Knäckig jordgubbspaj

2017-10-30 | 13:16:00


Som jag nämnde i inlägget om vår sista jordgubbsplockning så blev den plockningens jordgubbar dåliga rätt fort, därför bestämde jag mig helt enkelt för att slänga ihop en jordgubbspaj! Det tänkte jag att vi skulle kika på nu!



Hittade inget potatismjöl hemma, vilket jag var helt säker på att vi hade, så jag fick improvisera lite med att slänga på lite florsocker på jordgubbarna istället. Vet inte om det gjorde så mycket. Brukar väl oftast tycka att potatismjölet inte gör så mycket heller egentligen.



Är för övrigt inte smulpaj bland det bästa som finns? Min favorit är dock med rabarber.



Så här blev slutresultatet! Ser sjukt jäkla gott ut! Och knäckig var den, som utlovat. Men lite väl söt för min smak. Tror inte att jordgubbar i bakverk är helt min grej, såvida de inte är färska vill säga. :)


Eller så vill jag kanske helt enkelt bara ha lite mer syrlighet än sötma i mina pajer, rabarberpajsfantast som jag är! :) Där var dock både en del sirap och socker i pajdegen, så det är inte konstigt att den kändes väldigt, väldigt söt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback