet jag skrivit på i Att Skriva Dramatik hela terminen, och därmed var det dags för ännu ett avslut. Det blir ju en del sådana när terminen går mot sitt slut. Men precis som med kören, så har denna kursen funnits i min tillvaro ett helt läsår. Det är också denna kurs som jag läst med målet att ha behörighet till den kursen jag hoppas på att få en antagningsplats på i andra antagningsbeskedet - HOPPAS!!

Det stora flyttlasset

2017-07-29 | 12:58:00


Så kom den 27 maj, dagen då mitt stora flyttlass skulle gå! Hela lägenheten skulle tömmas, resterande saker som fanns kvar hos min syster skulle flyttas.Det var fint väder, och vi hade vackra vyer att titta på när vi körde till Hässleholm. Det fina vädret var såklart positivt för att flytta, för hur kul är det att flytta saker om det regnar? Men samtidigt hade säkert flera av oss hellre spenderat den fina dagen med att göra något annat än att bära lådor och flytta möbler.Inne i Hässleholm hade de cruising när vi anlände, så vi passade på att kika på alla de gamla, och enligt mig snyggare, bilarna. Bilarna var så mycket snyggare förr, men säkerligen inte så praktiska på många sätt såklart.Som alltid när det kommer till att flytta, så har man alltid mer grejer än vad man tror. Saker tar upp så mycket plats. Det blir många lådor helt enkelt. Särskilt om man som jag har vuxit upp med tänket att det är bra att behålla saker ifall de skulle komma till användning. Lägg till en del nostalgi på det, så blir det en hel del.


Jag hade varit ovanligt optimistisk för en gångs skull, och trodde att allt i lägenheten och allt (eller i alla fall det mesta jag hade hos Angela) skulle få plats och att en vända skulle räcka. Men jag hade totalt fel kan jag säga!Jag blir helt matt av att tänka på att återge hur flyttdagen var.Men i korta drag blev det två vändor, och ändå fanns där saker kvar hos min syster, som vi bestämde oss för att ta tag i under sommaren. Det viktigaste just då var att först och främst tömma min lägenhet.Så efter vi pausat lite och ätit kånkades möblerna som jag hade hos min syster in i släpet, innan vi återvände till min lägenhet för de resterande få sakerna som fanns kvar där.Jag tänker inte säga hur länge vi höll på, hur sent det blev, innan mina sista grejer var insläpade i lägenheten och vi tillslut kunde call it a day, så att säga. Men det blev väldigt, väldigt, väldigt sent, och jag avundades inte min mamma och syster som fortfarande behövde köra hem, med släp, när jag och Christopher kunde göra oss redo för sängen.Hur jag sedan, efter en sådan intensiv och påfrestande dag, med alldeles för få timmas sömn, lyckades gå upp relativt tidigt nästa dag, göra mig redo och åka ner till Malmö igen för att spendera en stor del av den dagen med att flyttstäda, det har jag ingen aning om!

 
Men jag måste säga, FAN VAD DET ÄR SKÖNT ATT HA DET BAKOM SIG! Att inte ha och göra med Heimstaden längre! Så, himla, glad, för, det! Och så himla tacksam för all hjälp jag fått av de som varit inblandade i min flytt! Så jäkla glad över att vi hade en hiss till vårt förfogande i Hässleholm, det gjorde allt så mycket smidigare! Jag lovar att jag inte ska flytta igen på ett bra tag nu! Jag är trött på att flytta, både på att byta adress och flyttandet i sig! Jag vill slå mig ner lite nu, slippa rota upp mig när jag börjat komma till rätta. Få känna att jag får uppnå en större del av mina indredningsplaner för en plats, for once.

Puh.

Sista examinationen i PD

2017-07-28 | 12:49:00
Den 23 maj var det dags för ännu ett avslut, nämligen sista lektionstillfället i Pedagogiskt Drama, som också innebar examination, slutlig examination. Dock inte riktigt sista tillfället för klassen att mötas, då min grupp föreslog att ha ett litet avslutningsknytis tisdagen därpå (tråkigt nog kom knappt några).


Examinationen i sig gick rätt bra, mycket bättre än förra. Det kan ha berott på flera saker; som att vi var nummer två ut i ordningen och därmed inte helt slut i huvudet när det var vår tur att hålla i övningar! Denna gången var jag därför mer närvarande. Det kan hända att jag hade förberett mig något bättre inför den här examinationen också, troligtvis mycket beroende på hur det gick för mig på förra. Inte för att jag gjorde dåligt ifrån mig, men jag kände personligen att jag hade velat göra bättre ifrån mig, helt enkelt.

 
Jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga om det. Det gick bra. Det var kul. Och jag blev lite nöjd med mig själv i improvisationsövningarna under den sista gruppens pass. Jag tyckte jag var både fyndig, duktig och lite rolig. :)

International Street Market i Malmö

2017-07-27 | 12:27:00
 
På eftermiddagen den 20 maj var det bestämt att Angela och jag skulle besöka den internationella marknaden som skulle hänga på Gustav Adolfs torg i några dagar i maj, så dit åkte vi runt två-tiden, när jag hade hunnit komma hem från kören, lagat och ätit mat, och fått pusta ut lite.Inte alls lika mysigt som det brukar vara på Österportstorget i Ystad, och mycket mer folk, bleh. Mitt främsta mål med besöket på matmarknaden var att få testa sån där glass vars ingredienser hackas ihop på en isplatta och sedan skrapas ihop till rullar som placeras i bägare. När vi kom dit var kön jättejättelång, och priset var lite för högt för min smak, så det blev inget med det. Nåväl.
 
 
Vi tog en runda förbi resten av stånden och kikade på det som erbjöds och fick testa något. Allting ser så himla gott ut, men allt för många gånger har saker varit en mer eller mindre besvikelse; saker med nötter i som smakat gammalt, saker som inte smakat något, saker som varit för hårda. Jag har ju varit på denna marknaden några gånger i Ystad, och efter ett tag lär man sig vad som bör undvikas.

 
Allt är rätt dyrt också, så det gäller att lyckas välja ut en eller två godsaker att spendera sina pengar på, och sedan godtroget vänta till nästa sommar när marknaden återvänder, för att testa något annat, eller återkomma till en favorit. Som i mitt fall är turkish delight, mmmm. Vilket jag såklart köpte i år också! :3
 


Och det var allt från årets internationella marknad för min del. Saknar marknaden i Ystad, men det lär inte bli någon återförening på den fronten. Det är alldeles för dåliga kommunikationer mellan Hässleholm och den delen av Skåne (Ystad och Österlen). Hoppas på att marknaden kommer till Kristianstad eller Hässleholm nästa år istället. :)

Sista körtillfället

2017-07-26 | 12:19:00
 
Den 20 maj kom förmiddagen då det var dags för sista körtillfället på Musikhögskolan. Eftersom jag varit borta 2-3 gånger av de senaste tillfällena kändes det så plötsligt när jag upptäckte att sista tillfället hade kommit. Tråkigt såklart.Därför var det extra viktigt att spatsera dit och sjunga en sista gång med den lilla körgruppen jag sjungit med ett tag nu, under flera lördagar sedan december 2016. Det är viktigt med avslut, och att sjunga i kör är alltid kul, så inga invändningar mot att gå dit, helt enkelt! :)Det var tråkigt väder, vilket kändes lite snopet efter att det varit så varmt och strålande sol dagen innan, så planerna på att fika ute som körledaren hade haft gick i stöpet.

 
Vi sjöng igenom de senaste låtarna vi hållt på med, och det både spelades in ljud och filmades under tiden detta gjordes. Några filmklipp har jag inte fått, tack och lov, men en konstig remix som en i kören hade slängt ihop anlände i mailen några veckor senare. Hade hellre fått inspelningarna som de var, utan några konstigheter.

 
Och så såg mitt sista körtillfälle alltså ut. Kändes väldigt vemodigt när det var dags att traska hemåt igen, som det alltid är vid avslut, efter körledaren hade gett en kram till var och en. Det skapades dock aldrig någon relation med de andra i kören, tillfällen att lära känna varandra eller ens prata ges ju sällan när man sjunger i kör. Man kommer dit, vi sjunger upp, sjunger, och sällan har det varit någon kissepaus eller så, och när vi varit klara har alla gått åt varsitt håll. Inget ovanligt. Vet inte riktigt vart jag ville komma med den inputen, att det var enklare att gå, eller att det kändes knasigt att dröja sig kvar.


I nuläget verkar det som att jag kommer att hamna på musikhögskolan igen till hösten. Jag hoppas dock på ett annat upplägg, andra möjligheter, en annan framtid, i andra antagningsbeskedet. Tills dess så kommer jag läsa Normkritik genom rörelse 7,5hp på musikhögskolan och Theater in English - Theory and Performance 1 på Malmö Högskola. Båda är säkert intressanta kurser (är särskilt peppad på den på musikhögskolan), men jag vill något annat, har andra planer. Hoppas, hoppas!

Teater genom mobilen

2017-07-25 | 14:41:00
Den 19 maj var ju jag och Agnes och såg på teater på Intiman här i Malmö, och även om mobilen till största del låg i jackfickan lyckades jag ändå knäppa några små bilder under dagen.

 
Det var en otroligt varm dag, faktiskt en av de varmaste dagarna det här året, och det var ju egentligen tekniskt fortfarande vår, maj och allt. Men det var rätt najs med varmt och fint väder, i skuggan var det skönt med lite bris då och då. Så vi spenderade en timme, eller två, med att sitta och catcha up på gräset vid Triangeln, sen köpte vi vår kvällsmat på Noi's Café och Deli och åt den utanför Intiman precis innan teatern skulle börja.När föreställningen var slut satt vi bakom en av Triangelkupolerna och fortsatte samtala medan vi väntade på att tiden skulle närma sig avfärden för Agnes tåg. Jag kunde såklart inte låta bli att fota utsikten vi hade, där S:t Johannes Kyrkan var omhuldad av glödande kvällssol. Så fint.

 
En väldigt fin och bra dag med andra ord! Ett väldigt bra sätt att spendera en dag enligt mig! Bra teater, bra umgänge, bra väder och bra vyer. Inte dumt alls!

Kanske en något missvisande titel på ett inlägg där i stort sett inget foto består av något teaterrelaterat (förutom det första på Intiman), but what to do. :) Ibland kommer man inte på något bra, hah.

Kontaktkarta

2017-07-24 | 14:07:21
Här kommer det en fotokavalkad från när jag var ute på en fotorunda i slutet av mars, då vi hade fått uppgiften i Utställningsdesign att fota minst hundra foton att göra en kontaktkarta av. Jag bestämde mig för att använda mitt macrofilter under denna fotorunda för att fota de växtliga detaljerna, med temat "I vått och torrt" liggandes i bakgrunden. Omgivningen var ju rätt kal och grå där i mars, därav detaljfokuset. Jag hade i alla fall tur med vädret! Men, nog med babblande, låt oss kika!
 
 
Så ja, jag har alltså inte använt ett macroobjektiv när jag tagit dessa foton, utan kört på budgetversionen i form av ett macrofilter, som synes så fungerar det också! Men det kan vara lite knixigare med fokuset ibland, vilket jag personligen tycker är överkomligt om man inte har råd att köpa ett macroobjektiv. Om man däremot hör till den skaran som ÄLSKAR att ta macrofoton och i stort sett fokuserar på den typen av foton, så är det kanske inte en dum idé att investera i ett ordentligt objektiv. Jag däremot har ögonen på ett helt annat objektiv, då min fotostil inte kretsar kring macro.

Det var alltså fotona från min lilla fotorunda! Så himla länge sedan jag var ute på en sådan.

Photoshoot påväg hem

2017-07-23 | 12:08:00


Då tänkte jag att vi skulle kika på fotona jag tog med mobilen efter mötet med min PD-grupp den 16 maj.


Försommaren var på intåg.


Det kan man se på syrenbuskarna när blommorna börjar knoppa sig!
 
 
Äppleträden hade börjat blomma.
 
 
Dagarna hade börjat bli varmare, vissa dagar var riktigt, riktigt sommarvarma.
 Vet inte vad det här är för träd/blommor, men de luktade riktigt, riktigt gott! <3

 
En av de bästa sakerna med området Almhög och Nydala, det var att där finns så himla många blomträd. Körsbär, äpple, de där vita jag inte vet vad de är, och så finns det en del syrenbuskar och de där intensivt gula blombuskarna (som jag inte kan namnet på heller). Alla dessa blommande träd och buskar gjorde det hårda, stela och betongbetäckta området så mycket mer tilltalande! Yay, för våren och försommaren alltså!

Blod ch Eld

2017-07-22 | 12:48:00
 
Den 19 maj var det dags för teater igen! Denna gången hade jag sällskap av Agnes, som jag vanligtvis brukar ha! Förra teaterbesöket gick jag ju ensam och såg Svek. Den här gången var det Blod och Eld vi skulle se!Den hade nypremiär på Intiman, högst troligt pga att den blev rätt så hyllad under 2016, och jag kan förstå varför! För jag kan bara hålla med, den var riktigt, riktigt bra! Så vilken tur för oss att de bestämde sig för att köra en vända till!Inte en enda gång funderade jag på hur lång tid det var kvar tills pjäsen skulle vara slut, och jag kan nog säga att jag var rätt underhållen hela tiden. Det var roligt, fyndigt och svängigt!

 
Kände också en rätt intensiv lust att själv få sätta upp denna pjäs, så pass bra var den alltså!Av någon anledning var det väldigt skralt med bilder från den här föreställningen på Malmö Stadsteaters hemsida, lite tråkigt tycker jag. Men de som fanns är bättre än inget! :)Däremot så finns alla låtar från föreställningen på spotify, inte illa det heller! Men de flesta låtarna var såå mycket bättre live, så mycket mer kraftfulla och svängiga.

 
En väldigt bra, och viktig, pjäs enligt min åsikt, och jag hade rekommenderat att gå och se den om den fortfarande hade spelats!

What was in my package?

2017-07-21 | 12:09:00
 
Den 11 maj var jag ju och hämtade ut ett paket, och det innehöll de här fina hudvårdsprodukterna! Min dåvarande ansiktskräm hade börjat gå mot sitt slut, och jag bestämde mig för att testa en annan sort, en ekologisk sort närmare bestämt.
 
 
Ansiktskrämerna är dock lite för feta nu i sommartider tror jag. Men i vinter hoppas jag att mitt ansikte kommer älska dem! Shea Buttern hade jag beställt för att ge till mamma, och doftoljan var mest bara en extra bonus för att slippa fraktkostnaden (kikade redan på den ändå).

Inför sista examinationen i PD

2017-07-20 | 12:02:00


Den 16 maj var det dags att träffa gruppen i PD igen och planera ihop övningar inför examination. Nämligen den sista examinationen i Pedagogiskt Drama!Eftersom Orkanenbiblioteket var fullt denna gång, placerade vi oss någon annanstans i Orkanen där det fanns plats att sitta, och började prata om vad för gemensamma faktorer våra skriftliga inlämningar hade. Efter det började vi brainstorma övningar för att försöka pricka in så många som möjligt av de sju intelligenserna (som var den gemensamma faktor vi valde att utgå ifrån).Efter lite mer än tre timmars brainstorming, planering, uppdelning och chips-chokladoch-banan-mumsande var vårt upplägg färdigt! Allt som nu återstod var att åka hem, återhämta sig efter intensivt hjärnarbete och börja tänka på hur vi skulle hålla i de övningar vi blivit tilldelade. Inte illa pinkat att lyckas slänga ihop ett övningsupplägg på tre timmar tycker jag!När jag sen klev av 8:an vid Nydalatorget hade tecken på försommaren börjat kika fram på vägen hem, och jag kunde inte låta bli att dokumentera detta med mobilkameran, men de bilderna tycker jag att vi sparar till ett annat inlägg!

11 maj

2017-07-19 | 15:33:00


Den 11 maj hade jag ett paket att hämta ut på Nydalatorget. På vägen dit svängde jag av tidigare än jag brukar mellan några av husen i området jag bor i, och där fann jag en bunt med fluffiga körsbärsträd i full blom.Och vem kan motstå att stanna upp och knäppa några bilder med mobilen när man hittar körsbärsträd?


Jag hade dock lite småproblem med att få fokuseringen på mobilkameran att samarbeta, så kvalitén på fotona blev ju sådär. Kanske lika bra, det är alltid svårt att gallra igenom foton på körsbärsblommor ändå, på det här viset blev det inte så många.Så de här bilderna är de som blev bäst.Visar vad som fanns i paketet i ett annat inlägg! :)

Photoshoot i Nydala

2017-07-18 | 12:25:00
En dag i slutet av april drog jag med mig Christopher till en träddunge jag fått inspiration från och ville fota honom i. Jag har redigerat några av fotona som togs och tänkte att vi kunde kika på dem i det här inlägget.Där finns såklart många, många fler från den här fotosessionen, och ytterligare fler från en annan plats efter vi lämnat träddungen. Vi får se om och när några av dessa kommer upp. :)

Växtuppdatering i maj 2017

2017-07-17 | 12:16:00


Då tänkte jag att vi skulle kika på hur långt mina små växter hade kommit i maj!


Så pass långt att det var dags att plantera om alla i nya egna krukor!

 
Kastanjen jobbar på bra också och har nu lyckats pressa ut en stor bit av en grön stjälk med en början till ett litet blad! Yay.


Det var inte mycket mer än så för den här gången!

Vi har köpt en säng!

2017-07-16 | 18:52:35
Samma dag som vi var och besökte Malmös Konsthall köpte vi en säng! Nämligen vår säng. Det behöver man ju ha när man flyttar ihop, en gemensam säng. :) Vi hade varit lite inne på att avvakta med att införskaffa en gemensam säng av olika anledningar, men så plötsligt så hade EM-butiken i närheten av min lägenhet konkursutförsäljning och det var 50% på allting! Wow.Såklart man tar chansen att försöka hitta en säng. Man ska inte vara dum. Och det gjorde vi ju! Dagen efter fick vi hjälp med att forsla hem den till Hässleholm av mamma. (rapsfält <3)Så här står den nu, i vårt sovrum. Tänk att jag äger en säng som ser så här prydlig och snofsig ut! :)

Malmö Konsthall

2017-07-14 | 16:51:14


Den sjätte maj besökte vi Malmö Konsthall, efter ett litet besök på Loppis Lounge där vi fyndade lite kul grejer, som jag ska se om jag kan visa vid ett annat tillfälle (just nu är det mesta av det som köptes fortfarande nedpackat).Det var en riktigt solig och varm dag, men inne i konsthallen var det mörkt! Och högljutt. :PDen aktuella utställningen bestod nämligen av olika typer av projektorer och ljud som var igång samtidigt, så det lät helt enkelt en del.

 
Personen bakom utställningen heter Rosa Barba, och så här står det på Malmö Konsthalls hemsida; "Rosa Barbas verk låser inte olika genrer, utan ger snarare intryck av att lösa upp dem: här blandas dokumentär med fiktion, myt med verklighet, verkliga objekt med text, så att historiens konturer spåras genom en poetisk icke-linjär tid och genom landskap."


Fönster som man bara kan se ut genom, men inte in. Väldigt smart sätt att få in ljus på samtidigt som det är insynsskyddat, det är ju meningen att man ska gå in i konsthallen och kika, inte göra fettavtryck på glaset. :P

 
Efter vi kikat klart och gjort lite snabb spontan "konst" i verkstaden kände vi oss nöjda med vårt besök och påbörjade vår jakt på kvällsmat.

 
Efter många vändor fram och tillbaka och en del om och men blev det tillslut vitnamesiskt i form av en Bún och en Bánh mi på Noi's café och deli. Åh så gott det var! Nomnomnom! <3 Rekommenderar verkligen att äta där om man någon gång är i Malmö och gillar asiatisk mat. Relativt billigt också, tycker jag! Helt klart värt smakupplevelsen! PROVA!

Allt som blev över i april 2017

2017-07-10 | 13:52:00
Då var det dags att kika på vad som blev över från april månad!

 
I början av månaden avslutade vi tredje delkursen i Utställningsdesign med redovisning av våra bildspel med ljud, så vi spenderade i stort sett hela lektionen med "filmvisning", eller vad man ska kalla det. Detta gjordes i ett tv-making klassrum (om jag inte minns fel). När allt var tittat på och allt var sagt så var det slut för dagen, så kort skoldag denna gången!
 
 
När jag stod och väntade på bussen hem efter vår redovisning tyckte jag denna vyn ihop med solskenet var lockande att fota, så det gjorde jag!Två dagar senare fotade jag skrumpnande nypon och magnolior, som sakta hade börjat blomma! Fast med mobilkameran, eftersom det var spontant.
 
 
Ytterligare två dagar senare testade jag och Christopher lite grejer från Santa Maria via Smartson. Alltid kul att få möjligheten att testa nya saker gratis, som man troligtvis inte hade testat annars.Den 17 april var dagen då Christopher trampade på mina bågar, eftersom jag lagt dem på mattan när vi satt där och spelade sällskapsspel, i vilken de blev rätt bra kamouflerade.. Ooops.. (de gick inte att få lagade för övrigt, eftersom de var för gamla för att det skulle finnas reservdelar att få tag på)

 
Den 27 april var jag inne lite tidigare innan en föreläsning (vilket jag nämnt lite kort om i ett tidigare inlägg) för att få tag i ett ex av det senaste numret av Mahskara, eftersom en av mina dikter var med i det numret! Så här såg den sidan ut (endast text skapad av mig).

 
Den 28 april hämtade jag ut ett paket i form av en toarullerulle, alltså en rulle gjord av flera toarullar. :P Hehe. Lite kreativ budgetlösning. Rullen innehöll en misslyckad (enligt konstnären själv) utskrift av ett av hennes verk, och jag sa att jag gladeligen gav ett av de "misslyckade" exemplaren ett hem! Sagt och gjort, jag fick fin konst till den nya lägenheten för 24 kronor totalt. haha. Visar när vi kommit längre fram i månaderna, där ligger nämligen ett foto på verket när det till slut blev inramat och väntar i mobilen.

Valborg 2017

2017-07-08 | 20:08:23


Vi började vår Valborg med en liten kort utforskande promenad. Vi gick inte så långt bort från huset, men även om det är precis i närheten så ska ju den delen av en ny stad utforskas också!

 
Vi upptäckte bland annat att det växer vitsippor bland träddungen(?) här! :) Inga blåsippor i sikte dock, jag tror verkligen att de är mindre vanliga här i Skåne. Tråkigt. Men kul med vitsippor i alla fall!
 


Det finns gungor (varev en sådan stor korggunga) och några utegymsmaskiner bara några meter ifrån huset.

 
Det finns också en del träd, växtlighet och mycket backar och småkullar! (kan säga att jag är rätt nöjd med att det finns en del växtlighet här i Hässleholm, jag tycker inte om när det bara är asfalt och betong)
 
 
Efter vår korta promenad runt området, packade vi ihop oss och spatserade vidare för valborgsfirande på Hässleholmsgården. Vi hade packat med oss korv och halloumi att grilla på grillarna som fanns där. Korvbröd och topping också såklart!Vi hade även med oss några alkoläsk som vi tänkte dricka vid elden när bålet hade tänts. Blev dock bara en alkoläsk med banansmak (oväntat god!) under tiden vi väntade på att bålet skulle tändas.

 
För det där bålet, det blev aldrig riktigt tänt.. De som höll i evenemanget gick nämligen runt med vanliga smala tändare och försökte tända på bålet. Jag tror inte det hela var särskilt genomtänkt alls, to be honest.De som höll i det tycktes ge upp rätt fort också, och lämnade över själva tändandet till allmänheten i stort sett.. Vilka var lite mer envisa i sina försök, och lyckades faktiskt tända två sidor av bålet. Men den ena sidan dog så fort den andra tog fart.


Vi väntade i säkert minst en timme i hopp om att de skulle lyckas få fart på det ordentligt. Men deras försök var förgäves.Till slut blev det ju rätt kallt att stå där i det nalkande mörkret vid ett bål som aldrig kom igång. Besvikelsen var ett faktum.

 
Till slut begav vi oss helt enkelt hemåt, tillbaka till värmen med frusna tår (mina) och onödig rökdoft i hår och kläder. Ja, jag skriver onödig, eftersom det aldrig blev ett ordentligt bål, med ett ordentligt bål hade jag haft mer överseende över att inte lukta så gott. :P

Misslyckad geocaching

2017-07-06 | 22:31:31


Jag tänkte skutta tillbaka till mars ett litet slag, för jag upptäckte att jag hade ju totalt glömt bort att jag faktiskt fotade med systemkameran sådär i slutet av mars månad. Det är lätt att missa, då mobilbilderna och kamerabilderna ligger i helt olika mappar.Den 28 mars spatserade jag iväg till klaffbron i Malmö för lite geocaching efter skolan en duggregnig tisdag. Jag skulle tro att det bara handlade om ett snabbt möte med gruppen den dagen, för det brukar var mörkt när jag slutade på tisdagar. Jag hade för mig att det var efter Utställningsdesign som detta gjordes, men bildens datum säger annat.Geocachingen i sig var ett misslyckande, hittade ingenting alls. Det var väldigt svårt att förhålla sig till appen också, för jag tvivlar på att cachen låg ute i vattnet, haha. Så där var inte mycket att gå på.Det finns en viss gräns på hur länge det känns bekvämt att gå fram och tillbaka över en bro, samtidigt som man granskar olika vrår och kanter, när det hela tiden passerar människor från båda håll i bil, på cykel, till fots. Till slut skulle väl någon tycka att jag beter mig misstänksamt. heh.Tankar på att cachen befann sig under bron slog mig flera gånger, men jag vågade verkligen inte krypa under när folk kunde se mig göra det, särskilt när det inte ens var säkert att det var där cachen befann sig. I den situationen skulle den där gränsen vara överskriden för länge sedan, haha.

 
Men jag tog några foton, som synes, under tiden jag utforskade bron, lite för att dämpa misstänksamheten, men också för att jag ville helt enkelt.Men till slut gav jag alltså upp, och begav mig besviket mot centralen för att ta bussen hem och äta. För vid det här lagat började jag bli rätt ordentligt hungrig.


Visst, även om det kändes tråkigt att inte lyckas hitta och logga cachen, så får man ändå se det hela från den positiva sidan. Jag fick se en annan del av Malmö som jag vanligt vis inte passerar och jag hade möjlighet att ta de här fotona. Så helt fruktlöst var det inte!

Takterrassen på Niagara

2017-07-05 | 13:16:00


Den 26 april hade vi ytterligare en föreläsning i Niagara, och denna gången hade jag åkt in ett litet tag innan för att få tag i ett ex av Mahskara som inte kommit hem i brevlådan denna gången, och just detta exemplaret ville jag ha ett av, eftersom en av mina dikter var med i detta nummer.Därför passade jag
också på att åka upp till takterassen på Niagara innan föreläsningen skulle börja, då hissen inte ville ta mig dit upp efter föreläsningen förra gången. Troligtvis pga att klockan var efter 17, och det verkar inte som att man kan åka dit upp efter den tiden.
 


Alltså, det är så himla högt upp, ända upp till sjunde våningen åker man i en byggnad som är sjukt hög!

 
De som planerade takterassen måste däremot verkligen ha tänkt till, för jag upplevde inte alls att det var särskilt blåsigt där uppe. Eller så lyckades jag bara pricka in en av de mindre blåsiga dagarna i Malmö. Ändå så befinner byggnaden sig i hamnen, och sådana är ju allmänt blåsiga ändå.
 
 
Jag tyckte det var väldigt intressant och kul att få besöka terassen, och hade inte haft något emot att spendera raster och pluggtid där uppe ifall jag läser något mer på Malmö Högskola i framtiden. Så jag är glad att en av föreläsningslärarna berättade om terassen för oss! :)
 
 
~Hej, hej, här står jag överexponerad, högt upp i luften på Niagara, med #92 av Mahskara som innehåller en av mina dikter i min famn! Typ bevis att jag var här, om någon inte skulle tro mig, hörrhörr. :P
 
 
Var smått fascinerad över att det växter gräs, träd och murgröna på toppen av Niagara, inget konstigt med det alls, men ändå, att en sådan oas finns mitt i betongen vid hamnen. Det bara finns där högt uppe, utan fleras vetskap.
 
 
Och det var allt från mitt besök på Niagaras takterass, om jag får göra ett återbesök i framtiden återstår att se. Annars är jag glad över att jag fick chansen att göra det åtminstone en gång! :)

6th year anniversary

2017-07-04 | 20:16:56

Den 22 april var det, och är det varje år, en väldigt speciell dag för oss! Nämligen vår årsdag! Sex år har vi nu varit tillsammans. Ibland känns det som mer, ibland känns det som att det inte var så länge sedan vi träffades för första gången. Är det inte knasigt? Det här året valde vi att fira vår årsdag med att äta på Pinchos i Malmö.
 


Det bestämdes minst en månad innan, och därför hade vårt bord varit bokat så pass länge också. Hade förstått det som att det var bra att vara ute i god tid med bordsbokningen, men jag tror inte att det krävs att man är ute en hel månad. Vi såg bara till att boka vårt bord när det bestämdes, så var det helt enkelt gjort och där fanns fler tider att välja och vraka mellan på det viset också.

 
Jag kan lugnt säga att den här inredningsstilen föll mig rätt bra i smaken! Jag har dock en liten spretig inredningssmak, och den här inredningsstilen är kanske inte så dominant i mitt hem. Men åh, vad jag trivdes!

 
Om man bortser från att jag själv äger en stor fet taklampa i liknande stil som de som fanns här på Pinchos, och är på jakt efter något liknande till en bordslampa. hehe. Inte tvunget i rött. Men där måste finnas fransar, haha!

 
Jag gillade att cirkus/tivoli/karneval-temat var genomgående i hela restaurangen, att de inte sparat på krutet, men samtidigt inte gått till överdrift och gjort det hela mycket smakligt! Till och med servitörerna var klädda i passande outfit i stil med en cirkusdirektör. Jag hade kunnat tänka mig att jobba på Pinchos bara för deras uniform!

 
När vi satt oss kom en servitör och förklarade hur det fungerade att beställa på Pinchos, all beställning går nämligen via deras app. Där blir man också meddelad om när det man beställt är redo, och så får man gå och hämta det själv. Av servitören fick vi också en liten popcorn, vilket jag tyckte var en liten rolig extra grej som följer deras tema fint.

 
Sen var det bara att välja ut vilka spännande rätter vi var sugna på att prova! Vi hade dock kikat lite på deras meny dagen innan, för att planera lite vad vi skulle beställa i förtid, då Pinchos inte är det billigaste stället att äta på.

 
Första omgången beställde vi in sex olika tapas (vilket är vad de serverar på Pinchos), som vi delade på. Det är kanske lite knasigt att sitta och dela på så små rätter, men för att ha möjligheten att prova flera olika av deras rätter ansåg vi att det var det bästa sättet att göra det på. Om vi sen äter där igen kan vi beställa in det vi gillade bäst utan att dela.
 
 
Vi beställde faktiskt en andra omgång, men höll oss till fyra stycken denna vändan, plus ett glas rosésangria som måste ha haft mer alkohol i sig än när jag gjorde sangria hemma, blev lite chokad vid första sippen. :P Allt som allt testade vi tio olika tapas på Pinchos.

 
Mina personliga favoriter var sötpotatispommesen, quesadillas och laxsashimin (sushi går alltid hem, men det är absolut inte värt det som tapas).Efter det kände vi oss nöjda, eller ja, nöjda och nöjda. Lite småhungriga var vi nog fortfarande, för det blir inte jättemycket mat av tapas. Men vi tyckte att vi hade nått vår gräns för hur mycket vi kunde tänka oss att lägga ut. Ändå unnade vi oss lite fler tapas än vad vi hade tänkt från början, och vanligtvis hade gjort. Men vår årsdag firar vi bara en gång om året, så då får man väl lyxa till det lite ibland! :) Hur fin är inte den här gången för övrigt?

 
Och det var allt från vårt besök på restaurangen Pinchos! Innan vi tog bussen tillbaka hem från Gustav Adolfs Torg köpte vi varsin B&J glasskaka till efterrätt på Pressbyrån för halva priset, som vi sen åt i soffan hemma hos mig! (Psst.. brownieglasskakan är f.ö. godast av de två som finns)

Fotot här ovanför är förresten taget i det rummet av restaurangen som vi inte satt i, men som vi båda tyckte hade varit mysigare att placeras i, ljusmässigt. Kan hända att det hade varit något hödljuddare, då där satt fler människor.