Ankmatning i Hembygdsparken

2017-10-31 | 11:45:33


Den tjugonde juli gick vi till ankdammen i Hembygdsparken för att mata lite ankor.Väldigt orädda och närgångna ankor.Jag hade tagit med mig min systemkamera för att försöka knäppa några kul bilder.Såklart var det inte bara ankor i ankdammen, utan även måsar......och kråkor, som det ju ofta brukar vara.

 
När det lilla bröd vi tagit med var slut spatserade vi hemåt igen, och det var den lilla utflykten en torsdagskväll.

Knäckig jordgubbspaj

2017-10-30 | 13:16:00


Som jag nämnde i inlägget om vår sista jordgubbsplockning så blev den plockningens jordgubbar dåliga rätt fort, därför bestämde jag mig helt enkelt för att slänga ihop en jordgubbspaj! Det tänkte jag att vi skulle kika på nu!Hittade inget potatismjöl hemma, vilket jag var helt säker på att vi hade, så jag fick improvisera lite med att slänga på lite florsocker på jordgubbarna istället. Vet inte om det gjorde så mycket. Brukar väl oftast tycka att potatismjölet inte gör så mycket heller egentligen.Är för övrigt inte smulpaj bland det bästa som finns? Min favorit är dock med rabarber.Så här blev slutresultatet! Ser sjukt jäkla gott ut! Och knäckig var den, som utlovat. Men lite väl söt för min smak. Tror inte att jordgubbar i bakverk är helt min grej, såvida de inte är färska vill säga. :)


Eller så vill jag kanske helt enkelt bara ha lite mer syrlighet än sötma i mina pajer, rabarberpajsfantast som jag är! :) Där var dock både en del sirap och socker i pajdegen, så det är inte konstigt att den kändes väldigt, väldigt söt.

En liten lägenhetsuppdatering

2017-10-29 | 13:08:00
Ibland händer det inte mycket på lägenhetsfronten. Vissa saker känns inte värda att dokumentera, även om man kanske borde, för att se hur långt man kommit ändå. Andra gånger kommer jag inte ihåg att dokumentera. Men jag tänkte visa några detaljer som jag tycker föll lite på plats i köket åtminstone.


Här ser vi till exempel vad jag hade gjort med fönstret. Sedan dess har det såklart förändrats lite igen, haha. Basilikan är sjukt lång t.ex., och istället för krassen står där nu en kruka med timjan. Diskstället har bytt plats från vänster till höger, för att göra plats till en bordsdiskmaskin.Den här installationen av kryddor och mortel på bricka och litet fat för slev är en sak som föll på plats, eller två snarare. Skålen på fot som ananasen står i har flyttats, och har i nuläget inget hem i väntan på att jag ska komma fram till om vi ska behålla den eller inte. Vet inte alls var jag ska ha den i nuläget.


Här fick min kokbokshållare bo! Kryddhyllan bakom har jag förövrigt tankar på att spraymåla i en matt svart.

Och det var allt för den här gången.

Ytterligare en jordgubbsplockning

2017-10-28 | 12:52:00


Den 16 juli åkte vi och plockade jordgubbar igen! Det visade sig vara smått dåliga väderförhållanden för jordgubbarna, och det började närma sig den sista dagen som det skulle gå att plocka. Så jag tyckte bestämt att vi skulle ta oss en till tur ut till jordgubbsfälten.Det var ett annat fält den här gången, och därmed också en annan sort, som jag personligen inte tyckte var lika god. Den var faktiskt rätt äcklig när jag testade en gubbe ute på fältet, tack och lov blev smaken godare när de hade stått i kylskåpet en stund. Phew.

 
De höll dock inte lika bra som de från den förra plockningen gjorde, och en efter en började jordgubbarna mögla. Så jag bestämde mig för att slänga ihop en knäckig jordgubbspaj så det inte skulle kännas som helt bortkastade pengar. Den får ni dock se i ett annat inlägg. :)

Inte långt efter vi varit där och plockat våra jordgubbar stängde de för säsongen. Så där hade vi tur, och Christopher slapp handskas med en besviken och småsur Linda som inte fick åka och plocka jordgubbar en gång till efter allt tjatande, hehe.

Öland 2017 - Dag 2; Näckrosor

2017-10-27 | 12:36:00


Vårt sista geocachingstopp blev på den här lummiga vägen.Cachen lyckades jag inte hitta, troligtvis till mestadels pga att min gps började knasa sig.Men jag fick åtminstone se det här! Och är inte utforskandet av ställen man troligtvis inte hade stött på bland det bästa med geocaching ändå? :)Vid det här laget hade solen gått och gömt sig lite, så ljuset var sådär, och det började skvätta så smått. Men visst är ringar på vattnet fint, så det gjorde mig ingenting!

 
Avslutningsvis så gjorde vi ett sista stopp på Stenladans loppis (köpte en ljuslykta), innan vi styrde tillbaka till huset. Där fanns fler cachar att stanna vid, men vid det här laget så orkade jag helt enkelt inte med fler stopp. Vi hade ändå varit iväg ett bra tag, och jag kände mig ändå rätt nöjd, trots att jag inte hittade alla cachar. Utforskandet i sig är ju, som jag nämnt, givande det också.

När vi var tillbaka i huset åt vi kvällsmat, packade ihop våra saker, ställde iordning allting och sedan åkte vi hem igen. Så det blev verkligen en riktig kortvisit. Men jag hade sovit så oroligt och dåligt och Angela fick möjlighet att titta på ett rum till uthyrning inflör studier nästa dag. Så det blev helt enkelt på det viset. Det återstår att se om det blir en Ölandsvistelse nästa sommar också, för allt som behöver ordnas för att kunna sälja blir aldrig av... Vi får se.

Öland 2017 - Dag 2; Loppisstopp

2017-10-26 | 12:15:00


Vi fortsätter med vårt geocachingäventyr! Som nästan bestod mer av loppisstopp haha.På ett ställe hade de också lite konstutställning i en mindre vagn, i trädgården och på ett dass! haha. :)Inga fynd på den här loppisen heller dock, men för att öka chanserna att faktiskt hitta något måste man såklart ta sig en titt, även om man går tomhänt därifrån.De kreativa detaljerna på tomten var lite skoj, så helt okej att det inte fyndades något.Nästa ställe hade loppisgrejer på tre ställen, i ett garage, i en lada och i ett tält. Helt obemannat också. Hittade man något var det bara att lägga pengar i en låda. Där fanns också ett litet skjul, eller vad man ska kalla det, med grönsaker, ägg, bakverk, honung och lite annat att köpa, även det obemannat. Jag fyndade en ytterkruka och en prynadskruka för 30 kronor sammanlagt.Nästa stopp blev vid en gammal brandstation, denna gången för en cache och inte loppis. Tog mig en liten titt inne i brandstationen, där det fanns bland annat grönsaker och ägg att köpa. Obemannat här också. Det verkar vara rätt vanligt på Öland, vilken tilltro de har för människor alltså. Här köpte jag faktiskt två ägg till kvällsmaten.


Vårt nästsista cachestopp blev vid en antikbutik, som vi inte gick in i. Tyckte inte det kändes lönt att kolla på saker som man vet är alldeles för dyrt. Sen körde vi en längre bit innan det var dags för det sista cachestoppet.
Det kikar vi på i nästa inlägg!

Öland 2017 - Dag 2; Sydöstra sidan

2017-10-25 | 11:37:49


Väl över på Ölands sydöstra sida hade jag lite problem med att hitta den första geocachen på den sidan.Först stannade vi alldeles för långt bort, men eftersom där fanns ett ställe att köra in på och en skylt så tänkte jag att det var det naturliga stället att ta sig in och över hagen. Men tydligen inte.Jag var helt säker på att jag behövde ta mig till den lilla, vita stenbron som går att skymta på fotot här ovanför.Den här grinden var den enda ingången till hagen som jag fann, det skulle bara vara att gå rakt fram för att komma till stenbron. Men jag kände mig inte bekväm med att gå in i kohagen, bland korna, när det inte fanns en tydlig tillåtelse att få gå in, i form av en trappstege över som på förra stället. Så därför blev det ingen loggad cache här. Men visst var det fint? :)Efteråt såg vi en loppisskylt och bestämde oss för att kolla in den, inget fynd gjordes, men kolla vilket fint hus och trädgård!

 
Nästa cache gick lite bättre, även om det var sjukt svårt för mig som kort person att nå den. Att hänga tillbaka den på exakt rätt plats gick inte alls! Men jag fick den loggad i alla fall. :) Skjulet har inget med cachen att göra, mer än att vi parkerade bilen vid det.

Öland 2017 - Dag 2; Alvaret

2017-10-24 | 21:34:00


Nästa dag begav sig mamma och jag oss över Alvaret!Vi hade geocaching på Ölands sydöstra sida i sikte. Men först ett stopp mitt i Alvaret.
Den första cachen befann sig i en taggig buske inne i en kohage, med kor i. Men de befann sig en bit bort, så det kändes helt okej att gå in där. Vilket såklart också måste ha varit tillåtet då de hade en sådan där trappstege över staketet, som synes på ett foto längre upp.De här stenhögarna har vi stött på lite överallt på Öland under vår vistelse där. Lite kul. :) Christopher och jag har själva bidragit med en och annan stenhög 2015, när vi besökte trollskogen.

 
Mer av vår fortsatta geocachingutflykt i nästa inlägg! :)öl

Öland 2017 - Dag 1; Kvällspromenad

2017-10-23 | 21:07:38Då var det dags
att avsluta första dagen på Öland! Eller kvällen, någon dag på Öland blev det ju inte, eftersom vi inte anlände förrän strax innan kvällsmat.


Angela och jag
hade ju bestämt oss för att ta en liten promenad runt i området innan vi tog bilen tillbaka till huset.Solnedgången spridde en lätt hinna av rosa över allting. Fint.Och jag måste säga, vad jag önskar att huset på Öland låg i det här området istället. Jättemysigt, lummigt, och inte så dumt att ha ett sommarhus i närheten av Mejeriet liksom. (hur fint var det inte med ett blått fönster förresten?)

 
Hade vi tänkt behålla huset hade jag kanske tagit dit min moped, och då hade det ändå inte tagit så lång tid att köra till Mejeriet med den. Tänk att flyga fram på Öland, med vinden i håret och bara utforska, på eget bevåg. Åh.Är det inte fint? Älskar lummig växtlighet!

 
Då var vi åter vid Mejeriet, och det var dags att åka tillbaka till huset! Nästa gång ska vi kika på vad som hände den andra (och sista :P) dagen på Öland. Blir nog ett gäng inlägg för den dagen också, hehe.