Påskrunda 2017 - Del 4

2017-06-28 | 21:46:26


Då har vi anlänt till vår sista anhalt av detta årets konstrunda! Det enda stället jag kunde kolla upp exakt vad det heter också, eftersom jag varit där förut, fast då på julmarknad. Nämligen Slottslängorna i Sölvesborg.Här fanns det lite plågade ansikten, som tilltalade mig på gund av utförandet med den rinnande färgen; väldigt effektfull tycker jag! Jag har också lite av en kärlek till just rinnande färg i konstverk, kanske främst då jag själv arbetar så i mina egna verk ibland.Det fanns abstrakt konst i fina, på något vis, lysande färger.Vid det här laget började dock min energi dala, så det blev rätt mycket färre foton tagna på detta stället, men här är åtminstone ett överblickande foto i en av delarna i slottslängorna! Där fanns så himla mycket konst här, kanske blev det helt enkelt för mycket intryck.Det fanns lite intressant keramik.Minns faktiskt inte alls varför jag fotade just de här tavlorna, där är inget fel på dom, men jag kan inte alls komma på vad som tilltalade mig i stunden. Önskar nästan att jag hade fotat några andra verk istället som jag av någon anledning inte dokumenterade.

 
Avslutningsvis har vi här ett foto på handgjorda doftljus gjorda på raps i handgjorda glasbehållare. Personligen tyckte jag att det kändes lite malplacerat att där fanns doftljus mitt bland den resterande konsten. Ändå köpte vi två stycken till den nya lägenheten. :P hehe.


Och det var allt från det här årets konstrunda för vår del!

Påskrunda 2017 - Del 3

2017-06-26 | 13:56:00
Då kör vi vidare till vårt tredje stopp på konstrundan i påsk nu då! Jag kan lugnt säga att detta var det bästa stället, enligt mig! :) Det fanns så mycket fint, men det mesta var för dyrt för mig, plus så tänkte jag inte alls på att ta med mig kontanter så jag ens kunde köpa något smått. -_- Men vi tittar!Där var en konstnär som hade tagit tillvara på skrot och gjort ljusstakar av det! Riktigt smart, bra återbruk och fint! Hade inte sagt nej till att få pryda mitt hem med någon utav dessa! Men som ni kan se på det översta fotot, så låg också priserna runt 2000 kronor... heh..

 
Den här runda var min favorit! Hade gärna haft den på det stora bord jag planera att skaffa till vardagsrummet/salongen.Jag tror att det var samma konstnär som också hade gjort de här speglarna och tavlorna med återbruk av skrot, och lek med kombination av 2D och 3D. Hade kanske inte velat ha någon utav tavlorna på väggen, men en av speglarna hade jag nog kunnat tänka mig. Man kan ju iaf fascineras av konsten, även om man inte vill ha det på väggen.En av de här tavlorna med ansikten täljda av avokadokärnor hade jag inte sagt nej till i alla fall! Priserna på dem var lite mer överkomliga också, men fortfarande inga pengar jag hade med mig eller möjlighet att lägga ut i stunden.Hade jag haft med mig kontanter hade jag nog dock införskappat en av de här små för bara 150 kr. Frågan är var jag skulle ha satt upp en sån liten, hehe. Men jag fattade verkligen tycke för de här huvudena. De var återkommande i några av konstnärens tavlor också, vilket föll mig i smaken. Har ingen bra bild på det tyvärr.

 
Sen fanns det lite keramik och lite abstrakta naturtavlor i ett angränsande mindre rum. Och det här upphängningsornamentet på foto precis ovanför, som nog mest tilltalade mig pga att påskliljorna var upphängda i den, annars hade jag nog mest tyckt att det var något rörigt skrot, haha. Vet inte om den ens var en del av konstverken, eller om det bara var till för att förhöja de egentliga konstverken i rummet, och att det helt enkelt bara var ett roligt sätt att göra det på.I taket i den stora salen där den största delen av konsten fanns det en karta uppsatt i taket bland lilamålade rör, haha, lite oväntat, men kul med lila rör, och karta i taket antar jag. Men varför är den i taket från början? :P

 
Avslutningsvis så kan vi kika på en annan konstnärs verk som jag fastnade rätt bra för också, och hade jag haft kontanter med mig hade jag köpt tre av vykorten för, vad var det 25-50kr? Minns inte exakt. Men jag gillade i vilket fall tavlan med det gula huset, och de tre vykorten jag hade köpte hade varit de två längst till vänster och det längst till höger på översta raden. Verken ger mig en känsla av regn, dimma och mulet. Och jag gillar regn och dimma.


Nästa inlägg om vår konstrunda blir det sista, puh. Det är väl lika bra! :)

Ett riktigt studiebesök på Malmö Museer

2017-06-25 | 20:31:44


Den nittonde april var det dags för ytterligare ett studiebesök på Malmö Museer, denna gången ett mer riktigt studiebesök, eller hur man ska uttrycka sig.Det vill säga,
detta studiebesöket hade inte att göra med att kolla på någon utav deras utställningar för någon remake, utan denna gången var det för att faktiskt träffa några av människorna som jobbar på museet.
 
 
Vi började vårt studiebesök med lite historia om byggnaden som ju är ett slott, men också har agerat fängelse. Sen fick vi höra lite om hur det går till bakom kulisserna på Malmö Museer och vad för typ av uppgifter som finns och dylikt.Efter föreläsningen, eller vad man ska kalla det, fick vi kika in lite bakom kulisserna också, det vill säga i de rummen som utseendet på utställningarna skapas. Här görs bl.a. modellerna (både i kapa och i bildform) och olika typer av skyltar trycks och klipps ut. Sånt som man gör när man skapar en utställning helt enkelt.

 
Efter det fick vi också titta på några modeller över utställningar som finns och har funnits på museet! Det var väl det de flesta i klassen var mest intresserade av, eftersom vi jobbat så mycket med att bygga modeller.När studiebesöket var över satte jag och min grupp oss i caféet lite kort, innan vi begav oss hemåt, för att prata lite om våra tankar, idéer och dylikt inför den sista uppgiften. Det var nämligen dags att börja arbeta med våra remakes på skala 1:1. Iiiiih...

Påskrunda 2017 - Del 2

2017-06-24 | 14:00:00


Då kör vi vidare med nästa anhalt på vår konstrunda i påsk!Precis som på förra stället har jag ingen aning om var vi var någonstans, haha! Men vi jobbade oss hela tiden uppåt mot Sölvesborg från Bromölla.Det var inte mycket bättre på detta stället än förra, men där fanns några verk som nog tilltalade mig lite mer, och den ena utställningslokalen här var bättre än på det första stället, och det gav så mycket till konstverken. Bättre ljussättning, och fint med tegel ju! Se så fint konstverken här ovanför poppar med tegelvägg!Oftast när vi är på konstrunda så är där inte mycket jag skulle vilja ta med mig hem och hänga upp på väggen, finns där något är det oftast lite för dyrt för min plånbok, men även om man inte vill hänga saker på väggen så kan man fortfarande inspireras av det man ser! :)

 
Den här konstnärens verk fashinerade mig litegrann, de var åt det abrstrakta hållet samtidigt som det ändå skapades andra typer av världar i tavlorna. Där var vissa av tavlorna som hade mynt fastlimmade av någon anledning, tavlan på fotot längst ner har t.ex. en tia uppe i högra hörnet.


Inga foton togs i den andra lokalen, då inget tilltalade mig alls därinne. Ingen godisloot alls på detta stället heller, då de bjöd på ost, vin och vindruvor istället. Vad som fanns på nästa stället tar vi i nästa inlägg om vår påskrunda.

Pedagogiskt Drama

2017-06-23 | 12:53:00
Den 18 april var det tisdag och det betyder Pedagogiskt Drama på kvällen för mig! Denna gången befann vi oss i ett helt annat rum än vanligt. Detta liknade mer ett teaterrum med sina svarta draperier, svarta skärmar och typiska teaterlampor.

 
Denna lektionen fick vi ett rätt stort projekt att sysselsätta oss med efter vi typ värmt upp och kommit igång. Jag vet inte hur bra jag kan redogöra för vad vi fick göra, utan att det kanske blir lite rörigt i huvudet. Vi började med att göra improviserande rörelser med ett tyg till musik i mindre grupper, vi skulle göra vad som föll oss in, följa med de andra, bidra mer eller mindre, vad som helst, fokuset låg i att sätta rörelse i tyget.När vi gjort det en stund skulle vi i våra mindre grupper sätta oss ner och prata om vad för tankar och känslor som uppkom under vår rörelseimprovisation. Sedan skulle vi utifrån dessa skapa ett rum att bjuda in resten av gruppen i; svarta skärmar, fler tyger och en trälåda stod till vårt förfogande.

 
Det intressanta var att i de fyra olika grupperna lyckades de motsatta hörnen skapa rum med liknande grunder. Två grupper associerade till havet, de andra två till någon slags dyrkande ritual, men samtidigt gjordes det på olika vis. De som delade grundande associationer hade också börjat med liknande tyger, kanske har det med det att göra. Det var ett intressant sammanträffande i vilket fall som!

Påskrunda 2017 - Del 1

2017-06-22 | 23:01:58
Den 15 april var det dags för den nu, även för mig, årliga påskrundan!

 
Vi började vår runda med att åka till en gammal kvarn som fortfarande är i bruk och gör olika sorters mjöl, där var nämligen några som ställde ut i ett rum i anslutning till kvarnen. Var exakt den här kvarnen ligger har jag ingen koll på, var inte riktigt uppmärksam på skyltarna. Men den ligger någonstans mellan Bromölla och Sölvesborg.Personligen tyckte jag inte att första stället var en jättehit och faktiskt lite tråkig. Kände mig lite nedstämd och orolig för att det skulle kännas lika tråkigt på de andra ställena också. Kanske berodde den här känslan på de ljusgula väggarna och det dåliga ljuset. Vem vet. Eller så berodde det på att där inte fanns något som verkligen tilltalade mig.Visst fanns där några intressanta detaljer att kika på, som bland annat snurrande små skulpturer. Lite annorlunda, och svårt att visa på foton (uppenbarligen).Varje år kör jag en liten lek för mig själv där jag samlar på mig enstaka godisar som det bjuds på här och var, sen när konstrundan är avslutat lägger jag ihop allt gratis godis för att se hur mycket det blev. Sen har jag en liten skål med mumisg godis som jag kan gå och mumsa på! :) Här ovan ser vi hur en konstnär valt att pimpa sitt eget påskägg lite i stil med sin egen konst.Saker gjorda i ståltråd, eller vad det nu är, fanns det gott om på detta stället! Jag drogs mest till de i form av kala träd, vilket kommer märkas på de kommande fotona.Där fanns lite bruksvaror som med någon konstnärs verk som motiv. Dessa coffetables, tallriksunderlägg, trappstege och dylikt.Jag fastnade lite för tavlan med skålen på hög fot som var fylld med björnbär. Magnolian var också fin, men jag hade nog inte velat ha den på väggen hemma.

 
Och så fler ståltrådsträd! Tyckte det var rätt fyndigt och kul att de valt att sätta fast ett träd på en tavla och ge den det där lilla extra, och tillföra lite mer 3D till verket.


Efter vi kollat klart på konsten gick vi för att kika på kvarnen som var igång och gjorde mjöl när vi var där! Fotona från det blev inte särskilt bra, så jag vet inte om det blir ett inlägg om det, vi får se!

Vårtecken i Hässleholm

2017-06-21 | 13:15:00
Den 14 april gick mitt första flyttlass till vår lägenhet i Hässleholm. Ett mindre släp fullastat med en massa bananlådor. Det stora lasset går i slutet av maj!Efter vi var klara med flyttandet, och hade ätit, tog vi en liten promenad till Netto och vårtecknena var rätt tydliga där vi gick, och jag kunde inte låta bli att stanna för att fota blommorna.

 
Aldrig, aldrig har jag kunnat motstå att fota körsbärsblommorna heller!

 
Just det här trädet var extra fluffigt och fullt av surrande humlor!
 


Absolut ett av mina drömträd i mina drömmars framtida trädgård!

 
Märks det att jag stannade lite extra länge vid just det här trädet för att fota, haha? Christopher blev rätt trött på att stå och vänta på mig. :P Men vem kan motstå fluffiga körsbärsträd? <3

När man efter sex år blir sambo

2017-06-20 | 12:36:00
Då är det dags att göra en sak officiellt på bloggen också! Nämligen att jag och Christopher har flyttat ihop! Det har kanske hintats om att jag varit påväg ifrån min lägenhet i Malmö i ett och annat inlägg, men att vi skulle flytta ihop till slut, efter sex år tillsammans, det har jag inte nämnt på något sätt. Eller har jag? Minns inte om jag nämnde att vi skulle på lägenhetsvisning i februari. Men så ligger det alltså till. Jag tänkte att vi kunde kika på lite foton som har med det att göra, eftersom vi fick tillgång till lägenheten i april, förste april (haha), men då var det än så länge bara Christopher som skulle flytta in.


Några dagar efter Christophers inflytt kom till slut våra namn upp överallt (utom i tvättstugan, där vi fortfarande står som x av någon anledning), jag tyckte dock det var konstigt att de inte satt upp namnen på brevlådan och porttelefonen till att vi skulle flytta in. Men huvudsaken är att de kom upp. Här har jag dock censuerat våra namn, anledningen säger väl sig självt, så det ser lite tråkigt ut.
 
 
Vi kan väl kika på några vinklar och vrår i vår vindsvåning på 109kvm med tre rum och ingen balkong, tänkte jag! De här två fotona är tagna i det stora rummet, vilket vi gjort till sovrum.


De här två bilderna är rätt uppenbart tagna i den lilla vrå som ska föreställa köket.Här ser vi det lilla rummet, som vi gjort till ett flerfunktionsrum; det huserar Christophers skrivbord och dator, det är lite av ett gamingrum och det har också en gästsäng.Annan vinkel mot köket fotat ifrån en av delarna av vardagsrummet.

 
Vardagsrummet är nämligen uppdelat av den här avskiljarväggen som jag blev rätt förtjust i! Så egentligen känns det som att vi har fyra rum, och dessa två delar har blivit tv-rum och vardagsrum/salong (den sista benämningen är lite i experimentstadiet). Tv-rummet huserar också mitt skrivbord med dator.


Och avslutningsvis kan vi begrunda brevet som innehöll kontrakten med våra underskrifter på som bekräftade att det här stället nu är vårt!


Så det blir väl ett gäng lägenhetsuppdateringar från denna lägenheten också, tänker jag! Vi får dock se hur bra de blir, för jag har inte precis tänkt på att dokumentera något särskilt hittills. Det är så mycket att fixa, massor som ska finna sina platser och en hel del som kanske inte ska behållas ens. Men glimtar och vyer från lägenheten kommer med rätt stor säkerhet skymta här och var på bloggen. Det är svårt att komma ifrån, när man bor på en plats. :)

Föreläsningar på Niagara

2017-06-19 | 12:54:00

Vecka 15 hade vi föreläsningar i Utställningsdesign på Niagara. På både måndagen och onsdagen.Vi har inte hängt i Niagara förut, utan brukar hålla till på Orkanen, så det var lite speciellt. Kändes lite konstigt av någon anledning.Jag har inga av mina lektioner här, så jag passade på att ta lite foton under de här dagarna helt enkelt! Här ovan ser vi lite utsiktsbilder från salen vi satt i som jag tog i en paus.Jag fick lite svindel av att kolla ner till bottenplan från femte våningen (eller var det sjätte?), men inte alls när jag kollade ut genom fönstrena. Knasigt.Vad föreläsningarna handlade om är inget som känns relevant eller särskilt intressant att ta upp, så det var allt om föreläsningarna på Niagara vecka 15!

Selfies

2017-06-18 | 22:12:46


Alltså det här är väl det mest otippade inlägget från min sidan, men den tionde april så tog jag ett gäng selfies på mig själv. Att ta selfies är något jag gör väldigt sällan nuförtiden, men den dagen så fick jag ett ryck.
 
 
Det berodde väl främst på att jag ville fota mig själv i den stora blomaccessoaren jag köpt på SwopShop (då när de hade sitt bring-your-own-bag-evenemang, som jag nämnt). Önskar typ att den var svartvit på riktigt!

 
Och jag måste säga att jag blev rätt nöjd med några utav dessa. Så pass att två stycken nu används som profilbilder på antingen facebook eller instagram. :)
 


Jag måste också säga att det kändes bra att lyckas bli bra på selfies igen. Det är lite det som varit anledningen till att jag typ slutat upp med selfies, att jag själv upplevt att jag blivit hemsk på alla, och känt mig ännu fulare liksom.

 
Ja, det var allt från mig och detta otippade inlägg för den här gången!

Taco Bar

2017-06-17 | 14:47:00


Den åttonde april bestämde Christopher och jag oss spontant för att äta ute istället för att slänga ihop något hemma. Nämligen på Taco Bar, kanske ett lite oväntat restaurangval, då jag tycker det känns så onödigt att äta tacos ute när det är så lätt att göra själv där hemma.

 
Anledningen var att jag hade fått hem ett erbjudande i brevlådan från skånetrafiken om att äta två Nachotallrikar till priset för en! Christopher som gillar nachotallrik ville bestämt åka dit och utnyttja detta erbjudande, så det gjorde vi.
 


Taco Bar ligger på mobilia i Malmö, och i erbjudandet jag fått skulle man ta bussen dit och visa upp antingen sin biljett eller sitt periodkort för att få ta del av erbjudandet. När det var gjort gick vi upp till plattformen ovanför och satte oss.~Nämen hej, inte bara en, men TVÅ bilder på mig!


Efter en kort stund kom våra nachotallrikar! Jag orkade inte äta upp min och bad därför om en doggybag, även om där knappt var något kvar, haha. Men eftersom jag känner mig själv relativt bra, så vet jag att jag kommer vilja ha mer av det jag ätit på restaurang när jag kommit hem och maten lagt sig lite. hehe.
 
 
När vi hade fått vår mat blev jag lite sugen på att testa deras bubbliga lemonaddryck med lime och chili, så jag gick ner och köpte en sådan, med resonemanget att ibland ska man få unna sig att testa saker man är sugen på. Tyvärr blev jag lite besviken på den, för var tog chilin vägen? Jag kände då inget av den. :/


Och det var allt för den åttonde april!

St. Petri Kyrka

2017-06-16 | 15:59:03


Den åttonde april var en väldigt aktiv dag! Vi hade planerat in att åka in till centrum för att gå på SwopShops evenemang "Bring your own bag" där man fick fylla en egen kass och betala ett väldigt lågt specifikt pris beroende på vilken typ av påse man hade fyllt. Vi fyllde en vanlig plastpåse från mathandeln och fick betala 99 kr för kläder som hade kostat oss minst 2000:- att köpa för SwopShops nedsatta pris. INTE ILLA FYNDAT!!
 


Efteråt var vi en vända in om på Playoteket och suktade över spelen där inne, sen tog vi sikte på St. Petri Kyrka som ligger precis bredvid både SwopShop och Playoteket, innan vi tog bussen hem igen.

 
 
Detta inlägget tänkte jag tillägna just St. Petri Kyrka. För det togs inga, eller inga särskilda, foton på de två andra ställena. Jag bannade såklart som vanligt avsaknaden av riktig kamera. :P


Jag är inte kristen av mig, men kyrkor är alltid fina, speciella och intressanta. Med all historia och arbetskraft som ligger bakom. Arkitektur är fint, och kyrkor har oftast en tilltalande sådan.
 


När vi kom in i kyrkan stod en kör och en mindre orkester och övade inför Bach-konserten nästa dag, antar jag.

 
Vilket fint sammanträffande tyckte jag, och föreslog att vi skulle sätta oss ner och lyssna lite. Det var jättefint!
 
 
 
~Men titta, där uppe i taket är där ju tre heliumballonger! Vad oväntat! :)
 
 
Sen började vi bli lite hungriga, så tog bussen hem igen, men sen när vi kommit hem bestämde vi oss för att ta bussen till mobilia och istället. Men det tar vi i nästa inlägg!

Växtuppdatering i april 2017

2017-06-15 | 17:47:00


Där fanns en kastanj som hade fått en rätt stor rot bland de kastanjer som vi använde i typ delkurs 3 i Utställningsdesign, där vi skulle göra ett bildspel med ljud; vi fotade kastanjer i vått och torrt och gjorde vårt ljud med dessa. Den kastanjen tog jag i alla fall med mig hem.För att sätta den i vatten. Här står den mellan mina små sallader och paprikor.
 


Efter misslyckandet med andra kastanjer (utan rot dock) och avokadokärna, hoppades jag nu på att det skulle bli något av den här, som har rot och allt!Mina små paprikor kom till slut upp ur jorden, efter jag hade satt plastpåsar över och skapat ett slags miniväxthus! Yay!

 
Knappt synligt i den gröna dock, av någon anledning. Men där är små småttingar i den också!


Och det var uppdateringen på växtfronten i april! :)

Den 4 april

2017-06-14 | 18:01:00
 
Den fjärde dagen i april var det en tisdag, och vi skulle ha examination på Pedagogiskt Drama (fotot är taget i restaurangdelen av centralstationen i Malmö när jag var på väg till skolan).Vi hade fått i uppgift att bestämma oss, i de mindre grupperna, för en plats som vi skulle besöka och granska, och sedan inspireras av den när vi skulle planera övningar att hålla i under examinationen.Det knasiga var att alla grupper hade lyckats välja exakt samma plats, haha! Det kändes väl enkelt och smidigt att mötas upp på centralen för alla antar jag, den ligger nära skolan och de flesta passerar den högst troligt på ett eller annat vis när de ska dit.

 
Examinationen i sig gick väl helt okej, men jag lyckades snurra till det lite när jag skulle förklara min övning. Jag uttryckte mig lite knasigt, men lyckades rätta till det rätt smidigt ändå, och de flesta skrattade lite bara. No harm done! :) Tror det hade mycket att göra med att min grupp var sist ut under examinationen, så man var rätt grötig i huvudet efter att ha gjort alla övningarna som de andra grupperna hållt i innan. Läraren sa i min grupps eftersnack att jag hade hanterat det väldigt bra i vilket fall som. :)

Den 3 april

2017-06-13 | 11:22:00


Då ger vi
oss på april! Jag måste komma ikapp nutiden någon gång, och nu blev det en lång paus i samband med flytt, flyttstäd och skolavslut och skit på den fronten. Men nu får jag ta och rycka upp mig och komma igång här igen!April började med körsbärsblommor, som april ju brukar vara fullt av! Men det tog sin lilla tid innan jag stötte på dem i Malmö.Just det här trädet hittade jag påväg till K-pop, som jag ju har dansat varje måndag den här terminen. Några snabba klicka på det, för vem kan motstå att fota körsbärsträden? Inte jag i alla fall.

 
När jag sen stod och väntade på bussen hem var himlen så här fin. :) Inget jättespektakulärt kanske, men det måste inte alltid vara det för att något ska vara vackert.