Inför sista examinationen i PD

2017-07-20 | 12:02:00


Den 16 maj var det dags att träffa gruppen i PD igen och planera ihop övningar inför examination. Nämligen den sista examinationen i Pedagogiskt Drama!Eftersom Orkanenbiblioteket var fullt denna gång, placerade vi oss någon annanstans i Orkanen där det fanns plats att sitta, och började prata om vad för gemensamma faktorer våra skriftliga inlämningar hade. Efter det började vi brainstorma övningar för att försöka pricka in så många som möjligt av de sju intelligenserna (som var den gemensamma faktor vi valde att utgå ifrån).Efter lite mer än tre timmars brainstorming, planering, uppdelning och chips-chokladoch-banan-mumsande var vårt upplägg färdigt! Allt som nu återstod var att åka hem, återhämta sig efter intensivt hjärnarbete och börja tänka på hur vi skulle hålla i de övningar vi blivit tilldelade. Inte illa pinkat att lyckas slänga ihop ett övningsupplägg på tre timmar tycker jag!När jag sen klev av 8:an vid Nydalatorget hade tecken på försommaren börjat kika fram på vägen hem, och jag kunde inte låta bli att dokumentera detta med mobilkameran, men de bilderna tycker jag att vi sparar till ett annat inlägg!

11 maj

2017-07-19 | 15:33:00


Den 11 maj hade jag ett paket att hämta ut på Nydalatorget. På vägen dit svängde jag av tidigare än jag brukar mellan några av husen i området jag bor i, och där fann jag en bunt med fluffiga körsbärsträd i full blom.Och vem kan motstå att stanna upp och knäppa några bilder med mobilen när man hittar körsbärsträd?


Jag hade dock lite småproblem med att få fokuseringen på mobilkameran att samarbeta, så kvalitén på fotona blev ju sådär. Kanske lika bra, det är alltid svårt att gallra igenom foton på körsbärsblommor ändå, på det här viset blev det inte så många.Så de här bilderna är de som blev bäst.Visar vad som fanns i paketet i ett annat inlägg! :)

Photoshoot i Nydala

2017-07-18 | 12:25:00
En dag i slutet av april drog jag med mig Christopher till en träddunge jag fått inspiration från och ville fota honom i. Jag har redigerat några av fotona som togs och tänkte att vi kunde kika på dem i det här inlägget.Där finns såklart många, många fler från den här fotosessionen, och ytterligare fler från en annan plats efter vi lämnat träddungen. Vi får se om och när några av dessa kommer upp. :)

Växtuppdatering i maj 2017

2017-07-17 | 12:16:00


Då tänkte jag att vi skulle kika på hur långt mina små växter hade kommit i maj!


Så pass långt att det var dags att plantera om alla i nya egna krukor!

 
Kastanjen jobbar på bra också och har nu lyckats pressa ut en stor bit av en grön stjälk med en början till ett litet blad! Yay.


Det var inte mycket mer än så för den här gången!

Vi har köpt en säng!

2017-07-16 | 18:52:35
Samma dag som vi var och besökte Malmös Konsthall köpte vi en säng! Nämligen vår säng. Det behöver man ju ha när man flyttar ihop, en gemensam säng. :) Vi hade varit lite inne på att avvakta med att införskaffa en gemensam säng av olika anledningar, men så plötsligt så hade EM-butiken i närheten av min lägenhet konkursutförsäljning och det var 50% på allting! Wow.Såklart man tar chansen att försöka hitta en säng. Man ska inte vara dum. Och det gjorde vi ju! Dagen efter fick vi hjälp med att forsla hem den till Hässleholm av mamma. (rapsfält <3)Så här står den nu, i vårt sovrum. Tänk att jag äger en säng som ser så här prydlig och snofsig ut! :)

Malmö Konsthall

2017-07-14 | 16:51:14


Den sjätte maj besökte vi Malmö Konsthall, efter ett litet besök på Loppis Lounge där vi fyndade lite kul grejer, som jag ska se om jag kan visa vid ett annat tillfälle (just nu är det mesta av det som köptes fortfarande nedpackat).Det var en riktigt solig och varm dag, men inne i konsthallen var det mörkt! Och högljutt. :PDen aktuella utställningen bestod nämligen av olika typer av projektorer och ljud som var igång samtidigt, så det lät helt enkelt en del.

 
Personen bakom utställningen heter Rosa Barba, och så här står det på Malmö Konsthalls hemsida; "Rosa Barbas verk låser inte olika genrer, utan ger snarare intryck av att lösa upp dem: här blandas dokumentär med fiktion, myt med verklighet, verkliga objekt med text, så att historiens konturer spåras genom en poetisk icke-linjär tid och genom landskap."


Fönster som man bara kan se ut genom, men inte in. Väldigt smart sätt att få in ljus på samtidigt som det är insynsskyddat, det är ju meningen att man ska gå in i konsthallen och kika, inte göra fettavtryck på glaset. :P

 
Efter vi kikat klart och gjort lite snabb spontan "konst" i verkstaden kände vi oss nöjda med vårt besök och påbörjade vår jakt på kvällsmat.

 
Efter många vändor fram och tillbaka och en del om och men blev det tillslut vitnamesiskt i form av en Bún och en Bánh mi på Noi's café och deli. Åh så gott det var! Nomnomnom! <3 Rekommenderar verkligen att äta där om man någon gång är i Malmö och gillar asiatisk mat. Relativt billigt också, tycker jag! Helt klart värt smakupplevelsen! PROVA!

Allt som blev över i april 2017

2017-07-10 | 13:52:00
Då var det dags att kika på vad som blev över från april månad!

 
I början av månaden avslutade vi tredje delkursen i Utställningsdesign med redovisning av våra bildspel med ljud, så vi spenderade i stort sett hela lektionen med "filmvisning", eller vad man ska kalla det. Detta gjordes i ett tv-making klassrum (om jag inte minns fel). När allt var tittat på och allt var sagt så var det slut för dagen, så kort skoldag denna gången!
 
 
När jag stod och väntade på bussen hem efter vår redovisning tyckte jag denna vyn ihop med solskenet var lockande att fota, så det gjorde jag!Två dagar senare fotade jag skrumpnande nypon och magnolior, som sakta hade börjat blomma! Fast med mobilkameran, eftersom det var spontant.
 
 
Ytterligare två dagar senare testade jag och Christopher lite grejer från Santa Maria via Smartson. Alltid kul att få möjligheten att testa nya saker gratis, som man troligtvis inte hade testat annars.Den 17 april var dagen då Christopher trampade på mina bågar, eftersom jag lagt dem på mattan när vi satt där och spelade sällskapsspel, i vilken de blev rätt bra kamouflerade.. Ooops.. (de gick inte att få lagade för övrigt, eftersom de var för gamla för att det skulle finnas reservdelar att få tag på)

 
Den 27 april var jag inne lite tidigare innan en föreläsning (vilket jag nämnt lite kort om i ett tidigare inlägg) för att få tag i ett ex av det senaste numret av Mahskara, eftersom en av mina dikter var med i det numret! Så här såg den sidan ut (endast text skapad av mig).

 
Den 28 april hämtade jag ut ett paket i form av en toarullerulle, alltså en rulle gjord av flera toarullar. :P Hehe. Lite kreativ budgetlösning. Rullen innehöll en misslyckad (enligt konstnären själv) utskrift av ett av hennes verk, och jag sa att jag gladeligen gav ett av de "misslyckade" exemplaren ett hem! Sagt och gjort, jag fick fin konst till den nya lägenheten för 24 kronor totalt. haha. Visar när vi kommit längre fram i månaderna, där ligger nämligen ett foto på verket när det till slut blev inramat och väntar i mobilen.

Valborg 2017

2017-07-08 | 20:08:23


Vi började vår Valborg med en liten kort utforskande promenad. Vi gick inte så långt bort från huset, men även om det är precis i närheten så ska ju den delen av en ny stad utforskas också!

 
Vi upptäckte bland annat att det växer vitsippor bland träddungen(?) här! :) Inga blåsippor i sikte dock, jag tror verkligen att de är mindre vanliga här i Skåne. Tråkigt. Men kul med vitsippor i alla fall!
 


Det finns gungor (varev en sådan stor korggunga) och några utegymsmaskiner bara några meter ifrån huset.

 
Det finns också en del träd, växtlighet och mycket backar och småkullar! (kan säga att jag är rätt nöjd med att det finns en del växtlighet här i Hässleholm, jag tycker inte om när det bara är asfalt och betong)
 
 
Efter vår korta promenad runt området, packade vi ihop oss och spatserade vidare för valborgsfirande på Hässleholmsgården. Vi hade packat med oss korv och halloumi att grilla på grillarna som fanns där. Korvbröd och topping också såklart!Vi hade även med oss några alkoläsk som vi tänkte dricka vid elden när bålet hade tänts. Blev dock bara en alkoläsk med banansmak (oväntat god!) under tiden vi väntade på att bålet skulle tändas.

 
För det där bålet, det blev aldrig riktigt tänt.. De som höll i evenemanget gick nämligen runt med vanliga smala tändare och försökte tända på bålet. Jag tror inte det hela var särskilt genomtänkt alls, to be honest.De som höll i det tycktes ge upp rätt fort också, och lämnade över själva tändandet till allmänheten i stort sett.. Vilka var lite mer envisa i sina försök, och lyckades faktiskt tända två sidor av bålet. Men den ena sidan dog så fort den andra tog fart.


Vi väntade i säkert minst en timme i hopp om att de skulle lyckas få fart på det ordentligt. Men deras försök var förgäves.Till slut blev det ju rätt kallt att stå där i det nalkande mörkret vid ett bål som aldrig kom igång. Besvikelsen var ett faktum.

 
Till slut begav vi oss helt enkelt hemåt, tillbaka till värmen med frusna tår (mina) och onödig rökdoft i hår och kläder. Ja, jag skriver onödig, eftersom det aldrig blev ett ordentligt bål, med ett ordentligt bål hade jag haft mer överseende över att inte lukta så gott. :P

Misslyckad geocaching

2017-07-06 | 22:31:31


Jag tänkte skutta tillbaka till mars ett litet slag, för jag upptäckte att jag hade ju totalt glömt bort att jag faktiskt fotade med systemkameran sådär i slutet av mars månad. Det är lätt att missa, då mobilbilderna och kamerabilderna ligger i helt olika mappar.Den 28 mars spatserade jag iväg till klaffbron i Malmö för lite geocaching efter skolan en duggregnig tisdag. Jag skulle tro att det bara handlade om ett snabbt möte med gruppen den dagen, för det brukar var mörkt när jag slutade på tisdagar. Jag hade för mig att det var efter Utställningsdesign som detta gjordes, men bildens datum säger annat.Geocachingen i sig var ett misslyckande, hittade ingenting alls. Det var väldigt svårt att förhålla sig till appen också, för jag tvivlar på att cachen låg ute i vattnet, haha. Så där var inte mycket att gå på.Det finns en viss gräns på hur länge det känns bekvämt att gå fram och tillbaka över en bro, samtidigt som man granskar olika vrår och kanter, när det hela tiden passerar människor från båda håll i bil, på cykel, till fots. Till slut skulle väl någon tycka att jag beter mig misstänksamt. heh.Tankar på att cachen befann sig under bron slog mig flera gånger, men jag vågade verkligen inte krypa under när folk kunde se mig göra det, särskilt när det inte ens var säkert att det var där cachen befann sig. I den situationen skulle den där gränsen vara överskriden för länge sedan, haha.

 
Men jag tog några foton, som synes, under tiden jag utforskade bron, lite för att dämpa misstänksamheten, men också för att jag ville helt enkelt.Men till slut gav jag alltså upp, och begav mig besviket mot centralen för att ta bussen hem och äta. För vid det här lagat började jag bli rätt ordentligt hungrig.


Visst, även om det kändes tråkigt att inte lyckas hitta och logga cachen, så får man ändå se det hela från den positiva sidan. Jag fick se en annan del av Malmö som jag vanligt vis inte passerar och jag hade möjlighet att ta de här fotona. Så helt fruktlöst var det inte!

Takterrassen på Niagara

2017-07-05 | 13:16:00


Den 26 april hade vi ytterligare en föreläsning i Niagara, och denna gången hade jag åkt in ett litet tag innan för att få tag i ett ex av Mahskara som inte kommit hem i brevlådan denna gången, och just detta exemplaret ville jag ha ett av, eftersom en av mina dikter var med i detta nummer.Därför passade jag
också på att åka upp till takterassen på Niagara innan föreläsningen skulle börja, då hissen inte ville ta mig dit upp efter föreläsningen förra gången. Troligtvis pga att klockan var efter 17, och det verkar inte som att man kan åka dit upp efter den tiden.
 


Alltså, det är så himla högt upp, ända upp till sjunde våningen åker man i en byggnad som är sjukt hög!

 
De som planerade takterassen måste däremot verkligen ha tänkt till, för jag upplevde inte alls att det var särskilt blåsigt där uppe. Eller så lyckades jag bara pricka in en av de mindre blåsiga dagarna i Malmö. Ändå så befinner byggnaden sig i hamnen, och sådana är ju allmänt blåsiga ändå.
 
 
Jag tyckte det var väldigt intressant och kul att få besöka terassen, och hade inte haft något emot att spendera raster och pluggtid där uppe ifall jag läser något mer på Malmö Högskola i framtiden. Så jag är glad att en av föreläsningslärarna berättade om terassen för oss! :)
 
 
~Hej, hej, här står jag överexponerad, högt upp i luften på Niagara, med #92 av Mahskara som innehåller en av mina dikter i min famn! Typ bevis att jag var här, om någon inte skulle tro mig, hörrhörr. :P
 
 
Var smått fascinerad över att det växter gräs, träd och murgröna på toppen av Niagara, inget konstigt med det alls, men ändå, att en sådan oas finns mitt i betongen vid hamnen. Det bara finns där högt uppe, utan fleras vetskap.
 
 
Och det var allt från mitt besök på Niagaras takterass, om jag får göra ett återbesök i framtiden återstår att se. Annars är jag glad över att jag fick chansen att göra det åtminstone en gång! :)

6th year anniversary

2017-07-04 | 20:16:56

Den 22 april var det, och är det varje år, en väldigt speciell dag för oss! Nämligen vår årsdag! Sex år har vi nu varit tillsammans. Ibland känns det som mer, ibland känns det som att det inte var så länge sedan vi träffades för första gången. Är det inte knasigt? Det här året valde vi att fira vår årsdag med att äta på Pinchos i Malmö.
 


Det bestämdes minst en månad innan, och därför hade vårt bord varit bokat så pass länge också. Hade förstått det som att det var bra att vara ute i god tid med bordsbokningen, men jag tror inte att det krävs att man är ute en hel månad. Vi såg bara till att boka vårt bord när det bestämdes, så var det helt enkelt gjort och där fanns fler tider att välja och vraka mellan på det viset också.

 
Jag kan lugnt säga att den här inredningsstilen föll mig rätt bra i smaken! Jag har dock en liten spretig inredningssmak, och den här inredningsstilen är kanske inte så dominant i mitt hem. Men åh, vad jag trivdes!

 
Om man bortser från att jag själv äger en stor fet taklampa i liknande stil som de som fanns här på Pinchos, och är på jakt efter något liknande till en bordslampa. hehe. Inte tvunget i rött. Men där måste finnas fransar, haha!

 
Jag gillade att cirkus/tivoli/karneval-temat var genomgående i hela restaurangen, att de inte sparat på krutet, men samtidigt inte gått till överdrift och gjort det hela mycket smakligt! Till och med servitörerna var klädda i passande outfit i stil med en cirkusdirektör. Jag hade kunnat tänka mig att jobba på Pinchos bara för deras uniform!

 
När vi satt oss kom en servitör och förklarade hur det fungerade att beställa på Pinchos, all beställning går nämligen via deras app. Där blir man också meddelad om när det man beställt är redo, och så får man gå och hämta det själv. Av servitören fick vi också en liten popcorn, vilket jag tyckte var en liten rolig extra grej som följer deras tema fint.

 
Sen var det bara att välja ut vilka spännande rätter vi var sugna på att prova! Vi hade dock kikat lite på deras meny dagen innan, för att planera lite vad vi skulle beställa i förtid, då Pinchos inte är det billigaste stället att äta på.

 
Första omgången beställde vi in sex olika tapas (vilket är vad de serverar på Pinchos), som vi delade på. Det är kanske lite knasigt att sitta och dela på så små rätter, men för att ha möjligheten att prova flera olika av deras rätter ansåg vi att det var det bästa sättet att göra det på. Om vi sen äter där igen kan vi beställa in det vi gillade bäst utan att dela.
 
 
Vi beställde faktiskt en andra omgång, men höll oss till fyra stycken denna vändan, plus ett glas rosésangria som måste ha haft mer alkohol i sig än när jag gjorde sangria hemma, blev lite chokad vid första sippen. :P Allt som allt testade vi tio olika tapas på Pinchos.

 
Mina personliga favoriter var sötpotatispommesen, quesadillas och laxsashimin (sushi går alltid hem, men det är absolut inte värt det som tapas).Efter det kände vi oss nöjda, eller ja, nöjda och nöjda. Lite småhungriga var vi nog fortfarande, för det blir inte jättemycket mat av tapas. Men vi tyckte att vi hade nått vår gräns för hur mycket vi kunde tänka oss att lägga ut. Ändå unnade vi oss lite fler tapas än vad vi hade tänkt från början, och vanligtvis hade gjort. Men vår årsdag firar vi bara en gång om året, så då får man väl lyxa till det lite ibland! :) Hur fin är inte den här gången för övrigt?

 
Och det var allt från vårt besök på restaurangen Pinchos! Innan vi tog bussen tillbaka hem från Gustav Adolfs Torg köpte vi varsin B&J glasskaka till efterrätt på Pressbyrån för halva priset, som vi sen åt i soffan hemma hos mig! (Psst.. brownieglasskakan är f.ö. godast av de två som finns)

Fotot här ovanför är förresten taget i det rummet av restaurangen som vi inte satt i, men som vi båda tyckte hade varit mysigare att placeras i, ljusmässigt. Kan hända att det hade varit något hödljuddare, då där satt fler människor.