Påskrunda 2017 - Del 1

2017-06-22 | 23:01:58
Den 15 april var det dags för den nu, även för mig, årliga påskrundan!

 
Vi började vår runda med att åka till en gammal kvarn som fortfarande är i bruk och gör olika sorters mjöl, där var nämligen några som ställde ut i ett rum i anslutning till kvarnen. Var exakt den här kvarnen ligger har jag ingen koll på, var inte riktigt uppmärksam på skyltarna. Men den ligger någonstans mellan Bromölla och Sölvesborg.Personligen tyckte jag inte att första stället var en jättehit och faktiskt lite tråkig. Kände mig lite nedstämd och orolig för att det skulle kännas lika tråkigt på de andra ställena också. Kanske berodde den här känslan på de ljusgula väggarna och det dåliga ljuset. Vem vet. Eller så berodde det på att där inte fanns något som verkligen tilltalade mig.Visst fanns där några intressanta detaljer att kika på, som bland annat snurrande små skulpturer. Lite annorlunda, och svårt att visa på foton (uppenbarligen).Varje år kör jag en liten lek för mig själv där jag samlar på mig enstaka godisar som det bjuds på här och var, sen när konstrundan är avslutat lägger jag ihop allt gratis godis för att se hur mycket det blev. Sen har jag en liten skål med mumisg godis som jag kan gå och mumsa på! :) Här ovan ser vi hur en konstnär valt att pimpa sitt eget påskägg lite i stil med sin egen konst.Saker gjorda i ståltråd, eller vad det nu är, fanns det gott om på detta stället! Jag drogs mest till de i form av kala träd, vilket kommer märkas på de kommande fotona.Där fanns lite bruksvaror som med någon konstnärs verk som motiv. Dessa coffetables, tallriksunderlägg, trappstege och dylikt.Jag fastnade lite för tavlan med skålen på hög fot som var fylld med björnbär. Magnolian var också fin, men jag hade nog inte velat ha den på väggen hemma.

 
Och så fler ståltrådsträd! Tyckte det var rätt fyndigt och kul att de valt att sätta fast ett träd på en tavla och ge den det där lilla extra, och tillföra lite mer 3D till verket.


Efter vi kollat klart på konsten gick vi för att kika på kvarnen som var igång och gjorde mjöl när vi var där! Fotona från det blev inte särskilt bra, så jag vet inte om det blir ett inlägg om det, vi får se!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback