International Street Market i Malmö

2017-07-27 | 12:27:00
 
På eftermiddagen den 20 maj var det bestämt att Angela och jag skulle besöka den internationella marknaden som skulle hänga på Gustav Adolfs torg i några dagar i maj, så dit åkte vi runt två-tiden, när jag hade hunnit komma hem från kören, lagat och ätit mat, och fått pusta ut lite.Inte alls lika mysigt som det brukar vara på Österportstorget i Ystad, och mycket mer folk, bleh. Mitt främsta mål med besöket på matmarknaden var att få testa sån där glass vars ingredienser hackas ihop på en isplatta och sedan skrapas ihop till rullar som placeras i bägare. När vi kom dit var kön jättejättelång, och priset var lite för högt för min smak, så det blev inget med det. Nåväl.
 
 
Vi tog en runda förbi resten av stånden och kikade på det som erbjöds och fick testa något. Allting ser så himla gott ut, men allt för många gånger har saker varit en mer eller mindre besvikelse; saker med nötter i som smakat gammalt, saker som inte smakat något, saker som varit för hårda. Jag har ju varit på denna marknaden några gånger i Ystad, och efter ett tag lär man sig vad som bör undvikas.

 
Allt är rätt dyrt också, så det gäller att lyckas välja ut en eller två godsaker att spendera sina pengar på, och sedan godtroget vänta till nästa sommar när marknaden återvänder, för att testa något annat, eller återkomma till en favorit. Som i mitt fall är turkish delight, mmmm. Vilket jag såklart köpte i år också! :3
 


Och det var allt från årets internationella marknad för min del. Saknar marknaden i Ystad, men det lär inte bli någon återförening på den fronten. Det är alldeles för dåliga kommunikationer mellan Hässleholm och den delen av Skåne (Ystad och Österlen). Hoppas på att marknaden kommer till Kristianstad eller Hässleholm nästa år istället. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback