Antagningsintervju

2017-07-31 | 14:56:51


Jag började månaden med att åka på antagningsintervju i Lund den andre juni. Det var en riktigt fin och varm sommardag (den typen av dag som man undrar vart de resterande gick och gömde sig resten av sommardagarna, det blev inte många sådana här fina dagar!).Antagningsinvervjun var på Lunds Universitet, närmare bestämt; Språk- och litteraturcentrum, och gällde mitt förstahandsval inför höstterminen; nämligen Teaterns teori och praktik. Åh, vad jag vill komma in på den här utbildningen! Eller kursen. Det är en kurs, med efterföljande kandiderande kurs, som sedan ger behörighet till Konceptuell Scenkonst 1 (därefter 2). Och jag skulle så hemskt gärna vilja gå den vägen liksom!Jag tycker att intervjun gick relativt bra, och hoppades att de som intervjuat mig tyckte det också när jag gick därifrån. Jag lyckades i alla fall avsluta intervjun med ett intryck som föll teoriläraren rätt bra i smaken, så förhoppningsvis pluspoäng för det! :)

 
Rena drömmen att få studera här i lummigheten i Lund, bredvid det vackra universitetsbiblioteket varje gång vi ska ha teori! Drömmen att få hänga här i Lund halva tiden, och resten av halvan på Teaterhögskolan i Malmö. Drömmen att överhuvudtaget bli antagen!

Det har ju slunkit in lite här och var i några enstaka inlägg hur läget ser ut på den här fronten just nu. Kanske inte helt i detalj. Men jag fick i alla fall ett mail från studievägledaren ett par veckor efter intervjun där jag fick reda på att jag låg bland de främsta reserverna, att det skulle kunna ändras till en antagningsplats innan det nationella antagningsbeskedet kom (på antagning.se alltså).

När beskedet kom stog jag som andra reserv. Jag hade hoppats på att få en antagningsplats direkt, få känna det lugnet många andra får känna av att komma in på det de hoppats på redan på första antagningsbeskedet. Men så var alltså inte fallet för mig. Studievägledaren skrev också i det där mailet att även om jag fortfarande stod som reserv kan det fortfarande bli en antagningsplats, och att om någon hoppar av så tar de alltid in några reserver. Det låter som att allt som behövs är att EN person hoppar av, tackar nej, så kommer jag att få läsa det jag vill i höst, och i vår! För några är mer än en. Och jag är andra reserv. Snälla, bara en ynka person.

Fan vad glad jag skulle bli, fan vad skönt det skulle kännas, vilken lättnad det skulle vara att få veta att jag gör det jag vill göra, något vettigt åtminstone det närmsta läsåret. Plus en termin. Och kanske plus ännu en, eller två. Men först vill jag fokusera på det kommande läsåret. Glädjas. Utvecklas. Utforska. Utbildas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback