På Gränsen

2017-03-16 | 15:00:00


15 December spenderade jag två timmar på Intiman med Agnes för att se pjäsen "På Gränsen".En föreställning som bestod av ett flertar sketcher som tog upp olika saker som man typ inte pratar om, saker som är lite tabu, saker som man rynkar på näsan åt, typ lite åt det hållet, men med en gnutta humor.Agnes och jag skrattade långt ifrån så mycket som resten av publiken gjorde, men vi kände också att pjäsen var mer riktad mot den äldre publiken än till oss. Så igenkänningsfaktorn var ju inte lika hög och därför fann vi inte lika mycket lika roligt.Alltså, man förstod ju på vilket sätt det mesta skulle anses roligt på, det var dock inte särskilt många saker som faktiskt lockade fram riktiga skratt från mig. Men jag är ju också väldigt svår att roa, för jag är knäpp.


Det var absolut inte tråkigt att kolla på, nä, tiden gick väldigt konstigt fort! Men det hade nog mycket att göra med det höga tempot och att det var sketch på sketch på sketch, snabbt snabbt snabbt.

 


Denna sketchen fick mig att bli sugen på makaroner och falukorv för övrigt, haha, så när jag kom hem tog jag upp falukorv från frysen.


Men även om där var sketcher som inte riktigt gick att applicera på mig själv, fanns där flera som var roliga men även viktiga, på det viset att de tog upp viktiga ämnen; som att vända på könsrollerna och visa hur sexism skulle se ut från det andra hållet, då troligtvis med syfte att ge lite tankeställare.Några favoriter av föreställningen var öppningen (tänk vad enkelt det är att bara stå och pilla näsan, rätta till trosorna och bh-bandet och klia sig i både rumpan och könet men ändå säga så mycket), när de stod och spelade ostämda gitarrer och namedroppade kvinnonamn och anammade essensen av gubbsångare typ.Monologen om att som kvinna ha för mycket kontra för lite kläder på sig som spann vidare till våldtäkt och hur kort kjolen var, för att sedan vända på det hela genom att försätta en man i den sitsen, hur det skulle låta, där de skyller på att slipsen var en viss längd och gör att det nu hänger och dinglar på två ställen! Både viktig och rolig.Det var intressant att upptäcka att jag tenderade att skratta till vid många av de snuskiga och vulgära tillfällena. Som när de stod och skulle smaka på sitt eget mensblod där de stod och suttade på tamponger, hade de uppkörda under läpparna som snus som gjorde att de såg helt knäppa ut för tampongerna var ju jättestora! Som när en kom ut i barbiekjolen och började ta på brösten och mellan benen på dem med tillhörande ljudeffekter och grejer.Men bäst av alla sketcher var nog den nästsista med de två gamla tanterna. Där det börjar med att den ena tanten hela tiden är på väg att slänga ur sig ord som knulla och fitta, men liksom aldrig riktigt gör det utan ersätter orden med några andra, lite mer acceptabla benämningar. Det hela mynnar ut i torr humor om döden pga att de står och kollar på kistor. Sen kommer de på idén att testligga en kista, den tanten som blir kvar utanför börjar trumma på kistan samtdigt som de sjunger för att sedan avslutas med lite ledsamhet där kvinnan som jobbar på gravbyrån kommer och det visar sig att tanten som står kvar är ensam, hennes väninna är inte alls med henne och tydligen är detta en återkommande företeelse där den här tanten kommit dit tidigare och gjort likadant. Så fint, men så sorgligt. :(


Så, allt som allt, så var det väl en bra föreställning som faktiskt tog slut lite för fort ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback